• Gradska opština Palilula
  • Gradska opština Palilula
  • Gradska opština Palilula
  • Gradska opština Palilula
  • Gradska opština Palilula

Kalendar događaja

<<  mart 2017.  >>
 po  ut  sr  če  pe  su  ne 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Vremenski podaci

Vremenskim podaci
Paliluli su potrebne investicije u:
 

Bitne informacije

Obaveštenje - overa potpisa, rukupisa i prepisa

Gradska opština Palilula obaveštava građane da poslove overe potpisa, rukopisa i prepisa od 1. marta 2017. godine obavljaju isključivo javni beležnici.

Zakonom o overi potpisa, rukopisa i prepisa (SL. glasnik RS, br. 93/14, 22/15) predviđeno je da od 1. marta 2017. godine, u gradovima i opštinama za čije su područje izabrani javni beležnici, poslovi overe potpisa, rukopisa i prepisa prelaze u njihovu isključivu nadležnost.

Program uklanjanja objekata - prvi kvartal 2017. godine

Program uklanjanja objekata - prvi kvartal 2017. godine

PREUZMITE: program uklanjanja objekata - prvi kvartal 2017. godine (PDF 90 KB)

Početna
Uručeno prvih 150 bebi kolica PDF Štampa El. pošta

U okviru akcije „Da rastemo zajedno“, kojom želimo da pošaljemo snažnu poruku i podršku da svi zajedno moramo misliti o natalitetu u Srbiji, danas ćemo podeliti 150 bebi kolica za mlade parove sa Palilule koji su dobili bebe početkom 2017. godine, poručio je danas predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić.

Na platou ispred stadiona „Tašmajdan“, predsednik je roditeljima uručio bebi kolica, a mlada mama Jelena Aleksić Marić je tim povodom zahvalila Opštini što je organizovala ovu akciju i pomogla mladim roditeljima.

„Kada beba stigne to predstavlja skupu stavku za kućni budžet“, rekla je Aleksić Marić i izrazila zadovoljstvo što je njihova beba imala tu mogućnost da dobije bebi kolica.

Jovičić je naglasio da se akcija „Da rastemo zajedno“ nastavlja tokom čitave godine, navodeći da se do kraja godine očekuje preko 2000 beba na Paliluli i da će svaki mladi par dobiti bebi kolica, a Opština je za to izdvojila 12 miliona dinara.

“Ovakvim akcijama želim da se svi zajedno borimo da nas bude što više, da sačuvamo naš narod i našu zemlju, da ulažemo u generacije koje dolaze i da od njih napravimo čestite i poštene ljude”, istakao je Jovičić.

Kako je naveo, ova deca su naša budućnost, a neki od njih vodiće našu zemlju ili biti uspešni u privatnom sektoru.

“Mi želimo da iz godine u godinu broj dece na Paliluli bude što veći, ukoliko to ostvarimo onda smo zasigurno na pravom putu, tako će sve ovo što radimo imati smisla, ostavljajući dobre temelje deci koja dolaze u ovoj i narednim godinama", zaključio je Jovičić.

 
Venac Opštine Palilula u znak sećanja na stradale u NATO agresiji PDF Štampa El. pošta

Povodom godišnjice bombradovanja naše zemlje i u znak sećanja na poginule radnike RTS-a u NATO bombardovanju 1999. godine, venac na spomen - obeležje "Zašto?" u Tašmajdanskom parku, u ime Gradske opštine Palilula položio je Uroš Pribićević član Veća opštine.

 
Indeksom u Beč PDF Štampa El. pošta

Opština Palilula, u saradnji sa Kancelarijom za mlade, organizovala je studijsko putovanje pod nazivom „Indeksom u Beč“ za 65 najboljih studenata sa Palilule, izjavio je predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić.

Najbolji studenti opštine Palilula, čiji su indeksi obeleženi najvišim ocenama, okupili su se u sali opštine, gde su potvrdili svoj polazak i čuli informacije o planu i programu puta.

Predsednik Opštine je istakao da za ovakve akcije Opština uvek mora imati novca, kako bismo podsticali najbolje među nama da budu još bolji.

„Gledaćemo da i u sledećoj, ali i u godinama koje dolaze organizujemo ovakve akcije, gde ćemo nagraditi najbolje“, rekao je Jovičić.

On je naglasio da akcije ovog tipa omogućavaju da se čelnici opština bolje upoznaju sa najboljim studentima, kako bi jednog dana tu mladost i taj potencijal iskoristili da zaposle mlade u državni ili privatni sektor.

Prema rečima predsednika Opštine, studenti će u periodu od 27. do 31. marta obići tri države Austriju, Slovačku i Mađarsku, ali najviše vremena isplanirano je za prestonicu Austrije.

Nadam se da će iz godine u godinu opština Palilula dobiti još mlađe, talentovanije, uspešnije i pametnije ljude, navodi Jovičić, koji će dobiti šansu da zajedno sa predstavnicima vlasti rade na podizanju životnog standarda, kako bi Srbija bila ravna državama koje će studenti za par dana obići.

Jovičić je studentima poželeo srećan put, dobro druženje i provod, kao i da se vrate puni utisaka.

 
Spisak studenata odabranih na konkursu Gradske opštine Palilula za studijsko putovanje "Indeksom u Beč" PDF Štampa El. pošta

Spisak studenata odabranih na konkursu Gradske opštine Palilula  za studijsko putovanje najboljih studenata i volontera Kancelarije za mlade sa teritorije Gradske opštine Palilula u Beč od 27. do 31. marta 2017. godine.


PREUZMITE: spisak studenata

 
Investicija od sto četrdeset milona dinara za vodovodne cevi i kanalizaciju u naselju Braće Marić u Krnjači PDF Štampa El. pošta

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić i gradski menadžer Goran Vesić obišli su danas naselje Braće Marić u Krnjači gde su počeli radovi na zameni starih vodovodnih cevi, a u toku je izrada projekta za izgradnju kanalizacione mreže od sedam kilometara, koja će početi da se radi u julu mesecu, o čemu je nedavno potpisan ugovor sa Direkcijom za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda.
.
Vesić je naveo da se u sklopu plana usvojenog pre godinu dana,  da čitav Beograd dobije nedostajuću infrastrukturu, što se posebno odnosi na kanalizaciju i vodovod, danas izvode radovi u naselju Braće Marić.

"Danas smo počeli zamenu četiri kilometra azbestnih cevi,  kanalizacija će početi da se radi u julu 2017. godine, trenutno projektujemo", rekao je Vesić i dodao da će se sledeće godine raditi i u ostalim delovima naselja Krnjača.

"Sledeće godine radićemo možda nekoliko desetina kilometara kanalizacije u naselju Krnjača pored same obale Dunava, tako da verujem da ćemo polako ovaj deo grada u kome živi veliki broj stanovnika dovesti u red kad je u pitanju infrastruktura, odnosno ljudi će dobiti ono što je najneophodnije, a to je da imaju makar vodovod i kanalizaciju. Naravno, sve to radimo u dogovoru sa opštinom i na osnovu predloga građana, i verujem da ćemo tako rešavati problem po problem", istakao je Vesić.

Jovičić je istakao da je ponosan kao predsednik opštine Palilula što će ovaj deo naselja Krnjača, tačnije naselje Braće Marić u 2017. godini  dobiti investiciju od sto četrdeset miliona dinara.

Opširnije
 
Opština Palilula obeležila Svetski dan šuma PDF Štampa El. pošta

Povodom obeležavanja Svetskog dana šuma 21. marta, predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić obišao je danas Osnovnu školu "Jovan Ristić" u Borči, gde je zasađeno 12 sadnica tuje, donacije Javnog preduzeća "Srbijašume", koje je, takođe, 12 mladica četinara, poklonilo i vrtiću "Slavujak" na Karaburmi.

Jovičić je naglasio da je ova lepa akcija posvećena prazniku šuma organizovana sa ciljem da se pošalje snažna poruka o neophodnosti očuvanja naše životne sredine. Poručio je da deca zaslužuju najbolje uslove u okruženju dok svakodnevno borave u školama i vrtićima.

"Želimo da oplemenimo prostor u školskim dvorištima i vrtićima, kako bi  naša deca imala što bolje uslove dok u njima borave. Dvadeset četiri sadnice danas na teritoriji naše opštine simbolizuju očuvanje naše životne sredine i buđenje svesti da moramo misliti o okruženju i našim zelenim površinama", rekao je predsednik Opštine.

On je naglasio da će opština Palilula nastaviti akcije ozelenjavanja i oplemenjivanja životne sredine, koju svi zajedno treba da čuvamo.

"Ne smemo bacati smeće i otpatke na zelene površine. Moramo pre svega misliti o našoj deci, ali i o svima koji koriste zajednički zelene površine u gradu Beogradu. Pozivam sve opštine, sve ljude, da pokušamo na sve moguće načine da oplemenimo svaki deo naše zemlje i privedemo ga nameni, kako bismo se osećali lepše i imali uredniju i čistiju sredinu u kojoj živimo", naglasio je Jovičić.

Povodom obeležavanja Svetskog dana šuma JP "Srbijašume"  je doniralo sadnice u preko 90 osnovnih škola i vrtića  širom Srbije, uz edukativne časove  stručnih lica na kojima je deci objašnjen način sadnje, čuvanja i nege drveća, rekao  je Tihomir Murić, izvršni direktor u JP "Srbijašume".

 
Postavljena javna rasveta u ulicama i parkovima PDF Štampa El. pošta

Na osnovu zahteva građana koji su se obratili predsedniku Gradske opštine Palilula Aleksandru Jovičiću za pomoć oko postavljanja rasvete, 15. marta postavljeno je 28 svetiljki i 4 betonska stuba u ulicama: I nova, Popova bara - Borča, Grge Andrijanovića ka Osnovnoj školi "Zaga Malivuk" i u ulici Nebojše Popovića u naselju Borča.

Javna rasveta je postavljena i u parku između ulica Salvadora Aljendea, Dr Nike Miljanića i Pere Ćetkovića - 7 stubova i 7 svetiljki, u parku u ulici Jaše Prodanovića - 5 stubova i 5 svetiljki, na stazi od ulice Husinskih rudara do ulice Pabla Nerude - 7 stubova i 7 svetiljki, kao i u  delu Danteove ulice - 2 stuba i 2 svetiljke.

Postavljanju rasvete i izvođenju radova je prisustvovao član Veća opštine Palilula Dejan Srejić.

 
Javni poziv za dobijanje na korišćenje plastenika sa sistemom za navodnjavanje PDF Štampa El. pošta

PODNOSIOCI PRIJAVA
Pravo  za dobijanje na korišćenje plastenika sa sistemom za navodnjavanje   može ostvariti fizičko lice – nosilac registrovanog  porodičnog  poljoprivrednog gazdinstva.

OPŠTI USLOVI
Podnosilac prijave mora
- da ima prebivalište na teritoriji Gradske opštine Palilula
- da je nosilac registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva na teritoriji Gradske opštine  Palilula
- da je katastarska parcela na kojoj se postavlja oprema na teritoriji Gradske  opštine Palilula

POTREBNA DOKUMENTACIJA
Podnosilac prijave dostavlja sledeća dokumenta:
1. obrazac prijave za dobijanje  na korišćenje plastenika sa sistemom za navodnjavanje(navedeni obrasci mogu se preuzeti u prostorijama Gradske  opštine Palilula svakog radnog dana od 08 do 15 časova)
2. fotokopija lične karte podnosioca prijave ili očitana lična karta ukoliko je sa čipom;
3. fotokopija potvrde o aktivnom statusu u Registru poljoprivrednih gazdinstava za 2017. godinu;
4. fotokopija izvoda iz registra poljoprivrednih gazdinstava-podaci o poljoprivrednom gazdinstvu za 2017. godinu sa podacima o članovima registrovanog poljoprivrednog gazdinstva;
5. fotokopija izvoda iz katastra nepokretnosti sa podacima o vlasništvu, teretima i ograničenjima za sve katastarske parcele koje su predmet prijave ne starijeg od šest meseci (katastarska parcela ne može biti u državnoj svojini);

Opširnije
 
Otvoren novi dečji park u Srnetičkoj ulici na Karaburmi PDF Štampa El. pošta

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić otvorio je danas novi dečji park i igralište na Karaburmi u Srnetičkoj ulici kod broja 10 i najavio da će u narednom periodu biti uređeno još pet dečjih igrališta i nekoliko teretana na otvorenom.

Novootvoreni park je ograđen i prostire na 500 metara kvadratnih sa gumenom podlogom za decu, klackalicama, ljuljaškama, klupama i ostalim rekvizitima.

Jovičić je istakao da je na mestu gde se sada nalazi lep i uređen prostor, gde će najmlađi i najstariji sugrađani provoditi slobodno vreme, bilo ruglo, smeće i zastareli rekviziti za decu.

"Sada smo to obnovili i danas je to jedan sređen  urbani džep gde naša deca mogu da se igraju, a  penzioneri da odmaraju", rekao je Jovičić.

Opširnije
 
Indeksom u Beč - Studijsko putovanje PDF Štampa El. pošta

Gradska opština Palilula i Kancelarija za mlade organizuju studijsku posetu najboljih studenata i volontera Kancelarije za mlade u Beč od 27. do 31. marta 2017.godina za studente starosti do 27 godina sa pribivalištem na teritoriji Gradske opštine Palilula.

Pravo prijave imaju studenti sa Beogradskog Univerziteta i Univerziteta umetnosti čiji prosek iznosi preko 8.

Prijave se podnose od 1. do 13. marta 2017. godine slanjem elektronske pošte sa sledećim podacima : ime i prezime, adresa, broj telefona i fakultet koji se pohađa na mail: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .

 
Otvoren FEST na Paliluli PDF Štampa El. pošta

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić i slavni glumac Rade Šerbedžija otvorili su prvog marta FEST u Centru za kulturu „Vlada Divljan“ na Paliluli, čime je zvanično otvoren i bioskop koji će, prema rečima Jovičića, nastaviti da radi i nakon FEST-a.

Želim da se zahvalim velikim imenima kao što su Rade Šerbedžija i Darko Bajić, rekao je Jovičić, koji nam pomažu da posle 30 godina Palilulci ponovo imaju bioskop.

