• Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула

Календар догађаја

<<  мај 2015.  >>
 по  ут  ср  че  пе  су  не 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Временски подаци

Временским подаци
Палилули су потребне инвестиције у:
 

Битне информације

Информације у вези извршења

У складу са обавезом из члана 8. став 4. Правилника о поступку доношења и садржини програма уклањања објеката а у вези са чланом 171. став 2. Закона о планирању и изградњи, информације у вези извршења можете погледати овде.

Обједињена процедура издавања грађевинских дозвола и одобрења за изградњу

У складу са изменама и допунама Закона о планирању и изградњи ("Сл. Гласник РС" број 145/14), акта надлежног Одељења за грађевинске и стамбене послове у оквиру обједињене процедуре издавања грађевинских дозвола и одобрења за изградњу можете погледати овде.

ГИС ГО Палилула

GISГеографски информациони систем ГО Палилула омогућава on-line увид у Просторни план Општине, План генералне регулације и планове детаљне регулације.
Посетите: www.gis.palilula.rs

Контакт центар ГО Палилула

Грађани Палилуле преко Контакт центра могу да поставе сва питања из надлежности локалне самоуправе на тел. 2694-429, пошаљу SMS поруку на 069-8266-555 и на е-mail kontakt@palilula.org.rs, сваког радног дана, 08.00-18.00 и суботом од 08.00-14.00.
Опширније

Палилулски мајстор

majstor.gifПраво на бесплатне ситне поправке у стану преко "Палилулског мајстора" имају пензионери чија су примања мања од 16.000 динара, примаоци социјалне помоћи и туђе неге и све особе са инвалидитетом.
Опширније
Почетна
Kонкурс за финансирање активности у области безбедности у саобраћају ПДФ Штампа Ел. пошта

Р е п у б л и к а  С р б и ј а
ГРАД БЕОГРАД
ГРАДСКА ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА
-Комисија за реализацију Програма општинског
Савета за координацију послова безбедности саобраћаја
на путевима Градске општине Палилула
Број:
14.05.2015.
Б е о г р а д

У складу са Уговором закљученим између Секретаријата за саобраћај Градске управе град Београда и Градске општине Палилула о финансирању Програма општинског тела за координацију безбедности саобраћаја на путевима Градске општине Палилула и решења Већа ГО Палилула о образовању Комисије за реализацију Програма општинског Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима Градске општине Палилула
Градска oпштина Палилула 14. маја 2015. године расписује:

Kонкурс за финансирање активности у области  безбедности у саобраћају

1. Институције и установе које могу конкурисати
• Основне школе на територији Градске општине Палилула
• Високошколске установе на територији града Београда које се баве унапређењем безбедности саобраћаја

2. Институције и установе могу конкурисати за средства по следећим областима

• Програм едукације и информисања ученика основних школа на територији ГО Палилула у области безбедности саобраћаја
• Израда акционог плана за спровођење Стратегије за безбедност саобраћаја на територији ГО Палилула

3. Општи услови конкурса

• Право конкурисања за доделу средстава на конкурсу имају наведене институције и установе које до 25.05.2015. године до 15:30 часова предају свој предлог пројекта на прописаном обрасцу са пратећoм документацијом.

Опширније
 
Трећи конкурс за суфинансирање пројеката удружења грађана у 2015. години ПДФ Штампа Ел. пошта

Р е п у б л и к а  С р б и ј а
ГРАД БЕОГРАД
ГРАДСКА ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА
-Комисија за избор програма/пројеката удружења грађана
Број:
12.05.2015.
Б е о г р а д

У складу са одлуком Скупштине ГО Палилула о начину суфинасирања удружења грађана средствима из буџета ГО Палилула и одлуке Комисије за избор програма/пројеката удружења грађана
Градска oпштина Палилула 12. маја 2015. године расписује:  Трећи конкурс за суфинансирање пројеката удружења грађана у 2015. години

1. Организације које могу конкурисати
• Удружења која спроводе програме који се односе на безбедност у саобраћају у периоду од најмање три године на територији града Београда

2. Удружења грађана могу конкурисати за средства по следећим областима

• Програм промоције унапређења безбедности младих мотоциклиста на територији ГО Палилула
• Програм едукације и информисања ученика основних школа на територији ГО Палилула у области безбедности саобраћаја

Опширније
 
Пријављивање за акцију „За зеленији Београд“ на Палилули ПДФ Штампа Ел. пошта

Пријављивање за такмичење у акцији „За зеленији Београд“ на општини Палилула траје до 5. јуна.

Такмичарске категорије у оквиру којих грађани и институције могу пријавити своје зелене површине су следеће:
- Најлепша зелена површина око стамбене зграде
- Најлепши балкон
- Најлепша зелена површина испред пословног објекта
- Најлепше школско двориште
- Најлепше зеленило око обданиша

Пријаве се могу слати мејлом: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели . rs или на тел. 3236 221, лок. 168.

Победници на општинском нивоу учествоваће и на градском такмичењу.

 
Откривена табла посвећена краљици Марији ПДФ Штампа Ел. пошта

У склопу акције Градске општине Палилула постављања инфо мап табли у улицама које носе имена знаменитих личности, 9. маја је откривена табла  посвећена краљици Марији, на згради у Улици краљице Марије 2-4.

Таблу је открио принц Александар, син престолонаследника Александра II Карађорђевића и праунук краљице Марије у присуству председника Градске општине Палилула Стојана Николића и председавајућег Крунског савета Драгољуба Ацовића.

Принц Александар је изјавио да је почаствован и врло срећан и поносан што присуствује и открива таблу која је посвећена његовој прабаки и која доприноси ожививљавању историје Србије и очувању српског идентитета. „Србија има толико пуно културе и лепота којих се треба присећати“, нагласио је принц Александар.

Опширније
 
Уручена признања општине Палилула поводом Марковдана ПДФ Штампа Ел. пошта

Литургијом коју је служио патријарх Иринеј у Цркви светог Марка почело је обележавање славе Градске општине Палилула Марковдан.

Свечаност је настављена  у Установи културе Палилула где су додељена  признања појединцима и институцијама, која су им  уручили председник Градске општине Палилула Стојан Николић, заменик председника Љубиша Ђуровић и председник Скупштине Аца Јевтић.

У има града Београда славу је честитао председник Скупштине града Никола Никодијевић.

Госте и добитнике признања поздравио је председник Градске општине Палилула Стојан Николић који је између осталог рекао да је слава прилика да се истакне палилулски дух који Градска општина Палилула покушава да ствара у заједништву са грађанима у свим њеним деловима и који се испољава кроз  акције и манифестације, како за време прошлогодишњих поплава, тако и у дружењу са најмлађима на манифестацијама „Деда Мраз је са Палилуле“ и „Пливај и уживај“,  кроз организовање летовања за најбоље ђаке на Крфу и кроз многе друге акције. Николић је објавио да Градска општина Палилула покреће ускоро пројекат који ће допринети порасту наталитета и у оквиру којег ће свака палилулска новорођена беба  добити значајну финансијску помоћ, као и погодности од палилулских привредника у виду попуста приликом куповине опреме за бебе. Аплаузом је пропраћен податак да је општина Палилула једина општина у граду која има позитиван природни прираштај.

Опширније
 
Две бесплатне представе - за децу и за одрасле ПДФ Штампа Ел. пошта

Две представе које Градска општина Палилула поклања својим суграђанима биће изведене у Установи културе Палилула на Сцени Стаменковић, у недељу, 10. маја.

У 12.00 часова на репертоару је представа за децу, узраста од 6 до 12 година, „Чаробне речи“, ауторке Бранке Боретић Миленковић.  Представу у којој се говори о моћи четири чаробне речи и борби добра и зла реализују Studio Via Gratie Art Room, а играју глумци Јелица Ковачевић, Мина Контић и Милош Јањић.

Комедија „Пази  с киме спаваш“, у главној улози са Мирком Васиљевић, на репертоару је у 20.00 часова. Играју још Игор Дамњановић, Зинаида Дедакин, Немања Јанчић и Семир Гицић. Аутор комедије засноване на теми забрањене љубави је Семир Гицић, режија Игор Дамњановић.

Карте за представе могу се подићи у Градској општини Палилула – први спрат, соба 14, од 9.00 до 16.00 часова сваког радног дана.

Информације на телефон 269 44 29.

 
Палилула прославља Марковдан ПДФ Штампа Ел. пошта

Данашњим атлетским кросом на Ади Хуји Градска општина Палилула почела је обележавање крсне славе Марковдан. Малишани из палилулских вртића, основци, атлетичари ветерани и рекреативци успешно су истрчали крос, а најбољима су припали пехари и медаље.

Опширније
 
Представа „Без ружних речи“ за мале Палилулце ПДФ Штампа Ел. пошта

Градска општина Палилула поклања још једну представу својим најмлађим суграђанима. „Без ружних речи“ је представа коју ће мали Палилулци,  моћи да гледају 3. маја у 18.00 часова у Установи културе Палилула на Сцени Стаменковић.  

Рађена по мотивима текста Душка Радовића, представа је намењена публици од 6 до 12 година, која ће уживати у шали, хумору, досеткама, богатој сценографији и костимима, у извођењу Позоришта „Игралиште“

У представи играју Новак Томић, Данијела Грбовић, Јелица Ковачевић и Кристина Млађеновић. Режија је поверена Новаку Томићу, а сценографија Катарини Мајкић и Данијели Грбовић.

Карте за представу могу се преузети у Градској општини Палилула- први спрат, соба 14, од 9.00 до 16.00 часова сваког радног дана.

Информације на телефон 011/269 44 29.

 
Петиција за текућу воду у рукавцу на Ади Хуји потписивана на Супенатурал фестивалу ПДФ Штампа Ел. пошта

Девети Супернатурал фестивал на Ади Хуји, 26. априла, окупио је око 10.000 људи  у Супернатурал парку.

