• Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула
  • Градска општина Палилула

Календар догађаја

<<  август 2015.  >>
 по  ут  ср  че  пе  су  не 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Временски подаци

Временским подаци
Палилули су потребне инвестиције у:
 

Битне информације

Информације у вези извршења

У складу са обавезом из члана 8. став 4. Правилника о поступку доношења и садржини програма уклањања објеката а у вези са чланом 171. став 2. Закона о планирању и изградњи, информације у вези извршења можете погледати овде.

Обједињена процедура издавања грађевинских дозвола и одобрења за изградњу

У складу са изменама и допунама Закона о планирању и изградњи ("Сл. Гласник РС" број 145/14), акта надлежног Одељења за грађевинске и стамбене послове у оквиру обједињене процедуре издавања грађевинских дозвола и одобрења за изградњу можете погледати овде.

ГИС ГО Палилула

GISГеографски информациони систем ГО Палилула омогућава on-line увид у Просторни план Општине, План генералне регулације и планове детаљне регулације.
Посетите: www.gis.palilula.rs

Контакт центар ГО Палилула

Грађани Палилуле преко Контакт центра могу да поставе сва питања из надлежности локалне самоуправе на тел. 2694-429, пошаљу SMS поруку на 069-8266-555 и на е-mail kontakt@palilula.org.rs, сваког радног дана, 08.00-18.00 и суботом од 08.00-14.00.
Опширније

Палилулски мајстор

majstor.gifПраво на бесплатне ситне поправке у стану преко "Палилулског мајстора" имају пензионери чија су примања мања од 16.000 динара, примаоци социјалне помоћи и туђе неге и све особе са инвалидитетом.
Опширније
Почетна
ОБАВЕШТЕЊЕ O GRADJEVINSKOM MATERIJALU ZA POMOĆ PORODICAMA IZBEGLICA ПДФ Штампа Ел. пошта

ГРАДСКА ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА У БЕОГРАДУ
Комисија за избор корисника за доделу помоћи у грађевинском материјалу за породице избеглица /ИЗБ/ у процесу интеграције, са боравиштем/пребивалиштем на територији
Градске општине Палилула
објављује

ОБАВЕШТЕЊЕ

На основу чл. 11. став 2. Правилника о условима и мерилима за избор корисника за доделу помоћи у грађевинском материјалу за стварање и побољшање услова становања избеглица са територије ГО Палилула, о начину рада Комисије и поступку доделе ове помоћи, Комисија за избор корисника обавештава лица која имају (или су укинула) избеглички статус, а имају бо-равиште/пребивалиште на територији Градске општине Палилула, да ће Јавни позив за избор корисника за доделу помоћи у грађевинском материјалу породицама избеглица са територије ГО Палилула, бити објављен дана 01.09.2015. године на огласним таблама и сајту ГО Пали-лула.
Помоћ је бесповратна и одобрава се за решавање стамбених потреба избеглица кроз давање помоћи у грађевинском материјалу за завршавање започетих стамбених објеката или адапта-цију тих објеката, ради њиховог стављања у функцију становања, у износу од 180.000,00 до 550.000,00 динара.
Заинтересована лица могу поднети пријаве на обрасцу који ће бити објављен на сајту Општи-не, а може се и преузети у згради ГО Палилула, ул.Таковска 12, у приземљу на писарници и у повереништву на 6. спрату, соба 114 А, као и у МЗ „Стара Борча", закључно са 21.09.2015. године.
Све информације у вези поменутог Јавног позива заинтересована лица могу добити путем те-лефона 3236-491 и 3231-221/ лок. 111 и 214, или у канцеларији 114 А, 6. спрат, повереништво за избеглице Го Палилула, ул. Таковска 12, Београд.
ПРЕДСЕДНИК КОМИСИЈE

 

PREUZMITE :

OBAVEŠTENJE

 
Успешан завршетак палилулске школе тениса ПДФ Штампа Ел. пошта

Бесплатна школа тениса за најмлађе Палилулце, коју је Градска општина Палилула организовала десети пут  за редом, успешно се завршава сутра 27. августа.

Малишани узраста седам до 12 година провели су четири недеље на теренима Тениског клуба „Палилула“ на Ади Хуји, учећи основне елементе тениске игре.

Школу тениса под водством професионалног тренера прошло је ове године око 50  деце. Полазници школе били су подељени по групама зависно од узраста. По два часа недељно мали тенисери проводили су на тениским теренима учећи прве кораке њиховог омиљеног спорта.

Сваке године број деце у палилулској бесплатној школи тениса се повећава. Од 2006. године на теренима ТК „Палилула“ своја прва знања о тенису стекло је скоро 500 девојчица и дечака са Палилуле, који лето проводе у Београду.

 
Најбољи палилулски ђаци отпутовали на Крф ПДФ Штампа Ел. пошта

Ђаци генерације из 17 основних школа са Палилуле, награђени у оквиру пројекта „Стопама наших предака“, отпутовали су данас на Крф. Срећан пут најбољим палилулским основцима пожелели су Mитрополит Амфилохије  и председник Градске општине Палилула Стојан Николић.

Опширније
 
Позив Палилулцима на бесплатне представе и концерте ПДФ Штампа Ел. пошта

Летња сцена у Установи културе Палилула за коју је Градска општина Палулула обезбедила бесплатне улазнице за своје суграђане, наставља са програмом – сваког четвртка су концерти, петком представе за одрасле, а недељом представе за децу, све до 20. септембра.

Опширније
 
Препорука за викенд Туристичке организације Београда и Секретаријата за привреду ПДФ Штампа Ел. пошта

Током топлих летњих месеци, живот Београда се „сели на реке“. Београђанима и гостима нашег града су у понуди дневна и вечерња крстарења туристичким бродовима, тура „Београд ваш домаћин“ која спаја панорамско разгледање отвореним аутобусом и вожњу бродом, као и пловидба новом атракцијом - бродом Свибор Славјана.

Опширније
 
Палилулци одушевљени Летњом сценом ПДФ Штампа Ел. пошта

Почетак Летње сцене у Установи културе Палилула коју је Градска општина Палилула посветила својим суграђанима и траје од 7. августа до 20. септембра, обележило је велико интересовање публике. На сцени на отвореном приказана је, прве вечери урнебесна комедија „Мењамо жене“, а два дана касније дечја представа „Земља Дембелија“.

Посетиоци нису крили одушевљење приказаним представама уз истицање похвала за општину Палилула, што им је омогућила да се током летњих месеци забаве и проведу слободно време гледајући бесплатне представе и концерте.

Опширније
 
Палилула поклања улазнице за летњу сцену ПДФ Штампа Ел. пошта

Градска општина Палилула позива грађане Палилуле да се пријаве за бесплатне улазнице за представе и концерте, које организује на летњој сцени на отвореном Установе културе Палилула, од 7. августа до 20. септембра.