Na pitanje novinara da li će bioskop nastaviti da živi i nakon FEST-a, predsednik opštine Palilula odgovara da će projekcije domaćih i evropskih filmova nastaviti da se daju i nakon ovog festivala.

„Ovo neće biti sala koja je samo komercijalizovana, imaćemo razne besplatne programe za decu, penzionere, đake“, naglasio je Jovičić.

On je istakao da otvaranje bioskopa označava jedno novo kulturno izdanje koje će Beograđani ubuduće moći da posećuju.
Rade Šerbedžija izrazio je zadovoljstvo što vlada veliko interesovanje za ovogodišnji FEST i što FEST opet postaje značajan festival u svetu i Evropi, navodeći da „Beograd to zaslužuje“.

„Beograd je bio grad koji je dao toliko mnogo velikih filmskih režisera, a film pripada filmskim režiserima i film je umetnost režije“, poručio je Šerbedžija na otvaranju bioskopa u Centru za kuluru „Vlada Divljan“.

On je čestitao Beograđanima na novom bioskopu, istakavši da je bioskop u današnje vreme od izuzetnog značaja jer su stvari koje se daju kroz film postale oštrije od teatra.

„Divno je da su Beograđani dobili novi bioskop i što se zove po tako jednom šarmantnom gospodinu i Beograđaninu Vladi Divljanu koji je imao dar za sve, ne samo za pesme koje je pisao“, rekao je Šerbedžija.

Projekcija filma „Oslobođenje Skoplja“ u režiji Radeta Šerbedžije i njegovog sina Danila Šerbedžije biće prikazana u subotu u Centru za kulturu „Vlada Divljan“ u okviru 45. FEST-a.

 
Posle 25 godina kanalizacija u naselju Braće Marić u Krnjači PDF Štampa El. pošta

"Mislim da je ovo veliki dan za opštinu Palilula i grad Beograd, jer posle 25 godina obećanja raznih vlasti, političara i lidera, što lokalnih, što gradskih, konačno smo dočekali da u rukama imamo ugovor koji garantuje i obezbediće u ovoj godini početak projektovanja i izgradnje kanalizacione mreže u naselju Braće Marić u Krnjači", rekao je   predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić danas posle potpisivanja ugovora u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda.

Ugovor vrednosti od četrdeset miliona dinara za projektovanje i izgradnju kanalizacione mreže u naselju Braće Marić u Krnjači potpisali su direktor  Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda Branislav Petrović i predstavnik izvođača radova "Mašinokop" Šabac Vukosav Popović.

Opširnije
 
„Najbolja start up ideja“ za studente i srednjoškolce PDF Štampa El. pošta

Grad Beograd u saradnji sa relevantnim institucijama organizuje takmičenje „Najbolja start up ideja“ za studente i srednjoškolce. Potencijalni učesnici se prijavljuju kao timovi i dovoljno je da dostave imena, brojeve telefona, mejlove i sa kog fakulteta ili srednje škole dolaze. Rok za dostavljanje prijava je 20.03.2017. godine preko Beokom servisa.

 

 
Na teritoriji Karaburme i Višnjičke banje zamenjeno 280 kontejnera PDF Štampa El. pošta

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić, u ime Opštine, podelio je danas 280 novih kontejnera na Karaburmi i Višnjičkoj banji i najavio da će Opština Palilula u saradnji sa Gradskom čistoćom u narednih mesec i po dana zameniti sve kontejnere na teritoriji čitave opštine.

Jovičić je istakao da je Opština u ovom trenutku obezbedila sredstva za 280 kontejnera, zapremina po jednom kontejneru je 1,1 kubni metar, ali i da očekuje da će se broj kontejnera u narednom periodu povećavati.

On je dodao da je Palilula najveća opština čija se teritorija prostire na 450 kvadratnih kilometara i da će za pokrivanje kontejnerima čitave njene teritorije biti potrebno 15.000 novih kontejnera.

Opširnije
 
Studentska politička konferencija "Zlatibor Open": Aleksandar Jovičić održao predavanje studentima PDF Štampa El. pošta

U okviru studentske političke konferencije "Zlatibor Open" predsednik beogradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić, zajedno sa predsednicima opština Sokobanja i Gornji Milanovac, Isidorem Krstićem i Dejanom Kovačevićem održao je predavanje studentima Fakulteta političkih nauka na temu "Vlast i ingerencije na lokalnom nivou".

Pred više od 250 sudenata Jovičić, Krstić i Kovačević objasnili su rad i funkcionisanje gradskih opština i lokalnih samouprava.

-Velika je čast ali i velika odgovornost biti ovde danas sa vama jer vi ste najbolje što Srbija danas ima, vi ste budućnost. Zato vas molim da danas budete krajnje otvoreni i da sva svoja zapažanja ali i dileme podelite sa mnom, ja volim da čujem najbolje i trudim se ceo život da učim od najboljih - poručio je studentima Jovičić.

On je istakao da je preuzimajući funkciju predsednika najveće beogradske opštine imao dilemu da li je to što je najmladji predsednik opštine u Srbiji prednost ili mana.

Sada, devet meseci po stupanju na dužnost siguran sam da je to prednost i da mladost nosi sa sobom i energiju i entuzijazam ali i odgovornost, baš zbog toga što će oni koji neće ili ne mogu da vas isprate reći- ma on ili ona je mlad, šta on zna? Neka Vas to nikada ne obeshrabri, naprotiv neka vam bude motivacija da bolje i više radite, a vaši rezultati će sve demantovati umesto vas - rekao je Jovičić.

Predsednici opština Sokobanja i Gornji Milanovac Isidor Krstić i Dejan Kovačević, govorili su o ingerencijama lokalne samouprave i saradnji sa ministarstvima, ali i o problemima sa kojima se susreću u ulozi prve instance kojoj se gradjani obraćaju.

Zlatibor Open 2017 je treća konferencija Studntske unije Fakulteta političkih nauka o ekonomskim i političkim dešavanjima koja okuplja studente  iz Srbije i regiona.

 
Okupljanje Krfljana - pet godina od osnivanja projekta „Stopama naših predaka“ PDF Štampa El. pošta

O Krfu i značaju Krfa znamo i iz naše istorije, ali ono što se vidi na licu mesta, tamo gde je istorija stvarana, to ne može da zameni nijedna pisana istorija, rekao je danas Njegova Svetost Patrijarh Srpski Gospodin Irinej na Svečanoj akademiji pod nazivom "Okupljanje Krfljana" povodom pet godina od osnivanja projekta „Stopama naših predaka“, a u organizaciji „Svetosavkog zvonca“ i domaćina Gradske opštine Palilula.

Patrijarh se, tim povodm, zahvalio „Svetosavkom zvoncu“ što našu decu vode na izvore naše istorije, pružaju im priliku da vide šta se značajno zbivalo na Krfu i da lično dožive tu veliku ulogu ostvra Krfa, koje je za nas Srbe „sveta zemlja, sveto ostrvo i ostrvo spasa“.

Opširnije
 
Upoznaj Palilulu da bi je više voleo PDF Štampa El. pošta

Gradska opština Palilula, povodom Sajma turizma i turističke promocije naše opštine organizuje za svoje sugrađane, u saradnji sa Sekretarijatom za privredu grada Beograda i Udruženjem turističkih vodiča Srbije, turističko razgledanje Tašmajdana, pod sloganom "Upoznaj Palilulu da bi je više voleo".

Građani će imati priliku da se upoznaju sa istorijskom i kulturnom riznicom Tašmajdana značajnog kako za Palilulu i Beograd, tako i za celu našu zemlju.

Obilazak je 25. februara u 15 časova. Mesto okupljanja posetilaca je na platou ispred Crkve Svetog Marka, a razgledanje traje 1 sat i 30 minuta.

 
Jovičić obišao radove na asfaltiranju Ulice 1. maja u Ovči PDF Štampa El. pošta

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić obišao je danas radove na asfaltiranju Ulice 1. maja u Ovči i najavio da će od aprila meseca biti asfaltirane trideset dve ulice koje su prioritetne na teritoriji opštine Palilula.

Jovičić je izjavio da je kolovoz u Ulici 1. maja bio potpuno urušen, dodajući da se asfaltira 720 metara puta i da je Opština za ovu investiciju izdvojila 19 miliona dinara.

„Proširićemo čak i liniju gradskog prevoza da prolazi kroz ovu ulicu, a to je autobus na liniji 105“, rekao je Jovičić.

Predsednik je najavio da će se sa ovom praksom asfaltiranja ulica nastaviti, dodajući da je opština Palilula za navedene trideset dve ulice izdvojila 100 miliona dinara iz investicionog budžeta, koji će biti u upotrebi u narednih mesec dana.

“Radimo u korist građana da imaju bolji život, lakši život, da imaju infrastrukturu i da u 21. veku obezbedimo elementarne uslove pre svega za mesta koja su udaljena od centra, jer mislim da to građani zaslužuju”, zaključio je Jovičić.

U narednih mesec dana, najavio je predsednik, opština Palilula pokreće i druge akcije kao što su postavljanje javne rasvete, ulepšavanje zelenih površina, postavljanje novih kontejntera.

 
Asfaltiran put za Padinsku Skelu PDF Štampa El. pošta

Na inicijativu Gradske opštine Palilula juče je završeno asfaltiranje puta za Padinsku Skelu u dužini od 360 metara.

Ukupna vrednost radova na ovom putu iznosila je sedam miliona dinara.
Izvođač radova  bio je JKP „Beograd put“.

 
"Palilula - riznica jezika" PDF Štampa El. pošta

Povodom Međunarodnog dana maternjeg jezika Gradska opština Palilula organizuje manifestaciju „Palilula - riznica jezika“, 23. februara  u Centru za kulturu „Vlada Divljan“ na sceni Stamenković  u 11 časova.

U okviru programa predstaviće se naši najmlađi sugrađani na svom maternjem jeziku: rumunskom, romskom, goranskom, makedonskom i srpskom jeziku kroz pesme, recitacije i kratke priče.

Program će biti upotpunjen folklorom i kratkom predstavom studenata glume na temu maternjeg jezika.

Pozivamo sve sugrađane da zajedno sa nama obeleže ovaj dan i uživaju u  kulturno-umetničkom programu koji će dočarati bogatstvo različitosti kultura i  jezika na manifestaciji "Palilula - riznica jezika".

Ulaz je slobodan.

 
Besplatna pripremna nastava za upis u srednje škole za sve osmake sa Palilule PDF Štampa El. pošta

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić najavio je danas da će Gradska opština Palilula svim svojim đacima osmog razreda osnovne škole obezbediti besplatnu pripremnu nastavu za upis u srednje škole.

„Naš cilj je da pomognemo roditeljima i smanjimo njihove troškove koje imaju prilikom pripreme dece za upis u srednje škole“, rekao je Jovičić istakavši da su deca naše najveće bogatstvo i budućnost Opštine, Grada i Srbije i da će Opština nastaviti da ulaže u njihovo obrazovanje.

Pripremna nastava, u trajanju od osam nedelja, biće realizovana u svih 17 osnovnih škola na teritoriji Palilule i održavaće se vikendom.

Prijavljivanje počinje u ponedeljak, 27. februara i potrebno je da se svi zainteresovani učenici prijave kod svojih razrednih starešina.

 
Nastavljaju se besplatni izleti za penzionere PDF Štampa El. pošta

Gradska opština Palilula nastavlja sa organizovanjem besplatnih izleta po Srbiji za penzionere u okviru akcije "Treće doba - zlatno doba".

Prijavljivanje počinje 20. februara u prostorijama Gradske opštine Palilula, Takovska 12 i na novootvorenim uslužnim šalterima Opštine po mesnim zajednicama.

Dodatne informacije možete dobiti pozivom na broj: 011/269 44 29.

 
Gradska opština Palilula dodeljuje dečija kolica PDF Štampa El. pošta

Gradska opština Palilula pokrenula je akciju podele dečijih kolica za sve bebe rođene u 2017. godini, pod nazivom "Da rastemo zajedno".

Pravo na dobijanje bebi kolica imaju sve novorođene bebe sa prebivalištem na teritoriji opštine.

Prijava se podnosi u prostorijama Opštine, Takovska br.12, od 13.02.2017.godine.

 

 

Potrebna dokumentacija:

Potvrda iz Uprave za upravne poslove MUP-a Republike Srbije, Ljermontova 12a, o prebivalištu bebe i oba roditelja.

Prebivalište jednog roditelja na Paliluli mora biti duže od jedne godine.

Za dodatne informacije telefon: 011/269-4429

Pogledajte video OVDE

 
Jovičić: Bebi kolica za sve palilulske bebe rođene u 2017. godini PDF Štampa El. pošta

Usled velikog interesovanja i molbi naših sugrađana Gradska opština Palilula odlučila je da izdvoji dodatna sredstva i da izađe u susret svim svojim građanima time što će obezbediti bebi kolica svim bebama sa teritorije Palilule rođenim u 2017. godini, izjavio je danas predsednik opštine Aleksandar Jovičić.

Akcija se zove „Da rastemo zajedno“ i naša namera je da ona postane tradicionalna, dakle da se sprovodi svake godine- rekao je Jovičić.

Prijave počinju u ponedeljak, 13. februara i podnose se u prostorijama Opštine, Takovska 12.

Potrebna dokumentacija koja se prilikom prijave prilaže je potvrda iz Uprave za upravne poslove MUP-a Republike Srbije, Ljermontova 12a, o prebivalištu bebe i oba roditelja. Prebivalište na Paliluli jednog roditelja  mora biti jednako ili duže od jedne godine.

Dodatne informacije mogu se dobiti pozivom na broj  2694 429.

 
Svečanosti u palilulskim školama povodom Svetog Save PDF Štampa El. pošta

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić, zamenik  predsednika, predsednik Skupštine i članovi Veća opštine prisustvovali su danas svečanom obeležavanju Svetog Save u svim palilulskim osnovnim i srednjim školama.

Na svečanostima je pored tradicionalnog sečenja slavskog kolača priređen bogat kulturno-umetnički program posvećen prvom srpskom arhiepiskopu, prosvetitelju i tvorcu zakonodavstva.