За време одржавања манифестације посетиоци су потписавали петицију Градске општине Палилула, да се урбанистичко уређење Аде Хује и увођење текуће воде у рукавац, загађен токсичним муљем, прогласи пројектом од националног значаја.

„Драго ми је што све више света открива Аду Хују. Решење проблема рукавца почиње од упознавања јавности са тим проблемом. Врло брзо ћемо изаћи са конкретним потезима за чишћење рукавца, зато је битно да што више људи потпише петицију“, рекао је председник Градске општине Палилула Стојан Николић.

Опширније
 
Котлићи за најбоље рибље чорбе у Падинској Скели ПДФ Штампа Ел. пошта

Такмичење у прављењу рибље чорбе  у Падинској Скели, 26. априла, у организацији  Градске општине Палилула и Клуба спортских риболоваца ПКБ – Панчевачки рит – Падинска Скела, oкупило је 12 такмичара.

Прво место по мишљењу комисије сачињене од професионалних кувара освојио је Димитрије Јовановић, други је био Милош Ћурчић, а трећи Горан Анђелковић.

Награде победницима, котлиће, уручио је председник Градске општине Палилула Стојан Николић, као и захвалнице свим учесницима. Посетиоци котлића у Падинској Скели, који су пробали чорбе сагласни су да су све чорбе биле добре и да су се сви учесници такмичења потрудили.

Малишанима и сениорима који су учествовали у такмичењу у риболовачким бацачким дисциплинама припале су награде у риболовачкој опреми.

Међу најмлађима победила је Дуња Пјановић, други је био Илија Станковић, а трећи Александар Милићевић. Први међу сениорима је Ненад Ивковић, други је био Драган Бруси, а трећи Милета Станојевић.

 
ДЕВЕТИ СУПЕРНАТУРАЛ ФЕСТИВАЛ НА АДИ ХУЈИ У АКЦИЈИ ЗА РУКАВАЦ ПДФ Штампа Ел. пошта

Тема овогодишњег деветог Супернатурал фестивала, који ће се одржати 26. априла у Супернатурал парку на Ади Хуји, од 12.00 до 20.00 часова је проналажење одрживог решења за рукавац Аде Хује, који представља један од најзагађенијих водотокова Београда. Покровитељи фестивала су Градска општина Палилула и Секретаријат за заштиту животне средине града Београда.

Опширније
 
Представе за мале и одрасле Палилулце ПДФ Штампа Ел. пошта

Градска општина Палилула наставља поделу бесплатних карата својим суграђанима за позоришне представе у Установи културе Палилула на Сцени Стаменковић. Представе се приказују за предшколце и њихове родитеље, школарце учеснике акције „Пливај и уживај“, чланове удружења пензионера и особа са инвалидитетом, пензионере кориснике акције „Пливај и уживај“ и све остале грађане Палилуле који воле позориште.

Опширније
 
Такмичење палилулских основаца и средњошколаца у атлетици ПДФ Штампа Ел. пошта

Општинско такмичење у атлетици палилулских основаца и средњошколаца, одржаће се 27. априла, од 8.30 до 13.00 часова, на Омладинском стадиону Београд (Мије Ковачевића 10), улаз са северне стране стадиона. Такмичење организује Градска општина Палилула у сарадњи са Спортским савезом Палилула у оквиру акције „Спорт у школама“.

Дисциплине такмичења су скок у даљ, скок у вис и бацање кугле.

Први наступају основци, пети и шести разреди у 8.30 часова, од 10.00 часова са такмичењем крећу ученици седмих и осмих разреда, а у 11.30  надметање почињу средњошколци.

 
Велико интересовање малих матураната за избор будућег занимања ПДФ Штампа Ел. пошта

Мали матуранти који су још увек у дилеми коју средњу школу да упишу, имали су прилику да се информишу о избору свог будућег занимања, 22. априла на Сајму образовања у Установи културе Палилула, одржаног у организацији Градске општине Палилула.

Опширније
 
Нове представе и концерт за предшколце и њихове родитеље ПДФ Штампа Ел. пошта

Градска општина Палилула поново поклања бесплатне улазнице за нове представе за  предшколце и њихове родитеље, као и концерт женске певачке групе „Огрлица од бисера“, у Установи културе Палилула на Сцени Стаменковић.

Први на репертоару је концерт, 22. априла у 19.00 часова.

Монодрама „Милунка Савић“ у извођењу глумца Ивана Зарића, биће приказана 23. априла у 20.00 часова за родитеље предшколаца.

Представу „Срећни принц“ у извођењу Школе глуме из Овче, коју води Анка Милић Јоксимовић, предшколци ће гледати, 25. априла у 12.00 часова.

Карте за представе и концерт могу се преузети у Градској општини Палилула - први спрат, соба 14 од 9.00 до 16.00 сваког радног дана. Информације на телефон 011/269-44-29.

 
Сајам образовања на Палилули ПДФ Штампа Ел. пошта

Градска општина Палилула и Установа културе Палилула организују Сајам образовања за мале матуранте, 22. априла, од 11.00 до 15.00 часова, на којем ће 26 београдских средњих школа презентовати своје програме и образовне профиле.

На штандовима у Установи културе Палилула, ученици и наставници представиће своје школе путем видео презентација, макета, модела, практичног рада на самом штанду, флајера, плаката,  како би будућим средњошколцима олакшали избор њиховог будућег позива.

 
Интернационални “Куп Србија опен 2015” у дечијем фитнесу ПДФ Штампа Ел. пошта

У организацији Градске општине Палилула и Београдског савеза за боди билдинг и фитнес, одржава се Интернационални “Куп Србија опен  2015” у  дечијем фитнесу,  за девојчице и дечаке, узраста од 7 до 15 година, 19. априла, у Установи културе Палилула, са почетком у 17.00 часова.

Очекује се учешће око 100 девојчица и дечака из Београда и целе Србије, чије ће резултате вредновати интернационалне фитнес судије.

Манифестација има за циљ популаризацију спорта код деце и омладине, пре свега међу ученицима палилулских основних школа. Општина Палилула жели да и на овај начин омогући најмлађим Палилулцима да се бесплатно укључе у спортске садржаје и развијају спортски дух.

 
Представа „Мудро прасенце“ за палилулске предшколце ПДФ Штампа Ел. пошта

У склопу пројекта намењеног својим суграђанима Градска општина Палилула им поклања две представе у Установи културе Палилула на Сцени Стаменковић.

Предшколци Палилуле гледаће представу „Мудро прасенце“ у извођењу Пан Театра, 18. априла у 14.00 часова.

Карте се могу преузети до петка у Градској општини Палилула, Таковска 12, први спрат, соба 14, од 9.00 до 16.00 часова.
Информација на телефон 011/269-44-29.

Представа „Балкански шпијун“ у извођењу Позоришта „Бата Булић“ из Петровца на Млави, биће приказана 17. априла у 20.00 часова. Све улазнице су подељене родитељима малишана који похађају акцију „Пливај и уживај“.

 
Бизнис план за производњу украсног камена освојио 3.333 евра ПДФ Штампа Ел. пошта

Најбољи бизнис план у другом кругу „Палилулског пословног анђела“ који је  добио донацију компаније Еурорачуноводство од 3.333 евра, је бизнис план предузећа за производњу и продају украсног камена „Stone Wall“. Победник је објављен 15. априла на јавној презентацији 9 бизнис планова које је комисија, састављена од представника Градске општине Палилула, палилулског Клуба привредника, као покровитеља пројекта и Компаније Еурорачуноводство, одабрала у најужи избор

Аутор најбоље идеје и бизнис плана  и будући млади предузетник је Тијана Шкодрић, која ће заједно са оцем кренути у реализацију своје замисли и производње и продаје украсног камена за опремање станова и осталих простора. Главни материјал за украсни камен је песак и бели цемент.

Опширније
 
„Осмех Палилуле“ заблистао за малишане ПДФ Штампа Ел. пошта

На платоу испред комплекса Централ Гарден одржана је 7. априла хуманитарна манифестација под називом „Осмех Палилуле“, поводом обележавања Ускрса и ширења идеје племенитости.

Опширније
 
Изложба у ДЗ Палилула поводом Светског дана здравља ПДФ Штампа Ел. пошта

Поводом Светског дана здравља, 7. априла,  у Дому здравља Палилула, организова је изложба ликовних и литерарних радова ученика основних школа са Карабурме, Вишњичке Бање и Вишњице, са темом унапређења здравља и здравих стилова живота.

Опширније
 
Бесплатна представа за пензионерска удружења ПДФ Штампа Ел. пошта

Градска општина Палилула поново организује за своје најстарије суграђане бесплатну представу „Држ` не дај“, 4. априла у Установи културе Палилула, на Сцени Стаменковић.

Улазнице за представу подељене су Дневном центру за стара лица у Јабучкој улици, удружењима ратних војних инвалида и инвалида рада и Удружењу пензионера медицинских радника.

Опширније
 
Рок за доставу бизнис плана 7. април ПДФ Штампа Ел. пошта

Последњи дан за доставу бизнис плана у другом кругу „Палилулског пословног анђела“, је уторак, 7. април. Бизнис план се доставља препорученом пошиљком н/р Лана Ћурчић, Илије Гарашанина бр.5, канцеларија бр.1 „Еурорачуноводство“.

Најбољем бизнис плану припашће награда од 3.333 евра, коју додељује „Еурорачуноводство“ у оквиру пројекта „Палилулски пословни анђео“ и који реализује у сарадњи са Градском општином Палилула и палилулским Клубом привредника.

Прва, од укупно три награде и донације за најбољи бизнис план будућег младог предузетника, додељена је крајем прошле године.