Телефон контакт центра је 2694 429. Улазнице се могу подићи у Градској општини Палилула, Таковска 12, први спрат/соба 14, од 9.00 до 16.00 часова, сваког радног дана.

Опширније
 
Мали Палилулци бесплатно уче тенис ПДФ Штампа Ел. пошта

Бесплатна школа тениса за мале Палилулце почела је 3. августа на теренима Тениског клуба „Палилула“ на Ади Хуји. Школу ће похађати 51 дете, од од седам до дванаест година. Групи од 42 деце колико се првобитно пријавило придружило се још деветоро малишана на првом тренингу.

Термини за обуку су понедељком и четвртком у шест група формираних према узрасту деце.

За четири недеље трајања школе деца ће имати осам часова обуке – по два часа недељно, током којих ће научити основне елементе тениске игре, као што су бекхенд, форхенд, сервис и волеј ударац. Обуку води професионални тренер тениса.

Опширније
 
Отворена теретана на отвореном, до краја године и пијаца у Падинској Скели ПДФ Штампа Ел. пошта

Грађани Падинске Скеле добили су теретану на отвореном на простору испред спортске хале, која је отворена 30. јула. То је прва од шест теретана на отвореном које ће Градска општина Палилула изградити у наредном периоду у Борчи, на Карабурми, Старој Палилули и у Вишњичкој Бањи.

Опширније
 
Пријатељски дочек Дунавске регате на Палилули ПДФ Штампа Ел. пошта

Јубиларна 60. Туристичка интернационална дунавска регата (ТИД) са око 120 учесника упловила је у поподневним сатима 29. јула на Аду Хују, где јој је домаћин у Београду, четврту годину заредом  Градска општина Палилула. Након дводневног боравка на Ади Хуји регата наставља пловидбу 31. јула према Смедереву.

Општина Палилула приредила је дочек кајакашима и веслачима који за 75 дана, од 21. јуна кад су кренули из немачког града Инголштат, веслају Дунавом  2.515 километара  до обала Црног мора, кампујући у 12 градова у осам земаља.

Учесницима регате, речи добродошлице и честитке поводом јубилеја у име Градске општине Палилула и Београда, упутио је члан Већа општине Милош Марковић и  представницима 14 земаља из којих долазе учесници регате уручио заставице са грбом општине Палилула као знак сећања на боравак на Палилули и у престоници Србије.

Опширније
 
Клима уређаји за палилулске школе и вртиће и Дечју болницу „Др Олга Дедијер“ ПДФ Штампа Ел. пошта

Градска општина Палилула поделила је протеклих дана 45 клима уређаја основним школама и вртићима на Палилули, као и Дечјој болници „Др Олга Дедијер“. Највише клима 38, добило је 15 основних школа, Предшколска установа „Бошко Буха“ 4 и дечја болница 3 климе.

Недавна расподела је наставак вишегодишње акције Градске општине Палилула опремања палилулских школа и вртића клима уређајима и представља допуну на местима где су недостајали.

Дечја болница „Олга Дедијер“ у којој се лечи велики број малишана са Палилуле, такође, је и раније била обухваћена овом акцијом Градске општине Палилула.

 
Палилулски студенти вратили се пуни утисака са путовања по Европи ПДФ Штампа Ел. пошта

Најбољих 75 палилулских студената допутовало је у јутарњим сатима 20. јула са седмодневног путовања, којим их је наградила Градска општина Палилула у оквиру пројекта „Студентске посете европским престоницама културе 2015“, посредством Канцеларије за младе Палилула.

Након обиласка Минхена, Амстердама, Плзена и Прага студенти су се вратили кући препуни утисака и захвалности општини Палилула што им је омогућила путовање током ког су посетили и видели многе знаменитости европске културе.

Опширније
 
Четврти конкурс за суфинансирање пројеката удружења грађана у 2015. години ПДФ Штампа Ел. пошта

Р е п у б л и к а  С р б и ј а
ГРАД БЕОГРАД
ГРАДСКА ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА
-Комисија за избор програма/пројеката удружења грађана
Број:
16.07.2015.
Б е о г р а д

У складу са одлуком Скупштине ГО Палилула о начину суфинасирања
удружења грађана средствима из буџета ГО Палилула и одлуке Комисије
за избор програма/пројеката удружења грађана Градска oпштина Палилула
16. јула 2015. године расписује:

Четврти конкурс за суфинансирање пројеката удружења грађана у 2015. години

1. Организације које могу конкурисати
• Удружења која спроводе спортске програме и активности
• Удружења која спроводе активности у циљу унапређења положаја особа са инвалидитетом
• Удружења која спроводе програме и активности у области школског спорта и рада са млађим селекцијама
• Удружења и традиционалне верске заједнице које спроводе активности у области верске наставе и подршке националним и етничким заједницама
• Удружења која спроводе социо-хуманитарне активности, мере социјалне инклузије и обуке волонтера
• Удружења која се баве заштитом становништва од пожара
• Удружења које спроводе програме и активности у области оргнизација манифестација намењених деци и омладини у трајању од најмање три године

2. Удружења грађана могу конкурисати за средства по следећим областима
• Програм тренинга пливања ученика основних школа на територији ГО Палилула у оквиру акције “Пливај уживај”
• Програм подршке запошљавању особа са инвалидитетом у оквиру текуће активности вођења електронских дневника у основним школама на територији ГО Палилула
• Програми подршке особама са инвалидитетом кроз подизање капацитета удружења и лица која спроводе одговарајуће програме
• Програм подршке спортским организацијама и клубовима
• Програм подршке верским заједницама и организацијама које спроводе активности у области верске наставе и подршке националним и етничким заједницама
• Програм обуке ученика основних школа са територије ГО Палилула за реализацију хуманитарних активности
• Програм подршке ватрогасним друштвима на територији ГО Палилула
• Програм подршке мерама поспешивања наталитета и друштвене инклузије избеглица, расељених и старих лица
• Програм и спровођење организације поделе новогодишњих пакетића деци узраста 3-7 година са територије Градске оптшине Палилула

3. Општи услови конкурса

• Право конкурисања за доделу средстава на конкурсу имају регистрована удружења грађана која до 06.08.2015. године до 15:30 часова предају свој предлог пројекта на прописаном обрасцу са пратећoм документацијом. Прописани образац (Анекс 1) користи се за све предлоге пројеката у овом конкурсу ОСИМ за „Програм и спровођење организације поделе новогодишњих пакетића деци узраста 3-7 година са територије Градске општине Палилула“ где се користи образац Анекс 1а.

• Пријава за сваки појединачни пројекат се доставља у једној запечаћеној коверти, заштићеној од оштећења која могу настати у транспорту. Сва остала обавезна, пратећа и пожељна документација као и ЦД, морају бити достављени у једној коверти или пакету. Предлог пројекта чија је пријава послата у више коверата сматраће се формално неисправном и неће бити узета у обзир приликом оцењивања.