U Osnovnoj školi "Rade Drainac" u Borči, Jovičić je čestitajući učenicima i nastavnicima slavu rekao da se raduje što prisustvuje  svečanosti povodom njihovog najvećeg i najlepšeg školskog praznika. On je naglasio da škole sa Palilule uvek mogu očekivati podršku opštine i da je njegova želja kao predsednika, da učenici i škole sa Palilule budu najbolje, a Palilula najbolja opština. 

Među gostima na slavi bilo je četvoro dece migranata iz Avganistana koji će biti uključeni u redovnu nastavu u Osnovnoj školi "Rade Drainac" u okviru projekta "Podrška obrazovanju dece i učenika migranata, izbeglica na teritoriji Srbije", koji sprovodi UNICEF i Centar za obrazovnu politiku.

 
Obuka „Put do uspešnog preduzetnika“ PDF Štampa El. pošta

Gradska opština Palilula i Nacionalna služba za zapošljavanje organizuju obuku „Put do uspešnog preduzetnika“, koja je namenjena nezaposlenim licima koja nameravaju da započnu sopstveni biznis.

Obuka će biti održana 25. i 26. januara 2017. godine, sa početkom u 9 časova, u prostorijama Gradske opštine Palilula, Takovska  12.

Uspešnim završetkom obuke, nezaposlena lica stiču uslov da konkurišu za subvenciju za samozapošljavanje, koju odobrava Nacionalne služba za zapošljavanje, prema uslovima Javnog poziva, koji će biti raspisan u narednom periodu.

 
Građevinski paketi za kuće izbeglica PDF Štampa El. pošta

U okviru Regionalnog stambenog projekta za trajno rešavanje stambenih potreba izbeglih lica, 33 porodice sa prebivalištem na opštini Palilula su ispunile uslove javnog poziva objavljenog krajem 2015. godine od strane Komesarijata za izbeglice i migracije, a posredstvom grada Beograda.

Tim povodom budući korisnici pomoći za rešavanje pitanja stanovanja  potpisali su konačne liste sa specifikacijom građevinskog materijala za svoje kuće, 18. januara u Gradskoj opštini Palilula, u prisustvu Todora Šljivara, člana Veća opštine i poverenika za izbeglice i interno raseljena lica.

Regionalnim stambenim projektom je predviđena dodela najmanje 350 paketa građevinskog materijala vrednosti oko devet hiljada evra za izbeglice na području Beograda, od kojih su 33 sa prebivalištem na teritoriji opštine Palilula.

 
Za najmlađe Palilulce priređena manifestacija Ulica otvorenog srca u Borči PDF Štampa El. pošta

Gradska opština Palilula priredila je danas za najmlađe sugrađane i njihove roditelje manifestaciju "Ulica otvorenog srca", tako što je Ulicu bratstva i jedinstva pretvorila u centar zabave i humanosti u Borči.

Manifestaciji je prisustvovao predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić koji je tim povodom čestitao Novu godinu i predstojeće praznike svim građanima Republike Srbije, poželevši im mnogo sreće, zdravlja, ljubavi i uspeha.

Jovičić je naglasio da program koji je Opština priredila čini bogat sadržaj predstava za najmlađe Palilulce, dodajući da deca iz Borče više ne moraju da putuju do centra grada, jer konačno imaju "Ulicu otvorenog srca" na svojoj opštini.

„Ulica je prepuna naših najmlađih i najlepših sugrađana koji i jesu naša najveća šansa i potencijal za budućnost“, istakao je Jovičić.

Predsednik je najavio da će manifestacija "Ulica otvorenog srca" sledeće godine biti još bolja, a Opština će se truditi da se i tokom godine za decu priređuju ovakve manfestacije.

„Najlepše se osećam kada radim ovako lepe stvari, gde pre svega uspemo, bar na kratko, da vidimo i izmamimo osmeh našim najmlađim sugrađanima“, naglasio je Jovičić.

Posetioce su animirali Deda Mraz, kostimirane princeze, patuljci i mnogi drugi animatori, dok su palilulski predškolci i osnovci za svoje drugare igrali, pevali, recitovali, glumili i igrali folklor.

POGLEDAJTE VIDEO

 
Renoviran objekat Osnovne škole "Olga Petrov"u Kovilovu PDF Štampa El. pošta

Gradska opština Palilula uz podršku kompanije Henkel renovirala je  školu u Kovilovu, istureno odeljenje Osnovne škole "Olga Petrov" iz Padinske Skele, koju je 29. decembra obišao Stanko Gujaničić član Veća opštine zadužen za obrazovanje.

Objekat škole od oko 140 metara kvadratnih koji je bio, prema rečima direktorke škole Merice Buj Bjelogrlić, u veoma zapuštenom stanju kompletno je renoviran od krova do poda.  Zamenjeni su prozori, izbačeni čučavci i sređeni toaleti sa umivaonicima, postavljena su nova ulazna vrata u školu, ostala vrata ofarbana, postavljen laminat, pločice, sređen krov, oluci.

Opširnije
 
Atarski putevi PDF Štampa El. pošta

U 2016. godini na teritoriji Gradske opštine Palilula urađeno  je i obnovljeno više od 9000 metara atarskih puteva. Radovi su izvođeni u  Borči, Ovči, Prelivu, Slancima i Višnjici. Ukupna vrednost investicije iznosi  blizu deset miliona dinara.

 
Doček Nove godine i manifestacija Ulica otvorenog srca u Borči PDF Štampa El. pošta

U želji da svojim  Palilulcima ulepša praznike, Gradska opština Palilula, organizuje svečani doček Nove godine u tržnom centru „Shoppi retail park“ u Borči.

Program počinje 31. decembra u 21 čas DJ muzikom.  U 22.30 za prisutne će zapevati Nada Topčagić nakon koje će nešto pre ponoći na scenu izaći Orkestar „Danijela“ koji će okupljene zabavljati sve do 00.30 časova kada se na scenu vraća Nada Topčagić.

Sutradan, 1. januara za najmlađe sugrađane i njihove roditelje Opština će prirediti manifestaciju Ulica otvorenog srca. Program će se odvijati u Ulici bratstva i jedinstva u Borči.
Posetioce će animirati Deda Mraz, kostimirane princeze, patuljci, hodači na štulama i mnogi drugi animatori.
Palilulski osnovci igraće folklor, pevaće, igrati, recitovati i glumiti.

Program počinje u 10 časova.

 
Paketi hrane za pedeset najugroženijih porodica sa Palilule PDF Štampa El. pošta

Gradska opština Palilula u saradnji sa kompanijom „Frikom“ pokrenula je humanitarnu akciju u kojoj su danas, 27. decembra donirani paketi hrane za pedeset najugroženijih porodica sa registra Centra za socijalni rad.

Pakete hrane najugroženijim porodicama podelio je predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić i tim povodom naglasio da Opština Palilula neguje dobru saradnju sa privrednicima te opštine a potvrda je upravo današnja humanitarna akcija.

„Mislim da treba promovisati humanitarne akcije, akcije koje za cilj imaju pomoć. Mi ne okrećemo glavu od onih kojima je pomoć najpotrebnija, već smo uvek tu za njih“, poručio je predsednik prilikom dodele „Frikomovih“ paketa na platou Centra za kulturu „Vlada Divljan“.

Jovičić se zahvalio kompaniji „Frikom“ koja je izašla u susret i dodao da ovo neće biti akcija koja se sprovodi samo uoči novogodišnjih praznika, već će Opština tokom čitave iduće godine sprovoditi akcije humanitarnog karaktera i pozvati sve kompanije da se uključe.

„Prioritet naše Opštine jeste da imamo što manje socijalno ugroženih ljudi i zato će naša vrata za njih uvek biti otvorena“, zaključio je Jovičić.

Svaki donirani paket sadrži po 15 kilograma smrznutih „Frikom“ proizvoda, istakao  je predsednik, dodajući da se nada da su ovim malim znakom pažnje uspeli da izmame osmeh na licima ovih ljudi.

Pogledajte VIDEO ZAPIS

 
Najsavremeniji video nadzor za veću bezbednost osnovaca na Paliluli PDF Štampa El. pošta

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić zajedno sa potpredsednikom Vlade Republike Srbije i ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem,  obišao je danas Policijsku stanicu Palilula u kojoj je predstavljen najsavremeniji sistem video nadzora za 17 palilulskih osnovnih škola direktno povezan sa policijom .

Sistem, koji kamerama u visokoj rezoluciji snima školske objekte i njihovu neposrednu okolinu, detektuje svaku povredu određenog parametra, automatski prati počinioca, a ima i mogućnost prepoznavanja lica.

Stefanović  je zahvalio predsedniku opštine Palilula Aleksandru Jovičiću na sredstvima koja je opština izdvojila za uvođenje video nadzora istakavši da je saradnja policije sa opštinom Palilula dobar primer koji treba da slede i ostale lokalne samouprave.

Opširnije
 
Priredbe i 8000 novogodišnjih paketića za najmlađe Palilulce PDF Štampa El. pošta

Pred punom Halom "Aleksandar Nikolić" danas je oko 4000 mališana prisustvovalo dodeli paketića koje je za njih obezbedila Gradska opština Palilula povodom predstojećih praznika.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić tom prilikom je izjavio da je Opština uz pomoć privrednika sa Palilule uspela da obezbedi sredstva i obraduje 8000 dece time što će svako dete od jedne do šest godina sa opštine Palilula dobiti poklon, ali i prisustvovati lepom kulturno-umetničkom programu.

“Opština Palilula gleda da usreći naše najmlađe sugrađane, to je budućnost i treba ulagati u njih, jer smatram da će doći dan kada će oni biti bolji i uspešniji od nas”, poručio je predsednik.

Jovičić je dodao da su današnja i sutrašnja priredba namenjene deci od 3-6 godina, a da će 27. decembra biti organizovan poseban program za najmlađe sugrađane koji imaju jednu ili dve godine.

“Presrećan sam što ćemo se danas družiti sa onim što Srbija najlepše ima i nečim što će zasigurno u budućnosti biti naš najveći potencijal”, rekao je Jovičić.

On je najavio da će se ova manifestacija i dodela paketića nastaviti i idućih godina, ali ne samo kada je u pitanju Nova godina nego će se tokom godine organizovati brojne akcije koje će za cilj imati promovisanje mladih.

Program je otvoren himnom "Bože pravde" koju su izveli trinaestogodišnja Ivana Dimkovski i Đorđe Divljan.

Hor "Pahuljica", Kulturno umetničko društvo "Lira", Dečiji hor "Vrapčići", Gimnastičarski klub "Palilula", kao i mnogi drugi izvođači, redom su se nizali i upotpunili današnju priredbu za mališane i njihove roditelje sa opštine Palilula.

 
Novogodišnje priredbe za najmlađe Palilulce PDF Štampa El. pošta

Predsednik Gradske opština Palilula Aleksandar Jovičić najavio je da Opština, u želji da najmlađim Palilulcima ulepša praznike, organizuje svečanu dodelu novogodišnjih paketića.

Prema njegovim rečima paketiće dobijaju sva deca sa teritorije opštine Palilula uzrasta od jedne do šest godine.

„Za razliku od drugih poklona, paketići za Novu godinu su nešto posebno, radost trenutka kada vam Deda Mraz uruči paketić ništa ne može da zameni  i stoga smo odlučili da za naše najmlađe sugrađane priredimo priredbu za uživanje“, rekao je Jovičić.

Svečana dodela paketića uz adekvatnu priredbu za decu iz obdaništa i jaslica uzrasta od tri do šest godina biće upriličena u nedelju, 25. decembra u 10 časova u hali „Aleksandar Nikolić“ .

Takođe na istom mestu  za mališane koji nisu upisani u obdaništa priredba će biti održana 26. decembra od 18 časova.

Za one najmlađe uzrasta  uzrasta od jedne i dve godine vršiće se 27. decembra, tokom celog dana, u Centru za kulturu „Vlada Divljan“.

 
Sajam zapošljavanja na Paliluli privukao veliki broj nezaposlenih PDF Štampa El. pošta

Sajam zapošljavanja u organizaciji Nacinalne službe za zapošljavanje i Gradske opštine Palilula, održan 22. decembra u Centru za kulturu "Vlada Divljan", okupio je 27 poslodavaca sa oko 780 radnih mesta u ponudi i više stotina nezaposlenih koji su došli da potraže zaposlenje.

Ponude za slobodna radna mesta  na štandovima su izložili privrednici i firme iz različitih oblasti delatnosti, od korporacija do individulanih proizvođača. Među kompanijama koje su na Paliluli ponudile posao bile su Vulkan izdavaštvo, Laboratorija Beograd, Trgocentar, Merkator S, Imlek, Credit Agricole Banka, Frikom, Panorama Višnjica, Unitrade Export, Bilje Borča, Opšta bolnica Bel medic i mnogi drugi.

Preko 50 različitih profila profesija našlo se u ponudi za zaposlenje, od inženjera elektrotehnike, saobraćaja, prehrambenih tehničara, vozača, prodavaca, radnika  obezbeđenja do lekara, medicinskih sestara, konobara, ekonomista, psihologa, bravara, varioca, stolara, programera i mnogih drugih zanimanja.

Opširnije
 
Konkurs za finansiranje omladinskih volonterskih projekata PDF Štampa El. pošta

Resurs centar za beogradski i južnobanatski okrug, Omladinski savez Srbije u saradnji sa  Evropskom organizacijo Mladih, Udruženjem "UGAO", KZM Stari Grad i uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta, u okviru programa „Mladi su zakon“ raspisuje konkurs za finansiranje omladinskih volonterskih projekata u cilju podsticanja aktivizma i volontiranja mladih.

Preuzmite:
Poziv na konkurs i obrazac za pisanje predloga projekta (PDF 120 KB)

 
Nova stajališta i nadstrešnice duž Zrenjaninskog puta i u Borči PDF Štampa El. pošta

Gradska opština Palilula ugradila je 47 novih autobuskih stajališta i nadstrešnica na lokaciji duž čitavog Zrenjaninskog puta i u celom naselju Borča, saopštio je predsednik opštine Aleksandar Jovičić danas prilikom obilaska lokacija sa novouređenim autobuskim stanicama.

On je naglasio da u svim naseljima od Krnjače, Koteža i Borče duž Zrenjaninskog puta nisu postojala autobuska stajališta i nadstrešnice ili su bile zastarele u vidu čuvenih pečurki koje smo imali gotovo 40 godina.