 
Захвалница Удружења РВИ Градској општини Палилула ПДФ Штампа Ел. пошта

Представници Удружења РВИ општине Палилула уручили су 25. марта, Захвалницу председнику Градске општине Палилула Стојану Николићу,  за помоћ коју општина пружа њиховој организацији и чланству.

У делегацији су били Јован Радишић, Јово Ђуровић и Бранко Миланковић.

Неколико дана раније одржана је Скупштина Удружења РВИ, на којој су чланови упознати о припремама новог закона у области борачко-инвалидске заштите.

 
„Развеселити краљицу“ за палилулске малишане ПДФ Штампа Ел. пошта

Представа „Развеселити краљицу“  у извођењу позоришта „Игралиште“, намењена деци од 6 до 12 година, биће приказана 22. марта у 14.00 часова, на Сцени Стаменковић у Установи културе Палилула.

Бесплатне улазнице за малишане који похађају акцију „Пливај и уживај“ и остале мале Палилулце обезбедила је Градска општина Палилула.

У представи играју Новак Томић, уједно и аутор текста, Данијела Грбовић, Драган Степановић и Јелица Ковачевић. Сценографију потписују Катарина Мајкић и Данијела Грбовић, а режију Тома Курузовић.

 
Обука за освајање 3.333 евра ПДФ Штампа Ел. пошта

Дупло већи број кандидата у односу на првобитно пријављених 13 у трци за освајање других 3.333 евра у оквиру пројекта „Палилулски пословни анђео“, појавило се на обуци за писање и представљање бизнис плана, 19. марата у Установи културе Палилула.

Фирма „Еурорачуноводство“, донатор средстава обезбедила је обуку како би кандидати на квалитетан начин сачинили своју пословну концепцију за успешну реализацију.

Опширније
 
Други конкурс за суфинансирање пројеката удружења грађана у 2015. години ПДФ Штампа Ел. пошта

Р е п у б л и к а  С р б и ј а
ГРАД БЕОГРАД
ГРАДСКА ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА
-Комисија за избор програма/пројеката удружења грађана
Број:
19.03.2015.
Б е о г р а д

У складу са одлуком Скупштине ГО Палилула о начину суфинасирања удружења грађана средствима из буџета ГО Палилула и одлуке Комисије за избор програма/пројеката удружења грађана
Градска oпштина Палилула 19. марта 2015. године расписује:

Други конкурс за суфинансирање пројеката удружења грађана у 2015. години

Организације које могу конкурисати
• Удружења која спроводе спортске програме и активности у периоду од најмање три године

1. Удружења грађана могу конкурисати за средства по следећим областима

• Програм подршке спортским организацијама и клубовима
• Програм организације меморијалног турнира у малом фудбалу "Пеца и Муки"

Опширније
 
Надметање за нових 3.333 евра од „Палилулског пословног анђела“ ПДФ Штампа Ел. пошта

Обука кандидата за писање бизнис плана, пријављених на други конкурс у оквиру пројекта „Палилулски пословни анђео“, којим се додељује 3.333 евра најбољем будућем предузетнику, одржаће се 19. марта, са почетком у 9.00 часова, у Установи културе Палилула.

У конкуренцији за освајање почетног капитала за започињење бизниса налази се 13 кандидата, колико се пријавило на конкурс.
Након обављене обуке учесници пројекта пишу своје бизнис планове, а најбољи од њих на основу избора конкурсне комисије и јавног представљања биће награђен са 3.333 евра са којима ће кренути у реализацију предузетничке  идеје.

Опширније
 
Палилулски Пињата шоп и у Земуну ПДФ Штампа Ел. пошта

Пињата шоп, који је захваљујући пројекту „Палилулски пословни анђео“ кренуо са производњом играчака од папира, отвара после Палилуле, још један објекат - на Земунском кеју (Кеј ослобођења 7), 10. марта, у 17.30 часова. За малишане се припрема забава и играчке и игрице изненађења.

Опширније
 
Концерт и представа за даме Палилуле ПДФ Штампа Ел. пошта

Поводом 8. марта, Градска општина Палилула организује бесплатно, концерт и представу за жене Палилуле у Установи културе Палилула, 7. и 8. марта.


Концерт вокалног састава „Огрлица од бисера“, је 7. марта, у 19.00 часова за све оне даме Палилуле које нису имале прилику да дођу на претходна два њихова концерта изворних народних песама, 20. и 23. фебруара, такође, у Установи културе Палилула на Сцени Стаменковић, организована за пензионере Палилуле.


 

Представа „Држ не дај“, је 8. марта у 20. 00 часова.  „Држ не дај“ је урнебесна комедија  у независној продукцији, у којој двоје младих људи од момента кад се одлуче да заједно проведу живот, до тренутка кад испраћају последње госте са своје свадбе, проживљавају ствари за које су мислили да увек неко други доживљава и да се то њима не може догодити...

 

 
Бесплатна припремна настава за палилулске основце ПДФ Штампа Ел. пошта

Градска општина Палилула обезбедила је бесплатну припремну наставу за полагање завршног испита, за ученике 16 основних школа са Палилуле. Настава почиње 28. фебруара и траје до 30. маја, укупно 12 радних субота, и одржава се у матичним школама.
Свако одељење осмих разреда имаће по 48 часова, у оквиру којих ће се обрађивати градиво из српског језика, математике и комбинованог теста, који     обухвата физику, хемију, биологију, историју и географију.
Припремну наставу, чије организовање финансира Градска општина Палилула, ђацима држе њихови наставници.

 
Дипломе за нову генерацију пливача у акцији „Пливај и уживај“ ПДФ Штампа Ел. пошта

Дипломе у пливању нове генерације полазника акције Градске општине Палилула, „Пливај и уживај“, биће подељене 2. марта на базену Ташмајдан. Уручењу диплома претходи тестирање за прелазак из малог у велики базен и то за две групе палилулских школараца, учесника акције - у 10.00 и 15.00 часова.  

Под надзором инструктора малишани ће показати како су савладали краул, прсно и леђно пливање и одржавање у месту. Сви који су савладали технике пливања убудуће ће моћи да пливају  у великом базену, такође, под контролом тренера.

 
Продужен рок конкурисања за донацију „Палилуског пословног анђела“ ПДФ Штампа Ел. пошта

Сви заинтересовани будући предузетници за учешће у пројекту „Палилулски пословни анђео“, у оквиру којег се награђује најбољи бизнис план са 3.333 евра почетничког капитала, моћи ће да се пријаве на конкурс до 1. марта.

Рок је продужен за 10 дана како би одзив кандидата био што већи и тако омогућило свим младим будућим предузетницима да се припреме за конкурисање.

Ово је иначе друго надметање најбољих бизнис планова за 3.333 евра у оквиру „Палилуског пословног анђела“, који заједничи реализују компанија „Еурорачуноводство“, спонзор пројекта, Градска општина Палилула и Клуб привредника општине Палилула.

За одабране бизнис планове на конкурсу и њихове ауторе „Еурорачуноводство“ организује обуку, након које следи избор и донација за најбољу предузетничку идеју.

За све информације о конкурсу и начину пријаве контактирати Градску општину Палилула на тел. 2694 429 или електорнским путем Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

У склопу „Палилулског пословног анђела“ награђују се три најуспешнија бизнис плана са по 3.333 евра. У првом кругу пројекта, крајем прошле године, победио је Милош Рађеновић са бизнис планом за „Пињата шоп“, који се бави производњом уникатних папирних играчака.

 
„Италијански карневал“ у Установи културе Палилула ПДФ Штампа Ел. пошта

Удружење “Италија-Србија” у сарадњи са Градском општином Палилула и познатим центрима као што су Creatrix, Ad libitum, Eatalian i Play media организују манифестацију под називом “Италијански карневал” 22. фебруара у Установи културе Палилула, од 15.30 до 19.30 часова.

Могућност учешћа у креативним радионицама које ће се бавити припремањем карневала и његовом презентацијом кроз песму и игру имају сва деца од две до четрнаест година која дођу на манифестацију. Материјал за израду карневалске одежде обезбедили су организатори.

Креативне радионице припремања карневала, италијанског фолклора и  италијанске музике почињу у 15.30 и трају до 17.30 часова, кад следи представљање карневала уз наступ деце која су учествовала на радионици “Плешемо и певамо карневал”, две младе балерине, концерт групе “Ad Libitum” и др. У 19.30 часова почиње парадa у маскама и слављење карневала.

 
Концерти „Огрлице од бисера“ за палилулске пензионере ПДФ Штампа Ел. пошта

Женска вокална група "Огрлица од бисера“ одржаће два концерта за пензинере Палилуле, учеснике акције Градске општине Палилула „Пливај и уживај“, чланове Удружења пензионера Палилула, Удружења инвалида рада Палилула, Савеза слепих Палилула као и за остале најстарије суграђане, који воле изворну народну музику. Концерти су 20. и 23. фебруара  у 19.00  часова, у Установи културе Палилула на Сцени Стаменковић.

Бесплатне улазнице за први концерт су већ подељене, а за други концерт могу да се подигну у Градској општини Палилула, Таковска 12, први спрат, соба 14, од 9.00 до 15.00 часова; Информације на телефон 069/826-6543

Опширније
 
Изложба корисника Стационара у Диљској и Дома „Карабурма“ ПДФ Штампа Ел. пошта

Продајне изложбе рукотворина корисника Геронтолошког центра Београд – Стационара у Диљској и Дома „Карабурма“ у Пљешевичкој, одржане су поводом Дана заљубљених, у услужном центру у Градској општини Палилула и у Установи културе Палилула.

Њихове радове настале у оквиру креативних радионица посетиоци су могли да купе по симболичним ценама, а прикупљена средства намењена су опремању Одељења деменције у Стационару у Диљској.