• Пријавe се достављају на следећу адресу:
ПИСАРНИЦА
Градска општина Палилула
Таковска 12, 11000 Београд

• Пријаве послате на било који други начин (нпр. факсом или електронском поштом) или испоручене на другу адресу неће бити узете у разматрање.

• Предња страна коверте мора садржати следеће податке:
ПРИЈАВА НА ЧЕТВРТИ КОНКУРС ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА УДРУЖЕЊА ГРАЂАНА ЗА 2015. ГОДИНУ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА
Назив подносиоца пријаве:
Адреса подносиоца пријаве:
Област за коју се конкурише:
Назив пројекта:
Напомена: НЕ ОТВАРАТИ ПРЕ ЗАВРШЕТКА КОНКУРСА

Опширније
 
Најбољи студенти Палилуле испраћени на путовање по европским престоницама ПДФ Штампа Ел. пошта

Најбољих 75 студената Палилуле отпутовало је у вечерњим сатима 13. јула на осмодневно путовање, у оквиру пројекта „Студентске посете европским престоницама културе 2015“, којим их је наградила Градска општина Палилула. До 20. јула академци ће обићи знаменитости Минхена, Амстердама, Плзена и Прага.

Студенте је испред Установе културе Палилула, поред родитеља, испратио председник Градске општине Палилула Стојан Николић који им је пожелео срећан пут.

Опширније
 
Грамата захвалности патријарха Иринеја Стојану Николићу ПДФ Штампа Ел. пошта

Његова светост патријарх српски Иринеј уручио је председнику Градске општине Палилула Стојану Николићу Грамату, повељу, на свечаној литургији коју је служио поводом Петровдана у Цркви светих апостола Петра и Павла у Котежу, у знак захвалности за његово несебично залагање и помоћ Општине Палилула око изградње и завршетка овог котешког храма.

 
Ревијална утакмица на новоотвореном терену у Крњачи ПДФ Штампа Ел. пошта

Грађани Крњаче добили су 12. јула терен за мали фудбал који је изградила Градска општина Палилула, на простору иза Цркве светог Луке на Зрењанинском путу. Терен је отворио председник Градске општине Палилула Стојан Николић, а затим је одиграна ревијална утакмица између фудбалског тима из Крњаче „Свети Лука“ и тима Градске општине Палилула.

Николић је рекао да је Крњача заслужила да добије спортски терен који ће користити и деца и одрасли и да се нада да су најмлађи добили прилику да се више баве спортом. Најавио је да ће до краја лета Општина изградити парк у дворишту Основне школе „Зага Маливук“ у Крањачи.

 
Нови терен за мали фудбал у Крњачи ПДФ Штампа Ел. пошта

Терен за мали фудбал који је Градска општина Палилула изградила у Крњачи, на простору иза Цркве светог Луке на Зрењанинском путу, биће отворен 12. јула у 11.00 часова.

Терен ће свечано отворити председник Градске општине Палилула Стојан Николић након чега следи ревијална утакмица између фудбалског тима из Крњаче „Свети Лука“ и тима Градске општине Палилула.

 
Награђени победници акције „За зеленији Београд“ на Палилули ПДФ Штампа Ел. пошта

На пригодној свечаности председник Градске општине Палилула Стојан Николић уручио је 10. јула награде победницима у акцији „За зеленији Београд“.

Опширније
 
Градска општина Палилула добила Акциони план за безбедност саобраћаја ПДФ Штампа Ел. пошта

Градска општина Палилула је добила пројекат Акционог плана за спровођење стратегије за безбедност саобраћаја на путевима на територији општине Палилула који је израдио Саобраћајни факултет из Београда.

Пројекат је поручио Савет Градске општине Палилула за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима из делокруга Градске општине Палилула.

Акциони план садржи анализу саобраћајних незгода, анализу индикатора безбедности саобраћаја, која се састоји од анализе употребе заштитних система, брзине возила, понашања возача и пешака, као и улоге Градске општине Палилула кад је у питању безбедност саобраћаја на њеној територији. План поред осталог садржи и „swot“ анализу система безбедности саобраћаја.

 
Сусрет са студентима за срећан пут по европским престоницама ПДФ Штампа Ел. пошта

Председник Градске општине Палилула Стојан Николић састао се 6. јула са студентима које је Градска општина Палилула наградила  путовањем у оквиру пројекта „Студентске посете европским престоницама културе 2015“. Захваљујући свом успеху на студијама на бесплатно путовање поћи ће 75 најбољих студената Палилуле и боравити у Минхену, Амстердаму, Плзену и Прагу од 13. до 20. јула.

Опширније
 
Свечано уручени таблет рачунари најбољим основцима Палилуле ПДФ Штампа Ел. пошта

Вуковцима, најбољим основцима Палилуле 4. јула су уручени таблет рачунари којим их је наградила Градска општина Палилула за постигнуте резултате у досадашњем школовању.

Честитке су им упутили и уручили поклоне председник Градске општине Палилула Стојан Николић, заменик председника Љубиша Ђуровић, председник Скупштине Аца Јевтић и члан Већа општине Игор Јојкић, задужен за образовање.

Ђаци генерације награђени су још, као и претходне две године, десетодневним летовањем на Крфу у оквиру пројекта „Стопама наших предака“ који Градска општина реализује у сарадњи са часописом за децу „Светосавско звонце“.

Опширније
 
Списак студената који ће бесплатно обићи европске престонице ПДФ Штампа Ел. пошта

Избор 75 студената Палилулаца, који ће бесплатно путовати у организацији Градске општине Палилула у оквиру пројекта „Студентске посете европским престоницама културе 2015“, од 13. до 20. јула и посетити Минхен, Амстердам, Плзен и Праг, је завршен.

ПРЕУЗМИТЕ:

Списак изабраних студената (PDF 38KB)

 
Општина Палилула поставила надстрешнице на пет аутобуских стајалишта ПДФ Штампа Ел. пошта

Градска општина Палилула поставила је 2. јула надстрешнице на пет стајалишта јавног градског превоза на следећим локацијама:

- Стајалиште „Маријана Грегоран“ у ул. Миријевски булевар, у смеру према граду, на траси аутобуских линија 25п и 74;
-  Стајалиште „Војводе Мицка Крстића“ у Вишњичкој улици, у смеру према Вишњици, на траси линија: 25п, 32, 32е, 35, 35л, 74 и 202;
-  Стајалиште „Војводе Мицка Крстића“ у Вишњичкој улици, у смеру према граду, на траси линија: 25п, 32, 32е, 35, 35л, 74 и 202;
-  Стајалиште „Миријевски булевар“ у Вишњичкој улици, у смеру ка Вишњици, на траси линија: 25п, 32, 32е, 35, 35л, 74 и 202;
-  Стајалиште „Миријевски булевар“ у Вишњичкој улици, у смеру према граду, на траси аутобуса: 25п, 32, 32е, 35, 35л, 74 и 202.