Za 47 novih stajališta i nadstrešnica opština je izdvojila 23 miliona dinara iz budžeta i izgradila uz saglasnost Sekretarijata za saobraćaj.

Opširnije
 
Svečano otvoreno klizalište na Stadionu "Tašmajdan" PDF Štampa El. pošta

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić, gradski menadžer Goran Vesić i direktor SRC "Tašmajdan" Milan Novović svečano su otvorili  danas klizalište na Stadionu "Tašmajdan" posle 37 godina.

Nakon revijalnog nastupa umetničkih klizačica iz Kluba "Helena Pajović" i nastupa Leontine i hora "Čarolija" ozvaničen je početak zimskog festivala  "Ice @  Taš" koji će trajati do 15. februara 2017. godine i u okviru koga će se odražavati  besplatne novogodišnje predstave za decu, klizanje sa Diznijevim junacima, koncerti i takmičenja u hokeju, umetničkom klizanju i dr.

Opširnije
 
Tradicionalni Festival salse u Centru za kulturu "Vlada Divljan" PDF Štampa El. pošta

U saradnji sa Gradskom opštinom Palilula i Kancelarijom  za mlade Palilula Plesna škola salse "Primera" organizuje jedanaesti po redu Festival salse i drugih karipskih plesova "Salsa Motion Weekend", u Centru za kulturu "Vlada Divljan", od 8. do 11. decembra.

Na Festivalu će učestvovati oko 1.000 plesača iz zemlje i sveta koji će tokom četiri festivalska dana imati nastupe i prisustvovati na više od 30 plesnih radionica salse, baćate, kizombe, afro rumbe i drugih plesova.

Opširnije
 
Predsednik opštine Palilula izabran za predsednika Izvršnog odbora NALED-a PDF Štampa El. pošta

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić izabran je za predsednika Izvršnog odbora Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

Jovičić je kao prioritete u budućem radu istakao zalaganje za jačanje kapaciteta opština, pogotovu gradskih, za lokalni ekonomski razvoj i naglasio da smatra da je komunikacija sa privrednicima i međusobna saradnja ključ za otvaranje novih radnih mesta i podizanje životnog standarda građana.

 
Predsednik opštine uručio 18 invalidskih kolica Društvu za cerebralnu paralizu Palilula PDF Štampa El. pošta

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, 3. decembra, predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić  dodelio je danas 18 invalidskih kolica članovima Društva za cerebralnu i dečju paralizu Palilula.

Jovičić je tom prilikom izjavio da bez bilo kakve političke kalkulacije ističe da ljudi sa posebnim potrebama zaslužuju bolje uslove za život.

„Naša obaveza i naš cilj je da osobama sa invaliditetom obezbedimo bolje uslove, da im omogućimo da im svaki sledeći dan bude sve lakši u obavljanju svakodnevnih aktivnosti“, naglasio je Jovičić.

On je dodao da su današnji razgovori sa udruženjima građana i osobama sa invaliditetom bili u smeru traženja rešenja za njihove probleme, ali i na podizanju svesti društva u tome kako da budemo tolerantniji, solidarniji i da ne okrećemo glavu od jednog gorućeg problema kao što je položaj osoba sa invaliditetom.

„Mi smo u prilog takvog humanog odnosa obezbedili 18 invalidskih kolica koja dodeljujemo najugroženijima.  To je prvi korak našeg delovanja koji smo postigli za ovih šest meseci koliko smo u opštini Palilula“, rekao je predsednik.

Jovičić je naglasio da prateći politiku Vlade Republike Srbije u sledećoj godini biće odvojeno više sredstava iz budžeta za osobe sa invaliditetom, a da zbog njihovog velikog broja na teritoriji opštine Palilule očekuje pomoć grada Beograda i nadležnih ministarstava.

 
Zahvaljujući opštini Palilula stanari zgrade u Kovilovu 6 dočekaće zimu u toplim stanovima PDF Štampa El. pošta

Na inicijativu predsednika opštine Palilula Aleksandra Jovičića šezdeset stanara stambene zgrade u Kovilovu 6 dobilo je novi krov, instalacije i unutrašnju fasadu kako bi u suvim i toplim stanovima dočekali zimu.

„Ova zgrada izgrađena je 1967. godine i ovde uglavnom žive stari, bolesni i porodice sa malom decom koji nemaju sredstava da poprave fasadu, krov i instalacije. Godinama se ovo urušavalo i došli smo u situaciju da je zgrada postala neuslovna za život i da ljudi nisu znali kako će i gde da dočekaju zimu“, rekao je predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić.

On je ispričao da je danima razmišljao kako da ljudima reši veliki životni problem.

„Nismo imali novac u budžetu da popravimo krov, a nismo mogli da ostavimo ljude na ulici po zimi, snegu i kiši i došao sam na ideju da pozovem privrednike sa opštine da doniraju ko koliko može. Bio sam prijatno iznenađen kada se nakon par dana javio vlasnik jedne od većih građevinskih firmi sa Palilule i rekao da će njegova firma da odradi sve“,  kaže Jovičić.

Opširnije
 
KZM Palilula organizuje besplatan kurs retorike i javnog nastupa PDF Štampa El. pošta

Kancelarija za mlade Palilula i Škola retorike i javnog nastupa pozivaju mlade od 18 do 30 godina da se prijave za učešće na besplatnom uvodnom kursu retorike i javnog nastupa, koji će se održati u Centru za kulturu “Vlada Divljan“,  Mitropolita Petra br.8 (učionica 42).
Kurs se izvodi tokom decembra u trajanju od po  četiri  dvočasa u sledećim terminima:

- 12.12.2016. - ponedeljak
- 15.12.2016. - četvrtak
- 16.12.2016. - petak
- četvrti susret biće  određen naknadno u dogovoru sa polaznicima kursa. Časovi traju od 18 do 19:30 časova.

Prijave se podnose do 10. decembra elektronskom poštom na adresu KZM Palilule: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .

Opširnije
 
Četvrti Međunarodni rvački turnir „Trofej Pobednik“ PDF Štampa El. pošta

Četvrti Međunarodni rvački turnir „Trofej Pobednik“ u slobodnom stilu biće održan 3. decembra u Sportskoj hali „Dejan Smiljković“ u Padinskoj Skeli.

Rvački klub „Pobednik“ ove godine proslavlja 11 godina postojanja, punopravan je član Rvačkog saveza Srbije, Rvačkog saveza Beograda, Centralne Srbije, ali i redovni učesnik na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Na turniru će učestvovati pioniri, kadeti i juniori. Kvalifikacione borbe počinju od 12 časova, a ceremonija svečanog otvaranja je u 16 časova, nakon čega slede finalne borbe i dodela medalja.

Turnir se održava tradicionalno u organizaciji rvačkog kluba „Pobednik" iz Borče, Opštine Palilula i Rvačkog saveza Srbije.

Opširnije
 
Ustanova kulture Palilula promenila naziv u Centar za kulturu „Vlada Divljan” PDF Štampa El. pošta

Ustanova kulture Palilula od 26. novembra nosi ime Centar za kulturu „Vlada Divljan“, po poznatom kompozitoru i frontmenu "Idola", koji je preminuo marta 2015. godine.

Svečanom proglašenju novog imena palilulske ustanove kulture prisustvovala je Dina, supruga Vlade Divljana kao i mnoge njegove kolege i prijatelji iz sveta muzike i filma. Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić tim povodom rekao je da je razlog zašto je Ustanova kulture ponela ime „Vlada Divljan“ taj što je Divljan prve muzičke korake napravio na tom mestu.

„On je mnogim generacijama idol i mislim da ćemo opravdati što ova ustanova nosi njegovo ime, a takođe smo ponosni što se deo programa Festivala autorskog filma održava ovde“, poručio je Jovičić, koji je ocenio da će „Vlada Divljan“ u budućnosti biti pandan SKC-u i Domu omladine, kao i mnogim drugim ustanovama kulture.

Opširnije
 
"Isključi nasilje"- poruka sa tribine u opštini Palilula PDF Štampa El. pošta

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama Gradska opština Palilula obeležila je 25. novembra  tribinom „Prijavi nasilnika, isključi nasilje“, na inicijativu odbornica Skupštine opštine Palilula.

Pored predsednika Gradske opštine Palilula Aleksandra Jovičića na tribini su govorili autor emisije „Crna hronika“ Mladen Mijatović i voditeljka RTS-a Irina Đorđić.

Uputivši podršku organizaciji tribine i svakoj borbi protiv nasilja nad ženama Jovičić je naglasio da treba poslati snažnu poruku koliko je ova tema važna u našoj zemlji.

"Ja mislim da je ovo možda najvažnija tema koju smo pokrenuli u poslednjih šest meseci otkako smo preuzeli odgovornost u opštini Palilula", istakao je Jovičić.

Opširnije
 
Uručena uverenja polaznicima obuke „Put do uspešnog preduzetnika“ PDF Štampa El. pošta

„Put do uspešnog preduzetnika“ naziv je dvodnevne obuke u organizaciji Kancelarije za mlade opštine Palilula i Nacionalne službe za zapošljavanje, koju je prošlo 35 mladih sa Palilule.

Uverenje o završenoj obuci koje će im omogućiti da konkurišu za sredstva kod Nacionalne službe za zapošljavanje za otpočinjanje sopstvenog biznisa, uručio im je zamenik predsednika Gradske opštine Palilula Darko Paunović, 25. novembra u Centru za kulturu "Vlada Divljan".

Tom prilikom Paunović je istakao važnost završene obuke za mlade: " Ovaj kurs je izuzetno važan za vas jer ste naučili kako možete svoje ideje da pretočite u konkretne inicijative, zatim kako da makar delimično savladate pravne prepreke i na kraju da pokrenete sopstveni biznis što nije nimalo lako, tržišna utakmica je izuzetno teška", naglasio je Paunović.

Opširnije
 
Rekonstrukcija Ulice Pere Ćetkovića na Karaburmi PDF Štampa El. pošta

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić obišao je danas, 25. novembra završne radove na rekonstrukciji Ulice Pere Ćetkovića na Karaburmi koja, prema njegovim rečima, nije bila asfaltirana trideset godina.

Jovičić je podsetio da je juče urađeno 1100 metara asfalta u Ulici Rastka Nemanjića u Borči, danas se asfaltira 200 metara ulice na Karaburmi, naglasivši da je to činjenica koja pokazuje da se Palilula ravnomerno razvija.

Opširnije
 
Rekonstruisana Ulica Rastka Nemanjića u Borči PDF Štampa El. pošta

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić obišao je danas završne radove na rekonstrukciji Ulice Rastka Nemanjića u Borči i  tom prilikom najavio sanaciju i asfaltiranje pedeset ulica za sledeću godinu iz investicionog budžeta.

Jovičić je izjavio da je Ulica Rastka Nemanjića bila potpuno uništena iz razloga što godinama unazad nije bila održavana i da vrednost  investicije iznosi pet miliona dinara.

Opširnije
 
Postavljena ulična rasveta duž naselja Besni fok - Preliv PDF Štampa El. pošta

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić obišao je danas, 21. novembra završne radove na postavljanju javne rasvete duž naselja Besni fok – Preliv i poručio da iako je reč o malom naselju to ne znači da treba da bude zapostavljeno već će se i u njega ulagati i ulaže se srazmerno kao i u ostale delove opštine.

Jovičić je podsetio da su granice opštine Palilula od parka Tašmajdan do naselja Besni fok, pa i šire, dodavši da je reč o velikoj teritoriji i da treba podjednako misliti i na centar grada, ali i na prigradska mesta gde gotovo sve fali, od infrastrukture, puteva, osvetljenja, vodovoda i kanalizacije.

Opširnije
 
U OŠ "Milena Pavlović Barili" otvorena besplatna škola košarke za devojčice PDF Štampa El. pošta

Gradska opština Palilula podržala je Pokret za žensku košarku Marina Maljković i u tom cilju danas je otvorena besplatna škola košarke za devojčice u Osnovnoj školi „Milena Pavlović Barili“ u Višnjičkoj banji.

Otvaranju škole prisustvovali su predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić, član Veća opštine Stanko Gujaničić, selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković, i član Gradskog veća Tanja Popović.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić zahvalio se Marini Maljković ispred opštine Palilula što učestvuje u ovom velikom projektu da mlade dame na Paliluli imaju šansu besplatnog pohađanja škole košarke.

Opširnije
 
Obuka „Put do uspešnog preduzetnika“ PDF Štampa El. pošta

Kancelarija za mlade opštine Palilula, u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, organizuje dvodnevnu obuku pod nazivom „Put do uspešnog preduzetnika“ i tim povodom poziva sve mlade ljude sa teritorije opštine da se prijave.

Obuka će biti održana 24. novembra u prostorijama Opštine, Takovska 12, sala na prvom međuspratu, od 10 do 13 časova, dok će se drugi dan obuke održati 25. novembra u prostorijama Ustanove kulture Palilula, Mitropolita Petra 8, učionica broj 2, od 10 do 14 časova nakon čega će kandidatima biti uručeni sertifikati.


Prijave se šalju na elektronsku adresu KZM Palilule : Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , a rok za prijavljivanje je 22. novembar.

PREUZMITE:
agenda obuke (PDF 50 KB)

 
Opština Palilula donirala računarsku opremu odeljenju Palilula GCSR Beograd PDF Štampa El. pošta

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić i član Veća opštine Stanko Gujaničić, u ime Opštine, donirali su računarsku opremu Gradskom centru za socijalni rad u Beogradu, odeljenju Palilula, povodom obeležavanja šezdeset godina od osnivanja te ustanove.

Jovičić je tim povodom čestitao na šezdesetogodišnjici postojanja i podsetio da je odeljenje Palilula u Gradskom centru za socijalni rad najstarije i najveće odeljenje ne samo na teritoriji Beograda već i šire.

Opširnije
 
Opština Palilula podržala Sajam poslova i praksi "Job Fair 16" PDF Štampa El. pošta

Sajam poslova i praksi “Job Fair 16″ pod nazivom „Kreiraj svoju budućnost“ otvorili su danas u prostorijama svečane sale Mašinskog fakulteta dekani Mašinskog i Građevinskog fakulteta i prodekan Elektrotehničkog fakulteta.

