• Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула

Календар догађаја

<<  новембар 2015.  >>
 по  ут  ср  че  пе  су  не 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Временски подаци

Временским подаци
Палилули су потребне инвестиције у:
 

Битне информације

Информације у вези извршења

У складу са обавезом из члана 8. став 4. Правилника о поступку доношења и садржини програма уклањања објеката а у вези са чланом 171. став 2. Закона о планирању и изградњи, информације у вези извршења можете погледати овде.

Обједињена процедура издавања грађевинских дозвола и одобрења за изградњу

У складу са изменама и допунама Закона о планирању и изградњи ("Сл. Гласник РС" број 145/14), акта надлежног Одељења за грађевинске и стамбене послове у оквиру обједињене процедуре издавања грађевинских дозвола и одобрења за изградњу можете погледати овде.

ГИС ГО Палилула

GISГеографски информациони систем ГО Палилула омогућава on-line увид у Просторни план Општине, План генералне регулације и планове детаљне регулације.
Посетите: www.gis.palilula.rs

Контакт центар ГО Палилула

Грађани Палилуле преко Контакт центра могу да поставе сва питања из надлежности локалне самоуправе на тел. 2694-429, пошаљу SMS поруку на 069-8266-555 и на е-mail kontakt@palilula.org.rs, сваког радног дана, 08.00-18.00 и суботом од 08.00-14.00.
Опширније

Палилулски мајстор

majstor.gifПраво на бесплатне ситне поправке у стану преко "Палилулског мајстора" имају пензионери чија су примања мања од 16.000 динара, примаоци социјалне помоћи и туђе неге и све особе са инвалидитетом.
Опширније
Почетна
Подела индустријске соли на Палилули ПДФ Штампа Ел. пошта

Градска општина Палилула почела је 24. новембра поделу индустријске соли за око 1.600 регистрованих скупштина и савета зграда на својој територији.

Џакови од 20 кг индустријске соли деле се по зградама, о чему су обавештени председници скупштина и савета зграда. У току неколико наредних дана со ће бити подељена свим зградама које имају регистроване скупштине и савете.

 
Почела обука кандидата за трећи круг „Палилулског пословног анђела“ ПДФ Штампа Ел. пошта

Трећи круг пројекта „Палилулски пословни анђео“, који заједнички реализују компанија Еурорачуноводство, Градска општина Палилула и Клуб привредника Палилула и надметање за 3.333 евра почетног капитала, улази у завршницу обуком кандидата за писање бизнис плана, која је почела 24. новембра.

Следећи корак, уочи проглашења победника 1. децембра у 13.00 часова у Установи културе Палилула, биће обука учесника пројекта како да презентују своје написане бизнис планове.

Обуку за писање и презентацију бизнис планова врше представници компаније Еурорачуноводство, спонзора пројекта „Палилулски пословни анђео“.

Опширније
 
Ново пријављивање палилулских пензионера за бесплатне прегледе ПДФ Штампа Ел. пошта

Акција бесплатних прегледа за палилулске пензионере које је за њих обезбедила Градска општина Палилула, наставља се 17. новембра у Установи културе Палилула.

Сви пензионери који се пријаве имаће могућност да обаве прегледе:


-функционалног стања тела, почев од стопала, колена, преко кичме, рамена и главе;
- одређивања антропометријских параматара, израчунавање процента масти, воде, мишића и костију у телу;
- анализе крвне слике, нивоа гвожђа и шећера у крви;
- проверу крвног притиска.

На основу добијених резултата полазници се распоређују у одговарајуће групе у оквиру којих се спроводи њима прилагођен план и програм вежбања у трајању од 60 минута.

Број контакт центра за пријаве: 011/7858 458.

 
Најбољи студенти Палилуле отпутовали у Италију, Француску, Шпанију ПДФ Штампа Ел. пошта

Испраћају најбољих студената Палилуле на путовање по Италији, Француској и Шпанији на које су кренули синоћ, присуствовали су поред родитеља, председник Градске општине Палилула Стојан Николић и председник Скупштине Аца Јевтић са сарaдницима.

У оквиру пројекта „Студентске посете европским престоницама културе 2015“, на путовање којим их је наградила Градска општина Палилула посредством Канцеларије за младе, пошло је 75 студената. Од 22. до 30. новембра млади Палилулци ће обићи Венецију, Верону, Кан, Ницу, Монте Карло,  Барселону, Трст и друге дестинације.

Пожелевши им срећан пут, леп провод и дружење Николић је рекао: „Екскурзије организујемо да бисмо вам показали да ваш успех не пролази незапажено. Свака вам част, баш ми је драго што сте Палилулци. Желим вам да се вратите пуни утисака, да стекнете искуство о томе како неки други свет живи и да можда нешто од тога примените овде“, поручио је Николић.

Опширније
 
Списак студената одабраних на конкурсу Градске општине Палилула „Студентске посете европским престоницама културе 2015“ ПДФ Штампа Ел. пошта

Списак студената одабраних на конкурсу Градске општине Палилула „Студентске посете европским престоницама културе 2015“, од 22. до 30. новембра – Италија, Француска, Шпанија:

ПРЕУЗМИТЕ:
списак студената (PDF 30KB)

 
Најава нових бесплатних представа за Палилулце ПДФ Штампа Ел. пошта

Градска општина Палилула најављује нове бесплатне представе за своје суграђане у Установи културе Палилула на Сцени Стаменковић.

У петак, 20. новембра у 20.00 часова на репертоару је представа Божидара Љумовића „Руцанте“, у режији Славенка Салетовића. Играју Радован Вујовић, Иван Зекић, Катарина Марковић и Михаило Лаптошевић. Представа "Руцанте" је урађена по мотивима комедије "Мушица", италијанског ренесансног комедиографа Анђела Беолка Руцантеа, која је написана око 1530. године и са успехом играна у целом свету.

Опширније
 
Родитељи одушевљени акцијом „Стигле су нам роде“ ПДФ Штампа Ел. пошта

Акција Градске општине Палилула „Стигле су нам роде“ у којој свака беба рођена током 2015. године добија на поклон 10.000 динара, настављена је 14. и 15. новембра пријављивањем новорођенчади дошлих на свет у септембру и октобру. У том периоду на Палилули су рођене 374 бебе.

Честитке срећним родитељима на принови упутио је председник Градске општине Палилула Стојан Николић уручивши им пригодне поклоне, књижицу-радосницу „Стигле су нам роде“ и монографију о општини Палилула.

Опширније
 
Бесплатна представа за Палилулце и у хали у Падинској Скели ПДФ Штампа Ел. пошта

Градска општина Палилула обрадоваће поново своје суграђане бесплатним представама. Ову седмицу обележиће премијера комедије „Школа за љубавнике“ у Установи културе Палилула на Сцени Стаменковић и извођење монодраме Андрије Милошевића „Златни ланчић од бижутерије“, у спортској хали у Падинској Скели. Обе представе су на репертоару 15. новембра у 20.00 часова.

У четвртак, 12. новембра у 20.00 часова на репертоару је представа „Диван дан“ у којој играју Милорад Мандић, Љубомир Булајић, Сузана Петричевић и Јелисавета Орашанин.

Опширније
 
Предлог листе корисника за доделу средстава за доходовне активности ПДФ Штампа Ел. пошта

Република Србија
ГРАД БЕОГРАД
ГРАДСКА ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА

-Комисија за избор корисника за доделу средстава у циљу пружања помоћи за економско оснаживање породичних домаћинстава избеглица и интерно расељених лица са боравиштем/пребивалиштем на територији Градске општине Палилула, кроз набавку и доделу робе и материјала за покретање, развој и унапређење доходовних активности у пољопривредној, занатској, услужној и другој области, утврдила је предлог листе корисника за доделу средстава за доходовне активности.

1.Утврђује се Предлог листе корисника за доделу средстава за доходовне активности и то:

1. Шућур Тања, ИЗБ, бр. предмета 1803/15, бр. бодова 70,
2. Петровић Марина, ИЗБ, бр. предмета 1622/15, бр. бодова 70,
3. Мандић Сања, ИЗБ, бр. предмета 1820/15, бр. бодова 60,
4. Бокан Вукашин, ИЗБ, бр. предмета 1805/15, бр. бодова 50,
5. Мрђа Борис, ИЗБ, бр. предмета 1806/15, бр. бодова 50,
6. Драгичевић Инес, ИЗБ, бр. предмета 1565/15, бр. бодова 40,
7. Петровић Жељка, ИЗБ. бр. предмета 1797/15, бр. бодова 40,
8. Бјелобрк Мићо, ИЗБ, бр. предмета 1823, бр. бодова 30.

Опширније
 
Ново пријављивање палилулских пензионера за бесплатне прегледе ПДФ Штампа Ел. пошта

Акција бесплатних прегледа за палилулске пензионере које је за њих обезбедила Градска општина Палилула, наставља се 17. новембра у Установи културе Палилула.

Сви пензионери који се пријаве имаће могућност да обаве прегледе:

-функционалног стања тела, почев од стопала, колена, преко кичме, рамена и главе;
- одређивања антропометријских параматара, израчунавање процента масти, воде, мишића и костију у телу;
- анализе крвне слике, нивоа гвожђа и шећера у крви;
- проверу крвног притиска.

На основу добијених резултата полазници се распоређују у одговарајуће групе у оквиру којих се спроводи њима прилагођен план и програм вежбања у трајању од 60 минута.

Број контакт центра за пријаве: 011/7858 458.

 
Нове бесплатне представе за грађане Палилуле ПДФ Штампа Ел. пошта

Градска општина Палилула наставља са бесплатним представама за своје грађане у Установи културе Палилула на Сцени Стаменковић.

Од 4. до 8. новембра грађани ће моћи да виде следеће представе:

Представа „Брачни превртљивци“ биће приказана 4. новембра у 20.00 часова. Играју Олга Одановић, Соња Кнежевић и Милош Ђорђевић.

У четвртак, 5. новембра у 20.00 часова на репертоару је комедија „Певај брате 2“ у којој играју Андрија Милошевић, Милан Калинић и Милан Васић. Представа је на Сцени Стаменковић извођена неколико пута и увек за њу влада велико инетересовање Палилулаца.

Опширније
 
Нови бесплатни излет палилулских пензионера ПДФ Штампа Ел. пошта

Пензионери Палилуле путују бесплатно на нови излет у организацији Градске општине Палилула, 31. октобра. Дестинација коју ће обићи је Ваљево, Тешњар, Бранковина, Петница и Лелићи.

Полазак излетника је испред Установе културе Палилула (Митополита Петра 8), у 8.00 часова.

Срећан пут и леп провод у обиласку знаменитости Србије најстаријим суграђанима пожелеће председник Градске општине Палилула Стојан Николић.

 
Претпремијера представе „Школа за љубавнике“ у Установи културе Палилула ПДФ Штампа Ел. пошта

Градска општина Палилула наставља са бесплатним представама за своје суграђане у Установи културе Палилула на Сцени Стаменковић.

За 29. октобар у 20.00 часова заказана је претпремијера комедије „Школа за љубавнике“ у којој играју Милан Калинић, Милан Васић, Јелена Ракочевић, Александра Цуцућ и Бојан Стојчетовић, који уједно потписује текст и режију представе. Радња представе је смештена у Италији крајем педесетих година. Успешни муж и жена упадају у брачну колотечину из које траже излаз у одлукама које их уводе у компликоване и комичне ситуације...