Изложбени простор красиле су слике-декубаж на гипсу и дрвету, подметачи за чаше, хеклани и плетени радови, магнети за фрижидере и др.

 
Најмлађи Палилулци љубитељи шаха ПДФ Штампа Ел. пошта

Светосавски турнир у убрзаном шаху који је одржан 7. фебруара у Установи културе Палилула, изазвао је велико интересовање најмлађих љубитеља игре на 64 поља. Вештину и шаховско знање приказало је више од 100 девојчица и дечака из свих палилулских основних школа,  као и десетак основаца из других  делова града.

Другу годину заредом турнир успешно организују часопис за децу СПЦ “Светосавско звонце“ и Градска општина Палилула” у сарадњи са шаховским клубом “Краљ”.

Опширније
 
Општинско такмичење палилулских основаца у малом фудбалу ПДФ Штампа Ел. пошта

Општинско такмичење палилулских основних школа у малом фудбалу, за дечаке седмих и осмих разреда, одржава се 9. фебруара у Основној школи ''Милена Павловић Барили'' у Вишњичкој Бањи, од 08.30 до 13.30 часова.

Неколико дана касније, 12. фебруара на истом месту и девојчице седмих и осмих разреда показаће своје умеће и таленте за мали фудбал. Такмичење почиње у  08.30 и траје до 14.30 часова.

Полуфиналне и финалне утакмице и мушких и женских екипа почињу 12. фебруара од 12.00 часова, такође, у Основној школи „Милена Павловић Барили“.

Организатор такмичења је Градска општина Палилула у сарадњи са Спортским савезом Палилуле у оквиру програма развоја школског спорта на општинском нивоу.

 
Хуманитарна приредба – Подршка Страхињи ПДФ Штампа Ел. пошта

Хуманитарна приредба – Подршка Страхињи одржаће се 6. фебруара у 19.00 часова у Установи културе Палилула на Сцени Стаменковић.

Приредба ученика основних школа „Стеван Сремац“, „Раде Драинац“, „Јован Ристић“, „Олга Петров“, „Краљица Марија“, КУД „Лира“ и „ПКБ“ посвећена је прикупљању новца за лечење Страхиње Андрејића, који болује од тешке болести.

Страхиња има 15 година. Он је наш друг из краја, а пријатељ се у невољи познаје. Дођите да се дружимо, на сцени и у публици, јер ПОДРШКА ЈЕ ВАЖНА!

Цена карте  је 300 динара

 
За најстарије Палилулце бесплатан биоскоп ПДФ Штампа Ел. пошта

За најстарије Палилулце, пензионере, Градска општина Палилула и ове године организује бесплатан биоскоп.

Филмови се приказују у мултимедијалној сали Установе културе Палилула (Митрополита Петра 8) сваког четвртка од 12.00 до 14.00 часова.

У четвртак, 5. фебруара биће приказан  италијански филм „Најлепши дан мог живота” (драма).

На сајту Установе културе Палилула www.ukpalilula.rs убудуће можете пратити избор филмова који ће бити приказивани.

 
Почело друго полугодиште „Пливај и уживај“ ПДФ Штампа Ел. пошта

Школарци са Палилуле, узраста од 7 до 15 година, полазници акције „Пливај и уживај“, коју организује Градска општина Палилула бесплатно трећу годину заредом, после једномесечне паузе кренули су од понедељка, 2. фебруара, са пливањем на базену Ташмајдан по устаљеном распореду.

Термини за пливање и школу пливања су сваког радног дана - пре подне од 10.00 часова и по подне од 15.00 часова.

Акцију „Пливај и уживај“ ове године похађа око 2.500 учесника, а до сада је могућност бесплатног пливања искористило скоро 5.000 палилулских ђака.

Опширније
 
У част Светог Саве свечано у палилулским школама ПДФ Штампа Ел. пошта

Све школе и образовне установе са Палилуле обележиле су данас и прославиле Светог Саву, школску славу, дан духовности, у част првог српског архиепископа, просветитеља и творца законодавства.

Свој најзначајнији празник школарци су свечано обележили програмом у присуству родитеља и многобројних гостију, међу којима су били председник Градске општине Палилула Стојан Николић, који је обишао неколико школа, као и чланови Већа општине.

У духу традиције након сечења славског колача, ученици и наставници приредили су богат културно-уметнички програм састављен од рецитација, литерарних радова, музике, песама, фолклора, представа и изложби посвећених просветној и верској баштини најзначајнијег српског просветитеља.

 
Пријављивање за других 3.333 евра у оквиру „Палилулског пословног анђела“ ПДФ Штампа Ел. пошта

Пријава кандидата за избор другог најбољег бизнис плана и надметање за донацију од 3.333 евра у оквиру пројекта „Палилулски пословни анђео“, који заједнички реализују компанија „Еурорачуноводство“, спонзор пројекта, Градска општина Палилула и Клуб привредника општине Палилула, почела је и траје до 20. фебруара.

Након одабира пријављених кандидата на основу конкурсних услова, почеће обука за писање бизнис плана. За све информације о конкурсу и начину пријаве контактирати Градску општину Палилула на тел. 2694 429 или електорнским путем Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

Проглашење најбољег бизнис плана обавиће се 10. априла у Установи културе Палилула.

Пројектом „Палилулски пословни анђео“ награђују се три најбоља бизнис плана са по 3.333 евра, а прва донација је додељена 10. децембрa за бизнис план „Пињата шоп“, који је са освојеним средствима кренуо у производњу папирних уникатних играчака.

 
„Светосавски караван књига“ у Установи културе Палилула ПДФ Штампа Ел. пошта

Традиционални „Светосавски караван књига“ одржаће се 26. и 27. јануара, од 14.00 до 22.00 часа, у Установи културе Палилула. Тема овогодишњег сајма је „Наше књиге о нама самима“.

Учешће су потвридиле издавачке куће: “Порталибрис”, “Креативна радионица Балкан” са промоцијом мултикултуралних зборника савремене љубавне прозе и поезије аутора из читавог региона, Књижевна омладина Србије, Удружење писаца-лекара “Видар” и други. Током одржавања манифестације биће додељене награде основцима и средњошколцима који дођу и прочитају своје радове на тему, „Свети Сава”.

Опширније
 
Први конкурс за суфинансирање пројеката удружења грађана у 2015. години ПДФ Штампа Ел. пошта

У складу са одлуком Скупштине ГО Палилула о начину суфинасирања удружења грађана средствима из буџета ГО Палилула и одлуке Комисије за избор програма/пројеката удружења грађана

Градска oпштина Палилула 19. јануара 2015. године расписује:

Први конкурс за суфинансирање пројеката удружења грађана у 2015. години
1. Организације које могу конкурисати
• Удружења која спроводе активности у циљу унапређења положаја особа са инвалидитетом у периоду од најмање три године
• Удружења која спроводе програме и активности у области школског спорта и рада са млађим селекцијама у периоду од најмање три године
• Удружења која спроводе обуке за пружање прве помоћи унесрећенима и организовану подршку у ванредним ситуацијама

2. Удружења грађана могу конкурисати за средства по следећим областима

• Програм подршке запошљавању особа са инвалидитетом у оквиру текуће активности увођења електронских дневника у основне школе на територији ГО Палилула
• Програм тренинга пливања ученика основних школа на територији ГО Палилула у оквиру акције “Пливај уживај”
• Програми подршке особама са инвалидитетом кроз подизање капацитета удружења и лица која спроводе одговарајуће програме
• Програм обуке лица за пружање прве помоћи унесрећенима и организовану подршку у ванредним ситуацијама

3. Општи услови конкурса

• Право конкурисања за доделу средстава на конкурсу имају регистрована удружења грађана која до 06. фебруара 2015. године до 15:30 часова предају свој предлог пројекта на прописаном обрасцу са пратећoм документацијом.

Опширније
 
Свечана литургија и дечје песме у „Божићним чаролијама“ ПДФ Штампа Ел. пошта

Божићном литургијом у цркви Светог Луке у Крњачи почеле су „Божићне чаролије“ у организацији свештенства и Градске општине Палилула и у симболичном тону наставиле се на платоу испред цркве.

Опширније
 
Топло у срцу у „Улици отвореног срца“ у Борчи ПДФ Штампа Ел. пошта

Упркос хладном времену првог дана Нове године неколико хиљада грађана у друштву најмлађих којима је манифестација посвећена  продефиловало је „Улицом отвореног срца“ у Борчи. Грађани Борче и Палилуле окупивши се у оволиком броју, заслужни су за леп почетак 2015. године на Палилули.

Опширније
 
Скраћено трајање „Улице отвореног срца“ у Борчи ПДФ Штампа Ел. пошта

Због изузетно ниских температура Градска општина Палилула одлучила је да скрати време трајења „Улице отвореног срца у Борчи“ – манифестација се одржава од 11.00 до 13.00 часова, 1. јанура 2015. у Улици братства и јединства.

Првобитно време је било од 9.00 до 16.00 часова.

 
Измена саобраћаја током одржавања „Улице отвореног срца“ ПДФ Штампа Ел. пошта

Током одржавања манифестације „Улица отвореног срца” у Борчи, 1. јануара, од 9.00 до 16.00 сати за саобраћај ће бити затворена Улица братства и јединства, на делу од Зрењанинског пута до раскрснице са улицама Ваљевског одреда и Ранка Миљића.

Возила ГСП-а ће саобраћати делимично измењеном трасом, па ће возила са линије 85 од раскрснице улица Зрењанински пут - Братства и јединства до раскрснице улица Братства и јединства - Ваљевског одреда - Ранка Миљића, у оба смера, саобраћати улицама Зрењанински пут, Ивана Милутиновића, Ваљевског одреда и даље редовном трасом.