Dvanesti po redu Sajam poslova i praksi podržali su tehnički fakulteti Univerziteta u Beogradu, Majkrosoft razvojni centar Srbija, 46 kompanija, mediji i opština Palilula.

Na otvaranju “Job Fair 16″ dekan Mašinskog fakulteta dr Radivoje Mitrović istakao je značaj ove manifestacije jer, kako je naglasio, pored formalnog obrazovanja koje studenti stiču kroz sistem redovnog obrazovanja, važno je i da studenti steknu praktične veštine i kompetencije koje se stiču kroz formalni i neformalni sistem obrazovanja i od izuzetnog su značaja da se studenti predstave na pravi način.

„Cilj nam je da ovde studenti steknu preduzetničke kompetencije, da i sami započinju posao, a ne da imamo odlive mozgova i da najbolji odlaze u inostranstvo“, rekao je Mitrović.

Opširnije
 
Poziv sugrađankama na besplatan mamografski pregled PDF Štampa El. pošta

Gradska opština Palilula u saradnji sa Domom zdravlja "Dr Milutin Ivković" organizuje besplatan mamografski pregled za sve žene  koje imaju preko 45 godina sa teritorije opštine Palilula.

Tim povodom predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić uputio je apel  sugrađankama da izdvoje vreme za sebe i odazovu se u što većem broju na preventivni mamografski pregled.

Prijavljivanje se vrši u opštini Palilula (Takovska 12) i na novootvorenim uslužnim šalterima po mesnim zajednicama, a spiskovi sa prijavama prosleđuju se Domu zdravlja koji će kontaktirati prijavljene pacijentkinje i u dogovoru sa njima  zakazivati preglede.

Dodatne informacije mogu se dobiti pozivom na broj  2694 429.

 
Tablet računar za pesnika iz školske klupe PDF Štampa El. pošta

Dečak Stefan Imre učenik je sedmog razreda Osnovne škole "Zaga Malivuk" u  Krnjači i od svojih vršnjaka se razlikuje po tome što  piše pesme i priče za koje osvaja nagrade na mnogim literarnim konkursima. Ali i po tome što doskora nije imao člansku kartu biblioteke iako mnogo voli da čita, ali ni računar jer njegova samohrana majka Žaklina nije mogla to da mu priušti. 

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić kad je čuo od saradnika za  Stefana koji postiže uspehe uprkos oskudici i bori se za svoje pesme i priče, odlučio je da mu pokloni tablet računar.

"Nije to nešto što treba da predstavljamo kao veliko delo, poput nekog kompjutera. Mislim da je pažnja ono što ne košta ništa, to imate u sebi da nekom poklonite ili nemate. Ja mislim, da pre svega, treba da pokažemo empatiju prema onima koji trenutno možda nisu u najboljim mogućim okolnostima i uslovima života. Da im pomognemo da to prebrode i da počnu da prave neke svoje stvari u životu. Što se tiče Stefana ja ga razumem i podržavam. Uvek me pogodi kad vidim da mladi ljudi, uprkos nemaštini, pokušavaju da daju doprinos društvu. Mislim da samo mukotrpan rad, teški uslovi, neizvesnost koja je svakodnevna pravi od vas čoveka koji može da odgovori na sve stvari koje se postavljaju ispred njega.

Mi i pored skromnog budžeta koji opština ima i skromnih ingerencija ne možemo da činimo čuda u smislu da pravimo mostove, ali možemo da poklonimo pažnju onima koji nisu u najboljim finansijskim mogućnostima. Moramo da vodimo računa o onima koji ostaju iza nas i koji će sigurno biti bolji od nas", istakao je Jovičić.

Opširnije
 
Predsednik opštine razgovarao sa ambasadorkom Rumunije u Srbiji PDF Štampa El. pošta

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić primio je danas u posetu nj.e. ambasadorku Rumunije u Srbiji Oanu Kristinu Popa, sa kojom je razgovarao o budućoj saradnji, s obzirom na to da na Paliluli u naselju Ovča živi brojna rumunska zajednica.

Aleksandar Jovičić izrazio je zadovoljstvo konkrenim predlozima koji su formulisani tokom razgovora, a pre svega izvesnošću izgradnje kulturnog centra na levoj obali Dunava u okviru koga bi se nalazio rumunski kutak, odnosno mesto gde bi pripadnici rumunske nacionalnosti promovisali svoju kulturu, jezik i kulturno nasleđe.

Oana Kristina Popa istakla je dobre postojeće modalitete saradnje između Srbije i Rumunije,  kao i potencijale koji se mogu razvijati u budućnosti. Ona je predložila zajdničko učešće na projktima koji bi bili ne samo u korist rumunske lokalne zajednice već i čitave opštine Palilula.

Prilikom susreta reči je bilo o dovođenju rumunskih privrednika  na opštinu Palilula i prezentaciji mogućih budućih projekata investiranja.

Takođe dogovoren je zajednički obilazak rumunske zajednice u Ovči, kao i bratimljenje opštine Palilula i grada Blaža.

 
KZM Palilula organizuje info dan o apatridiji PDF Štampa El. pošta

Kancelarija za mlade Palilula u saradnji sa mladim ambasadorkama ENS-a (Evropska mreža za pitanje apatridije) održaće info dan o apatridiji - pojavi da lica ne poseduju državljanstvo nijedne države, u  Ustanovi kulture Palilula, u petak, 4. novembra, u 14 časova (učionica br.2).

Mladi Palilulci saznaće posredstvom animiranog filma i namenski dizajniranih razglednica šta znači pojam apatridija, biće objašnjeno kako osoba može da postane apatrid, koje to posledice nosi, ko su apatridi u Srbiji i šta može da se učini u rešavanju ovog problema.

Prijave za učešće na info danu možete slati na mejl KZM Palilula: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , a rok prijavljivanja je 3. novembar.

Na prvom Kongresu mladih na temu apatridije  koji je organizovala Evropska mreža za pitanje apatridije (ENS) u saradnji sa UNHCR-om i Mastriht Univerzitetom, mlade studentkinje sa kojima Kancelarija za mlade Palilula organizuje info dan, postale su mlade ambasadorke ENS-ove kampanje „Nijedno dete ne sme biti apatrid“.

U okviru ove kampanje, a u cilju podizanja svesti mladih o problemu apatridije učesnici predavanja imaće priliku da čuju šta im znači državljanstvo, koje su posledice neposedovanja državljanstva, ko su apatridi u Srbiji  itd.

 
Pomoć za slepe i slabovide učenike i studente na Paliluli PDF Štampa El. pošta

Slepi i slabovidi učenici i studenti, članovi Saveza slepih Palilule dobili su 25. oktobra novčanu pomoć za kupovinu pribora i pomagala za učenje na Brajevom pismu.

Pomoć u iznosu od po 4.000 dinara kao podstrek za dalje učenje dobilo je devet učenika i tri studenta, a uručio im je Stanko Gujaničić član Veća opštine Palilula zadužen za socijalna pitanja i obrazovanje. Sredstva su izdvojena posredstvom projekta "Rad za dobrobit slepih i slabovidih Palilule iz dana u dan", koji finansira Gradska opština Palilula.

Gujaničić je rekao da nova garnitura vlasti na opštini Palilula podržava udruženje slepih i sva ostala udruženja osoba sa invaliditetom na Paliluli, kao i svaki dobar projekat i  ideju koja može da pomogne da im se olakša život.  On je najavio da će u narednom periodu na zgradi opštine Palilula biti postavljena tabla sa Brajevim pismom radi boljeg snalaženja, jer je Palilula jedna od sedam opština u gradu koje nemaju ovakvu tablu. Ukoliko bude mogućnosti tabla će biti postavljena i na Ustanovi kulture Palilula rekao je Gujaničić.

"Mi kao opština vam stojimo na raspolaganju, uvek možete da dođete kod mene ili kod predsednika, ili kod bilo koga drugog, sve što možemo da vam pomognemo mi smo tu", poručio je Gujaničić.

 
Predsednik opštine razgovarao sa ambasadorom Finske u Srbiji PDF Štampa El. pošta

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić primio je danas u posetu nj.e. ambasadora Finske u Srbiji Pertija Ikonena (Pertti Ikonen).

Sastanak je upriličen povodom dogovora u vezi sa obeležavanjem stogodišnjice nezavisnosti Finske simboličnim sađenjem sto stabala drveća na nekoliko lokacija na teritoriji opštine Palilula.

Aleksandar Jovičić je tim povodom rekao da će se Opština u dogovoru sa nadležnim gradskim institucijama obezbediti da sve bude organizovano na najbolji mogući način i izrazio zadovoljstvo što će opština Palilula biti domaćin obeležavanja tako značajnog datuma kao što je stogodišnjica nezavisnosti Finske.

Ambasador Ikonen je u srdačnom razgovoru sa Jovičićem izrazio zadovoljstvo ostvarenom saradnjom i podržao predviđenu dinamiku oko organizovanja obeležavanja jubileja Finske.

Na sastanku  je bilo reči i o kulturnoj saradnji sa čijom realizacijom će se krenuti u narednom periodu i povodom toga je dogovoren novi sastanak sredinom novembra.

 
Jovičić u poseti Domu za stare „Karaburma“ PDF Štampa El. pošta

Povodom oktobra meseca starih lica danas je organizovan program i druženje sa korisnicima Doma za stare „Karaburma“ kome je, sa saradnicima, prisustvovao predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić.

On je, obraćajući se korisnicima Doma, izjavio da opština Palilula nastavlja da pokazuje pažnju našim najstarijim sugrađanima uprkos teškoj novčanoj situaciji.

„Mi to vama dugujemo zbog svega što se uradili za naš grad i za našu zemlju, ali i što ste nas podigli i izveli na pravi put“ rekao je Jovičić i dodao „veoma često volim da kažem da ono što ste vi izgradili za našu zemlju mi teško danas možemo i da održavamo“.

Opširnije
 
Biciklijada za najlmađe Palilulce i njihove goste PDF Štampa El. pošta

Inkluzivna dečja biciklijada "Zeleni krug" posvećena najmlađim Palilulcima,  održana je 23. oktobra na trasi od Terazijske česme do Beograđanke.

Manifestaciju je otvorila Marina Ristić, član Veća opštine Palilula.


Na biciklijadi je učestvovalo više od 300 takmičara od prvog do osmog razreda, a nagrade  najboljim učesnicima, bicikla i kacige koje je obezbedila  Ambasada Australije uručila je australijska ambasadorka u Beogradu gospođa Džulija Fini.

U trci zadovoljstva učestvovali su predškolci, deca sa posebnim potrebama i najmlađi štićenici Doma za decu bez roditeljskog staranja u Zvečanskoj.

Biciklijadu su organizovali Gradska opština Palilula, kancelarije za mlade Palilule i Starog grada, Centar za unapređenje društva i Biciklistički savez Srbije.

 
Potpisan Sporazum o saradnji Opštine Palilula i Fakulteta političkih nauka PDF Štampa El. pošta

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić i dekan Fakulteta političkih nauka prof. dr Dragan Simić potpisali su danas u prostorijama Fakulteta Sporazum o saradnji ove dve institucije.

Aleksandar Jovičić je istakao da je opština Palilula uvek spremna da podrži pozitivne incijative poput ove i  tim povodom zahvalio prof. Simiću.

"Verujemo da ćemo mi kao opština ovim Sporazumom i saradnjom sa Fakultetom političkih nauka dobiti mlade ljude, željne novih znanja, i ubeđen sam da će neke od ideja koje praktikanti budu predložili, sigurno naći primenu u našoj opštini", rekao je Jovičić.

On je podvukao da se ovakvom vrstom saradnje pomaže mladima da pored teorijskog steknu i praktično iskustvo. "Dajemo šansu mladima, kako je rekao dekan Simić, a na njima je da se svojim radom i trudom dokažu",  rekao je Jovičić.

"Takođe, siguran sam da ćemo sa Fakultetom političkih nauka sarađivati i na organizaciji zajedničkih konferencija i seminara, raznih stručnih kurseva i obuka, budući da je naša opština izuzetno otvorena i za ovaj vid saradnje", naglasio je predsednik opštine Aleksandar Jovičić.

Opširnije
 
Predsednik opštine razgovarao sa komercijalnim atašeom Ambasade Austrije u Srbiji PDF Štampa El. pošta

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić razgovarao je 17. oktobra sa atašeom Ambasade Austrije u Srbiji Fabianom Gemsom (Fabian Gems) o mogućnostima  saradnje Opštine i austrijskih institucija i privrednika.

Jovičić je istakao pre svega investicioni potencijal koji poseduje Palilula koja rapidno postaje opština sa najvećim razvojnim kapacitetom, imajući u vidu njenu teritoriju, planirano formiranje industrijske zone, kao i razvoj saobraćajne infrastrukture.

Gems je izrazio zainteresovanost za razvoj takvog vida saradnje i istakao spremnost austrijskih kompanija za ulaganje na Paliluli.

Takođe na sastanku su razmatrane i mogućnosti saradnje na polju turizma, kulture i ekologije.

 
Predsednik opštine obišao Manastir u Slancima PDF Štampa El. pošta

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić i član Veća Dejan Srejić obišli su  16. oktobra Manastir Arhiđakona Stefana  u Slancima, metoha Manastira Hilandar.

Povod posete bio je izgradnja atarskih puteva u neposrednoj blizini Manastira, kao i obilazak manastirskog kompleksa i razgovor sa sveštenstvom  o istorijatu i načinu života u jednoj od najstarijih svetinja u Srbiji.

 
U Borči otvoren ritejl park „Shoppi” PDF Štampa El. pošta

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i direktor  „MPC Properties” Tomas Viladsen svečano su danas otvorili ritejl park „Shoppi” u Borči.

Objekat za koji je kamen temeljac postavljen pre šest meseci  prostire se na površini od više od 13.000 kvadratnih metara.

Aleksandar Jovičić je istakao da je danas važan dan za opštinu Palilula i naselje Borča, jer se potvrđuje da se Beograd u poslednje vreme ravnomernije razvija. Na levoj obali Dunava živi oko sto hiljada ljudi, te će im ovaj šoping centar uštedeti vreme, ali i obezbediti nova radna mesta i lep prostor za kupovinu.