 
Таблет рачунари за најбоље ученике Палилуле ПДФ Штампа Ел. пошта

Градска општина Палилула наградиће 167 вуковаца из 17 основних школа са Палилуле Тесла таблет рачунарима, а ђаке генерације као и ранијих година десетодневним боравком на Крфу у оквиру пројекта „Стопама наших предака“, који се реализује у сарадњи са часописом за децу СПЦ „Светосавско звонце.

Таблет рачунаре најбољим палилулским основцима уручиће председник Градске општине Палилула Стојан Николић, 4. јула, на три места, зависно од територије којој школе припадају.

Опширније
 
Подељени гусеничари за инвалидска колица ПДФ Штампа Ел. пошта

Градска општина Палилула уручила је 1. јула Друштву за церебралну парализу Палилула 7 гусеничара за инвалидска колица за пењање и спуштање низ степенице и савладавње осталих архитектонских препрека које онемогућавају њихово кретање.

Потписивању уговора о примопредаји између председника Градске општине Палилула Стојана Николића и председника Друштва за церебралну парализу Палилула Бојана Чепића присуствовали су чланови Друштва којима су гусеничари намењени и предати на коришћење.

Опширније
 
Победник „Трофеја Видовдана 2015“ екипа „Бовекса“ ПДФ Штампа Ел. пошта

Победник „Трофеја Видовдана 2015“, турнира у малом фудбалу који је Градска општина Палилула организовала 23 годину заредом, је екипа „Бовекса“. Прелазни пехар победнику је уручио председник Градске општине Палилула Стојан Николић на спортском терену „Видовдан“ у Новој Борчи, где се тардиционално одржава турнир.

Друго место освојио је „Ботафого“, а трећи су били фудбалери екипе под називом „Борусија Дортмунд“, док је четврта екипа „Само вас гледамо“.

Опширније
 
Постављање и поправке осветљења на Палилули ПДФ Штампа Ел. пошта

У склопу радова ЈКП Јавно осветљење, а на захтев Градске општине Палилула на територији наше општине извршене су поправке и  постављање јавног осветљења на више локација, у периоду од 19. до 25. јуна.

Зрењанински пут код „Поршеа“ – измештање стуба; Ратних војних инвалида бр. 17-19 – постављање 2 рефлектора; насеље Дунавац – фудбалски терен – постављање 2 стуба, 3 светиљке и 4 рефлектора; Станислава Белојанског – Преток – постављање 2 светиљке; ОШ „Иван Милутиновић“ Велико Село – 2 стуба и 2 светиљке; 210. нова код бр. 21в и 23 Попова бара с- Борча – 4 светиљке.

План извођења радова од 26. јуна до 2. јула:

Грге Андријановића бр. 3к и 3м – монтажа светиљки; Пут за Црвенку, други пролаз бр. 29а – подизања бетонских стубова, извлачење мреже и монтажа светиљки; Пут за Црвенку 5. део, бр. 13 – монтажа светиљки.

 
Пакетићи о безбедности у саобраћају свим палилулским првацима ПДФ Штампа Ел. пошта

Пакетићи са брошурама и ЦД-ом о безбедности у саобраћају биће подељени првацима свих 17 основних школа на Палилули, уз ђачке књижице. Укупно 1.605 пакетића едукативног садржаја о томе како да се понашају као пешаци у саобраћају, за најмлађе Палилулце обезбедила је Градска општина Палилула у сарадњи са фирмом „Модел 5“ и Центром за унапређење друштва.

Градска општина Палилула организовала је у склопу пројекта едукације о безбедности у саобраћају основаца од првог до трећег разреда практичну обуку, 11. јуна на полигону Основне школе „Раде Драинац“. Обуку коју су на занимљив и поучан начин представили саобраћајни инструктори прошло је више стотина палилулских основаца.

 
''ВИКЕНД ТРОЈКА ИЗ БЛОКА'' ПОНОВО НА ПАЛИЛУЛИ ПДФ Штампа Ел. пошта

Градска општина Палилула је другу годину заредом суорганизатор хуманитарне манифестације „Тројка из блока“ на територији наше општине са Хуманитарном организациојм „Срби за Србе“.

Турнир  у брзом шутирању тројки под називом „Викенд Тројке из блока на Палилули“ одржаће се  у Борчи (субота, 20. јун од 17.00 часова, кошаркашки терени ОШ „Јован Ристић“) и на Ади Хуји (недеља, 21. јун од 17.00 часова, кошаркашки терен поред кафића „Дилема“).

Опширније
 
Традиционална „Вишњијада“ у Овчи ПДФ Штампа Ел. пошта

Традиционална манифестација „Вишњијада – Овча 2015“ одржаће се 21. јуна од 12.00 часова у Дому културе у Овчи у организацији Удружења  жена „Етно арт“ из Овче.

Поред такмичарског карактера и избора најбољих производа од вишања – сок, слатко, колачи, манифестација има и културно обележје. Удружења која се баве очувањем обичаја и традиције српског и румунског народа приказаће изложбу народних ношњи и рукотворина домаће радиности.

У 13.00 часова почиње културно-уметнички програм.

Најбољим домаћицама у прављењу производа од вишања припашће пригодне награде.

 
Финале Меморијалног турнира у малом фудбалу „Пеца и Муки“ ПДФ Штампа Ел. пошта

Финале другог Меморијалног турнира у малом фудбалу „Пеца и Муки“, посвећен рано преминулим Вишњичанима Предрагу Николићу и Саши Љубићу, у организацији Градске општине Палилула, одржава се 13. јуна, од 20.30 часова, на терену Основне школе „Иван Милутиновић“ (ул. Маршала Тита 101) у Вишњици.

Полуфиналне утакмице између екипа „Фарбара Весић“ и „Bovex“ и „USD Cable“ и „Муки 2015“, почињу у 20.30 часова.

Пехаре победницима уручиће председник Градске општине Палилула Стојан Николић. Поред пехара следе и награде -  за прво место 200.000 динара, друго 100.000 динара и за треће 50.000 динара.

 
Дечји мјузикл и представе бесплатно ПДФ Штампа Ел. пошта

У организацији и под покровитељством Градске општине Палилула за децу Палилуле, узраста од 4 до 16 година, бесплатно се приказује дечји мјузикл под називом „Anything can happen“, три дана у три термина.

Првог дана, 11. јуна у Установи културе Палилула на Сцени Стаменковић, најмлађи Палилулци уживали су у  дечјем мјузиклу, музичком театру у коме се представило двадесетак глумаца студија Arts Factory. Режисер мјузикла је Јелица Ковачевић, кореограф Вание Вронди, сценограф и костимограф Александар Зубановић.   