Возила са линије 96 ће од раскрснице улица Зрењанински пут – Ивана Милутиновића до раскрснице улица Братства и јединства – Ваљевског одреда – Ранка Миљића, у оба смера, саобраћати улицама Ивана Милутиновића и Ваљевског одреда и даље редовном трасом.

Возила ГСП-а на измењеном делу трасе користиће сва постојећа стајалишта.

 
„Деда Мраз са Палилуле“ обрадовао 8.500 малишана ПДФ Штампа Ел. пошта

Највеселије у граду вечерас било је у Хали Пионир, где је Градска општина Палилула приредила манифестацију „Деда Мраз је са Палилуле“, други дан заредом за своје најмлађе суграђане.

.Поред  музичко сценског програма, за два дана подељено је 8.500 слатких пакетића, које Градска општина Палилула већ шесту годину поклања малишанима од три до седам година за новогодишње празнике.

На почетку програма деци и њиховим родитељима обратио се председник Градске општине Палилула Стојан Николић и упутио жеље за добро здравље и успешну Нову годину.

Опширније
 
Новогодишња представа за полазнике акције „Пливај и уживај“ ПДФ Штампа Ел. пошта

Поводом новогодишњих празника и оствареног успеха акције „Пливај и уживај“ у 2014. години, за полазнике акције биће приказана представа „Сами у кући“ у извођењу Пан театра, у Установи културе Палилула, на Сцени Стаменковић, 30. децембра, у 18.30 часова.

Градска општина Палилула трећу годину заредом организује бесплатно акцију „Пливај и уживај“, за основце од седам до петнаест година на базену Ташмајдан.

 
„Деда Мраз са Палилуле“ поделио пакетиће у Пиониру ПДФ Штампа Ел. пошта

Новогодишња манифестација „Деда Мраз је са Палилуле“ коју Градска општина Палилула организује шесту годину заредом за најмлађе суграђане од три до седам година, окупила је више од четири хиљаде малишана,  данас 28. децембра у Хали Пионир, првог снежног данa у Београду.

Жонглери, балерине, гимнастичарке, плесачице, перкусионисти, хорови, уз игру и најлепше дечје песме посвећене Новој години и Деда Мразу забављали су мале Палилулце у једночасовном програму.

Реприза програма и подела „Банинијевих“ пакетића за још четири хиљаде њихових вршњака са Палилуле, одржаће се 29. децембра у 18.00 часова, такође, у Хали Пионир.  

Срећну Нову годину најмлађим суграђанима и њиховим родитељима пожелео је председник Градске општине Палилула Стојан Николић.

Фотографије можете погледати на: https://www.facebook.com/opstinapalilula

 
Шести конкурс за финансирање и суфинансирање пројеката удружења грађана у 2014. години ПДФ Штампа Ел. пошта

У складу са  одлуком Већа ГО Палилула о расподели и коришћењу средстава за програме и пројекте удружења грађана у 2014. години,

Градска oпштина Палилула 22. децембра 2014. године расписује:
Шести конкурс за финансирање и суфинансирање пројеката удружења грађана у 2014. години

1. Организације које могу конкурисати :
• Удружења која спроводе програме и активности у области спорта и до сада су већ организовала спортска такмичења међународног карактера
• Удружења која спроводе активности у циљу унапређења положаја особа са инвалидитетом у периоду од најмање три године
• Удружења која споводе програме који се односе на бригу о старим лицима у периоду од најмање три године
• Удружења која спроводе програме који се односе на превенцију и заштиту становништва од пожара и других природних катастрофа
• Удружења и традиционалне верске заједнице које спроводе активности у области верске наставе

2. Удружења грађана могу конкурисати за средства по следећим областима:

• Програм презентације олимпијског спорта у основним школама на територји ГО Палилула и организација спортских турнира међународног карактера
• Програми подршке особама са инвалидитетом кроз подизање капацитета удружења и лица која спроводе одговарајуће програме
• Програм подршке старим лицима на територије ГО Палилула
• Програм подршке учесницима ратова и њиховим потомцима
• Програм подршке ватрогасним удружењима
• Програм реконструкције спортских просторија с циљем унапређења врхунског спорта
• Програм подршке верским заједницама и организацијама које спроводе активности у области верске наставе

Опширније
 
Амбасадор Румуније уручио рачунаре и књиге библиотеци у Овчи ПДФ Штампа Ел. пошта

Амбасадор Румуније у Београду господин Даниел Бану, уручио је два рачунара и комплете књига на румунском језику библиотеци у Овчи – огранак Библиотеке „Милутин Бојић“, 23. децембра, на свечаности коју су приредили песмом и игром ученици Основне школе „Краљица Марија“ из Овче.

„Мислим да је ово добар модел сарадње и захваљујем се локалној самоуправи на начину како се односи према представницима румунске мањине у Овчи. Захваљујем се и свим припадницима румунске мањине због тога што се труде да сачувају румунску традицију и културу и сматрам да ће им ова мала помоћ добро доћи да то наставе“, рекао је господин Бану.

Опширније
 
Почела да ради пошта у Градској општини Палилула ПДФ Штампа Ел. пошта

У услужном центру Градске општине Палилула у Таковској 12, од јутрос (22. децембра) почела је да ради пошта. Два шалтера ЈП „Пошта Србије“ су на располагању грађанима за све послове платног промета, тако да ће обавезе плаћања моћи да обаве брже и једноставније на једном месту без изласка из зграде.

Радно време поште је од 8.00 до 16.00 часова - сваког радног дана и од 8.00 до 12.00 часова - суботом.

 
Хуманитарни концерт ММI школе - Цане, С.А.Р.С. и Београдски синдикат ПДФ Штампа Ел. пошта

Хуманитарни концерт за помоћ деци са тешкоћама у развоју, у организацији ММI музичке школе уз подршку Друштва српско – финског пријатељства - СЕУРА, одржаће се 23. децембра, у Установи културе Палилула, на Сцени Стаменковић 19.00 часова.

Циљ концерта је да се прикупе средства која ће побољшати услове живота деци са тешкоћама у развоју којом се пре свега бави културно - едукативни центар “ТАРА” из Обреновца, на челу са Весном Клачар, мајком девојчице са аутизмом, дипломиране археолошкиње и студенткиње Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију.

Опширније
 
ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ “СРЦЕМ ЗА ВУКА” ПДФ Штампа Ел. пошта

Хуманитарни концерт за шестогодишњег Вука Лојковића који болује од церебралне парализе, биће одржан 20. децембра, у 15.00 часова у хали спортова у Падиској Скели. Организатори концерта под називом „Срцем за Вука“ су Основна школа “Олга Петров” из Падинске Скеле и Градска општина Палилула.

У програму учествовују КУД ПКБ, дечји хор “Распеване звездице, балетска група “Флај”, ритмичка секција ОШ ”Олга Петров”, вртић “Ластавица” из Падинске Скеле и солисти на хармоници Алекса Васиљевић и Лазар Станојевић.

Сав приход са концерта намењен је лечењу малог Вука.

 
Јеврејски празник Ханука обележен изложбом дечјих радова у Установи културе Палилула ПДФ Штампа Ел. пошта

Други дан јеврејског празника светлости, Ханука обележен је у Установи културе Палилула, 17. децембра, отварањем изложбе дечјих радова „Поглед у свет“ и симболичном церемонијом паљења две свеће на Ханукији-свећњаку. Аутори радова су ученици Основне школе „Старина Новак“ и чланови Јеврејског омладинског центра из Београда, који су на својим цртежима изразили симболику Хануке и Божића.
Изложбу је отворио председник Градске општине Палилула Стојан Николић у присуству амбасадора Израела у Београду  господина Јозефа Левија.
Николић је истакао важност сарадње, упознавање различитости култура и пријатељство између два народа.
Господин Леви је захвалио домаћинима, Градској општини Палилула и председнику Николићу на пријатељском  дочеку и говорио о традиционалном прослављању Хануке као најрадоснијег празника у јевреском народу.
Изложба је реализована под покровитељством израелског инвеститора, компаније Direct Capital S, која је школарцима чији су радови изложени поделила пакетиће, а Основној школи „Старина Новак“ поклонила интерактивну таблу.

 
Изложба „Поглед у свет“ поводом Хануке ПДФ Штампа Ел. пошта

Поводом обележавања Хануке, јеврејског празника светлости, биће отворена изложба „Поглед у свет“, 17. децембра 2014. године у 16.00 часова у Установи културе Палилула (Митрополита Петра 8).
Изложба представља јединствену збирку дечијих радова инспирисаних заједницом и духом предстојећих празника, а постављена је у сарадњи Јеврејске општине у Београду, Градске општине Палилула и ОШ „Старина Новак“.
Изложбу ће отворити Стојан Николић, председник Градске општине Палилула и Влада Вучинић, директор ОШ „Старина Новак“.


 
Петарде само уз контролу родитеља и одраслих ПДФ Штампа Ел. пошта

Велико интересовање школараца изазвало је предавање о употреби пиротехничких средстава, ученицима петих разреда Основне школе „Др Арчибалд Рајс“ на Карабурми и Основне школе „Раде Драинац“ у Борчи, које су одржали припадници Војске Србије из ВП 9808, организовано у сарадњи са Градском општином Палилула, 16. децембра.

 

Визуелном презентацијом предавачи су показали ученицима које врсте пиротехничких средстава постоје, од петарди и ватромета до разних експлозивних средстава са којима се могу сусрести. Упозорили су их да не дирају предмете који личе на бомбе, који се могу наћи у природи и да у таквим ситуацијама одмах обавесте одрасле.

Малишани су се посебно инетерсовали како да користе и активирају петарде. Добили су одговоре, да то раде само у присуству и уз помоћ родитеља или старијих особа, јер и повреде од експлозија петарди, за које они мисле да су безазлене, могу да буду врло погубне и да изазову велике последице. Савете су добили да буду врло опрезни и са прскалицама, које, такође, могу да створе опекотине на рукама и телу, нарочито ако су лошег квалитета.
Предавање је пратило преко 200 ученика у обе школе, а поред петака, интересовање за тему о употреби пиротехничких средстава показали су и старији ученици.
Предавању је присуствовао Игор Јојкић, члан Већа Градске општине Палилула.