Gradonačelnik je naveo da je reč o investiciji vrednoj petnaest miliona evra, koja omogućuje otvaranje pet stotina novih radnih mesta. "U gradu radimo na tome da efikasno i brzo izdajemo građevinske dozvole, zahvaljujući čemu su aktivirani projekti koji su decenijama bili zatvoreni u fiokama. Među njima su tržni centar i hotelski kompleks u Rajićevoj, kao i kompleks na mestu bivše zgrade MUP-a", rekao je Mali.

On je zahvalio kompaniji „MPC Properties” na investiciji i doslednosti u ispunjavanju datih obećanja.

– Ovo je deo slike novog Beograda u kojem želimo što više ovakvih objekata. Njihova važnost je u tome što zapošljavaju naše ljude, ali i aktiviraju naše građevinske kompanije – istakao je Mali.

Direktor „MPC Properties” Tomas Viladsen precizirao je da su sve prodavnice u objektu već zakupljene i izrazio nadu da će raditi sa sto odsto popunjenosti kapaciteta. On je istakao da projekat ne bi mogao da bude realizovan bez dobre saradnje sa Gradom Beogradom, ali i izvođačem radova koji je posao uradio kvalitetno i na vreme. „Shoppi” je novo ime za kupovinu, poručio je Viladsen.

Događaju je prisustvovao i glavni urbanista Milutin Folić.

 
Sajam zapošljavanja LINK2job PDF Štampa El. pošta

Centar za razvoj karijere, Nacionalna služba za zapošljavanje pod pokroviteljstvom Grada Beograda organizuje veliki LINK2job sajam zapošljavanja koji će se održati po treći put, 14. Oktobra 2016 godine, u periodu od 10-18 časova, u banket sali Hotela „Jugoslavija” u Beogradu.

Cilj ovog sajma nije samo da postane najveći regionalni događaj ovog tipa, nego i da na najefikasniji način doprinese stvaranju kvalitetnih veza između posetilaca i kompanija izlagača, na obostranu korist. Tako želimo da doprinesemo rešavanju gorućih problema: nezaposlenosti, sa jedne strane, i nedostatka kvalitetnog radnog kadra u kompanijama, sa druge.

Sajam zapošljavanja je dinamičan događaj koji otvara bezbroj mogućnosti, kao i razvoj preduzetništva čija je misija posredovanje između najkvalitetnijeg stručnog kadra i kompanija koje pružaju najbolje uslove za rad i profesionalno usavršavanje.

Na Sajmu će se predstaviti veliki broj kompanija - učesnika sa preko 200 otvorenih radnih mesta (Comtrade, Delhaize Srbija, Zepter, DDOR, Wiener Städtische, ASW Inženjering, NetCast, TNation, ManpowerGroup…), a svi posetioci će besplatno dobiti online MS Office kurseve i kurseve engleskog jezika. Na ovaj način Hotel „Jugoslavija”  će toga dana omogućiti savršenu veza između poslodavaca i kandidata.

 
Otvorena izložba privrednika i mladih inovatora na platou opštine Zvezdara PDF Štampa El. pošta

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić otvorio je 11. oktobra, zajedno sa predsednikom opštine Zvezdara Milošem Ignjatovićem, izložbu privrednika i mladih inovatora na platou ispred opštine Zvezdara. Izložba je organizovana u cilju podstreka mladima za uključenje u privredne tokove i podršcke Vlade Srbije u razvoju preduzetništva.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić izjavio je da opštine Palilula i Zvezdara u saradnji sa Svezom mladih pronalazača i Udruženjem privrednika žele da predstave proizvode mladih, ali i da podstiču preduzetnički duh koji je glavni cilj Vlade.

„Danas ćemo otvoriti prodajni mali sajam naših mladih sugrađana koji će predstavljati svoje prizvode, koji će učiti i biti edukovani kako se sprovode biznis planovi, kako se prave SWOT analize i na koji način mogu da u budućnosti konkurišu i iskoriste sve one elemente i alate koje država nudi da oni jednoga dana postanu uspešni privrednici u našem društvu“, rekao je Jovičić.

On je naglasio da je strategija Vlade RS da ova godina bude godina preduzetništva, ali da su spremni i za korak dalje predlogom da ovo bude decenija preduzetništva, jer su i opštine i država tu da podrže sve ono što može omogućiti bolju, perspektivniju, snažniju budućnost naše zemlje.

„Mi ćemo uvek podržati akcije koje za promociju imaju mladost i kreativnosti, podsticaćemo naše najmlađe da se takmiče, da steknu samopouzdanje i da nauče na koji način mogu da pokrenu biznis i šta je to što država ili opština mogu da urade za njih“, istakao je Jovičić.

Predsednik GO Zvezdara Miloš Ignjatović izrazio je zadovoljstvo saradnjom sa opštinom Palilula jer timski rad uvek donosi dobre rezultate.

„Tu smo da omogućimo našim mladim sugrađanima da razviju svoje ideje, da na pravi način pokušaju da naprave prve korake u biznisu, a sa druge strane da u saradnji sa Vladom RS i Gradom Beogradom pomognemo kako bi stvorili ambijent da oni mogu da se razviju i da na pravi način iskažu svoje ideje“, poručio je Ignjatović.

Inicijativa je potekla od Saveza pronalazača Srbije, a organizatori su Evropska poslovana škola, Zavod za unapređenje obrazovanja i vaspitanja, Unija poslodavaca Srbije i Privredna komora Srbije, uz podršku i pomoć opština Zvezdara i Palilula.

Ova trodnevna manifestacija obuhvatiće program izložbenog karaktera od starih zanata, grnčarskih proizvoda, proizvoda etno motiva, ručno rađene obuće i odeće, ali i radionica za mlade preduzetnike, kao i takmičarski program koji će im pružiti neka nova saznanja.

 
Održan humanitarni koncert u Ustanovi kulture Palilula PDF Štampa El. pošta

Humanitarni koncert u čast jugoslovenskog pop-rok gitariste Zorana Božinovića održan je 10. oktobra u Ustanovi kulture Palilula, koncert su izveli njegovi prijatelji i legende srpskog rokenrola.

Šef kabineta Gradske opštine Palilula Đorđe Aleksić izjavio je da je večerašnji skup ne samo prilika da se obeleži godišnjica rođenja gitariste Zorana Božinovića već i prilika da se najavi osnivanje humanitarne fondacije, koja će nositi njegovo ime, a koja bi se bavila sponzorisanjem i školovanjem mladih muzičara.

„Planiramo da u narednom periodu stvorimo uslove za mlade muzičare rok muzike koji će ovde svirati, koji će imati svoju scenu, bilo da je ona akustična ili električna i želimo da svi oni znaju da je Ustanova kulture, koja će u dogledno vreme promeniti ime u Centar za kulturu Vladimir Divljan, biti mesto na kome mogu da sviraju, vežbaju, da se okupljaju i da razvijaju rokenrol kulturu“, naglasio je Aleksić.

On je podsetio da je Zoran Božinović bio čuvena rok legenda jugoslovenskog prostora i da je ostavio uticaj na mnoge gitariste koji i danas sviraju u našim poznatim rokenrol grupama.

„Svi koji nešto znače i vrede u rokenrolu večeras su se okupili da odaju omaž legendi rokenrola, da svi zajedno proslavimo njegovo stvaralaštvo, njegovo delo, da se dobro zabavimo, da se podsetimo kakav je uticaj ostavio na sve nas i nadamo se da će taj uticaj još dugo da traje“, istakao je šef kabineta predsednika opštine Palilula.

Pored velikih izvođača današnje srpske rok scene, deo koncerta su činile i mlade nade rok muzike koji su svojim nastupom dokazali da treba ulagati u njih, jer su oni naslednici rok kulture i Zorana Božinovića.

 
Akcija dobrovoljnog davanja krvi u opštini Palilula PDF Štampa El. pošta

Institut za transfuziju krvi Srbije i Crveni krst organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi u ponedeljak, 10. oktobra od 10 do 15 časova, u Gradskoj opštini Palilula - skupštinska sala, prvi međusprat, Takovska 12.

 
Priznanje Srpske pravoslavne crkve opštini Palilula PDF Štampa El. pošta

Gradska opština Palilula dobila je priznanje od Srpske pravoslavne crkve za saradnju na projektu „Stopama naših predaka“  u okviru kojeg su đaci generacije 17 palilulskih osnovnih škola, tokom avgusta, boravili na Krfu.

Povodom priznanja, koje je od patrijarha srpskog Irineja primio, predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić izjavio je da će i u budućnosti  Opština nastojati da baštini srpske tradicionalne vrednosti i zajedničkim naporima brinuti o mladim ljudima koji predstavljaju budućnost svih nas.

 
Raspisan tender za izradu idejnog rešenja kanalizacije u Krnjači PDF Štampa El. pošta

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić saopštio je danas da je raspisan tender za izradu idejnog rešenja fekalne kanalizacije u naselju Krnjača.

Prema njegovim rečima najpovoljniji posao projektovanja je procenjen na oko osam miliona dinara, a mora da se završi za najviše sedam meseci od početka projektovanja.

„Lepa vest za više od 12 000 naših sugrađana je da će, posle gotovo jednog veka, početi izgradnja kanalizacione mreže u naselju Krnjača i ovo predstavlja još jedan pokazatelj da sve što obećamo sprovodimo u delo, kao i to da o građanima brinemo 24 časa dnevno, a ne samo pred izbore. Ovo je prvi u nizu koraka uvođenja leve obale Dunava u 21. vek”, rekao je Jovičić.

Idejno rešenje će predvideti izgradnju fekalne kanalizacije duž postojećih ulica u Krnjači, prema planu detaljne regulacije koji je u izradi. Ukupna dužina saobraćajnica u kojima treba isprojektovati sekundarnu kanalizacionu mrežu iznosi oko 80 kilometara i idejnim rešenje će se planirati fazna izgradnja, kako bi se naselje sukcesivno opremalo kanalizacijom. Sve upotrebne vode će se ulivati u kolektor na Zrenjaninskom putu koji je u ranijem periodu izgrađen u dužini od jednog kilometra.

Takođe u planu je još jedan tender za projektovanje i izvođenje fekalne kanalizacije u naselju Braće Marić, koje je jedno od najugroženijih u Krnjači. Procenjena vrednost ovog posla je oko 42 miliona dinara.

 
Na Karaburmi otvoren renovirani klub za stare PDF Štampa El. pošta

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić prisustvovao je 1. oktobra, na Međunarodni dan starih, uz gradonačenika Beograda Sinišu Malog, otvaranju renoviranog kluba za stare na Karaburmi.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić tom prilikom naglasio je da opština ima snažnu podršku grada i da je cilj da se svi delovi Palilule ravnomerno razvijaju.

On je najavio da je u planu da sledeće godine budu otvoreni slični domovi za stare i na teritoriji Borče, Ovče i ostalih naselja.

„Opština Palilula vodi računa o svojim najstarijim sugrađanima, danas smo za 120 penzionera, o trošku opštine, obezbedili  izlet po Vojvodini, dok je prošle nedelje 180 njih putovalo. Ponoviću ono što često govorim a to je da na najstarije sugrađane ne smemo zaboraviti i naša dužnost je da o njima brinemo“, rekao je Jovičić.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, rekao je da na teritoriji grada ima 25 klubova za stare i da je cilj da u svakoj opštini bude bar jedan.

On je istakao da su, u poslednjih godinu i po dana, otvoreni  klubovi za stare u Zemunu, Rakovici, na Zvezdari i Novom Beogradu, a do kraja godine će biti otvoren i klub za stare u Barajevu.

"Onda ostaje samo opština Surčin, gde tražimo prostor u kojem možemo da organizujemo klub za najstarije sugrađane", rekao je Mali.

On je istakao da će se grad posvetiti najstarijim sugrađanima, kako bi im mlađe generacije vratile za sve ono što su oni ranije uradili za svoj grad i državu.

"Naši najstariji sugrađani su stvorili ovaj grad, a mi ćemo pokušati da kroz nove investicije probamo da ga još više ulepšamo", poručio je Mali.

 
Predsednik opštine posetio Savez slepih Palilule PDF Štampa El. pošta

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić i član Veća opštine Stanko Gujaničić zadužen za socijalna pitanja obišli su danas Savez slepih Palilule i tom prilikom se upoznali s programima ove organizacije do kraja godine i planovima za narednu godinu.

Savo Veselinović predsednik Saveza slepih Palilule i Dragiša Drobnjak član Saveza govorili su i o problemima sa kojima se suočava njihova organizacija, i to na prvom mestu o nezgodnom pristupu njihovim prostorijama zbog stepeništa. Oni su naveli da Savez slepih Palilule broji 300 članova i da svake godine ima od 15 do 20 novih ljudi kojima su potrebne psihološke radionice i tifološko savetovalište kao novooslepelim osobama.

Aleksandar Jovičić je rekao da od opštine Palilula uvek mogu očekivati maksimalnu podršku i da u Opštini imaju saradnike. "Želimo da budemo upućeni u vaše probleme i kad je teško i kad je muka zajedno ćemo se boriti", istakao je Jovičić.

 
Otvoren 42. Međunarodni sajam pčelarstva "Tašmajdan 2016" PDF Štampa El. pošta

Tradicionalni 42. Međunarodni sajam pčelarstva "Tašmajdan 2016" otvoren je danas u Tašmajdanskom parku u organizaciji Društva pčelara Beograda i pod pokroviteljstvom grada Beograda.

Otvaranju je prisustvovao predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić, a u ime pokrovitelja Sajam je otvorio zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović.

Odgovarajući na reči predsednika Organizacionog odbora i direktora Sajma pčelarstva Slobodana Čumića, da za poslednjih 20 godina nijedan predsednik opštine Palilula nije bio među njima, Jovičić je u obraćanju prisutnima rekao da će njegov odnos kao predsednika opštine Palilula biti drugačiji.

"Čast mi je da budem na jednoj ovako divnoj manifestaciji koja pokazuje pravu sliku Srbije i pčelare kao ljude koji marljivo i vredno rade na svom proizvodu, kao i to što se Sajam održava na Paliluli, u Tašmajdanskom parku koji ima izuzetnu tradiciju i istoriju", rekao je Jovičić izrazivši želju da se bliže upozna sa radom pčelara i Društva pčelara Beograda, koje postoji 118 godina.