Реприза мјузикла је 12. јуна у 15.00 часова и 15. јуна у 19.00 часова.

Опширније
 
„Сваки дечак прави у души је плави“ - турнир палилулских основних школа у фудбалу ПДФ Штампа Ел. пошта

“Сваки дечак прави у души је плави”, назив је турнира у малом фудбалу, који већ неколико година организује Канцеларија за младе Палилула у сарадњи са ОФК Београдом и са свим основним школама на територији општине Палилула и одржаће се 13. јуна од 9.00 до 15.00 часова на малом стадиону ОФК Београда (поред ресторана „Романтичари“).

Подршка школарцима биће фудбалери ОФК Београда и волонтери Канцеларије за младе Палилула, као и челници Градске општине Палилула, који ће присуствовати завршници турнира од 13.00 часова кад почињу полуфиналне утакмице.

Опширније
 
Осветљење за ОШ „Иван Милутиновић“ у Великом Селу ПДФ Штампа Ел. пошта

На захтев Градске општине Палилула Секретаријат за енергетику изводиће радове на постављању осветљења у дворишту Основне школе „Иван Милутиновић“ у Великом Селу, од 12. до 15. јуна.

По истом захтеву осветљење је постављено на Овчанском путу код бр. 72 а,  до бр. 72 б, 9. јуна.

 
Радознали мали школарци учили о безбедности у саобраћају ПДФ Штампа Ел. пошта

Практично учење о безбедности у саобраћају на полигону Основне школе „Раде Драинац“ у Борчи, прошли су 11. јуна ученици свих основних школа са Палилуле, од првог до трећег разреда. Едукацију је организовала Градска општина Палилула у сарадњи са фирмом „Модел 5“ и Центром за унапређење друштва.

Школарцима који су радознало пратили сва упутства инструктора подељен је промотивни материјал како да се безбедно понашају у саобраћају, а 1.605 првачића из 17 палилуских основних школа добило је  и пакетиће са уџбеником и ЦД-ом са приказима реалних ситуација у саобраћају у којима се могу наћи као пешаци.

 
Садашњи и некадашњи ученици понос Пете београдске гиманзије ПДФ Штампа Ел. пошта

Обележавање 110 година постојања Пете београдске гимназије окупило је некадашње и садашње ђаке и наставнике 11. јуна на свечаности у Установи културе Палилула, којој су поред многих званица присуствовали и челници Градске општине Палилула, председник Стојан Николић и заменик председника Љубиша Ђуровић.

Опширније
 
Пехари и лопте за најбоље у акцији „Спорт у школама“ на Палилули ПДФ Штампа Ел. пошта

Свечана додела пехара и лопти најбољим палилулским основним и средњим школама за постигнуте резултате током 2014/2015 школске године на општинским такмичењима у малом фудбалу, рукомету, одбојци, кошарци и атлетици, у овиру пројекта „Спорт у школама“, који спроводи Градска општина Палилула у сарадњи са Спортским савезом Палилуле, обављена je 10. јуна у Установи културе Палилула.

Опширније
 
Обележавање 110 година Пете београдске гимназије ПДФ Штампа Ел. пошта

Пета београдска гимназија обележава значајан јубилеј, 110 година постојања, 11. јуна у 13.00 часова у Установи културе Палилула на Сцени Стаменковић.

Пригодан програм извешће хор са насловном песмом Gaudeamus igitur и биће приказана представа „Одбрана и пад Београда“, по сценарију Растка Јевтовића и у режији Ивана Јевтовића.

О историјату Прве женске – Пете београдске гимназије и резултатима рада једне од најугледнијих престоничких гиманзија, говориће Савић Минић, директор гимназије.

 
Едукација палилулских основаца о безбедности у саобраћају ПДФ Штампа Ел. пошта

Едукација о безбедности у саобраћају палилулских основаца од првог до трећег разреда, коју организује Градска општина Палилула у сарадњи са фирмом „Модел 5“ и Центром за унапређење друштва, биће практично изведена, 11. јуна, у 10.00 часова, на полигону Основне школе „Раде Драинац“ у Борчи.

Свим школарцима биће  подељен промотивни материјал како да се безбедно понашају у саобраћају, а 1.605 првачића из 17 палилуских основних школа добиће и пакетиће са уџбеником и ЦД-ом са приказима реалних ситуација у саобраћају у којима се могу наћи као пешаци.

 
Безбедност мотоциклиста на семинару за палилулске основце ПДФ Штампа Ел. пошта

Безбедност мотоциклиста и њихово правилно понашање у саобраћају била је тема семинара „Видимо се на Палилули“, који су пратили ученици од петог до осмог разреда свих основних школа са Палилуле.

Градска општина Палилула је прва општина у граду која је организовала ову едукативну манифестацију у сарадњи са Српским комитетом за безбедност саобраћаја, 4. јуна у Установи културе Палилула.

Опширније
 
„Трофеј Видовдана 2015“ – турнир у малом фудбалу ПДФ Штампа Ел. пошта

Почело је пријављивање учесника за традиционални турнир у малом фудбалу „Трофеј Видовдана 2015“, који организује Градска општина Палилула 23. годину заредом, и траје до 12. јуна.

Турнир се одржава на терену „Видовдан“ у месној заједници Нова Борча од 13. до 28. јуна, кад се игра финална утакмица.

Учешће по екипи износи 12.000 динара и број екипа је ограничен.
Победницима ће припасти новчане награде и пехари – за прво место 240.000 динара и прелазни пехар турнира, за друго 120.000 динара и пехар, као и за треће место и износ од 60.000 динара. Пехаре ће освојити и најбољи играч, голман, стрелац, као и најбољи млади играч до 21 године.

За све информације о турниру заинтересовани се могу јавити на тел. 33 25 547 и 064/63 712 72.

 
Посета европским престоницама за најбоље студенте Палилуле ПДФ Штампа Ел. пошта

Градска општина Палилула  посредством своје Канцеларије за младе организује бесплатно студијско путовање за 75 успешних студената Београдског универзитета са пребивалиштем на Палилули, у оквиру пројекта „Студентске посете европским престоницама културе 2015“.

Путовање траје од 13. до 20. јула у оквиру којег ће бити посећени Минхен, Амстердам, Плзен и Праг.

Опширније
 
„Видимо се на Палилули“ - семинар о безбедности у саобраћају палилулских основаца ПДФ Штампа Ел. пошта

„Видимо се на Палилули“ назив је семинара о безбедности у саобраћају,  посвећен палилулским основцима, који се одржава 4. јуна у Установи културе Палилула, од 10.00 до 12.00 часова.

Ученици из свих 17 основних школа са Палилуле са својим наставницима присуствоваће семинару. Едукативни садржај семинара предочиће им значај понашања у саобраћају и познавање саобраћајних прописа који су од битни за њихову безбедност као учесника у саобраћају са посебним акцентом на двоточкаше.