 
Ватрогасни квиз палилулских основаца ПДФ Штампа Ел. пошта

Општинско ватрогасно квиз такмичење основаца са Палилуле, одржаће се 13. децембра од 9.00 сати у Основној школи „Олга Петров“ у насељу Врбовско у Падинској Скели.
За такмичење се пријавило 19 екипа са око стотинак ученика, од трећег до осмог разреда, из ОШ „Влада Аксентијевић“, ОШ „Филип Вишњић“, ОШ „Јован Цвијић“, ОШ „Зага Маливук“, ОШ „Краљица Марија“ и ОШ „Олга Петров“.
Такмичари су подељени у две категорије – подмладак и јуниори, мушке и женске екипе.
Своја знања у заштити од пожара школарци ће поред квиза показати и практично у везивању ватрогасно-спасилачких чворова, а најмлађи слагањем слагалица са облицима ватрогасне опреме.

 
Нове инфомап табле на Палилули ПДФ Штампа Ел. пошта

Нове три инфомап табле са описима назива улица, о личностима или догађајима по којима су добиле име, значајним објектима и осталим информацијама битним за одређену улицу и њену околину, у склопу акције Градске општине Палилула, биће постављене на следећим локацијама:

На згради у Булевару деспота Стефана 68 ц, 12. децембра у 17.00 часова;
Далматинска 63, 13. децембра, у 10.00 часова;
Цвијићева 59, 14. децембра, у 11.00 часова.

Откривању инфомап табли присуствоваће председник Градске општине Палилула Стојан Николић.

Инфомап табле већ су постављене у Улици кнеза Данила 63, у Улици Илије Гарашанина 1, као и табла посвећена Драгану Бабићу у Булевару Деспота Стефана 108.

 
Бизнис план за „Пињата шоп“ добитник донације „Палилулског пословног анђела“ ПДФ Штампа Ел. пошта

Почетни капитал од 3.333 еура у свој бизнис уложиће Милош Рађеновић отварањем „Пињата шопа“, који ће се бавити производњом папирних уникатних играчака направљених у облику и са садржајем по жељи купца, одлучила је и објавила комисија „Палилулског пословног анђела“, 10. децембра на представљању бизнис планова који су ушли у ужи избор.

Опширније
 
„Палилулски пословни анђео“ додељује првих 3.333 евра ПДФ Штампа Ел. пошта

Проглашење најбољег бизнис плана будућег предузетника у оквиру пројекта „Палилулски пословни анђео“ и уручење средстава у износу од 3.333 евра, обавиће се 10. децембра у 11.00 часова у Установи културе Палилула.

Заједнички пословни пројекат компаније „Еурорачуноводство“, која спонзорише најуспешније нове предузетнике са Палилуле, Градске општине Палилула и Клуба привредника Палилула, биће заокружен доделом средстава за још двоје почетника у послу са по 3.333 евра почетком следеће године.

На први конкурс за „Палилулског пословног анђела“ пристигло је 11 бизнис планова, које су учесници доставили након обуке организоване од стране „Еурорачуноводства“. Четворочлана комисија изабраће најбољи бизнис план, који ће бити представљен на свечаној додели донације 10. децембра.

 
Одржан Међународни рвачки турнир „Победник 2014“ ПДФ Штампа Ел. пошта

Међународни рвачки турнир у слободном стилу „Победник 2014“ одржан је, 7. децембра, у спортској хали у Падинској Скели. Турнир је организовао Рвачки клуб „Победник“ из Борче у сарадњи са Рвачким савезом Србије и под покровитељством Градске општине Палилула, други пут у рангу међународног и шести у конкуренцији домаћих такмичара.

Турнир је окупио 150 рвача, млађе и старије пионире и кадете из Србије, Македоније, Хрватске, Босне и Херцеговине и Словачке. Ове године гости из Македоније, Хрватске и Босне и Херцеговине дошли су појачани са по два клуба из своје лиге. Очекивања су оправдали и домаћи клубови међу којима су били представници из Ваљева, Шапца, Обреновца, Младеновца, Крагујевца, Љига, као и сви београдски клубови.

Опширније
 
Градска општина Палилула поделила индустријску со ПДФ Штампа Ел. пошта

Градска општина Палилула испоручила је 5. децембра 22 тоне индустријске соли по месним заједницама, основним и средњим школама, факултетима и свим осталим институцијама на својој територији. Тако су грађани и институције на време обезбеђени потребним количинама индустијске соли у случају снежних падавина.

Председници скупштина зграда подижу со за своје зграде у месним заједницама, о чему их обавештавају радници месних заједница.

 
Обавештење о изради плана детаљне регулације за алтернативни приступ Санитарној депонији Винча ПДФ Штампа Ел. пошта

Скупштина града Београда на седници одржаној 28. новембра 2014. године донела је

ОДЛУКУ

О ИЗРАДИ ПЛАНА ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ

ЗА АЛТЕРНАТИВНИ ПРИСТУП САНИТАРНОЈ ДЕПОНИЈИ ВИНЧА

ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА И ГРОЦКА

 

Преузмите:

Одлука о изради плана детаљне регулације (PDF)

 

 

 
Уметничка порука Друштва за церебралну парализу Палилула Дану особа са инвалидитетом ПДФ Штампа Ел. пошта

Поводом Међународног дана особа са инвалидитетом, Друштво за дечју и церебралну парализу Палилула имало је хуманитарну изложбу радова, 3. децембра у Установи културе Палилула. Традиционално, пети пут заредом изложба је организована уз помоћ и подршку Градске општине Палилула.

Опширније
 
Палилулски малишани пливали за медаље у акцији „Пливај и уживај“ ПДФ Штампа Ел. пошта

Више од 200 палилулских малишана учествовало је на првом такмичењу у пливању на базену Ташмајдан, организованом 29. новембра, у оквиру акције Градске општине Палилула „Пливај и уживај“.

Након дефилеа такмичара и ревијалног пливања полазника акције,  учесницима такмичења, њиховим родитељима и осталим посетиоцима обратио се председник Градске општине Палилула Стојан Николић речима добродошлице и захвалности што су  препознали важност једне овакве акције, која је привукла до сад више од 5.500 деце узраста од седам до петнаест година. „Поред спортског духа који се код деце развија и користи  од пливања за њихово здравље, много је важно да их склонимо са улице, нагласио је Николић, пожелевши учесницима успех у надметању.

Опширније
 
Сећање на Драгана Бабића, залагање за заборављене вредности ПДФ Штампа Ел. пошта

Табла посвећена једном од најзначајнијих ТВ аутора и новинара са ових простора, Драгану Бабићу, откривена је на стамбеној згради у којој је живео, у Булевару деспота Стефана 108, на Палилули, 29. новембра, у присуству породице, комшија, пријатеља и поштовалаца.

На иницијативу комшија, инфомап таблу са текстом о Бабићевом  стваралачком опусу и његовом фотографијом поставила је Градска општина Палилула.

Опширније
 
Прво такмичење пливача у акцији „Пливај и уживај“ ПДФ Штампа Ел. пошта

Прво такмичење у пливању у оквиру акције Градске општине Палилула, „Пливај и уживај“, одржаће се 29. новембра, од 11.00 до 14.00 часова на базену Ташмајдан.

Такође, први пут Градска општина Палилула организује директан пренос неког догађаја посредством линка www.palilula.rs/palilulatv.php, тако да ће родитељи који не могу да дођу и бодре своје малишане, моћи да их гледају у директном преносу.

Опширније
 
Откривање табле посвећене Драгану Бабићу ПДФ Штампа Ел. пошта

Инфомап табла посвећена новинару и публицисти Драгану Бабићу, биће постављена и откривена на згради у којој је живео у Булевару деспота Стефана 108, у суботу, 29. новембра у 10.00 сати.

Таблу поставља Градска општина Палилула на иницијативу комшија Драгана Бабића, као знак уважавања и поштовања према Бабићу као човеку и ствараоцу, који је оставио дубок траг у београдском и југословенском ТВ новинарству.

Откривању табле присуствоваће председник Градске општине Палилула Стојан Николић, Бабићева породица, комшије, колеге и пријатељи.

 
Потписани уговори о додели грађевинског материјала избеглицама ПДФ Штампа Ел. пошта

Потписивање уговора о додели грађевинског материјала за 15 избегличких породица са Палилуле, обављено је 26. новембра у Градској општини Палилула. Реч је о деветој расподели грађевинских пакета за избегле или расељене породице у последњих неколико година, коју заједнички реализују Комесаријат за избеглице и миграције Републике Србије и Градска општина Палилула.

Опширније
 
Дипломе у акцији „Пливај и уживај“ ПДФ Штампа Ел. пошта

Диплому пливача, као пропусницу за прелазак из малог базена у велики, добило је 24. новембра на базену Ташмајдан, 58 малишана који су прошли тестирање у оквиру акције „Пливај и уживај“.

Трећу годину заредом Градска општина Палилула организује бесплатну акцију пливања за школарце од седам до петнаест година, којом је обухваћено око 15.000 најмлађих Палилулаца. Могућност да науче да пливају искористило је у протекле две године преко 3.000 деце. Ове године је пријављено око 1.300 деце међу којима су и пливачи и непливачи.

Опширније
 
Тестирање пливача у акцији „Пливај и уживај“ ПДФ Штампа Ел. пошта

Тестирање ученика који су прошли школу пливања у акцији Градске општине Палилула „Пливај и уживај“, обавиће се 24. новембра, у 10.00 часова на базену Ташмајдан.