Опширније
 
Општина Палилула поново организује бесплатно путовање по Европи за најбоље студенте ПДФ Штампа Ел. пошта

Градска општина Палилула посредством Канцеларије за младе организује ново, друго путовање за најбоље палилулске студенте Универзитета у Београду и Универзитета уметности, у оквиру пројекта „Студентске посете европским престоницама културе 2015“, од 22. до 30. новембра.

Циљ организовања путовања је промовисање и упознавање палилулских студената са европским културним и историјским вредностима, као и подстицање да се активније укључе у развој и активности локалне заједнице и стеченим искуствима и знањем допринесу развоју наше општине.

На путовање и обилазак Италије, Француске и Шпаније ићи ће 75 студената одабраних на конкурсу. Пријављивање за путовање почиње 29. октобра и траје до 12. новембра.

Опширније
 
Малишани „Малог принца“ на Палилули учили безбедно понашање у саобраћају ПДФ Штампа Ел. пошта

Предавање и практично учење безбедног понашања у саобраћају малишана вртића „Мали принц“ палилулске ПУ „Бошко Буха“ организовано је 27. октобра у оквиру акције под називом „Сваки корак безбедан и лак“, у организацији Српског комитета за безбедност саобраћаја и компаније „Мол“ Србија и уз подршку Управе саобраћајне полиције МУП-а Србије и Савета за безбедност саобраћаја Градске општине Палилула.

Након едукативног предавања о основама безбедног понашања у саобраћају деци средње, старије и предшколске групе, изведена је шетња у кварту вртића, Прерадовићевом и осталим улицама, где је малишанима на практичан начин показано како да се безбедно крећу и прелазе коловоз. По лепом и сунчаном октобарском дану око стотинак најмлађих Палилулаца обучених у флуорeсцентне прслуке, дар компаније „Мол“, учило је лекције о саобраћају.

Опширније
 
Трећи излет палилулских пензионера у организацији општине Палилула ПДФ Штампа Ел. пошта

Трећи бесплатни излет за палилулске пензионере који организује Градска општина Палилула, извешће се 24. октобра на две дестинације, са два аутобуса.

Једна група излетника обићи ће Вршац, манастир Месићи, Девојачки бунар и Белу Цркву, док ће друга група пензионера обићи, у склопу туристичке туре „Путевима Карађорђа“ – Опленац, Моравске конаке, Радовањски луг и манастире Покајница и Корпорин.

Полазак је у 8.00 сати испред Установе културе Палилула, Митрополита Петра 8.

Срећан пут и леп провод током обиласка знаменитости наше земље, најтаријим суграђанима пожелеће председник Градске општине Палилула Стојан Николић.

До краја октобра биће организован још један излет за пензионере, а пријављивање је од понедељка до четвртка у седмици за излет, преко контакт центра: 011/ 2694 429 или 011/7858 458

 
Песнички сабор у славу Свете Петке у Овчи ПДФ Штампа Ел. пошта

Песнички сабор у славу Свете Петке одржаће се 24. октобра од 9.00 до 17.30 часова у Овчи. Учешће је најавило 95 песника из земље и региона у организацији новооснованог књижевног клуба „Поета Дунавски венац“ и свештенства Храма свете Петке.

Сабор почиње у 9.00 часова литургијом у Храму свете Петке на Овчанском путу. У 12.30 часова креће радни део сабора у Дому културе у Овчи, где ће песници у културно-уметничком програму говорити своје песме.

У интервалу до вечерњег богослужења и доделе похвалница и награда песницима, учесници сабора обићи ће насеља на левој обали Дунава и Пупинов мост.

 
Четврта сезона акције општине Палилула „Пливај и уживај“ ПДФ Штампа Ел. пошта

Четврта сезона бесплатне акције пливања Градске општине Палилула „Пливај и уживај“ за децу узраста од 7 до 15 година са Палилуле, почела је 1. октобра на базену Ташмајдан.

У претходне три сезоне акцију је похађало више од 5.500 деце. Термини пливања за школарце остали су исти као и прошлих година - сваког радног дана од 10.00 до 11.00 и од 15.00 до 16.00 часова.

„Поносни смо на акцију „Пливај и уживај“, јер поред спортског духа који се код деце развија и користи од пливања за њихово здравље, много је важно да их склонимо са улице. Спорт, култура и образовање представљају сигурно уточиште за најмлађе које им је често недоступно због недовољне понуде и превисоких трошкова, зато смо ми одлучили да за наше најмлађе суграђане организујемо бесплатно пливање и у оквиру тога школу пливања“, каже председник Градске општине Палилула Стојан Николић.

Опширније
 
Инфомап табла у Булевару деспота Стефана 118 ПДФ Штампа Ел. пошта

Инфомап табла у Булевару деспота Стефана 118 је најновија табла откривена 20. октобра, у акцији Градске општине Палилула у којој је до сад постављено двадесетак инфомап табли на територији општине Палилула.

Откривању табле присуствовао је председник Градске општине Палилула Стојан Николић, који је том приликом разговарао са грађанима.

Инфомап табла на српском и енглеском језику садржи текст о деспоту Стефану Лазаревићу, фотографије и мапу и текст о положају улице.

 
Дани Палилуле настављају се бесплатним представама ПДФ Штампа Ел. пошта

Дани Палилуле настављају се бесплатним представама које за своје суграђане организује Градска општина Палилула у Установи културе Палилула на Сцени Стаменковић. Репертоар од 20. до 24. октобра изгледа овако:

Представа „САВРШЕН КРОЈ“ биће изведена у уторак, 20.октобра у 20.00 часова. Главне улоге играју Слободан Бода Нинковић и Драган Петровић Пеле.

Представа „ЉУБАВНИЦИ“ на репертоару је у петак, 23.октобра у 20.00 часова. Играју глумци: Катарина Марковић, Бојана Ординачев, Сташа Радуловић, Марко Живић и Срђан Карановић.

Хит комедија „ПЕВАЈ БРАТЕ 2“ са Миланом Васићем, Миланом Калинићем и Андријом Милошевићем у главним улогама, на репертоару је, у суботу, 24.октобра у 20.00 часова.

Бесплатне улазнице се могу подићи у Установи културе Палилула на инфо пулту, сваког радног дана од 9.00 до 16.00 часова; тел. за информације: 069/ 2002- 570, смс 069/82-66-555; контакт центар: 011/2694 429.

 
Подршка акцији општине Палилула „Стигле су нам роде“ ПДФ Штампа Ел. пошта

Председник Градске општине Палилула Стојан Николић и глумци Ненад Окановић, Милан Васић и Милан Калинић, који су се својом подршком придружили акцији општине Палилула „Стигле су нам роде“, упутили су честитке родитељима на принови, у суботу и недељу у Падинској Скели, Борчи и Установи културе Палилула, где је организовано пријављивање новорођених беба.

Родитељима су уручени и пригодни поклони са књижицом радосницом „Стигле су нам роде“ и монографијом о општини Палилула.
Захтеве за поклон општине Палилула од 10.000 динара поднело је 338 родитеља беба које су дошле на свет у јулу и августу у Падинској Скели, Борчи, Старој Палилули, Карабурми, Крњачи и Котежу.

Најновије пријављивање родитеља је наставак акције у којој је током септембра пријављено са целе Палилуле и већ извршена исплата за 667 беба рођених до 30. јуна.

Опширније
 
Пензионери Палилуле обилазе Србију ПДФ Штампа Ел. пошта

Палилулски пензионери отпутовали су на други једнодневни бесплатни излет у организацији Градске општине Палилула. Два аутобуса испуњена до последњег места упутила су се на две дестинације. Једна је Мишар–Цер, Текериш, Тршић и Троноша, док је друга дестинација за коју су се определили најстарији Палилулци – Ковачица, Идвор, Царска бара, салаш Лујза и Зрењанин.

Председник Градске општине Палилула Стојан Николић пожелео је излетницима срећан пут и леп провод током обиласка знаменитих места Србије. Подсетио их је и на остале бесплатне садржаје које за њих приређује општина Палилула – бесплатан биоскоп, бесплатне представе као и за остале грађане, бесплатно пливање на Ташмајдану и физијатријске прегледе и вежбе. Једној групи пензионера на излет према Ковачици и Зрењанину придружио се заменик председника Градске општине Палилула Љубиша Ђуровић.

Опширније
 
Пети конкурс за суфинансирање пројеката удружења грађана у 2015. години ПДФ Штампа Ел. пошта

Р е п у б л и к а  С р б и ј а
ГРАД БЕОГРАД
ГРАДСКА ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА
-Комисија за избор програма/пројеката удружења грађана
Број:
19.10.2015.
Б е о г р а д

У складу са одлуком Скупштине ГО Палилула о начину суфинасирања удружења грађана средствима из буџета ГО Палилула и одлуке Комисије за избор програма/пројеката удружења грађана Градска oпштина Палилула 19. октобра 2015. године расписује:

Пети конкурс за суфинансирање пројеката удружења грађана у 2015. години

1. Организације које могу конкурисати
• Удружења која спроводе едукативне програме и активности за младе
• Удружења која спроводе едукативне програме о полно преносивим болестима
• Удружења које спроводе програме и активности у области оргaнизација манифестација намењених омладини
• Традиционалне верске заједнице и удружења националних мањина у Републици Србији
• Удружења која спроводе спортске програме и активности
• Удружења која спроводе социјално-хуманитарне активности

2. Удружења грађана могу конкурисати за средства по следећим областима

• Програм едукације младих са територије ГО Палилула на тему фотографије, камере (снимања), дигиталног маркетинга и   електронске библиотеке
• Програм подршке удржењима која се баве борбом против полно преносивих болести на територији ГО Палилула у циљу   промоције спорта и здравих стилова живота
• Програми подршке удружењима која организују уметничке, културне и музичке манифестације
• Програм подршке спортским организацијама и клубовима
• Програм подршке активностима традиционалних верских заједница и удружења националних мањина на територији ГО Палилула
• Програм подршке удружењима које спроводе социјално-хуманитарне активности

Опширније
 
Други бесплатни излет за палилулске пензионере ПДФ Штампа Ел. пошта

Други бесплатни излет за палилулске пензионере који организује Градска општина Палилула, извешће се 17. октобра на две дестинације, са два аутобуса. Једна група излетника обићи ће Мишар–Цер, Текериш, Тршић и Троношу, док ће друга група пензионера обићи Ковачицу, Идвор, Царску бару, салаш Лујзу и Зрењанин.

Полазак је у 8.00 сати испред Установе културе Палилула, Митрополита Петра 8.

Срећан пут и леп провод током обиласка знаменитости наше земље, најтаријим суграђанима пожелеће председник Градске општине Палилула Стојан Николић.

Сваке суботе до краја октобра биће организовани излети за пензионере, а пријављивање за сваки од њих траје од понедељка до четвртка у седмици за излет, преко контакт центра: 011/ 2694 429 или 011/7858 458

Прошле суботе пензионери су обишли Орашац, Опленац, Тополу и Аранђеловац.