Опширније
 
Трећи круг „Палилулског пословног анђела“ ПДФ Штампа Ел. пошта

Трећи круг пројекта „Палилулски пословни анђео“ у оквиру којег  се најбољи бизнис план награђује са 3.333 евра, почиње пријављивањем 1. јуна и траје до 20. јуна. Пројекат заједнички реализују компанија  Еурорачуноводство као спонзор почетног капитала за будућег малог предузетника и Градска општина Палилула.

Сви пријављени кандидати проћи ће обуку за писање бизнис плана, након чега следи избор и проглашење победника средином јула.

Пријаве се могу слати на Клуб привредника општине Палилула: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели или позивом на тел. 062/363072 Лана Ћурчић, координатор за обуку бизнис плана.

 
Успешно завршена трећа сезона акције „Пливај и уживај“ ПДФ Штампа Ел. пошта

Трећа сезона бесплатне акције пливања Градске општине Палилула „Пливај и уживај“, завршена је успешно 29. маја последњим часовима пливања на базену Ташмајдан.

Од почетка акције више од 5.500 деце узраста од 7 до 16 година искористило је могућност да науче да пливају.  Сви полазниоци прошли су школу пливања, уз стручни надзор инструктора и на крају полагање  теста пре уласка у велики базен. Термини за пливање били су организовани сваког радног дана од 10.00 до 11.00 и од 15.00 до 16.00 часова, као и више термина за мали базен за најмлађе непливаче.

Опширније
 
Палилула поклања гусеничаре удружењима особа са инвалидитетом ПДФ Штампа Ел. пошта

Демонстрирање употребе гусеничара за пењање уз степенице и спуштање низ степенице у инвалидским колицима, које ће Градска општина Палилула поклонити удужењима особа са инвалидитетом са Палилуле, обављена је 28. маја, на степеништу у згради Општине, након испоруке од стране фирме Ортопедија – Нови живот.

Градска општина Палилула купила је 7 гусеничара за савладавање архитектонских препрека, пре свега степеница, који се користе  једноставном монтажом на колица за кретање особа са инвалидитетом уз помоћ друге особе. Како је саопштио председник Градске општине Палилула Стојан Николић, гусеничари ће бити подељени удружењима особа са инвалидитетом,

Опширније
 
Палилула на Ади Хуји у Дану изазова ПДФ Штампа Ел. пошта

Градска општина Палилула учествоваће на Међународном Дану изазова 27. маја, спортским активностима на Ади Хуји на спортским теренима на кеју, од 10.00 до 14.00 часова.

У сарадњи са Спортским савезом Палилуле организовано је учешће основаца, спортских организација и рекереативаца.

Конкуренти општине Палилула у надметању у спортско-рекреативним садржајима су Панчево и Суботица.

Програм Дана изазова на Ади Хуји почеће наступом атлетичара ОАК Београд, затим следе: турнир основаца у малом фудбалу, промоција клизачког спорта уз учешће клизачких клубова „Олимпик“ и „Хелена Пајовић“, гимнастичарке Гимнастичког друштва Палилула, Кошаркашки клуб „Пут“, Аикидо клуб „Врачаревић“, као и Рукометни клуб Београд.  Рекреативци ће се опробати у пикаду, надвлачењу конопца и бадминтону.

 
Гостовање руске позоришне трупе у Петој београдској гимназији ПДФ Штампа Ел. пошта

Академско позориште “Федор Волков” из Јарослава извешће 27. маја у 13.00 часова у Камерној сцени Пете београдске гимназије позоришну представу “Сањао сам врт”, по делу “Лепотица” Владимира Набокова.

Пета београдска гимназија позива све заинтересоване да присуствују овом извођењу.

 
Kонкурс за финансирање активности у области безбедности у саобраћају ПДФ Штампа Ел. пошта

Р е п у б л и к а  С р б и ј а
ГРАД БЕОГРАД
ГРАДСКА ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА
-Комисија за реализацију Програма општинског
Савета за координацију послова безбедности саобраћаја
на путевима Градске општине Палилула
Број:
14.05.2015.
Б е о г р а д

У складу са Уговором закљученим између Секретаријата за саобраћај Градске управе град Београда и Градске општине Палилула о финансирању Програма општинског тела за координацију безбедности саобраћаја на путевима Градске општине Палилула и решења Већа ГО Палилула о образовању Комисије за реализацију Програма општинског Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима Градске општине Палилула
Градска oпштина Палилула 14. маја 2015. године расписује:

Kонкурс за финансирање активности у области  безбедности у саобраћају

1. Институције и установе које могу конкурисати
• Основне школе на територији Градске општине Палилула
• Високошколске установе на територији града Београда које се баве унапређењем безбедности саобраћаја

2. Институције и установе могу конкурисати за средства по следећим областима

• Програм едукације и информисања ученика основних школа на територији ГО Палилула у области безбедности саобраћаја
• Израда акционог плана за спровођење Стратегије за безбедност саобраћаја на територији ГО Палилула

3. Општи услови конкурса

• Право конкурисања за доделу средстава на конкурсу имају наведене институције и установе које до 25.05.2015. године до 15:30 часова предају свој предлог пројекта на прописаном обрасцу са пратећoм документацијом.

Опширније
 
Трећи конкурс за суфинансирање пројеката удружења грађана у 2015. години ПДФ Штампа Ел. пошта

Р е п у б л и к а  С р б и ј а
ГРАД БЕОГРАД
ГРАДСКА ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА
-Комисија за избор програма/пројеката удружења грађана
Број:
12.05.2015.
Б е о г р а д

У складу са одлуком Скупштине ГО Палилула о начину суфинасирања удружења грађана средствима из буџета ГО Палилула и одлуке Комисије за избор програма/пројеката удружења грађана
Градска oпштина Палилула 12. маја 2015. године расписује:  Трећи конкурс за суфинансирање пројеката удружења грађана у 2015. години

1. Организације које могу конкурисати
• Удружења која спроводе програме који се односе на безбедност у саобраћају у периоду од најмање три године на територији града Београда

2. Удружења грађана могу конкурисати за средства по следећим областима

• Програм промоције унапређења безбедности младих мотоциклиста на територији ГО Палилула
• Програм едукације и информисања ученика основних школа на територији ГО Палилула у области безбедности саобраћаја

Опширније
 
Пријављивање за акцију „За зеленији Београд“ на Палилули ПДФ Штампа Ел. пошта

Пријављивање за такмичење у акцији „За зеленији Београд“ на општини Палилула траје до 5. јуна.

Такмичарске категорије у оквиру којих грађани и институције могу пријавити своје зелене површине су следеће:
- Најлепша зелена површина око стамбене зграде
- Најлепши балкон
- Најлепша зелена површина испред пословног објекта
- Најлепше школско двориште
- Најлепше зеленило око обданиша

Пријаве се могу слати мејлом: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели . rs или на тел. 3236 221, лок. 168.

