• Gradska opština Palilula
  • Gradska opština Palilula
  • Gradska opština Palilula
  • Gradska opština Palilula
  • Gradska opština Palilula
Početna e-Uprava Opštinski servisi
Uslužni centar PDF Štampa El. pošta

usluznicentar2.jpgU prizemlju zgrade Gradske opštine Palilula, Takovska 12, nalazi se moderan Uslužni centar, koji je zamenio šaltersku salu. Građani u neposrednoj komunikaciji sa službenicima ostvaruju kontakt, predaju, overavaju dokumenta, informišu se o svim pitanjima u nadležnosti Opštinske uprave.

Na šalteru overe građani Palilule overavaju potpise, prepise i rukopise svih dokumenata, ugovora, ovlašćenja, saglasnosti i izjava. Jedino se ne radi overa dokumenata vezanih za nepokretnosti. Obavlja se i otvaranje radnih knjižica, upis stručne spreme i promena prezimena, kao i izdavanje izvoda iz matičnih knjiga.

Sva pitanja iz nadležnosti Odeljenja za inspekcijske poslove, Odeljenja za građevinske i stambene poslove i Odeljenja za imovinsko-pravne poslove, građani mogu da završe u Uslužnom centru bez šetanja po spratovima od službe do službe. U Uslužnom centru se nalazi i Pisarnica gde se predaju razni zahtevi i stiže sva pošta koja dolazi u Opštinu Palilula.

Na dva velika monitora dok čekaju građani mogu da pročitaju korisne servisne informacije i nadležnosti svih odeljenja i službi u Opštini. Uslužni centar je dostupan za osobe sa posebnim potrebama, jer je na ulazu zgrade postavljen lift za osobe sa pomagalima.

U okviru Uslužnog centra otvoren je šalter Republičkog geodetskog zavoda, na kome može da se ostvari uvid u podatke Katastra nepokretnosti za teritoriju opštine Palilula. Pruža sledeće usluge: zahtev za izdavanje kopije plana, lista nepokretnosti, posedovnog lista, zahteva za upis nepokretnosti, prijave promene na zemljištu, izdavanje uverenja o nazivu ulice i kućnom broju, o veličini poseda i katastarskom prihodu, uverenja o istorijatu promena na nepokretnosti, kao i uvid u stanje na parceli u planovima koji su digitalizovani i da prijava o promeni prava na nepokretnosti. Radno vreme šaltera je od 8.00 do 16.00, a tražena dokumenta biće preuzimana na istom mestu u roku od tri dana.

Radno vreme:

  • One-Step-Shop 07.30-18.00 radnim danima
  • Pisarnica: 07.30-18.00 radnim danima
  • Overa: 07.30-18.00 radnim danima
  • Izdavanje izvoda iz matičnih knjiga: 07.30-18.00 radnim danima (do 30.09.2015. 07.30-15.30)
  • Ostali šalteri: 07.30-15.30 radnim danima

 

 


 

Uslužni centar BorčaZa potrebe građana leve obale Dunava otvoren je Uslužni centar u Mesnoj zajednici "Stara Borča". U Uslužnom centru postoje: Pisarnica, punkt za overu dokumenata, matičar, inspekcija i geometar. Postoje i šalteri za prijem zahteva za izdavanje biometrijskih ličnih dokumenata.

Adresa: Ivana Milutinovića 12g, tel. 2722-660
Radno vreme: 07.30-13.30 radnim danima