 
Дан слепих на Палилули ПДФ Штампа Ел. пошта

Општинска организација Савеза слепих Србије - Палилула у сарадњи са Градском општином Палилула обележиће 15. октобар, Међународни дан белог штапа, трибином која ће се одржати 14. октобра у 12.00 часова, у Градској општини Палилула (сала на првом међуспрату).

О значају и улози белог штапа, електронских помагала и пса водича у просторној оријентацији и самосталном кретању слепих говориће дипл. правник Драгиша Дробњак и тифлопедагог-перипатолог Светлана Вучковић.

Трибини ће присуствовати председник Градске општине Палилула Стојан Николић.

 
Нове бесплатне представе на Данима Палилуле ПДФ Штампа Ел. пошта

У оквиру Дана Палилуле које органузује Градска општина Палилула за своје суграђане бесплатно, на репетроару су следеће представе за одрасле и представа за децу, у Установи културе Палилула на Сцени Стаменковић, од 15. до 18. октобра:

Први пут на Сцени Стаменковић 15. октобра у 20.00 часова, публика може видети представу „Забрањено воће“ са Снежаном Савић и Милицом Милшом у главним улогама.

Представа „Пластика“ на репертоару је у петак, 16.октобра у 20.00 часова. Главне улоге играју Сузана Петричевић и Нела Михаиловић.

У суботу, 17. октобра у 20.00 часова на репертоару је хит комедија Андрије Милошевића „Златни ланчић од бижутерије“.

Дечја представа „Чаробна четкица Ма Лианга“ биће приказана у недељу, 18. октобра, у 14.00 часова. Представа је рађена по кинеској народној бајци о сиромашном дечаку и његовој четкици која оживљава сваки цртеж који нацрта... Играју Јелица Ковачевић, Милош Јањић, Мина Контић и Анђела Јоксимовић. Аутор је Бранка Баретић Миленковић.

Бесплатне улазнице се могу подићи у Установи културе Палилула на инфо пулту, сваког радног дана од 9.00 до 16.00 часова; тел. за информације: 069/ 2002- 570, смс 069/82-66-555; контакт центар: 011/2694 429

 
Пензионери обишли знаменитости Србије на првом излету у организацији општине Палилула ПДФ Штампа Ел. пошта

Група од 60 палилулских пензионера боравила је 10. октобра на  једнодневном излету, који је за њих бесплатно  организовала Градска општина Палилула. Излетници су обишли Орашац, Опленац, Тополу и Аранђеловац.

Председник Градске општине Палилула Стојан Николић поздравио је најстарије суграђане уочи поласка и пожелео им срећан пут и леп провод  приликом обиласка знаменитих места наше земље.

„Ово је први од десет излета који ће се извести до краја године. Знате шта све радимо до сад, пензионери имају бесплатан биоскоп, бесплатно пливање, физикалну терапију, све бесплатне представе и концерте. Поновићу оно што сам  рекао већ неколико пута -  чини нам се да се достојанствен, нормалан и пристојан човек осећа усамљено у нашој земљи. Знамо да су такви људи, ипак у овој земљи већина и само желимо да кажемо да нису сами и да неко мисли на њих“, рекао је Николић.

Опширније
 
Бесплатни излети за палилулске пензионере ПДФ Штампа Ел. пошта

Градска општина Палилула организује бесплатне једнодневне излете за пензионере у склопу низа програма намењених својим најстаријим суграђанима.

Први излет се изводи 10. октобра и то на две дестинације, са два аутобуса – једна група пензионера обићи ће Тополу и Опленац, а други аутобус са другом групом пензионера обићи ће Фрушкогорске манастире и Сремске Карловце. Полазак је у 8.00 сати испред Установе културе Палилула, Митрополита Петра 8. Пензионерима ће срећан пут пожелети председник Градске општине Палилула Стојан Николић.

Сваке суботе до краја октобра биће организовани излети за пензионере, а пријављивање за сваки од њих траје од понедељка до четвртка у седмици за излет, преко контакт центра: 011/ 2694 429 или 011/7858 458

Следећи излет у суботу, 17. октобра има, такође, две дестинације – једна је обилазак Мишара на Церу, Текериша, Тршића и Троноше, друга ће се кретати према Идвору, Царској Бари, Салашу Лујза и Зрењанину.

Претпоследње суботе у октобру, 24. октобра у два правца аутобуси ће ићи – једна група излетника обићи ће Вршац, Манастир Месићи, Девојачки бунар и Белу Цркву, док ће друга група ићи путевима Карађорђа, обићи Покајницу, Радовањски луг и Корпорин.

Последње суботе, 31. октобра једнодневни излет имаће једну дестинацију и то: Ваљево, Бранковина, Петница и Лелићи.

 
Oтворен нови парк за децу на Карабурми ПДФ Штампа Ел. пошта

Малишани са Карабурме добили су данас испред биоскопа Славица друго игралиште-парк за само недељу дана, које је изградила Градска општина Палилула. Прошле недеље у овом насељу отворено је игралиште преко пута ОШ „Филип Вишњић“, а недавно и у Котежу, Борчи и Крњачи.

Отварању још једне оазе за децу на Палилули присуствовали су председник Градске општине Палилула Стојан Николић, председник Скупштине Аца Јевтић и чланови Већа општине који су уједно разговарали са грађанима и одговарали на њихова питања.

„Живим преко пута игралишта и кад сам видела да се гради била сам одушевљена. Ово је нужност, треба градити и уређивати што више паркова. Карабурма је велика, има све више деце и стварно је штета да немају где да квалитетно проведу време. Овај парк је диван, модеран, многе потребе деце задовољава. Мислим да треба да буде више оваквих игралишта“, рекла је Невена, мама петогодишњег Луке.

„Одушевљена сам, парк је феноменалан, имамо сад нешто пристојно за нашу децу. Парк је уз то и ограђен, не могу да прођу кучићи“, каже мама Дуње, Лазара и Анастасије.

Раздрагани малишани обрадовани љуљашкама, тобоганима, возићима, клацкалицама и клупама маштовито дизајнираним у разним бојама привукли су пажњу великог броја малишана који су дошли на отварање игралишта са родитељима и бакама и декама.

 
Отвара се игралиште за децу испред биоскопа Славица ПДФ Штампа Ел. пошта

Пето игралиште, које је Градска општина Палилула изградила за децу на својој територији у последњих месец дана и друго на Карабурми, отвара се 9. октобра у 16.00 часова испред биоскопа Славица. Отварању ће присуствовати председник Градске општине Палилула Стојан Николић са сарадницима.

Игралиште је изграђено по пројекту који су одабрали грађани међу неколико решења које им је понудила Градска општина Палилула, као и за остала четири већ отворена игралишта: у Котежу, Борчи, Крњачи и Карабурми.

 
Нови парк код ОШ „Филип Вишњић“ на Карабурми ПДФ Штампа Ел. пошта

Четврто игралиште које је Градска општина Палилула изградила за децу отворено је пре неколико дана преко пута Основне школе „Филип Вишњић“ на Карабурми. Претходно су, у последњих месец дана, отворена игралишта у Котежу, Борчи и у дворишту Основне школе „Зага Маливук у Крњачи.

Новоотворено место за игру и забаву најмлађих обићи ће председник Градске општине Палилула Стојан Николић, 2. октобра у 16.00 часова и том приликом разговараће са грађанима.

Занимљив садржај реквизита са љуљашкама, клацкалицама, тобоганима, клупама, прилагођен малишанима од три до десет година, израђен је по избору грађана између неколико понуђених идејних решења од стране Градске општине Палилула.

Ускоро се очекује отварање игралишта испред биоскопа Славица, такође, на Карабурми.

 
Инфомап табле у Котежу и на Хаџипоповцу ПДФ Штампа Ел. пошта

Две нове инфомап табле које поставља Градска општина Палилула на својој територији откривене су у протекла два дана, једна у Котежу у Улици др Драгише Мишовића 1 и на Хаџипоповцу у Улици Никодима Милаша 12.

Откривању табли присуствовао је председник Градске општине Палилула Стојан Николић и у разговору са грађанима чуо њихове предлоге и сугестије за боље услове у средини у којој живе.

Инфомап табле са садржајима и мапама положаја улица и текстом о личностима и догађајима по којима улице носе називе наишле су на одобравање и похвале грађана.

Др Драгиша Мишовић по коме је улица у Котежу добила назив 1970. године био је лекар, француски ђак и борац српске војске на Крфу.

Никодим Милаш чије име носи улица на Хаџипоповцу био је далматински и истарски епископ, богословски писац и књижевник. Био је почасни члан Српске краљевске академије од 1892. године.

 
Дани Палилуле и у октобру – бесплатне представе и концерти ПДФ Штампа Ел. пошта

Програм Дана Палилуле који Градска општина Палилула бесплатно организује за своје суграђане наставља се и у октобру. Прве недеље октобра на репертоару су две представе за одрасле и представа за децу на Сцени Стаменковић у Установи културе Палилула и концерт Дејана Петровића и Биг бенда у Борчи.

У четвртак, 1.октобра у 20.00 часова на Сцени Стаменковић је представа ,,Ко је овде идиот?“, у главним улогама Милан Калинић и Срђан Ивановић. Реч је о комаду руске списатељице Музе Павлове из 1903. године. У то време, у Русији су пре венчања морале да се узму бројне потврде, између осталог и од психијатра. Радња почиње када будући младожења, после бурне момачке вечери одлази код психијатра по потврду.

У петак, 2. октобра у 20.00 часова, такође, на Сцени Стаменковић је представа “HOT LINE“ (Врућа линија) у којој играју Мирка Васиљевић, Немања Јаничић и Игор Дамњановић, који су уједно и аутори текста. Реч је о љубавној причи, комедији забуне.

У недељу, 4. октобра у 14.00 часова на реперотоару на Сцени Стаменковић је дечја представа „Лепотица и звер“.

Такође, у недељу, 4. октобра у 21.00 час одржаће се концерт Дејана Петровића и Биг бенда, у Борчи код ОШ ,,Јован Ристић“.

Бесплатне улазнице се могу подићи у Градској општини Палилула, Таковска 12, први спрат/соба 14, тел. 011/2694 429; смс 069/82-66-555, и у Установи културе Палилула на инфо пулту, сваког радног дана од 9 до 16.00 часова, тел. 069/ 2002- 570.

 
Четврта сезона акције „Пливај и уживај“ креће 1. октобра ПДФ Штампа Ел. пошта

Акција „Пливај уживај“ почиње своју четврту сезону 1. октобра на базену Ташмајдан, на радост свих палилулских школараца узраста од 7 до 15 година.

Термини пливања остају исти, сваког радног дана од 10.00 до 11.00 и од 15.00 до 16.00 часова о чему су обавештене све школе на Палилули.

Бесплатну акцију Градске општине Палилула „Пливај и уживај“ у претходне три сезоне похађало је више од 5.500 деце.

Акцију је досад искористило и око 300 пензионера. За њих су резервисани термини понедељком, уторком и средом од 10.00 до 11.00 часова.

 
Стигла донација ФИБЕ за палилулску халу „Радивој Кораћ“ ПДФ Штампа Ел. пошта

Донација ФИБЕ за спортску халу „Радивој Кораћ“ у Улици Здравка Челара, чију изградњу Градска општина Палилула приводи крају, стигла је 29. септембра. Испоруци вредне донације – тзв. герфлор пода и семафора присуствовали су Илија Петковић и Божидар Миленковић председник и директор Омладинског спортског друштва Београд и заменик председника Градске општине Палилула Љубиша Ђуровић.