Малишани су под стручним надзором инструктора прошли школу пливања и очекује их прелазак из малог базена у велики уколико положе задате елементе пливања на обавезном тестирању.

Градска општина Палилула трећу сезону заредом организује бесплатну акцију „Пливај и уживај“, којом је обухваћено око 15. 000 палилулских школараца од седам до петнаест година. До сада је прилику да науче да пливају искористило преко 3. 000 малишана.

Бесплатна школа пливања одржава се у преподневним и поподневним терминима сваког радног дана.

 
Четврти конкурс за финансирање и суфинансирање пројеката удружења грађана у 2014. години ПДФ Штампа Ел. пошта

У складу са одлуком Већа ГО Палилула о расподели и коришћењу средстава за програме и пројекте удружења грађана у 2014. години,

Градска oпштина Палилула 21.11.2014. године расписује:

Четврти конкурс за финансирање и суфинансирање пројеката удружења грађана у 2014. години

1. Организације које могу конкурисати :
• Удружења које спроводе програме и активности у области оргнизација манифестација намењених деци и омладини у трајању од најмање три године

2. Удружења грађана могу конкурисати за средства по следећим областима:

• Програм,спровођење набавке и организацијa поделе новогодишњих пакетића деци узраста 3-7 година са територије Грдаске оптшине Палилула

Опширније
 
Од идеје до бизниса уз подршку „Палилулског пословног анђела“ ПДФ Штампа Ел. пошта

Обука за прављење бизнис плана за идеју чија реализација може бити профитабилна на тржишту, одржана је 20. новембра за двадесетак кандидата првог конкурса у оквиру пројекта „Палилулсли пословни анђео“, који ће најуспешнијем будућем предузетнику донети почетнички капитал од 3. 333,00 евра.

Пословним пројектом који заједнички организују компанија „Еурорачуноводство“, са словеначким власником - спонзор пројекта, Градска општина Палилула и Клуб привредника општине Палилула, у марту и мају следеће године биће изабране још две најбоље пословне идеје, такође, преко конкурса и додељено по 3. 333,00 евра.

Опширније
 
Почиње обука за најбољи бизнис план у оквиру „Палилулског пословног анђела“ ПДФ Штампа Ел. пошта

Обука прве групе кандидата за прављење бизнис плана, у оквиру пројекта „Палилулски пословни анђео“, почиње 20. новембра, у 9.30 часова у просторијама Установе културе Палилула – Митрополита Петра 8.

На конкурс се пријавило 12 будућих предузетника са својим идејама, који ће проћи стручну обуку у прављењу бизниз плана. На крају обуке, 10. децембра, трочлана комисија прогласиће најбољи бизнис план коме ће припасти 3. 333,00 евра, као подстицај у отпочињању бизниса.

Пројектом „Палилулски пословни анђео“, који заједнички реализују словеначка компанија „Еурорачуноводство“, спонзор пројекта, Градска општина Палилула и Клуб привредника општине Палилула, предвиђено је да се настави са обуком за избор још два најбоља бизнис плана, којима ће бити додељено по 3. 333,00 евра.

 
Вече посвећено Младеновићу и „ЕКВ“ ПДФ Штампа Ел. пошта

Поводом двадесетогодишњице смрти познатог фронтмена групе „ЕКВ“ Милана Младеновића, одржаће се свечана академија у Установи културе Палилула (Митрополита Петра 8), 5. новембра, у 20.00 часова.

У оквиру двочасовног програма биће приказани инсерти из филма „Као да је било некад“ уз коментаре аутора Душана Весића и промовисана књига „Врати унатраг“ Александра Илића о којој ће поред аутора, говорити рок критичар Саша Локнер и проф. Растко Јевтовић.

Група „Ораси“ изводиће своје и нумере „ЕКВ“, а наступиће и ученици Пете београдске гимназије.

 
Јавни позив за решавање стамбених потреба избеглица - монтажне куће ПДФ Штампа Ел. пошта

Комисија за решавање стамбених потреба избеглица Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије расписује ЈАВНИ ПОЗИВ за избор корисника помоћи за решавање стамбених потреба доделом 120 монтажних кућа избеглицама које поседују земљиште на коме је дозвољена индивидуална стамбена градња на територији градских општинa Града Београда: Барајево, Звездара, Обреновац, Палилула, Раковица Савски венац, Сурчин и Чукарица.

Рок за подношење пријава је 19. децембар 2014.године.

Пријавне обрасце и све информације о Јавном позиву можете добити у повереништву Општине на телефон:  3236-491 или преко централе Општине на телефон: 3236-221/ лок. 111 и 214, као и на сајту Градске општине Палилула, www. palilula.org.rs.

ПРЕУЗМИТЕ:

јавни позив образац пријаве и изјава (PDF 230 KB)

 
За три најбоља бизнис плана будућих предузетника по 3.333,00 евра ПДФ Штампа Ел. пошта

Новчану подршку од по 3.333,00 евра добиће три најбоља бизнис плана будућих предузетника у оквиру пројекта „Палилулски пословни анђео“, који заједнички реализују словеначка компанија „Еурорачуноводство“, спонзор пројекта, Градска општина Палилула и Клуб привредника општине Палилула. Тим поводом у Градској општини Палилула 28. октобра потписан је Протокол о међусобној сарадњи и подршци пројекту.

Одабир најбољих идеја и будућих предузетника, који ће освојити бесповратну новчану подршку за отпочињање бизниса обавиће се на основу конкурса који ће бити објављен на сајтовима Градске општине Палилула, Клуба привредника Палилула и компаније „Еурорачуноводство“.

Опширније
 
Награде за победнике ПОК-а ПДФ Штампа Ел. пошта

Проглашењем победника и уручењем награда завршена је десета Палилулска олимпијада културе - ПОК, 24. октобра, на Сцени Стаменковић у Установи културе Палилула.

Награђенима је честитао и уручио им награде Љубиша Ђуровић, заменик председника Градске општине Палилула, који је и отворио манифестацију. Ђуровић је истакао значај ПОК-а, који за многе младе људе представља почетак успешне уметничке каријере.

Опширније
 
Свечано отворена десета Палилулска олимпијада културе – ПОК ПДФ Штампа Ел. пошта

Свечаним отварањем 20. октобра почела је десета, јубиларна Палилулска олимпијада културе (ПОК), посвећена стваралаштву младих од 14 до 25 година из свих београдских општина.

На Сцени Стаменковић у Установи културе Палилула, ПОК је отворио Љубиша Ђуровић, заменик председника Градске општине Палилула, пожелевши учесницима успех у такмичењу и лепо дружење током трајања манифестације.

 

 

Опширније
 
Трчали за здрав живот и хуманост ПДФ Штампа Ел. пошта

Традиционална „Трка за срећније детињство“, у организацији Црвеног крста Палилула и подршку Градске општине Палилула, у којој је учествовало неколико стотина ученика свих основних и средњих школа са Палилуле, одржана је 21. октобра на стадиону ОФК Београд.

Циљ хуманитарно - рекреативне манифестације под мотом, „Имамо циљ - дођи на старт“, је да афирмише здрав стил живота и солидарност, јер је новац од продаје стартних бројева (50 дин. по учеснику) намењен решавању социјалних потреба најугроженијих ученика на Палилули.

Опширније
 
Почиње десета Палилулска олимпијада културе ПДФ Штампа Ел. пошта

Јубиларна, десета Палилулска олимпијада културе (ПОК), посвећена стваралаштву младих, почиње свечаним отварањем 20. октобра у 19.00 часова у Установи културе Палилула, где ће се одржавати сви такмичарски програми током трајања манифестације. ПОК се затвара 24. октобра проглашењем победника.

У оквиру пет такмичарских категорија – драмско стваралаштво, ликовно стваралаштво, уметност рецитовања, рок музика и кратки филм - учествују млади од 14 до 25 година.

Ликовно стваралаштво тематски је посвећено стогодишњици Првог светског рата.

 
Пакети са храном за избегле и расељене ПДФ Штампа Ел. пошта

Градска општина Палилула обезбедила је 200 пакета са храном за избегла и расељена лица посредством Комесаријата за избеглице и миграције Републике Србије. Подела 77 пакета за избеглице обављена је 13. октобра, а 123 пакета расељеним породицама биће уручена 14. и 15. октобра.

Опширније
 
Палилула као и Београд потенцијал за инвестиције ПДФ Штампа Ел. пошта

Председник Градске општине Палилула Стојан Николић са сарадницима примио је делегацију Привредне коморе Берлина, која се бави преуређењем старих фабричких простора у уметничке целине и гостима представио конкретне инвестиционе могућности и потенцијале Палилуле у том погледу.

„Ово је иницијални састанак где се страни инвеститори упознају са могућностима инвестирања у Београд, а с друге стране ми сагледавамо њихове идеје и предлоге за сарадњу“, рекао је Николић.

Опширније
 
Делегација Привредне коморе Берлина у Палилули ПДФ Штампа Ел. пошта

Представнике Привредне коморе Берлина који се баве преуређењем старих фабричких простора у уметничке целине, примиће, 3. октобра у 10.00 сати председник Градске општине Палилула Стојан Николић, - Таковска 12, кабинет – четврти спрат.

Тема посете биће индустријска зона у Вишњичкој улици и приобаље Дунава.

У делегацији ће бити представници инвеститора који су у Берлину већ градили на сличним просторима, као и продуцентске куће чија је делатност филмска, ТВ и позоришна продукција – продуценти серије „Игра престола“.

После посете Палилули делегација иде у Скупштину града и обилазак Савамале.