Победници на општинском нивоу учествоваће и на градском такмичењу.

 
Откривена табла посвећена краљици Марији ПДФ Штампа Ел. пошта

У склопу акције Градске општине Палилула постављања инфо мап табли у улицама које носе имена знаменитих личности, 9. маја је откривена табла  посвећена краљици Марији, на згради у Улици краљице Марије 2-4.

Таблу је открио принц Александар, син престолонаследника Александра II Карађорђевића и праунук краљице Марије у присуству председника Градске општине Палилула Стојана Николића и председавајућег Крунског савета Драгољуба Ацовића.

Принц Александар је изјавио да је почаствован и врло срећан и поносан што присуствује и открива таблу која је посвећена његовој прабаки и која доприноси ожививљавању историје Србије и очувању српског идентитета. „Србија има толико пуно културе и лепота којих се треба присећати“, нагласио је принц Александар.

Опширније
 
Уручена признања општине Палилула поводом Марковдана ПДФ Штампа Ел. пошта

Литургијом коју је служио патријарх Иринеј у Цркви светог Марка почело је обележавање славе Градске општине Палилула Марковдан.

Свечаност је настављена  у Установи културе Палилула где су додељена  признања појединцима и институцијама, која су им  уручили председник Градске општине Палилула Стојан Николић, заменик председника Љубиша Ђуровић и председник Скупштине Аца Јевтић.

У има града Београда славу је честитао председник Скупштине града Никола Никодијевић.

Госте и добитнике признања поздравио је председник Градске општине Палилула Стојан Николић који је између осталог рекао да је слава прилика да се истакне палилулски дух који Градска општина Палилула покушава да ствара у заједништву са грађанима у свим њеним деловима и који се испољава кроз  акције и манифестације, како за време прошлогодишњих поплава, тако и у дружењу са најмлађима на манифестацијама „Деда Мраз је са Палилуле“ и „Пливај и уживај“,  кроз организовање летовања за најбоље ђаке на Крфу и кроз многе друге акције. Николић је објавио да Градска општина Палилула покреће ускоро пројекат који ће допринети порасту наталитета и у оквиру којег ће свака палилулска новорођена беба  добити значајну финансијску помоћ, као и погодности од палилулских привредника у виду попуста приликом куповине опреме за бебе. Аплаузом је пропраћен податак да је општина Палилула једина општина у граду која има позитиван природни прираштај.

Опширније
 
Две бесплатне представе - за децу и за одрасле ПДФ Штампа Ел. пошта

Две представе које Градска општина Палилула поклања својим суграђанима биће изведене у Установи културе Палилула на Сцени Стаменковић, у недељу, 10. маја.

У 12.00 часова на репертоару је представа за децу, узраста од 6 до 12 година, „Чаробне речи“, ауторке Бранке Боретић Миленковић.  Представу у којој се говори о моћи четири чаробне речи и борби добра и зла реализују Studio Via Gratie Art Room, а играју глумци Јелица Ковачевић, Мина Контић и Милош Јањић.

Комедија „Пази  с киме спаваш“, у главној улози са Мирком Васиљевић, на репертоару је у 20.00 часова. Играју још Игор Дамњановић, Зинаида Дедакин, Немања Јанчић и Семир Гицић. Аутор комедије засноване на теми забрањене љубави је Семир Гицић, режија Игор Дамњановић.

Карте за представе могу се подићи у Градској општини Палилула – први спрат, соба 14, од 9.00 до 16.00 часова сваког радног дана.

Информације на телефон 269 44 29.

 
Палилула прославља Марковдан ПДФ Штампа Ел. пошта

Данашњим атлетским кросом на Ади Хуји Градска општина Палилула почела је обележавање крсне славе Марковдан. Малишани из палилулских вртића, основци, атлетичари ветерани и рекреативци успешно су истрчали крос, а најбољима су припали пехари и медаље.

Опширније
 
Представа „Без ружних речи“ за мале Палилулце ПДФ Штампа Ел. пошта

Градска општина Палилула поклања још једну представу својим најмлађим суграђанима. „Без ружних речи“ је представа коју ће мали Палилулци,  моћи да гледају 3. маја у 18.00 часова у Установи културе Палилула на Сцени Стаменковић.  

Рађена по мотивима текста Душка Радовића, представа је намењена публици од 6 до 12 година, која ће уживати у шали, хумору, досеткама, богатој сценографији и костимима, у извођењу Позоришта „Игралиште“

У представи играју Новак Томић, Данијела Грбовић, Јелица Ковачевић и Кристина Млађеновић. Режија је поверена Новаку Томићу, а сценографија Катарини Мајкић и Данијели Грбовић.

Карте за представу могу се преузети у Градској општини Палилула- први спрат, соба 14, од 9.00 до 16.00 часова сваког радног дана.

Информације на телефон 011/269 44 29.

 
Петиција за текућу воду у рукавцу на Ади Хуји потписивана на Супенатурал фестивалу ПДФ Штампа Ел. пошта

Девети Супернатурал фестивал на Ади Хуји, 26. априла, окупио је око 10.000 људи  у Супернатурал парку.

За време одржавања манифестације посетиоци су потписавали петицију Градске општине Палилула, да се урбанистичко уређење Аде Хује и увођење текуће воде у рукавац, загађен токсичним муљем, прогласи пројектом од националног значаја.

„Драго ми је што све више света открива Аду Хују. Решење проблема рукавца почиње од упознавања јавности са тим проблемом. Врло брзо ћемо изаћи са конкретним потезима за чишћење рукавца, зато је битно да што више људи потпише петицију“, рекао је председник Градске општине Палилула Стојан Николић.

Опширније
 
Котлићи за најбоље рибље чорбе у Падинској Скели ПДФ Штампа Ел. пошта

Такмичење у прављењу рибље чорбе  у Падинској Скели, 26. априла, у организацији  Градске општине Палилула и Клуба спортских риболоваца ПКБ – Панчевачки рит – Падинска Скела, oкупило је 12 такмичара.

Прво место по мишљењу комисије сачињене од професионалних кувара освојио је Димитрије Јовановић, други је био Милош Ћурчић, а трећи Горан Анђелковић.

Награде победницима, котлиће, уручио је председник Градске општине Палилула Стојан Николић, као и захвалнице свим учесницима. Посетиоци котлића у Падинској Скели, који су пробали чорбе сагласни су да су све чорбе биле добре и да су се сви учесници такмичења потрудили.

Малишанима и сениорима који су учествовали у такмичењу у риболовачким бацачким дисциплинама припале су награде у риболовачкој опреми.

Међу најмлађима победила је Дуња Пјановић, други је био Илија Станковић, а трећи Александар Милићевић. Први међу сениорима је Ненад Ивковић, други је био Драган Бруси, а трећи Милета Станојевић.