Опширније
 
Бесплатни прегледи за палилулске пензионере ПДФ Штампа Ел. пошта

Нови садржај Градске општине Палилула који је обезбедила за најстарије суграђане су бесплатни прегледи, који почињу 29. септембра у 7.30 часова и трају до 11.00 часова за прву групу од 60 пензионера, у Установи културе Палилула.

Сви пензионери који се пријаве имаће могућност до краја године да обаве прегледе:

-функционалног стања тела, почев од стопала, колена, преко кичме, рамена и главе;
- одређивања антропометријских параматара, израчунавање процента масти, воде, мишића и костију у телу;
- анализе крвне слике, нивоа гвозђа и шећера у крви
- проверу  крвног притиска.

На основу добијених резултата полазници се распоређују у одговарајуће групе у оквиру којих ће се спроводити унапред осмишљен, прилагођен план и програм вежбања.

Вежбе се организују у Установи културе Палилула, у трајању од 60 минута.
Број контакт центра за пријаве: 7858 458

 
Инфомап табла у Улици Слободана Јовановића у Вишњичкој Бањи ПДФ Штампа Ел. пошта

Инфомап табла у Улици Слободана Јовановића бр. 2 у Вишњичкој Бањи, која носи име једног од водећих српских интелектуалаца, откривена је 22. септембра. Откривању табле присуствовали су председник Градске општине Палилула Стојан Николић и заменик председника Љубиша Ђуровић.

Улица Слободана Јовановић полази од Улице Милоша Црњанског 19 између зграда Вишњичког венца. Улица има три крака. Име је добила 1992. године.

Табла садржи податке из богате биографије Слободана Јовановића, фотографије из његовог живота, као и мапу позиције улице са његовим именом и суседним улицама.

Опширније
 
Лексингтон бенд на Карабурми поводом Дана Палилуле ПДФ Штампа Ел. пошта

Последњу седмицу манифестације Дани Палилуле у септембру, коју организује Градска општина Палилула бесплатно за своје грађане, обележиће две представе за одрасле и представа за децу које ће бити изведене у Установи културе Палилула на Сцени Стаменковић и концерт Лексингтон бенда на Карабурми код тржног центра Меркур. Дани Палилуле настављају се и у октобру.

У среду, 23. септембра, у 20.00 часова - ЛЕК АРТ едукативни центар за децу и одрасле, у режији Бранислава Лечића изводи представу - мјузикл „Има ли овде витеза“.

У четвртак, 24. септембра, у 20.00 часова на репертоару је представа “Само да ти кажем колико те волим“ са Миленком Павловим и Љиљаном Ђурић у главним улогама.

У петак, 25. септембра, у 20.00 часова, гледаоци ће моћи да присуствују предпремијери представе „Дамски гамбит“, комичној дуо драми са мелодрамским примесама о две другарице... у извођењу Јелице Ковачевић и Миљане Гавриловић. Аутор текста је Божидар Пешев, режија, Милан Ковачевић, музика Саша Драгић, а певају Марија Волонти и Даница Карић.

Дечја представа „Породица Кременко“, на репертоару је у суботу, у 14.00 часова. У представи која се бави љубавним јадима малог Бам-бама играју: Мирка Васиљевић, Немања Јаничић, Аммар Мешић и Анђела Поповић. Текст и режија Лазар Дубовац.

У недељу, 27. септембра, у 20.00 часова је концерт Лесингтон бенда на Карабурми, на паркингу тржног центра Меркатор.

Бесплатне улазнице могу се подићи у Установи културе Палилула, на инфо пулту, сваког радног дана од 9.00 до 16.00 часова.

У оквиру Дана Палилуле биће отворена изложба цртежа „Изразито Jа“, младог аутора Лазара Вуковића, студента треће године Високе школе за дизајн одеће и текстила, 22. септембра у 19.00 часова у фоајеу Сцене Стаменковић.

 
Бесплатна представа „Принц жаба“ у Овчи ПДФ Штампа Ел. пошта

Општина Палилула поклања најмлађима Овче бесплатну позоришну представу „Принц Жаба“.Представа ће се одржати у уторак 22.09.2015 у 13.00 у „Дому Културе“ Овча.Представа је за малишине који иду у предшколско,први,други и трећи разред. Скуп родитеља и малишана је у 12 и 30 х у школи „Краљица Марија“ одакле ће организовано са родитељима,директорком школе и васпитачима кренути у „Дом Културе“ у Овчи где ће се представа и одржати.Улаз је слободан и за децу овог узраста који не похађају школу „Краљица Марија“ а дођу у пратњи родитеља.

СВИ ТРЕБА ДА ЗНАЈУ ШТА ДРУГАРСТВО ЗНАЧИ
(Принц Жаба)

„Сви треба да знају шта другарство значи“ је дечија представа инспирисана бајком Принц жаба . Представа је атрактивна,узбудљива и говори о две изразито важне теме у одрастању деце, а то су: другарство и љубав. Такође говори и о односу измедју краља и његове ћерке мезимице која је размажена и понаша се веома безобразно преме принчевима и њеном оцу Краљу.

Текст: Биљана Митровић
Режија: Игор Дамњановић
Играју: Дејан Стојаковић, Биљана Митровић и Немања Јаничић

 
Игралиште у Крњачи за најмлађе школарце и децу из комшилука ПДФ Штампа Ел. пошта

Треће дечје игралиште за последњих недељу дана, после Котежа и Борче које је Градска општина Палилула изградила за најмлађе, отворено је 18. септембра у Крњачи у у дворишту Основне школе „Зага Маливук“.

Игралиште је намењено најмлађим школарцима и малишанима из комшилука који су одмах похрлили на љуљашке, тобогане, клацкалице пењалице и друге справе.

Председник Градске општине Палилула Стојан Николић је отворио игралиште у присуству наставника школе, родитеља и бака и дека који су дошли са својом децом и унуцима.

Следећа два игралишта чије отварање следи ускоро, налазе се на Карабурми, преко пута Основне школе „Филип Вишњић“ и у парку испред биоскопа Славица.

 
Отвара се игралиште у дворишту ОШ „Зага Маливук“ ПДФ Штампа Ел. пошта

Градска општина Палилула организује свечано отварање игралишта у дворишту Основне школе „Зага Маливук“ у Крњачи, 18. септембра у 11.30 часова. Реч је о трећем игралишту изграђеном на левој обали Дунава, после Котежа и Борче, отворених протеклих дана.

Следећа два игралишта чије отварање следи ускоро, налазе се на Карабурми, преко пута Основне школе „Филип Вишњић“ и у парку испред биоскопа Славица.

 
Поклон општине Палилула бебама из Крњаче и Котежа – пријаве у суботу ПДФ Штампа Ел. пошта

Пријављивање родитеља беба из Крњаче и Котежа, којима Градска општина поклања 10.000 динара у оквиру акције „Стигле су нам роде, обавиће се у суботу 19. септембра, од 11.00 часова у услужном центру у Борчи, у месној заједници Стара Борча.

Пријаве се подносе за бебе рођене до 30. јуна о чему су родитељи на време обавештени. Они који евентуално нису позвани, могу да дођу и поднесу захтев.

Мајкама које су се породиле током јула Општина је већ послала писма честитке са информацијама о условима и начину пријављивања. Чим пристигну подаци за бебе из августа, касније септембра и редом до краја године родитељи ће у континуитету бити обавештавани.

Све бебе, без обзира на социјални статус њихових родитеља, имају право на поклон Општине. Једини услов је да мајка или отац има пребивалиште на територији општине Палилула најмање годину дана пре рођења детета.

Родитељи који имају нека питања о акцији „Стигле су нам роде“ могу да се информишу преко контакт центра Градске општине Палилула на тел 011/2694 429, слањем смс поруке на 069/8266 555 или електронском поштом на Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

 
Општинско првенство средњих школа Палилуле у малом фудбалу ПДФ Штампа Ел. пошта

Општинско првенство средњих школа Палилуле у малом фудбалу у мушкој и женској конкуренцији, одржаће се 18. септембра у спортској хали у Падинској Скели, са почетком у 10.30 часова, у организацији Градске општине Палилула и Спортског савеза Палилуле.

На првенству учествују Електротехничка школа „Раде Кончар“, Железничка техничка школа, Пета београдска гимназија, Пољопривредна школа са домом ученика ПК Београд и Техничка ПТТ школа.

 
Игралиште у Борчи заблистало на месту бившег корова и смећа ПДФ Штампа Ел. пошта

Дечје игралиште у Борчи поред вртића „Коцкица“ и Основне школе „Раде Драинац“, отворено је 16. септембра у поподневним часовима уз присуство мноштво малишана из овог краја. Отварању су присуствовали председник Градске општине Палилула Стојан Николић, председник Скупштине Аца Јевтић, начелник Управе Горан Шормаз и чланови Већа општине.

Игралиште прилагођено деци од три до десет година са малим и великим тобоганима, љуљашкама, клацкалицама, пењалицама, клупама и кошем изградила је Градска општина Палилула по избору грађана. То је друго новооизграђено игралиште, после Котежа, а наредних дана биће отворена још три, једно у Крњачи и два на Карабурми.

Опширније
 
Инфомап табле у Кнез Даниловој и у Улици браће Грим ПДФ Штампа Ел. пошта

Две нове инфомап табле, у Кнез Даниловој улици 22 и у Улици браће Грим 14, поставила је Градска општина Палилула, 15. и 16. септембра, у склопу своје акције постављања табли у улицама централног дела општине са информацијама о значајним личностима и догађајима чије име носи улица.

Откривању табли присуствовао је предесдник Градске општине Палилула Стојан Николић са сарадницима и том приликом разговарао са грађанима о њиховом крају.

Међу окупљеним станарима у Улици браће Грим у Професорској колонији био је и проф. Слободан Рајовић, који је Николићу поклонио своју књигу „Архитектура – 33 конкурсна пројекта“. У књизи су представљена 33 конкурсна решења које је архитекта Рајовић самостално и у сарадњи са другим еминентним архитектама пројектовао, како у Срији и региону, тако и широм света.

Са последње две табле укупно је откривено 12 инфомап табли на општини Палилула, међу којима су инфомап табла о Драгану Бабићу у Булевару деспота Стефана, инфомап табла у Улици краљице Марије, Владетиној улици, Илије Гарашанина, Цвијићевој, Далматинској и др. улицама.

 
Ограда и уређење простора због дивље пијаце на Карабурми ПДФ Штампа Ел. пошта

Постављање ограде и уређење простора на месту постојеће дивље пијаце на Карабурми између зграда у Уралској улици 58-60 и Патриса Лумумбе 69, Градска општина Палилула почиње 16. септембра. Ограда ће имати пролазе између зграда и према званичној градској пијаци испод старе окретнице на Карабурми.

Радови се изводе на иницијативу грађана из овог дела насеља која је изнета приликом посете Карабурми председника општине Палилула Стојана Николића пре две године у акцији „Кафа са грађанима“ и његовог обећања да ће наведени простор бити уређен.

Радови ће трајати недељу дана уколико буду повољни временски услови.