On je obećao pčelarima pomoć opštine Palilula u narednom periodu kako bi njihova manifestacija svake godine bila sve bolja, kao i podršku na promociji njihovih aktivnosti između dva sajma.

Sajam se održava do 2. oktobra, a prisutno je preko 200 izlagača pčelinjih proizvoda i pčelarske opreme iz zemlje i regiona. Tokom manifestacije biće organizovana predavanja za pčelare, građane i učenike nižih razreda o pčelarstvu.

Pčelarsku manifestaciju osveštalo je sveštenstvo Crkve sveti Marko, a Učenici Baletske škole "Lujo Davičo" izveli su folklorne igre iz raznih delova Srbije.

 
Rukovodstvo opštine Palilula potpisalo donorske kartice PDF Štampa El. pošta

Rukovodstvo Gradske opštine Palilula predvođeno predsednikom Opštine Aleksandrom Jovičićem potpisalo je danas donorske kartice za doniranja organa i tim činom pružilo podršku nacionalnom programu transplantacije "Produži život", koju sprovodi Hemofarm Fondacija u partnerstvu sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije.

Aleksandar Jovičić je naglasio da mu je posebno važno što se ovim činom utiče na promenu svesti ljudi u Srbiji o značaju zaveštanja organa. "Čast mi je što moj tim kao jedan od najmlađih u Beogradu i ja potpisujemo donorske kartice i time šaljemo svim predsednicima opština u Beogradu i čitavoj Srbiji jasnu poruku da slede naš primer. "Ovo je human gest svakog pojedinca, a nas koji smo izbarani voljom građana, mislim da je i obaveza. Mi kao mladi ljudi smo odlučili da damo podršku ovoj akciji i smatram da na ovaj način, ukoliko se ikada nešto desi možemo pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija", rekao je Jovičić.

Opširnije
 
Održan beogradski „Trofej pepela“ u Lisičjem jarku PDF Štampa El. pošta

Tim Britanske ambasade, koji je predvodio Nj.E. Denis Kif, ambasador Velike Britanije bio je bolji od tima Australijske ambasade za jedan viket u egzibicionom meču „Trofej pepela“ koji se 25.septembra igrao na terenu Lisičji jarak.

Konačan rezultat 110: 109 postavljen je nakon tri sata igranja a za najboljeg igrača proglašen je Endru Ričardson iz pobedničkog tima.

Među mnogobrojnim zvanicama bili su Nj.E. Džulija Patriša Fini, ambasadorka Australije u Beogradu i Uroš Pribićević ispred GO Palilula.

Meč je obezbeđivala ekipa Crvenog krsta Palilule.

 
Besplatan izlet za penzionere Palilule PDF Štampa El. pošta

Sto osamdeset penzionera Gradske opštine Palilula u okviru akcije „Treće doba-zlatno doba“ obići će danas gradove, manastire i predele Vojvodine, a srećan put im je poželeo predsednik opštine Aleksandar Jovičić uz reči da ne smemo zaboraviti naše najstarije sugrađane i da moramo brinuti jedni o drugima.

Jovičić je najavio da će opština Palilula i u budućnosti imati niz ovakvih akcija, jer je to mali znak pažnje i zahvalnost ljudima koji su nam ostavili ovu zemlju.

„Želim naglasiti da smo mi pre svega servis građana i da mi njima dugujemo, ovo su generacije koje su nama ostavile državu i koliko-toliko sigurnu budućnost i mislim da moramo pre svega da im pružimo pažnju i da jednostavno primete da neko brine o njima“, izjavio je Jovičić.

Penzioneri će danas obići Novi Sad, Petrovaradin, Sremske Karlovce, manastir Hopovo, manastir Krušedol, kao i mnoge druge znamenitosti severnog dela Srbije. Pored toga, biće organizovan i turnir u šahu, ručak, a njihov dolazak planiran je u večernjim satima.

 
Postavljena ulična rasveta u Dičinskoj ulici u Borči PDF Štampa El. pošta

Završene radove na postavljanju ulične rasvete duž Dičinske ulice u Borči danas je posetio predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić istakavši da se naselja u Borči ubrzano šire i da je obaveza Opštine i grada Beograda da omogući infrastrukturu.

„U ovom delu Palilule ima i male dece i starijih naših sugrađana, jako je važno da ne žive u mraku, da imaju put, da imaju vodu, da imaju kanalizaciju i mislim da to treba da bude imperativ bilo koje lokalne samouprave i lokalne vlasti, da se ne bavimo visokim temama, nego da se bavimo problemima koje svakodnevno imaju naši sugrađani“, izjavio je Jovičić.

On je dodao da je ova investicija koštala 1.800.000 dinara, uvedene su 33 svetiljke u dužini od 1500 metara.

„Naš cilj je da do kraja ove ili prve polovine sledeće godine sve ulice budu asfaltirane. Sa Direkcijom za građevinsko zemljište i Beogradskim vodovodnim kanalizacijama razgovaramo o priključivanju na kanalizacionu mrežu, a to je malo veći i složeniji projekat“, naglasio je prvi čovek Gradske opštine Palilula.

Jovičić je najavio da će sledeće nedelje u naseljima Preliv i Besni Fok biti postavljeno 45 stubova i svetiljki, čija investicija iznosi preko četiri miliona dinara, a u planu je i rekonstrukcija ulice Rastka Nemanjića u Borči, kao i mnogih drugih ulica najveće opštine u Beogradu.

Predsednik opštine Palilula podsetio je da su svi problemi dobijani i rešavani na inicijativu samih građana, jer je petak „Dan otvorenih vrata“ kada je razgovor sa predsednikom omogućen svakom građaninu.

 
Proslavljen Dan Ustanove kulture Palilula i otvoreni "Dani evropske baštine" PDF Štampa El. pošta

Gradska opština Palilula proslavila je 21. septembra Dan Ustanove kulture Palilula bogatim kulturno-umetničkim programom, kojim su ujedno otvoreni "Dani evropske baštine", koji se u ovoj Ustanovi održavaju od 24. septembra do 3. oktobra.

Mnogobrojne goste, predstavnike grada Beograda, predstavnike diplomatskog kora, verskih zajednica, sugrađane i medije, u prepunoj dvorani Scene Stamenković pozdravio je predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić:

"Čast mi je što ste se odazvali u ovolikom broju i što ste ovde sa nama da obeležimo deveti rođendan Ustanove kulture Palilula. Smatram da će u budućnosti ovo biti naše malo blago koje imamo na našoj opštini, u šta ćemo ulagati našu energiju i novac, sve u cilju da postignemo nešto veoma važno za naš grad i našu zemlju, da predstavimo Srbiju kao zaista kulturnu, modernu i uređenu zemlju. Mislim da ovakvim dešavanjima dajemo bar mali doprinos na putu ka tome", istakao je Jovičić.

Opširnije
 
Svečano otvaranje "Dana evropske baštine" i proslava Dana UK Palilula PDF Štampa El. pošta

Ustanova kulture Palilula u saradnji sa opštinom Palilula obeležava svoj Dan, 21. septembra prigodnim programom koji počinje u 19 časova, a ujedno biće održano i svečano otvaranje manifestacije "Dani evropske baštine".

Prisutnima će se obratiti predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

U programu će nastupiti:

- Nacionalni ansambl KOLO sa igrama "Dubočke kraljice", ciganskim igrama iz Vojvodine i igrama iz Bosilegradskog krajišta.
-Operska pevačica Nataša Tasić Knežević i Danijela Veselinović, prva žena vođa trubačkog orkestra" sa pesmom Davorina Jenka "Zujte strune", pesmom "Niška Banja" i dr.
- Inkluzivni orkestar "Nebograd" sa pesmama "Moj dragi Beograd", "Serenada o Beogradu" i "Tamo daleko".
- Bojana i Nikola Peković sa Aleksandrom Jakovljevićem sa pesmama "Iskušenje", "Sveti Sava" i "Hajte braćo beloj crkvi" i izvođenjem na guslama, harmonici i violini.
- Trupa "Una Saga Serbica" sa muzičko-plesnim izvođenjem baziranim na etno muzici i folklornim igrama regiona.

Ustanova kulture Palilula i Gradska opština Palilula učestvuju od 24. septembra do 3. oktobra raznovrsnim programom u manifestaciji "Dani evropske baštine", koja se u Srbiji ove godine obeležava sa zajedničkom temom na evropskom nivou "Kulturno nasleđe i zajednice - živeti s nasleđem".

Više o programu manifestacije možete saznati na sajtu Ustanove kulture Palilula www.ukpalilula.rs

 
Otvoren šalter za preduzetnike u Opštini Palilula PDF Štampa El. pošta

Šalter za preduzetnike otvoren je 19. septembra u uslužnom centru Gradske opštine Palilula - Takovska 12, kao rezultat saradnje Privredne komore Beograda, Grada Beograda i Opštine Palilula u cilju podrške i unapređenja preduzetništva na teritoriji opštine Palilula.

Sporazum o otvaranju šaltera za preduzetnike potpisali su predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić i predsednik Privredne komore Beograda Milivoje Miletić u prisustvu menadžera grada Beograda Gorana Vesića, zamenika sekretara Sekretarijata za privredu Maje Bajagić i predstavnika Privredne komore Srbije i Opštine Palilula.

Aleksandar Jovičić je naglasio da otvaranje šaltera kao biznis info-centra ima ogroman značaj i da je Opština Palilula servis građana kako za obične građane tako i za privrednike.

Opširnije
 
Uslužni šalteri PDF Štampa El. pošta

U susret građanima otvoreni su u prostorijama Mesnih zajednica Uslužni šalteri Gradske opštine Palilula.

Na Uslužnim šalterima dostupne su usluge:

- pružanje svih informacija o radu Uprave
- pružanje svih informacija o podnetim zahtevima
- prijem svih vrsta podnesaka
- pribavljanje izvoda i uverenja iz Matičnih knjiga rođenih, venčanih i umrlih i uverenja o državljanstvu.

 

Na šalterima MZ Rospi Ćuprija i Padinska Skela pružaju se i usluge:

- overa prepisa, potpisa i rukopisa
- overa saglasnosti i izjava
- izdavanje uverenja o životu
- izdavanje uverenja o izdržavanju
- overa ugovora o kupoprodaji pokretnih stvari
- overa potpisa na saglasnostima, ugovorima, ovlašćenjima van službenih prostorija za stara, bolesna i nepokretna lica
- prijem prijava za besplatne aktivnosti i programe koje sprovodi Gradska opština Palilula.

Radno vreme šaltera 8-12 časova, MK Borča 7 30-15 30 časova.

Dodatne informacije možete dobiti putem telefona 011/2694-429 ili na sajtu www.palilula.org.rs

 
Treće doba zlatno doba - Besplatan izlet za penzionere PDF Štampa El. pošta

Prijavljivanje se vrši uz ličnu kartu, kopiju rešenja o penzionisanju ili kopiju poslednjeg čeka od penzije na:

- svim šalterima GO Palilula, Takovska 12
- Uslužnom centru Borča
- Uslužnim šalterima u Velikom Selu, Slancima, Rospi Ćupriji, Višnjičkoj Banji, Kotežu, Ovči i Padinskoj Skeli.

Dodatne informacije možete dobiti pozivom na broj 011/269 4429 ili na veb stranici www.palilula.org.rs

Preuzmite prijavu OVDE

 
Palilulski haus majstor PDF Štampa El. pošta

Akcija "Palilulski hausmajstor" podrazumeva angažovanje majstora koji će besplatno vršiti vodoinstalaterske, bravarske i stolarske usluge, kao i usluge popravke električnih kvarova.

U zavisnosti od vrste usluge palilulskog hausmajstora materijal obezbeđuje korisnik.

Pravo na besplatne usluge hausmajstora imaju penzioneri sa primanjima nižim od 20 000 dinara, osobe sa invaliditetom i korisnici socijalne i tuđe nege sa prebivalištem na opštini Palilula.

Prijave se mogu vršiti pozivom na broj 2694-429, slanjem sms poruke na 069-8215-898 ili putem e-maila: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

 
Asfaltirana ulica Petra Drapšina u Borči PDF Štampa El. pošta

Ulica Petra Drapšina u Borči, danas je asfaltirana u dužini od 400 metara. Radovi su takođe izvođeni i u ulicama Grge Andrijanovića, Pakračkoj, Jaše Prodanovića i  Vojvode Micka Krstića a ukupna dužina novog asfalta je 2,2 km. Predsednik Opštine Palilula Aleksandar Jovičić rekao je da je zadovoljan onim što je urađeno na opštini za prva tri meseca od kada je on na njenom čelu, ali i da je ovo tek početak.

- Asfaltirane su ulice na levoj obali Dunava koje godinama čekaju asfalt, urađena je trećina od ukupne površine atarskih puteva, ali ću ja biti potpuno zadovoljan kada budem izašao i rekao da više nema ulice bez asfalta, da svi građani leve obale imaju pristojne puteve, autobuska stajališta i igrališta koja nisu zarasla u korov - poručio je Jovičić.

 
Akcija "Palilulski haus majstor" PDF Štampa El. pošta

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić najavio je akciju „Palilulski haus majstor“, koju će Opština u okviru programa „Naša kuća Palilula“ sprovoditi u narednom periodu.

Jovičić je izjavio da ta akcija predviđa angažovanje majstora koji će palilulcima besplatno rešiti probleme sa strujom, vodom i kanalizacijom, kao i vršiti bravarske i stolarske popravke.

„Nedavno smo pokrenuli program „Naša kuća Palilula“ i „Palilulski haus majstor“ predstavlja još jednu u nizu akcija koja će isti činiti. Ovo je samo još jedan pokazatelj da mi kad započnemo nešto ostajemo dosledni tome i smatram da briga o najugroženijim  građanima predstavlja našu dužnost jer to malo nekima znači mnogo i mi smo tu da učinimo sve što možemo za građane Palilule“, rekao je Jovičić.

Na besplatne popravke u kući mogu računati sve osobe sa invaliditetom , penzioneri sa mesečnim primanjima nižim od  20 000 dinara, kao i korisnici socijalne pomoći i tuđe nege sa prebivalištem na teritoriji GO Palilula.