 
Румунски пријатељи гости Палилуле ПДФ Штампа Ел. пошта

Представнике Лицеја „Тимотеј Ћипариу“ из румунског града Блажа, чији ученици учествују на манифестацији „Радост Европе“, другог октобра, примили су заменик председника Градске општине Палилула Љубиша Ђуровић и члан Већа општине Ненад Ђурђевић   Малишанима и наставницима из Блажа, домаћин другу годину заредом је палилулска Основна школа „Старина Новак“.  Гошће Нели Марђинеан и Дијана Ђиздаву уручиле су Ђуровићу поздравно писмо градоначелника Блажа у коме се изражава жеља о братимљењу и сарадњи са Градском општином Палилула.  Ђуровић је са захвалношћу обећао да ће пријатељска понуда бити прихваћена и изразио наду да ће сарадња између Блажа и Палилуле само потврдити добре односе између Румуније и Србије. Подсетио је да је основна школа у Овчи, у којој велики део становништва чине припадници румунске националности, недавно добила назив „Краљица Марија“ по имену румунске принцезе и супруге краља Александра I.  Блаж је градић од 20.000 становника, који је по речима гошћи, један од градова у Румунији који се најбрже развија. Такође, су се похвалиле лепотама свог града и речима познатог румунског песника Михаја Еминескуа, чије име, иначе, носи главна улица у Овчи, који је за Блаж рекао, да је мали Рим.  Директор Основне школе „Старина Новак“ Влада Вучинић испричао је, да је дружење и пријатељство њихове школе и лицеја из Блажа, наставак дугогодишње сарадње са градом Клужом у коме се налази велики споменик Старини Новаку.Представнике Лицеја „Тимотеј Ћипариу“ из румунског града Блажа, чији ученици учествују на манифестацији „Радост Европе“, другог октобра, примили су заменик председника Градске општине Палилула Љубиша Ђуровић и члан Већа општине Ненад Ђурђевић

Малишанима и наставницима из Блажа, домаћин другу годину заредом је палилулска Основна школа „Старина Новак“.

Опширније
 
Почиње трећа сезона „Пливај и уживај“ ПДФ Штампа Ел. пошта

Палилулски основци ће, трећу годину за редом пливати у зимској сезони на базенима СРЦ Ташмајдан. Они ће сваког радног дана пливати у најмање два термина, пре и после подне, уз стручан надзор професионалних тренера.

За непливаче и полупливаче је организована школа у посебним терминима. Врата ''Таша'' отворена су и за осмаке из претходне две сезоне, сада средњошколце. Они ће своје пропуснице добити на инфо пулту унутрашњег базена СРЦ Ташмајдан.

Опширније
 
ПАЛИЛУЛСКЕ ВЕЧЕРИ – ПРЕДАВАЊЕ О КЛИМАТСКИМ ПРОМЕНАМА ПДФ Штампа Ел. пошта

Шта нам се дешава са планетом и какво нас време очекује предстојеће зиме, чућемо од нашег познатог метеоролога, Недељка Тодоровића, на предавању о климатским променама, 27.септембра 2014.године у 19.00 часова у Установи културе Палилула (Митрополита Петра 8), у оквиру последњег дана манифестације Палилулске вечери 2014.

Учесници предавања биће и Милан Т. Стеванчевић, један од аутора публикације Београдска школа метеорологије и проф. Петар Кочовић.

 
Канцеларија за брзе одговоре привреди ПДФ Штампа Ел. пошта

Поштовани привредници (потенцијални и постојећи),

Град Београд, у сарадњи са Регионалном агенцијом за развој и европске интеграције Београд, Привредном комором Београд и градским општинама отвара Канцеларије за брзе одговоре привреди-БИЦ.

Циљ отварања ових Канцеларија је да домаћи и инострани привредници добијају информације потребне за решавање проблема везаних за своје пословање на брз и ефикасан начин.

Канцеларије су на услузи Вама, потенцијалним и постојећим привредницима. Ми Вам не решавамо директно проблем, али Вам дајемо смернице како да га решите , пружајући Вам комплетну информацију коју ћемо Вам доставити у року од 72 сата.

Канцеларије за брзе информације привреди почеће са радом 24.09.2014. године

Ваше питање можете поставити у електронској форми, попуњавањем апликационог формулара на порталу https://portal.beograd.gov.rs/bic или путем телефона: 3232 221 локал 257.

 
„Тра – ди – да“ концерт камерних хорова на Палилулским вечерима ПДФ Штампа Ел. пошта

Концерт два камерна хора, A Cappellissimo из Трондхајма - Норвешка и Vox Slavicum из Србије, одржаће се у Установи културе Палилула, 20. септембра, у 19.00 часова, у оквиру манифестације Палилулске вечери.

Гостовање хора A Cappellissimo, који изводи a cappella музику из више жанрова, од норвешке народне музике, класичне музике, кубанских салса ритмова и др. организовано је у сарадњи са организацијом светске музике Tutti Србија, под водством Јована Павловића.

Опширније
 
КОНКУРС ЗА ПАЛИЛУЛСКУ ОЛИМПИЈАДУ КУЛТУРЕ 2014 ПДФ Штампа Ел. пошта

Јубиларна, десета Палилулска олимпијада културе (ПОК), посвећена стваралаштву младих, одржаће се од 20. до 24. октобра. Тим поводом Градска општина Палилула, организациони одбор манифестације и Установа културе Палилула расписали су конкурс који ће бити отворен до 13. октобра.

Неке од категорија, као што су фотографија и ликовно стваралаштво, тематски су посвећене стогодишњици Првог светског рата.

Право учешћа имају млади од 14 до 25 година са целе територије Београда.

ГРАДСКА ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА, ОРГАНИЗАЦИОНИ ОДБОР ПАЛИЛУЛСКЕ ОЛИМПИЈАДЕ  КУЛТУРЕ И  УСТАНОВА КУЛТУРЕ ПАЛИЛУЛА
РАСПИСУЈУ КОНКУРС ПАЛИЛУЛСКЕ ОЛИМПИЈАДЕ КУЛТУРЕ У КАТЕГОРИЈАМА

1. Драмско стваралаштво

2. Ликовни радови

3. Уметност рецитовања

4. Рок  музика

5. Кратки филм

6. Фотографија


Рок за слање радова је 13. октобар 2014. године.

Палилулска Олимпијада Култутре ће се одржати од  20 - 24. октобра 2014.године.

Пријаве и радове нарезане на ЦД-у слати на адресу: ГО Палилула (конкурс за ПОК- „ Име Категорије“) Таковска 12. Београд, или их донети лично на I спрат, канцеларије 25-27.

За комплетне појединачне конкурсе, пријаве и додатне информације обратите се  на телефон 3232578,

ПРЕУЗМИТЕ:

Обједињени и конкурси по категоријама (PDF 78KB)

 
Трећи конкурс за финансирање и суфинансирање пројеката удружења грађана у 2014. години ПДФ Штампа Ел. пошта

У складу са  одлуком Већа ГО Палилула о расподели и коришћењу средстава за програме и пројекте удружења грађана у 2014. години,

Градска oпштина Палилула 11.09.2014. године расписује:
Трећи конкурс за финансирање и суфинансирање
пројеката удружења грађана у 2014. години

Опширније
 
Документа која оверава општина Палилула ПДФ Штампа Ел. пошта

Поводом учесталих питања наших грађана у вези послова овере у Градској општини Палилула и делокруга рада јавних бележника (нотара), као и седишта њихових канцеларија, објављујемо следећу информацију:

Управа Градске општине Палилула на шалтерима обавља послове овере потписа, рукописа и преписа као што је и до сада радила и у складу са позитивним прописима, односно у складу са важећим Законом.

Што се тиче делокруга рада јавних бележника (нотара) грађани могу да се информишу на сајту Министарства правде www.mpravde.gov.rs

Јавнобележничке канцеларије за подручје Градске општине Палилула:

Списак са сајта Министарства правде:

Бранислава Чубриловић, ул. Таковска 36, стан бр. 26

Јованка Јовановић, ул. Чарли Чаплина бр. 30

Јелена Перовић, ул. Старине Новака бр. 7, стан бр. 2

Миодраг Ђукановић, ул. Далматинска бр. 72

 
У Овчи прослављено име Основне школе „Краљица Марија“ ПДФ Штампа Ел. пошта

Поводом новог имена школе у Овчи, која ће убудуће носити назив Основна школа „Краљица Марија“, уприличена је свечаност, којој су првог дана нове школске године, присуствовали ђаци, наставници, родитељи и многобројне званице. Са новим именом школа је престала да буде истурено одељењe и у саставу Основне школе „Васа Пелагић“ из Котежа.

Опширније
 
Поетско музичко вече на Палилулским вечерима ПДФ Штампа Ел. пошта

У оквиру програма Палилулских вечери, 30. августа у 19.00 часова, на Платоу Неше Лептира испред Установе културе Палилула, биће одржано поетско музичко вече.

Креативна радионица “Балкан” и Издавачко предузеће “Јован” из Београда представиће “Зборник савремене љубавне поезије” у коме је заступљено преко 250 аутора из свих балканских земаља.

Опширније
 
Изабран нови сазив Скупштине Црвеног крста Палилула ПДФ Штампа Ел. пошта

Нови сазив Скупштине Црвеног крста Палилула формиран је 28. августа на изборној седници, у чији састав је ушло 27 представника институција и организација са којима Црвени крст интензивно сарађује на остваривању своје мисије олакшања људске патње, као и најактивнији волонтери укључени у различите хуманитарне програме. Мандат Скупштине је четири године.

Опширније
 
Успешан завршетак палилулске школе тениса ПДФ Штампа Ел. пошта

Бесплатна школа тениса, коју је Градска општина Палилула организовала девету годину заредом за најмлађе Палилулце, успешно се завршава, у петак, 29. августа. Малишани узраста од седам до 12 година провели су четири недеље на теренима Тениског клуба „Палилула“ на Ади Хуји, учећи основне елементе тениске игре.

Опширније