 
Бесплатно концерт Кикија Лесендрића и Пилота и представе на Летњој сцени Палилуле ПДФ Штампа Ел. пошта

Представе и концерт који ће обележити Дане Палилуле на Летњој сцени Установе културе Палилула од 18. до 20 септембра одржаваће се следећим редоследом:

У петак, 18. септембра у 20.00 часова на репертоару је stand up комедија “Златни ланчић од бижутерије“ коју изводи глумац Андрија Милошевић.

У суботу, 19. септембра у 19.00 часова је комедија „Пази с киме спаваш“ са Мирком Васиљевић у главној улози. Остале улоге имају: Игор Дамњановић, који је и редитељ представе, Зинаида Дедакин, Немања Јаничић и Семир Гацић, аутор текста.

Концерт Кикија Лесендрића и Пилота је, такође, 19. септембра, почиње у 21.00 час.

Дечја представа „Чаробне речи“ је у недељу 20. септембра у 14.00 часова на Сцени Стаменковић. У представи играју Јелица Ковачевић, Мина Контић и Милош Јањић, аутор је Бранка Баретић Миленковић.

Бесплатне улазнице могу се подићи на инфо пулту Установе културе Палилула. Контакт телефон је 011/2694 – 429.

 
Обрадовани и изненађени родитељи беба поклоном општине Палилула ПДФ Штампа Ел. пошта

Родитељи из Борче и Овче, поднели су 13. септембра захтеве, укупно за 250 беба, за доделу 10.000 динара, које Градска општина Палилула поклања свакој беби рођеној од 1. јануара до 31. децембра 2015. године у акцији „Стигле су нам роде“.

Председник Градске општине Палилула Стојан Николић, председник Скупштине Аца Јевтић и чланови Већа општине честитали су родитељима на принови и на најрадоснијем догађају у њиховим животима и уручили им пригодне поклоне – радосницу „Стигле су нам роде“ и монографију о општини Палилула.

Николић је истакао да сви на Палилули могу бити поносни што сваке године Палилула постане богатија за око 2.000 беба. „Ове године свако дете које се роди на Палилули добиће 10.000 динара од Општине. Драго ми је, ако у ова тешка времене кад није лако рађати и подизати децу, бар мало олакшамо живот нашим суграђанима“, нагласио је Николић.

Опширније
 
Отворено дечје игралиште у Котежу ПДФ Штампа Ел. пошта

Игралиште у Котежу које је Градска општина Палилула изградила за најмлађе становнике овог насеља у непосредној близини Основне школе „Васа Пелагиић“ у центру Котежа, отворено је 12. септембра у присуству председника Градске општине Палилула, Стојана Николића,  председника Скупштине Аце Јевтића, начелника Управе Горана Шормаза и чланова Већа општине Палилула.

Раздрагани малишани и родитељи нису крили одушевљење што су добили оргађено игралиште са тобоганима, љуљашкама, клацкалицама, пењалицама, кошем, таблом за писање и цртање и клупама.

Опширније
 
Tеретана на отвореном и инфомап табла у Професорској колонији ПДФ Штампа Ел. пошта

У парку у Професорској колонији између Цвијићеве улице и Улице Љубе Стојановића отворена је 9. септембра теретана на отвореном, коју је изградила Градска општина Палилула. Постављене справе могу користити и деца и одрасли.

Отварању теретане присуствовали су председник Градске општине Палилула Стојан Николић и заменик председника Љубиша Ђуровић са сарадницима.

Обраћајући се присутним грађанима Николић је рекао да су као представници општине Палилула дошли да попричају о проблемима са којима се суочавају, иако се у њиховом крају боље живи него на неким другим деловима Палилуле.

Опширније
 
Трећи круг „Палилулског пословног анђела“ ПДФ Штампа Ел. пошта

Пријављивање за трећи круг пројекта „Палилулски пословни анђео“ у оквиру ког се бира најбољи бизнис план и награђује са 3.333 евра почетног капитала, траје до 25. септембра. Као и у прва два круга једини услов за победу је да бизнис идеја учесника пројекта буде најбоља и да се налази са седиштем на Палилули или да оснује правно лице на општини Палилула.

Пројекат Палилулски пословни анђео заједнички реализују компанија Еурорачуноводство из Београда, спонзор пројекта, Градска општина Палилула и Клуб привредника Палилула.

Пријаве се шаљу на мејл Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели као и питања у вези са учешћем у пројекту.

Све нове информације биће објављене на сајту Еурорачуноводства, Градске општине Палилула и Клуба привредника Палилула.

 
На Данима Палилуле од од 11. до 13. септембра – Звонко Богдан на Летњој сцени ПДФ Штампа Ел. пошта

Грађани Палилуле показали су велико интересовање за бесплатне представе за децу и одрасле и концерте које Градска општина Палилула организује у оквиру Дана Палилуле, од почетка августа до краја септембра, на Летњој сцени у Установи културе Палилула и на другим местима на својој територији.

У петак, 11. септембра у 20.00 часова на репертоару Летње сцене је монодрама Миленка Павлова „Све најбоље од Миленка Павлова“.

У суботу, 12. септембра у 21.00 час, група Bad Copy има концерт у Котежу у дворишту Основне школе „Васа Пелагић“;

У недељу, 13. септембра у 21.00 час на Летњој сцени у Установи културе је концерт Звонка Богдана;

Представа за децу „Вештичја папазјанија“, на репертоару је у недељу, 13. септембра у 20.00 часова, на Сцени Стаменковић у Установи културе Палилула. Представа коју је режирао Бошко Ђорђевић на духовит начин говори о дечјем страху од од митских бића којих смо се сви плашили , или макар прибојавали, у неком тренутку одрастања. Играју: Немања Оливерић, Катарина Марковић, Андријана Оливерић и Бојана Ординачев.

Бесплатне улазнице могу се подићи на инфо пулту Установе културе Палилула. Контакт телефон је 011/2694 – 429; смс 0698266555

 
Теретана на отвореном и инфомап табла у Професорској колонији ПДФ Штампа Ел. пошта

Теретана на отвореном у парку између Цвијићеве улице (иза броја 63) и Улице Љубомира Стојановића у Професорској колнији, биће отворена, 9. септембра у 18.00 часова. То је друга теретана са справама за вежбање у природи после недавно отворене у Падинскј Скели испред хале спортова, од укупно шест које Градска општина Палилула гради на својој територији.

Још четири теретане градиће се у Борчи, на Карабурми, и у Вишњичкој Бањи.

Уочи отварања теретане, у суседству на згради у Улици Љубомира Стојановића бр. 30, биће откривена још једна инфомап табла на Палилули. До сад је постављено девет инфомап табли у оквиру акције Градске општине Палилула, којом жели да информише или подсети грађане о пореклу назива улице у којој живе, о личностима или догађајима по којима су добиле име, значајним објектима и осталим информацијама битним за одређену улицу и њену околину.

Отварању теретане и откривању табле присуствоваће председник Градске општине Палилула Стојан Николић.

 
„Стигле су нам роде“ - Наставак пријављивања за поклон општине Палилула ПДФ Штампа Ел. пошта

Протеклог викенда почело је пријављивање родитеља за поклон Градске општине Палилула у овиру акције „Стигле су нам роде“ од 10 000 динара, које ће добити свака беба рођена на Палилули од 1. јануара до 31. децембра 2015. године. Прве пријаве примају се за бебе рођене до 30. јуна, а новац може да се очекује, од 10 дана до две недеље од дана пријављивања. Мајке које су се породиле током јула и августа биће контактиране наредних дана, затим и оне чије су бебе дошле на свет током септембра и редом до краја године.

На пригодним свечаностима 5. и 6. септембра у хали у Падинској Скели и у Установи културе Палилула захтеве су предали родитељи из Падинске Скеле, Старе Палилуле, Карабурме, Вишњице, Вишњиче Бање, Роспи Ћуприје, Сланаца и Великог Села. Том приликом родитељима новорођених беба честитке су упутили председник Градске општине Палилула Стојан Николић и председник Скупштине Аца Јевтић и уручили им књижицу – радосницу „Стигле су нам роде“ и монографију о општини Палилула. Глумци Миленко Павлов, Бојана Ординачев, Милан Васић и Милан Калинић подржали су акцију општине Палилула и заједно са челницима Палилуле поздравили родитеље.

Опширније
 
Инфомап табла у Шајкашкој улици ПДФ Штампа Ел. пошта

У склопу акције Градске општине Палилула, постављања инфомап табли са описима назива улица, о личностима или догађајима по којима су добиле име, значајним објектима и осталим информацијама битним за одређену улицу и њену околину, 8. септембра у 18.00 часова биће постављена табла у Шајкашкој улици бр. 21.

Откривању табле присуствоваће председник Градске општине Палилула Стојан Николић са сарадницима.

 
Хвала општини Палилула што помаже нашим бебама ПДФ Штампа Ел. пошта

Више од 150 родитеља са бебама из Падинске Скеле и са Старе Палилуле доставило је 5. септембра податке за уплату 10.000 динара које Градска општина Палилула поклања бебама рођеним на Палилули током 2015. године. Честитке радосним родитељима са бебама у наручју или у колицима, што је најлепша слика коју Палилула данас може да пошаље из хале у Падинској Скели и Установе културе Палилула, упутили су председник Градске општине Палилула Стојан Николић и председник Скупштине Аца Јевтић и уручили им пригодне поклоне.

Хвала општини Палилула, речи су које су се начешће могли чути од родитеља. Наташа Вранић из Падинске Скеле, мајка четворомесечне Хане каже да ће њеној породици новац добро доћи за куповину гардеробе и хране за бебу. „Нисам чула да на некој другој општини у Београду деле новац, хвала општини Палилула“, каже наташа.  Са њом се слаже Славица Јовановић која је после десетогодишњег Илије родила пре два и по месеца маленог Павла. „Нама који смо без посла овај новац много значи, до сад ни од ког нисмо добили никакву помоћ“, каже Славица. Горан Здравковић, отац двоипомесечне Лене, такође, из Падинске Скеле из насеља Врбовско, каже да ће им новац добро доћи, јер ни он, ни супруга Анита не раде.

Опширније
 
Палилула поклања најмлађима „Пажљивкова правила у саобраћају“ ПДФ Штампа Ел. пошта

Градска општина Палилула и Савет за безбедност саобраћаја општине обезбедили су 1.830 књига „Пажљивкова правила у саобраћају“ за све предшколце Предшколске установе „Бошко Буха“ и 1.700 књига за прваке и њихове учитеље у палилулским основним школама.

Аутор књиге, која ће упутити најмлађе учеснике у основна правила понашања у саобраћају, је Агенција за безбедност саобраћаја. „Пажљивкова правила у саобраћају“ садрже приказе о томе ко се куда креће у саобраћају, где се и како прелази коловоз, опасности истрачавања и играња на коловозу, кретање на путу ван насељеног места и још много корисних савета како би деца била сигурни учесници у саобраћају.

Испорука књига Предшколској установи и подела по вртићима почиње 4. септембра, а основним школама следеће недеље.