Popravke vrše majstori koje obezbeđuje Opština i njihove usluge su besplatne, dok materijal obezbeđuje korisnik usluge.

Kvarovi se prijavljuju putem Kontakt centra na telefon 011/269 44 29, kao i slanjem sms poruke na broj 069/82 15 898.

 
Predsednik opštine svim prvacima poželeo srećan polazak u školu PDF Štampa El. pošta

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić, na svečanosti priređenoj u Osnovnoj školi Stevan Sremac u Borči, poželeo je svim đacima prvacima srećan i uspešan polazak u školu.

„Čast mi je što ispred opštine Palilula mogu sve da vas pozdravim i da našim najmlađim sugrađanima poželim uspešnu godinu, uspešno školovanje i da da im poželim da izrastu u čestite, odgovorne i uspešne ljude“, rekao je Jovičić.

Prvi septembar, odnosno početak škole je događaj pun emocija kako za đake prvake tako i za njihove roditelje i Opština se, organizacijom prigodnih svečanosti, u svim školama na Paliluli, potrudila da današnji dan učini što lepšim.

„U želji da početak škole učinimo što bezbrižnijim za decu i roditelje pripremili smo iznenađenje u vidu poklona za svih 1750 prvaka sa Palilule“, istakao je predsednik opštine naglasivši da su deca naša budućnost i da je Opština na taj način želela da im ulazak u školske klupe učini što radosnijim.

Prijem prvaka u svih 17 škola protekao je u duhu pesme, igre, stihova i lepih želja upućenih od strane predstavnika Opštine. U svim osnovnim školama organizovane su svečanosti na kojima je podeljeno 1750 poklona u vidu školske opreme koja sadrži đački ranac, pernicu, sveske, blok, olovke, drvene bojice, gumicu i rezač.

 
Predlog rang liste programa/projekata udruženja građana podnetih na Drugom konkursu za sufinansiranje projekata udruženja građana u 2016. godini PDF Štampa El. pošta

Republika Srbija
GRAD BEOGRAD
GRADSKA OPŠTINA PALILULA
-Komisija za izbor programa/projekata udruženja građana
Broj: 06-8/2016-I-7-9-3/1-3
25.08.2016.    
B e o g r a d

Komisija za izbor programa/projekata udruženja građana na sednici održanoj dana 25.08.2016.godine, na osnovu člana 10. Odluke o načinu sufinansiranja udruženja građana sredstvima iz budžeta Gradske opštine Palilula ( "Sl.list Grada Beograda" broj 101/14 ) donosi, odluku utvrđuje se predlog rang liste programa/projekata udruženja građana podnetih na Drugom konkursu za sufinansiranje projekata udruženja građana u 2016. godini.PREUZMITE:
predlog rang liste (PDF 37 KB)

 
Plivajmo zajedno PDF Štampa El. pošta

U okviru programa „Naša kuća Palilula“  Gradska opština Palilula pokrenula je akciju pod nazivom   „Plivajmo zajedno" koja podrazumeva  besplatnu obuku plivanja za sve učenike 17 osnovnih škola i penzionere na plivalištu „Tašmajdan".


Program će trajati od 1.09 do 31.12. 2016. godine, a pravo prijave imaju penzioneri i roditelji đaka sa prebivalištem na teritoriji opštine Palilula.

Prijavljivanje će se vršiti na šalterima Opštine, kao i na novootvorenim šalterima mesnih zajednica.


Da zajedno gradimo zdravu budućnost, plivajmo zajedno!

 
Uređenje javnih površina na Paliluli PDF Štampa El. pošta

Program „Naša kuća Palilula“ pokrenut je 31. avgusta uređenjem zelene površine kod vrtića „Kockica“ u Borči gde je predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić najavio da će se uređenje svih javnih površina vršiti u svim delovima Palilule.

„Pokrenuli smo program koji nosi naziv „Naša kuća Palilula“ i ova akcija uređivanja svih javnih površina na teritoriji opštine, koji nisu u sistemu gradskog zelenila, je prva u nizu planiranih akcija. Akcijom „Košenje na Paliluli“ biće sređeno 400 000 metara kvadratnih javnih i zelenih površina“, rekao je Jovičić.

Takođe on je istakao da se krenulo sa sređivanjem javnih i zelenih površina pred početak školske godine, da će posao biti brzo urađen i naveo da se danas radi u Borči, da se juče radilo u Padinskoj skeli, a da je za sutra planirana Ovča, kao i potom Krnjača nakon čega se prelazi na desnu obalu Dunava.

Kako je rekao „Naša kuća Palilula“ je program koji podrazumeva niz aktivnosti i u tom smislu izdvojio je poklone za đake prvake, video nadzor u školama, postaljanje modernih autobuskih stajališta.

„Sutra delimo više od 1750 poklona za đake prvake. Reč je o rančevima, pernicama, sveskama, olovkama dakle školskom priboru koji je neophodan za prvi školski dan.

Tom prilikom predsednik Opštine je najavio i skoro postavljanje novih autobuskih stajališta sa nadstrešnicama na levoj obali Dunava, takođe on je istakao i ugradnju video nadzora u svih 17 osnovnih škola na teritoriji opštine Palilia.

„Škole će biti umrežene sa policijom kako bismo preventivno bili u mogućnosti da delujemo“ podvukao je danas Jovičić.

 
Opština Palilula u akciji preventive pojave bolesti kvrgave kože kod goveda PDF Štampa El. pošta

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić obišao je danas sa saradnicima domaćinstvo Trajana Toađera u Ovči na čijem poljoprivrednom gazdinstvu je počela akcija dezinfekcije i dezinsekcije objekata sa stokom, koju opština Palilula preventivno sprovodi na celoj svojoj teritoriji radi suzbijanja pojave bolesti kvrgave kože ( nodularni dermatitis) kod goveda, a koja se prenosi putem insekata.

Jovičić je istakao da opština Palilula pored toga što ima najviše poljoprivrednog zemljišta, preko 26 hiljada hektara, ima i 60 gazdinstava sa oko 500 grla stoke, što je bio dovoljan razlog da se preduzmu mere zaštite od eventualne pojave virusa nodularni dermatitis koji je zabeležen u nekim delovima naše zemlje i u državama u okruženju.

Opširnije
 
JAVNI KONKURS ZA REALIZACIJU PROJEKTA POBOLjŠANjA NIVOA BEZBEDNOSTI U ULAZIMA STAMBENIH ZGRADA PDF Štampa El. pošta

GRADSKA OPŠTINA PALILULA
RASPISUJE JAVNI KONKURS ZA REALIZACIJU PROJEKTA POBOLjŠANjA NIVOA BEZBEDNOSTI U ULAZIMA STAMBENIH ZGRADA

I OSNOVNE INFORMACIJE

Usled velikog broja podnesenih molbi građana upućenih Gradskoj opštini Palilula, u kojima se navode drastični primeri oronulih, oštećenih i ruiniranih ulaza stambenih zgrada, čije trenutno stanje uveliko i evidentno ugrožava bezbednost stanara, a pogotovu onih najmlađih,  Gradska opština Palilula raspisuje javni konkurs za njihovu sanaciju.
Konkurs će biti otvoren do 25.8.2016. godine. Konkurs se raspisuje na osnovu saglasnosti koju je Gradska opština Palilula dobila od JP "Gradsko stambeno".

II PODNOŠENjE ZAHTEVA

Pravo učešća na konkursu imaju skupštine stambenih zgrada sa teritorije Gradske opštine Palilula.
Dokumentacija neophodna radi prijave na konkurs:


• Popunjen propisani formular, koji se može preuzeti u prostorijama Gradske opštine Palilula i ovde, potpisan od strane predsednika ili zamenika predsednika skupštine zgrade, i overen pečatom skupštine zgrade.
• Saglasnost neophodnog broja vlasnika stanova za izvođenje ovih radova.
• Svu neophodnu dokumentaciju predati u kancelariju koordinatora projekta, broj 118, sprat VI.

III DONOŠENjE ODLUKE

Odluku o izboru najugroženijih ulaza doneće Predsednik opštine na predlog Veća Gradske opštine Palilula, u roku od sedam dana od okončanja konkursa.

IV OSTALE INFORMACIJE

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u zgradi Gradske opštine Palilula, kancelariji koordinatora projekta, broj 118, sprat VI  ili na telefon 011/32-35-673.

 
Palilulski đaci generacije otputovali na Krf PDF Štampa El. pošta

Đaci generacije 17 paliluskih osnovnih škola otputovali su 16. avgusta na nagradno putovanje na Krf u okviru projekta „Stopama naših predaka", koje zajednički organizuju Gradska opština Palilula i Srpska pravoslavna crkva posredstvom časopisa za decu „Svetosavsko zvonce".

Najbolje palilulske osnovce na Krf su ispratili patrijarh srpski Irinej i predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić, nakon molebana u Sabornoj crkvi koji je služio patrijarh.

Opširnije
 
Otvoreno igralište za decu i teretana na otvorenom u Krnjači PDF Štampa El. pošta

U  naselju Krnjača u ulici Koste Josipovića danas je otvoreno obnovljeno dečije igralište i teretana na otvorenom, površine 685 kvadratnih metara, a osim rekvizita za decu, obnovljen je i travnjak i zasađeno nekoliko stabala lipe.

Igralište su otvorili gradski menadžer Goran Vesić, predsednik Skupštine opštine Palilula Dragoslav Šolak i direktor JKP „Zelenilo Beograd" Slobodan Stanojević.

Prema rečima gradskog menadžera Grad je za obnovu igrališta izdvojio tri miliona dinara, a izvođač radova bilo je JKP „Zelenilo Beograd".

Osim teretane i prostora sa dečijim mobilijarom, napravljen je i kutak za starije sugrađane, sto sa dve šahovske table i četiri klupe.

Gradski menadžer Goran Vesić tom prilikom rekao je da je to četvrto igralište i teretana koji su od početka godine otvoreni na teritoriji opštine Palilula, a da je na teritoriji Beograda otvoreno oko 60 dečijih igrališta i teretana.
On je podsetio da u Krnjači decenijama nije ništa urađeno, te su obnovom igrališta svoj kutak za igru dobila deca, nešto stariji teretanu, a najstariji sugrađani mesto gde mogu da igraju šah na otvorenom i naglasio da će Grad nastaviti sa ovakvim projektima.

 

 
Obeležen Međunarodni dan mladih na Adi Huji PDF Štampa El. pošta

Gradska opština Palilula obeležila je danas Međunarodni dan mladih sportskim i kulturnim programom na Adi Huji.

Tom prilikom predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić istakao je da su mladi najveći potencijal Srbije u koji treba svesrdno da se ulaže i da stoga svi moraju biti na istom zadatku koji podrazumeva očuvanje mladosti u našoj zemlji.

Jovičić je naveo da se opština Palilula na Dan mladih postarala da organizuje prigodnu manifestaciju gde mladi imaju priliku da se druže sa svojim vršnjacima, a kojoj su se pridružila i deca iz palilulskoh vrtića.

Opširnije
 
Beograđani dobili novu "Zelenu oazu" na uglu ulica Ruzveltove, Vojvode Brane i Dalmatinske PDF Štampa El. pošta

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić, gradski menadžer Goran Vesić i direktor JKP „Zelenilo-Beograd“  Slobodan Stanojević otvorili  su danas  još jedan „urbani džep“ koji se nalazi na uglu ulica Ruzveltove, Vojvode Brane i Dalmatinske.

„Urbani džep“ površine od 242 kvadratna metra, namenjen je kratkom predahu prolaznika koji će, na tom mestu, moći da se odmore, dopune mobilne telefone i koriste besplatan internet. Na novootvorenom skveru postavljene su tri klupe, podignuti su zeleni zidovi od biljaka koje štite prolaznike od izduvnih gasova sa prometnih saobraćajnica.

Opširnije
 
Obeležavanje Međunarodnog dana mladih PDF Štampa El. pošta

Kancelarija za mlade Gradske opštine Palilula u petak, 12. avgusta, od 10 do 15 časova, na šetalištu Ada Huja, na Karaburmi, obeležava Međunarodni dan mladih.

U cilju podizanja svesti o značaju brige o deci, sportu, rekreaciji, kulturi toga dana biće organizovane profesionalne obuke koje za cilj imaju bliže upoznavanje prisutnih sa sportovima poput tenisa, fudbala, odbojke, atletike, biciklizma, džudoa, badmintona, rvanja, jedriličarenja, kajaka, kao i različitim vidovima umetnosti kao što su slikanje, duborez, časovi gitare i stari zanati.

Program će biti upotpunjen izvođenjem dečije predstave „Porodica Kamenko“ Ustanove kulture Palilula.

 
Nastavljena akcija „Otvorena vrata Kabineta predsednika opštine" PDF Štampa El. pošta

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić, u okviru akcije „Otvorena vrata Kabineta predsednika opštine", 5. avgusta, drugi put u poslednjih mesec dana, prima građane, koji su se, u velikom broju, prijavili kako bi izneli svoje probleme sa kojima se svakodnevno suočavaju.


Jovičić će danas razgovarati sa više od 50 građana koji od ranog jutra dolaze očekujući pomoć u rešavanju problema, a koji se najčešće odnose na pitanja infrastrukture, komunalne probleme, bezbednosti najmlađih sugrađana, zdravstvene i lične probleme.

„Od ranog jutra primamo građane, a ovo je samo još jedan pokazatelj, da mi kad započnemo nešto ostajemo dosledni tome“, rekao je Jovičić i dodao da je ovo je praksa koju Opština uvodi i koja će biti redovna, a održavaće se dva ili više puta mesečno, zavisno od potreba građana.

„Konstantno ćemo biti u kontaktu sa Palilulcima, svojim komšijama i sa njima konstantno komunicirati, jer samo tako možemo saznati koji su njihovi najčešći problemi. To je jedini način da osetimo kako naši sugrađani dišu, odnosno kako žive“, zaključio je on, istakavši da svojom obavezom smatra da ni  u jednom trenutku, u naredne četiri godine, ne sme da izgubi kontakt sa njima.

Jovičić je za svakog građanina odvojio u proseku po 15 minuta i do sada je kroz njegov Kabinet prošlo više od 30 građana.

Akcija „Otvorena vrata Kabineta predsednika opštine" započeta je 22. jula.