 
Општина Палилула почиње поделу по 10.000 динара за сваку бебу ПДФ Штампа Ел. пошта

Градска општина Палилула почиње поделу по 10.000 динара за бебе рођене на Палилули од почетка 2015. године. Тим поводом се организују пригодне свечаности, 5. и 6. септембра у хали у Падинској Скели и у Установи културе Палилула за родитеље и бебе рођене до 30. јуна, којима ће присуствовати председник Градске општине Палилула Стојан Николић.
У суботу, 5. септембра у 11.00 часова у спортској хали у Падинској Скели биће подељено 35 ваучера;
Истог дана од 13.00 часова у Установи културе Палилула почиње подела ваучера родитељима 105 беба са Старе Палилуле;
У недељу, 6. септембра од 11.00 часова, такође, у Установи културе Палилула 200 ваучера биће подељено за новорођене бебе са Карабурме.
Свечаностима ће присуствовати глумци Миленко Павлов, Милан Васић, Милан Калинић и Бојана Ординачев.
Следећа подела ваучера је 12. септембра, за остале бебе са Карабурме; 13. септембра за бебе из Борче и Овче; 19. септембра за бебе из Крњаче и Котежа.
Након обраде података у наредном периоду следи подела ваучера за бебе рођене после 30. јуна и редом закључно са 31. децембром, зависно од периода доласка на свет најмањих становника Палилуле.
Право на доделу ваучера остварује свака породиља за свако новорођено дете, уколико она или отац детета имају пребивалиште на територији општине Палилула најмање годину дана пре рођења детета.
Родитељи чије бебе ће тек доћи на свет, уколико имају нека питања могу да се информишу преко контакт центра Градске општине Палилула на тел 011/2694 429, слањем смс поруке на 069/8266 555 или електронском поштом на Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

 
Првацима Палилуле поклон општине за срећан полазак у школу ПДФ Штампа Ел. пошта

Првацима Палилуле први дан у школи улепшао је поклон Градске општине Палилула, пакет школског прибора који је добило 1650 малишана из 17 палилулских основних школа. Пакете са школским прибором - перницом, оловкама, бојицама, свескама, блоковима за цртање, колажним папиром, врећицом за опрему за физичко васпитање, уручили су им председник Градске општине Палилула Стојан Николић, заменик председника Љубиша Ђуровић, председник Скупштине Аца Јевтић и чланови Већа општине који су присуствовали свечаностима пријема првака у школама.
Пожелевши првацима срећан полазак у школу Николић је у Основној школи „Раде Драинац“ у Борчи рекао да је то један најважнијих догађаја ког се сви сећају као најлепшег у животу. „Мени је поготову драго као Борчанцу, да у Борчи видим оволико деце и још ми је драже кад знам податак, да је Палилула једина општина у Београду која има позитиван природни прираштај“, истакао је Николић.

 
ДАНИ ПАЛИЛУЛЕ ПДФ Штампа Ел. пошта

Поводом Дана Палилуле, општина поклања осам концерта звучних имена домаћих поп, рок и народних сцена.
Током септембра у неколико насеља и у Установи културе “Палилула“ наступиће Звонко Богдан, Лексингтон бенд, Кики Лесандрић и Пилоти, Bad copi, Неверне бебе, Снежана Бабић, Дејан Матић, Дејан Петровић и Биг бенд.
Бесплатне улазнице ће се, као и током Летње сцене, делити на инфо пулту УК Палилула. Контакт телефон је 011/2694 – 429 смс 0698266555
За Дан Палилуле установљен је 30. септетембар јер је од тог дана пре 38 година Палилула у административним границама у којима је и данас док се ове године навршава 155 година од како је, до тада јединствена варош, Београд, био подељен на шест делова, из којих су настале данашње градске општине : Стари град, Палилула, Савски венац и Врачар.
Комплетан репертор можете погледати

 
ОБАВЕШТЕЊЕ O GRADJEVINSKOM MATERIJALU ZA POMOĆ PORODICAMA IZBEGLICA ПДФ Штампа Ел. пошта

ГРАДСКА ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА У БЕОГРАДУ
Комисија за избор корисника за доделу помоћи у грађевинском материјалу за породице избеглица /ИЗБ/ у процесу интеграције, са боравиштем/пребивалиштем на територији
Градске општине Палилула
објављује

ОБАВЕШТЕЊЕ

На основу чл. 11. став 2. Правилника о условима и мерилима за избор корисника за доделу помоћи у грађевинском материјалу за стварање и побољшање услова становања избеглица са територије ГО Палилула, о начину рада Комисије и поступку доделе ове помоћи, Комисија за избор корисника обавештава лица која имају (или су укинула) избеглички статус, а имају бо-равиште/пребивалиште на територији Градске општине Палилула, да ће Јавни позив за избор корисника за доделу помоћи у грађевинском материјалу породицама избеглица са територије ГО Палилула, бити објављен дана 01.09.2015. године на огласним таблама и сајту ГО Пали-лула.
Помоћ је бесповратна и одобрава се за решавање стамбених потреба избеглица кроз давање помоћи у грађевинском материјалу за завршавање започетих стамбених објеката или адапта-цију тих објеката, ради њиховог стављања у функцију становања, у износу од 180.000,00 до 550.000,00 динара.
Заинтересована лица могу поднети пријаве на обрасцу који ће бити објављен на сајту Општи-не, а може се и преузети у згради ГО Палилула, ул.Таковска 12, у приземљу на писарници и у повереништву на 6. спрату, соба 114 А, као и у МЗ „Стара Борча", закључно са 21.09.2015. године.
Све информације у вези поменутог Јавног позива заинтересована лица могу добити путем те-лефона 3236-491 и 3231-221/ лок. 111 и 214, или у канцеларији 114 А, 6. спрат, повереништво за избеглице Го Палилула, ул. Таковска 12, Београд.
ПРЕДСЕДНИК КОМИСИЈE

 

PREUZMITE :

OBAVEŠTENJE

 
Успешан завршетак палилулске школе тениса ПДФ Штампа Ел. пошта

Бесплатна школа тениса за најмлађе Палилулце, коју је Градска општина Палилула организовала десети пут  за редом, успешно се завршава сутра 27. августа.

Малишани узраста седам до 12 година провели су четири недеље на теренима Тениског клуба „Палилула“ на Ади Хуји, учећи основне елементе тениске игре.

Школу тениса под водством професионалног тренера прошло је ове године око 50  деце. Полазници школе били су подељени по групама зависно од узраста. По два часа недељно мали тенисери проводили су на тениским теренима учећи прве кораке њиховог омиљеног спорта.

Сваке године број деце у палилулској бесплатној школи тениса се повећава. Од 2006. године на теренима ТК „Палилула“ своја прва знања о тенису стекло је скоро 500 девојчица и дечака са Палилуле, који лето проводе у Београду.

 
Најбољи палилулски ђаци отпутовали на Крф ПДФ Штампа Ел. пошта

Ђаци генерације из 17 основних школа са Палилуле, награђени у оквиру пројекта „Стопама наших предака“, отпутовали су данас на Крф. Срећан пут најбољим палилулским основцима пожелели су Mитрополит Амфилохије  и председник Градске општине Палилула Стојан Николић.

Опширније
 
Позив Палилулцима на бесплатне представе и концерте ПДФ Штампа Ел. пошта

Летња сцена у Установи културе Палилула за коју је Градска општина Палулула обезбедила бесплатне улазнице за своје суграђане, наставља са програмом – сваког четвртка су концерти, петком представе за одрасле, а недељом представе за децу, све до 20. септембра.

Опширније
 
Препорука за викенд Туристичке организације Београда и Секретаријата за привреду ПДФ Штампа Ел. пошта

Током топлих летњих месеци, живот Београда се „сели на реке“. Београђанима и гостима нашег града су у понуди дневна и вечерња крстарења туристичким бродовима, тура „Београд ваш домаћин“ која спаја панорамско разгледање отвореним аутобусом и вожњу бродом, као и пловидба новом атракцијом - бродом Свибор Славјана.

Опширније
 
Палилулци одушевљени Летњом сценом ПДФ Штампа Ел. пошта

Почетак Летње сцене у Установи културе Палилула коју је Градска општина Палилула посветила својим суграђанима и траје од 7. августа до 20. септембра, обележило је велико интересовање публике. На сцени на отвореном приказана је, прве вечери урнебесна комедија „Мењамо жене“, а два дана касније дечја представа „Земља Дембелија“.

Посетиоци нису крили одушевљење приказаним представама уз истицање похвала за општину Палилула, што им је омогућила да се током летњих месеци забаве и проведу слободно време гледајући бесплатне представе и концерте.

Опширније
 
Палилула поклања улазнице за летњу сцену ПДФ Штампа Ел. пошта

Градска општина Палилула позива грађане Палилуле да се пријаве за бесплатне улазнице за представе и концерте, које организује на летњој сцени на отвореном Установе културе Палилула, од 7. августа до 20. септембра.

Телефон контакт центра је 2694 429. Улазнице се могу подићи у Градској општини Палилула, Таковска 12, први спрат/соба 14, од 9.00 до 16.00 часова, сваког радног дана.

Опширније
 
Мали Палилулци бесплатно уче тенис ПДФ Штампа Ел. пошта

Бесплатна школа тениса за мале Палилулце почела је 3. августа на теренима Тениског клуба „Палилула“ на Ади Хуји. Школу ће похађати 51 дете, од од седам до дванаест година. Групи од 42 деце колико се првобитно пријавило придружило се још деветоро малишана на првом тренингу.

Термини за обуку су понедељком и четвртком у шест група формираних према узрасту деце.

За четири недеље трајања школе деца ће имати осам часова обуке – по два часа недељно, током којих ће научити основне елементе тениске игре, као што су бекхенд, форхенд, сервис и волеј ударац. Обуку води професионални тренер тениса.

Опширније
 
Отворена теретана на отвореном, до краја године и пијаца у Падинској Скели ПДФ Штампа Ел. пошта

Грађани Падинске Скеле добили су теретану на отвореном на простору испред спортске хале, која је отворена 30. јула. То је прва од шест теретана на отвореном које ће Градска општина Палилула изградити у наредном периоду у Борчи, на Карабурми, Старој Палилули и у Вишњичкој Бањи.

Опширније
 
Пријатељски дочек Дунавске регате на Палилули ПДФ Штампа Ел. пошта

Јубиларна 60. Туристичка интернационална дунавска регата (ТИД) са око 120 учесника упловила је у поподневним сатима 29. јула на Аду Хују, где јој је домаћин у Београду, четврту годину заредом  Градска општина Палилула. Након дводневног боравка на Ади Хуји регата наставља пловидбу 31. јула према Смедереву.

Општина Палилула приредила је дочек кајакашима и веслачима који за 75 дана, од 21. јуна кад су кренули из немачког града Инголштат, веслају Дунавом  2.515 километара  до обала Црног мора, кампујући у 12 градова у осам земаља.

Учесницима регате, речи добродошлице и честитке поводом јубилеја у име Градске општине Палилула и Београда, упутио је члан Већа општине Милош Марковић и  представницима 14 земаља из којих долазе учесници регате уручио заставице са грбом општине Палилула као знак сећања на боравак на Палилули и у престоници Србије.

Опширније
 
Клима уређаји за палилулске школе и вртиће и Дечју болницу „Др Олга Дедијер“ ПДФ Штампа Ел. пошта

Градска општина Палилула поделила је протеклих дана 45 клима уређаја основним школама и вртићима на Палилули, као и Дечјој болници „Др Олга Дедијер“. Највише клима 38, добило је 15 основних школа, Предшколска установа „Бошко Буха“ 4 и дечја болница 3 климе.

Недавна расподела је наставак вишегодишње акције Градске општине Палилула опремања палилулских школа и вртића клима уређајима и представља допуну на местима где су недостајали.

Дечја болница „Олга Дедијер“ у којој се лечи велики број малишана са Палилуле, такође, је и раније била обухваћена овом акцијом Градске општине Палилула.

 
Палилулски студенти вратили се пуни утисака са путовања по Европи ПДФ Штампа Ел. пошта

Најбољих 75 палилулских студената допутовало је у јутарњим сатима 20. јула са седмодневног путовања, којим их је наградила Градска општина Палилула у оквиру пројекта „Студентске посете европским престоницама културе 2015“, посредством Канцеларије за младе Палилула.

Након обиласка Минхена, Амстердама, Плзена и Прага студенти су се вратили кући препуни утисака и захвалности општини Палилула што им је омогућила путовање током ког су посетили и видели многе знаменитости европске културе.

Опширније
 
Четврти конкурс за суфинансирање пројеката удружења грађана у 2015. години ПДФ Штампа Ел. пошта

Р е п у б л и к а  С р б и ј а
ГРАД БЕОГРАД
ГРАДСКА ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА
-Комисија за избор програма/пројеката удружења грађана
Број:
16.07.2015.
Б е о г р а д

У складу са одлуком Скупштине ГО Палилула о начину суфинасирања
удружења грађана средствима из буџета ГО Палилула и одлуке Комисије
за избор програма/пројеката удружења грађана Градска oпштина Палилула
16. јула 2015. године расписује:

Четврти конкурс за суфинансирање пројеката удружења грађана у 2015. години

1. Организације које могу конкурисати
• Удружења која спроводе спортске програме и активности
• Удружења која спроводе активности у циљу унапређења положаја особа са инвалидитетом
• Удружења која спроводе програме и активности у области школског спорта и рада са млађим селекцијама
• Удружења и традиционалне верске заједнице које спроводе активности у области верске наставе и подршке националним и етничким заједницама
• Удружења која спроводе социо-хуманитарне активности, мере социјалне инклузије и обуке волонтера
• Удружења која се баве заштитом становништва од пожара
• Удружења које спроводе програме и активности у области оргнизација манифестација намењених деци и омладини у трајању од најмање три године

2. Удружења грађана могу конкурисати за средства по следећим областима
• Програм тренинга пливања ученика основних школа на територији ГО Палилула у оквиру акције “Пливај уживај”
• Програм подршке запошљавању особа са инвалидитетом у оквиру текуће активности вођења електронских дневника у основним школама на територији ГО Палилула
• Програми подршке особама са инвалидитетом кроз подизање капацитета удружења и лица која спроводе одговарајуће програме
• Програм подршке спортским организацијама и клубовима
• Програм подршке верским заједницама и организацијама које спроводе активности у области верске наставе и подршке националним и етничким заједницама
• Програм обуке ученика основних школа са територије ГО Палилула за реализацију хуманитарних активности
• Програм подршке ватрогасним друштвима на територији ГО Палилула
• Програм подршке мерама поспешивања наталитета и друштвене инклузије избеглица, расељених и старих лица
• Програм и спровођење организације поделе новогодишњих пакетића деци узраста 3-7 година са територије Градске оптшине Палилула

3. Општи услови конкурса

• Право конкурисања за доделу средстава на конкурсу имају регистрована удружења грађана која до 06.08.2015. године до 15:30 часова предају свој предлог пројекта на прописаном обрасцу са пратећoм документацијом. Прописани образац (Анекс 1) користи се за све предлоге пројеката у овом конкурсу ОСИМ за „Програм и спровођење организације поделе новогодишњих пакетића деци узраста 3-7 година са територије Градске општине Палилула“ где се користи образац Анекс 1а.

• Пријава за сваки појединачни пројекат се доставља у једној запечаћеној коверти, заштићеној од оштећења која могу настати у транспорту. Сва остала обавезна, пратећа и пожељна документација као и ЦД, морају бити достављени у једној коверти или пакету. Предлог пројекта чија је пријава послата у више коверата сматраће се формално неисправном и неће бити узета у обзир приликом оцењивања.

• Пријавe се достављају на следећу адресу:
ПИСАРНИЦА
Градска општина Палилула
Таковска 12, 11000 Београд

• Пријаве послате на било који други начин (нпр. факсом или електронском поштом) или испоручене на другу адресу неће бити узете у разматрање.

• Предња страна коверте мора садржати следеће податке:
ПРИЈАВА НА ЧЕТВРТИ КОНКУРС ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА УДРУЖЕЊА ГРАЂАНА ЗА 2015. ГОДИНУ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА
Назив подносиоца пријаве:
Адреса подносиоца пријаве:
Област за коју се конкурише:
Назив пројекта:
Напомена: НЕ ОТВАРАТИ ПРЕ ЗАВРШЕТКА КОНКУРСА

Опширније
 
Најбољи студенти Палилуле испраћени на путовање по европским престоницама ПДФ Штампа Ел. пошта

Најбољих 75 студената Палилуле отпутовало је у вечерњим сатима 13. јула на осмодневно путовање, у оквиру пројекта „Студентске посете европским престоницама културе 2015“, којим их је наградила Градска општина Палилула. До 20. јула академци ће обићи знаменитости Минхена, Амстердама, Плзена и Прага.

Студенте је испред Установе културе Палилула, поред родитеља, испратио председник Градске општине Палилула Стојан Николић који им је пожелео срећан пут.

Опширније
 
Грамата захвалности патријарха Иринеја Стојану Николићу ПДФ Штампа Ел. пошта

Његова светост патријарх српски Иринеј уручио је председнику Градске општине Палилула Стојану Николићу Грамату, повељу, на свечаној литургији коју је служио поводом Петровдана у Цркви светих апостола Петра и Павла у Котежу, у знак захвалности за његово несебично залагање и помоћ Општине Палилула око изградње и завршетка овог котешког храма.

 
Ревијална утакмица на новоотвореном терену у Крњачи ПДФ Штампа Ел. пошта

Грађани Крњаче добили су 12. јула терен за мали фудбал који је изградила Градска општина Палилула, на простору иза Цркве светог Луке на Зрењанинском путу. Терен је отворио председник Градске општине Палилула Стојан Николић, а затим је одиграна ревијална утакмица између фудбалског тима из Крњаче „Свети Лука“ и тима Градске општине Палилула.

Николић је рекао да је Крњача заслужила да добије спортски терен који ће користити и деца и одрасли и да се нада да су најмлађи добили прилику да се више баве спортом. Најавио је да ће до краја лета Општина изградити парк у дворишту Основне школе „Зага Маливук“ у Крањачи.

 
Нови терен за мали фудбал у Крњачи ПДФ Штампа Ел. пошта

Терен за мали фудбал који је Градска општина Палилула изградила у Крњачи, на простору иза Цркве светог Луке на Зрењанинском путу, биће отворен 12. јула у 11.00 часова.

Терен ће свечано отворити председник Градске општине Палилула Стојан Николић након чега следи ревијална утакмица између фудбалског тима из Крњаче „Свети Лука“ и тима Градске општине Палилула.

 
Награђени победници акције „За зеленији Београд“ на Палилули ПДФ Штампа Ел. пошта

На пригодној свечаности председник Градске општине Палилула Стојан Николић уручио је 10. јула награде победницима у акцији „За зеленији Београд“.

Опширније
 
Градска општина Палилула добила Акциони план за безбедност саобраћаја ПДФ Штампа Ел. пошта

Градска општина Палилула је добила пројекат Акционог плана за спровођење стратегије за безбедност саобраћаја на путевима на територији општине Палилула који је израдио Саобраћајни факултет из Београда.

Пројекат је поручио Савет Градске општине Палилула за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима из делокруга Градске општине Палилула.

Акциони план садржи анализу саобраћајних незгода, анализу индикатора безбедности саобраћаја, која се састоји од анализе употребе заштитних система, брзине возила, понашања возача и пешака, као и улоге Градске општине Палилула кад је у питању безбедност саобраћаја на њеној територији. План поред осталог садржи и „swot“ анализу система безбедности саобраћаја.

 
Сусрет са студентима за срећан пут по европским престоницама ПДФ Штампа Ел. пошта

Председник Градске општине Палилула Стојан Николић састао се 6. јула са студентима које је Градска општина Палилула наградила  путовањем у оквиру пројекта „Студентске посете европским престоницама културе 2015“. Захваљујући свом успеху на студијама на бесплатно путовање поћи ће 75 најбољих студената Палилуле и боравити у Минхену, Амстердаму, Плзену и Прагу од 13. до 20. јула.

Опширније
 
Свечано уручени таблет рачунари најбољим основцима Палилуле ПДФ Штампа Ел. пошта

Вуковцима, најбољим основцима Палилуле 4. јула су уручени таблет рачунари којим их је наградила Градска општина Палилула за постигнуте резултате у досадашњем школовању.

Честитке су им упутили и уручили поклоне председник Градске општине Палилула Стојан Николић, заменик председника Љубиша Ђуровић, председник Скупштине Аца Јевтић и члан Већа општине Игор Јојкић, задужен за образовање.

Ђаци генерације награђени су још, као и претходне две године, десетодневним летовањем на Крфу у оквиру пројекта „Стопама наших предака“ који Градска општина реализује у сарадњи са часописом за децу „Светосавско звонце“.

Опширније
 
Списак студената који ће бесплатно обићи европске престонице ПДФ Штампа Ел. пошта

Избор 75 студената Палилулаца, који ће бесплатно путовати у организацији Градске општине Палилула у оквиру пројекта „Студентске посете европским престоницама културе 2015“, од 13. до 20. јула и посетити Минхен, Амстердам, Плзен и Праг, је завршен.

ПРЕУЗМИТЕ:

Списак изабраних студената (PDF 38KB)

 
Општина Палилула поставила надстрешнице на пет аутобуских стајалишта ПДФ Штампа Ел. пошта

Градска општина Палилула поставила је 2. јула надстрешнице на пет стајалишта јавног градског превоза на следећим локацијама:

- Стајалиште „Маријана Грегоран“ у ул. Миријевски булевар, у смеру према граду, на траси аутобуских линија 25п и 74;
-  Стајалиште „Војводе Мицка Крстића“ у Вишњичкој улици, у смеру према Вишњици, на траси линија: 25п, 32, 32е, 35, 35л, 74 и 202;
-  Стајалиште „Војводе Мицка Крстића“ у Вишњичкој улици, у смеру према граду, на траси линија: 25п, 32, 32е, 35, 35л, 74 и 202;
-  Стајалиште „Миријевски булевар“ у Вишњичкој улици, у смеру ка Вишњици, на траси линија: 25п, 32, 32е, 35, 35л, 74 и 202;
-  Стајалиште „Миријевски булевар“ у Вишњичкој улици, у смеру према граду, на траси аутобуса: 25п, 32, 32е, 35, 35л, 74 и 202.

 
Таблет рачунари за најбоље ученике Палилуле ПДФ Штампа Ел. пошта

Градска општина Палилула наградиће 167 вуковаца из 17 основних школа са Палилуле Тесла таблет рачунарима, а ђаке генерације као и ранијих година десетодневним боравком на Крфу у оквиру пројекта „Стопама наших предака“, који се реализује у сарадњи са часописом за децу СПЦ „Светосавско звонце.

Таблет рачунаре најбољим палилулским основцима уручиће председник Градске општине Палилула Стојан Николић, 4. јула, на три места, зависно од територије којој школе припадају.

Опширније
 
Подељени гусеничари за инвалидска колица ПДФ Штампа Ел. пошта

Градска општина Палилула уручила је 1. јула Друштву за церебралну парализу Палилула 7 гусеничара за инвалидска колица за пењање и спуштање низ степенице и савладавње осталих архитектонских препрека које онемогућавају њихово кретање.

Потписивању уговора о примопредаји између председника Градске општине Палилула Стојана Николића и председника Друштва за церебралну парализу Палилула Бојана Чепића присуствовали су чланови Друштва којима су гусеничари намењени и предати на коришћење.

Опширније
 
Победник „Трофеја Видовдана 2015“ екипа „Бовекса“ ПДФ Штампа Ел. пошта

Победник „Трофеја Видовдана 2015“, турнира у малом фудбалу који је Градска општина Палилула организовала 23 годину заредом, је екипа „Бовекса“. Прелазни пехар победнику је уручио председник Градске општине Палилула Стојан Николић на спортском терену „Видовдан“ у Новој Борчи, где се тардиционално одржава турнир.

Друго место освојио је „Ботафого“, а трећи су били фудбалери екипе под називом „Борусија Дортмунд“, док је четврта екипа „Само вас гледамо“.

Опширније
 
Постављање и поправке осветљења на Палилули ПДФ Штампа Ел. пошта

У склопу радова ЈКП Јавно осветљење, а на захтев Градске општине Палилула на територији наше општине извршене су поправке и  постављање јавног осветљења на више локација, у периоду од 19. до 25. јуна.

Зрењанински пут код „Поршеа“ – измештање стуба; Ратних војних инвалида бр. 17-19 – постављање 2 рефлектора; насеље Дунавац – фудбалски терен – постављање 2 стуба, 3 светиљке и 4 рефлектора; Станислава Белојанског – Преток – постављање 2 светиљке; ОШ „Иван Милутиновић“ Велико Село – 2 стуба и 2 светиљке; 210. нова код бр. 21в и 23 Попова бара с- Борча – 4 светиљке.

План извођења радова од 26. јуна до 2. јула:

Грге Андријановића бр. 3к и 3м – монтажа светиљки; Пут за Црвенку, други пролаз бр. 29а – подизања бетонских стубова, извлачење мреже и монтажа светиљки; Пут за Црвенку 5. део, бр. 13 – монтажа светиљки.

 
Пакетићи о безбедности у саобраћају свим палилулским првацима ПДФ Штампа Ел. пошта

Пакетићи са брошурама и ЦД-ом о безбедности у саобраћају биће подељени првацима свих 17 основних школа на Палилули, уз ђачке књижице. Укупно 1.605 пакетића едукативног садржаја о томе како да се понашају као пешаци у саобраћају, за најмлађе Палилулце обезбедила је Градска општина Палилула у сарадњи са фирмом „Модел 5“ и Центром за унапређење друштва.

Градска општина Палилула организовала је у склопу пројекта едукације о безбедности у саобраћају основаца од првог до трећег разреда практичну обуку, 11. јуна на полигону Основне школе „Раде Драинац“. Обуку коју су на занимљив и поучан начин представили саобраћајни инструктори прошло је више стотина палилулских основаца.

 
''ВИКЕНД ТРОЈКА ИЗ БЛОКА'' ПОНОВО НА ПАЛИЛУЛИ ПДФ Штампа Ел. пошта

Градска општина Палилула је другу годину заредом суорганизатор хуманитарне манифестације „Тројка из блока“ на територији наше општине са Хуманитарном организациојм „Срби за Србе“.

Турнир  у брзом шутирању тројки под називом „Викенд Тројке из блока на Палилули“ одржаће се  у Борчи (субота, 20. јун од 17.00 часова, кошаркашки терени ОШ „Јован Ристић“) и на Ади Хуји (недеља, 21. јун од 17.00 часова, кошаркашки терен поред кафића „Дилема“).

Опширније
 
Традиционална „Вишњијада“ у Овчи ПДФ Штампа Ел. пошта

Традиционална манифестација „Вишњијада – Овча 2015“ одржаће се 21. јуна од 12.00 часова у Дому културе у Овчи у организацији Удружења  жена „Етно арт“ из Овче.

Поред такмичарског карактера и избора најбољих производа од вишања – сок, слатко, колачи, манифестација има и културно обележје. Удружења која се баве очувањем обичаја и традиције српског и румунског народа приказаће изложбу народних ношњи и рукотворина домаће радиности.

У 13.00 часова почиње културно-уметнички програм.

Најбољим домаћицама у прављењу производа од вишања припашће пригодне награде.

 
Финале Меморијалног турнира у малом фудбалу „Пеца и Муки“ ПДФ Штампа Ел. пошта

Финале другог Меморијалног турнира у малом фудбалу „Пеца и Муки“, посвећен рано преминулим Вишњичанима Предрагу Николићу и Саши Љубићу, у организацији Градске општине Палилула, одржава се 13. јуна, од 20.30 часова, на терену Основне школе „Иван Милутиновић“ (ул. Маршала Тита 101) у Вишњици.

Полуфиналне утакмице између екипа „Фарбара Весић“ и „Bovex“ и „USD Cable“ и „Муки 2015“, почињу у 20.30 часова.

Пехаре победницима уручиће председник Градске општине Палилула Стојан Николић. Поред пехара следе и награде -  за прво место 200.000 динара, друго 100.000 динара и за треће 50.000 динара.

 
Дечји мјузикл и представе бесплатно ПДФ Штампа Ел. пошта

У организацији и под покровитељством Градске општине Палилула за децу Палилуле, узраста од 4 до 16 година, бесплатно се приказује дечји мјузикл под називом „Anything can happen“, три дана у три термина.

Првог дана, 11. јуна у Установи културе Палилула на Сцени Стаменковић, најмлађи Палилулци уживали су у  дечјем мјузиклу, музичком театру у коме се представило двадесетак глумаца студија Arts Factory. Режисер мјузикла је Јелица Ковачевић, кореограф Вание Вронди, сценограф и костимограф Александар Зубановић.   

Реприза мјузикла је 12. јуна у 15.00 часова и 15. јуна у 19.00 часова.

Опширније
 
„Сваки дечак прави у души је плави“ - турнир палилулских основних школа у фудбалу ПДФ Штампа Ел. пошта

“Сваки дечак прави у души је плави”, назив је турнира у малом фудбалу, који већ неколико година организује Канцеларија за младе Палилула у сарадњи са ОФК Београдом и са свим основним школама на територији општине Палилула и одржаће се 13. јуна од 9.00 до 15.00 часова на малом стадиону ОФК Београда (поред ресторана „Романтичари“).

Подршка школарцима биће фудбалери ОФК Београда и волонтери Канцеларије за младе Палилула, као и челници Градске општине Палилула, који ће присуствовати завршници турнира од 13.00 часова кад почињу полуфиналне утакмице.

Опширније
 
Осветљење за ОШ „Иван Милутиновић“ у Великом Селу ПДФ Штампа Ел. пошта

На захтев Градске општине Палилула Секретаријат за енергетику изводиће радове на постављању осветљења у дворишту Основне школе „Иван Милутиновић“ у Великом Селу, од 12. до 15. јуна.

По истом захтеву осветљење је постављено на Овчанском путу код бр. 72 а,  до бр. 72 б, 9. јуна.

 
Радознали мали школарци учили о безбедности у саобраћају ПДФ Штампа Ел. пошта

Практично учење о безбедности у саобраћају на полигону Основне школе „Раде Драинац“ у Борчи, прошли су 11. јуна ученици свих основних школа са Палилуле, од првог до трећег разреда. Едукацију је организовала Градска општина Палилула у сарадњи са фирмом „Модел 5“ и Центром за унапређење друштва.

Школарцима који су радознало пратили сва упутства инструктора подељен је промотивни материјал како да се безбедно понашају у саобраћају, а 1.605 првачића из 17 палилуских основних школа добило је  и пакетиће са уџбеником и ЦД-ом са приказима реалних ситуација у саобраћају у којима се могу наћи као пешаци.

 
Садашњи и некадашњи ученици понос Пете београдске гиманзије ПДФ Штампа Ел. пошта

Обележавање 110 година постојања Пете београдске гимназије окупило је некадашње и садашње ђаке и наставнике 11. јуна на свечаности у Установи културе Палилула, којој су поред многих званица присуствовали и челници Градске општине Палилула, председник Стојан Николић и заменик председника Љубиша Ђуровић.

Опширније
 
Пехари и лопте за најбоље у акцији „Спорт у школама“ на Палилули ПДФ Штампа Ел. пошта

Свечана додела пехара и лопти најбољим палилулским основним и средњим школама за постигнуте резултате током 2014/2015 школске године на општинским такмичењима у малом фудбалу, рукомету, одбојци, кошарци и атлетици, у овиру пројекта „Спорт у школама“, који спроводи Градска општина Палилула у сарадњи са Спортским савезом Палилуле, обављена je 10. јуна у Установи културе Палилула.

Опширније
 
Обележавање 110 година Пете београдске гимназије ПДФ Штампа Ел. пошта

Пета београдска гимназија обележава значајан јубилеј, 110 година постојања, 11. јуна у 13.00 часова у Установи културе Палилула на Сцени Стаменковић.

Пригодан програм извешће хор са насловном песмом Gaudeamus igitur и биће приказана представа „Одбрана и пад Београда“, по сценарију Растка Јевтовића и у режији Ивана Јевтовића.

О историјату Прве женске – Пете београдске гимназије и резултатима рада једне од најугледнијих престоничких гиманзија, говориће Савић Минић, директор гимназије.

 
Едукација палилулских основаца о безбедности у саобраћају ПДФ Штампа Ел. пошта

Едукација о безбедности у саобраћају палилулских основаца од првог до трећег разреда, коју организује Градска општина Палилула у сарадњи са фирмом „Модел 5“ и Центром за унапређење друштва, биће практично изведена, 11. јуна, у 10.00 часова, на полигону Основне школе „Раде Драинац“ у Борчи.

Свим школарцима биће  подељен промотивни материјал како да се безбедно понашају у саобраћају, а 1.605 првачића из 17 палилуских основних школа добиће и пакетиће са уџбеником и ЦД-ом са приказима реалних ситуација у саобраћају у којима се могу наћи као пешаци.

 
Безбедност мотоциклиста на семинару за палилулске основце ПДФ Штампа Ел. пошта

Безбедност мотоциклиста и њихово правилно понашање у саобраћају била је тема семинара „Видимо се на Палилули“, који су пратили ученици од петог до осмог разреда свих основних школа са Палилуле.

Градска општина Палилула је прва општина у граду која је организовала ову едукативну манифестацију у сарадњи са Српским комитетом за безбедност саобраћаја, 4. јуна у Установи културе Палилула.

Опширније