 
ДЕВЕТИ СУПЕРНАТУРАЛ ФЕСТИВАЛ НА АДИ ХУЈИ У АКЦИЈИ ЗА РУКАВАЦ ПДФ Штампа Ел. пошта

Тема овогодишњег деветог Супернатурал фестивала, који ће се одржати 26. априла у Супернатурал парку на Ади Хуји, од 12.00 до 20.00 часова је проналажење одрживог решења за рукавац Аде Хује, који представља један од најзагађенијих водотокова Београда. Покровитељи фестивала су Градска општина Палилула и Секретаријат за заштиту животне средине града Београда.

Опширније
 
Представе за мале и одрасле Палилулце ПДФ Штампа Ел. пошта

Градска општина Палилула наставља поделу бесплатних карата својим суграђанима за позоришне представе у Установи културе Палилула на Сцени Стаменковић. Представе се приказују за предшколце и њихове родитеље, школарце учеснике акције „Пливај и уживај“, чланове удружења пензионера и особа са инвалидитетом, пензионере кориснике акције „Пливај и уживај“ и све остале грађане Палилуле који воле позориште.

Опширније
 
Такмичење палилулских основаца и средњошколаца у атлетици ПДФ Штампа Ел. пошта

Општинско такмичење у атлетици палилулских основаца и средњошколаца, одржаће се 27. априла, од 8.30 до 13.00 часова, на Омладинском стадиону Београд (Мије Ковачевића 10), улаз са северне стране стадиона. Такмичење организује Градска општина Палилула у сарадњи са Спортским савезом Палилула у оквиру акције „Спорт у школама“.

Дисциплине такмичења су скок у даљ, скок у вис и бацање кугле.

Први наступају основци, пети и шести разреди у 8.30 часова, од 10.00 часова са такмичењем крећу ученици седмих и осмих разреда, а у 11.30  надметање почињу средњошколци.

 
Велико интересовање малих матураната за избор будућег занимања ПДФ Штампа Ел. пошта

Мали матуранти који су још увек у дилеми коју средњу школу да упишу, имали су прилику да се информишу о избору свог будућег занимања, 22. априла на Сајму образовања у Установи културе Палилула, одржаног у организацији Градске општине Палилула.

Опширније
 
Нове представе и концерт за предшколце и њихове родитеље ПДФ Штампа Ел. пошта

Градска општина Палилула поново поклања бесплатне улазнице за нове представе за  предшколце и њихове родитеље, као и концерт женске певачке групе „Огрлица од бисера“, у Установи културе Палилула на Сцени Стаменковић.

Први на репертоару је концерт, 22. априла у 19.00 часова.

Монодрама „Милунка Савић“ у извођењу глумца Ивана Зарића, биће приказана 23. априла у 20.00 часова за родитеље предшколаца.

Представу „Срећни принц“ у извођењу Школе глуме из Овче, коју води Анка Милић Јоксимовић, предшколци ће гледати, 25. априла у 12.00 часова.

Карте за представе и концерт могу се преузети у Градској општини Палилула - први спрат, соба 14 од 9.00 до 16.00 сваког радног дана. Информације на телефон 011/269-44-29.

 
Сајам образовања на Палилули ПДФ Штампа Ел. пошта

Градска општина Палилула и Установа културе Палилула организују Сајам образовања за мале матуранте, 22. априла, од 11.00 до 15.00 часова, на којем ће 26 београдских средњих школа презентовати своје програме и образовне профиле.

На штандовима у Установи културе Палилула, ученици и наставници представиће своје школе путем видео презентација, макета, модела, практичног рада на самом штанду, флајера, плаката,  како би будућим средњошколцима олакшали избор њиховог будућег позива.

 
Интернационални “Куп Србија опен 2015” у дечијем фитнесу ПДФ Штампа Ел. пошта

У организацији Градске општине Палилула и Београдског савеза за боди билдинг и фитнес, одржава се Интернационални “Куп Србија опен  2015” у  дечијем фитнесу,  за девојчице и дечаке, узраста од 7 до 15 година, 19. априла, у Установи културе Палилула, са почетком у 17.00 часова.

Очекује се учешће око 100 девојчица и дечака из Београда и целе Србије, чије ће резултате вредновати интернационалне фитнес судије.

Манифестација има за циљ популаризацију спорта код деце и омладине, пре свега међу ученицима палилулских основних школа. Општина Палилула жели да и на овај начин омогући најмлађим Палилулцима да се бесплатно укључе у спортске садржаје и развијају спортски дух.

 
Представа „Мудро прасенце“ за палилулске предшколце ПДФ Штампа Ел. пошта

У склопу пројекта намењеног својим суграђанима Градска општина Палилула им поклања две представе у Установи културе Палилула на Сцени Стаменковић.

Предшколци Палилуле гледаће представу „Мудро прасенце“ у извођењу Пан Театра, 18. априла у 14.00 часова.

Карте се могу преузети до петка у Градској општини Палилула, Таковска 12, први спрат, соба 14, од 9.00 до 16.00 часова.
Информација на телефон 011/269-44-29.

Представа „Балкански шпијун“ у извођењу Позоришта „Бата Булић“ из Петровца на Млави, биће приказана 17. априла у 20.00 часова. Све улазнице су подељене родитељима малишана који похађају акцију „Пливај и уживај“.

 
Бизнис план за производњу украсног камена освојио 3.333 евра ПДФ Штампа Ел. пошта

Најбољи бизнис план у другом кругу „Палилулског пословног анђела“ који је  добио донацију компаније Еурорачуноводство од 3.333 евра, је бизнис план предузећа за производњу и продају украсног камена „Stone Wall“. Победник је објављен 15. априла на јавној презентацији 9 бизнис планова које је комисија, састављена од представника Градске општине Палилула, палилулског Клуба привредника, као покровитеља пројекта и Компаније Еурорачуноводство, одабрала у најужи избор

Аутор најбоље идеје и бизнис плана  и будући млади предузетник је Тијана Шкодрић, која ће заједно са оцем кренути у реализацију своје замисли и производње и продаје украсног камена за опремање станова и осталих простора. Главни материјал за украсни камен је песак и бели цемент.

Опширније
 
„Осмех Палилуле“ заблистао за малишане ПДФ Штампа Ел. пошта

На платоу испред комплекса Централ Гарден одржана је 7. априла хуманитарна манифестација под називом „Осмех Палилуле“, поводом обележавања Ускрса и ширења идеје племенитости.

Опширније
 
Изложба у ДЗ Палилула поводом Светског дана здравља ПДФ Штампа Ел. пошта

Поводом Светског дана здравља, 7. априла,  у Дому здравља Палилула, организова је изложба ликовних и литерарних радова ученика основних школа са Карабурме, Вишњичке Бање и Вишњице, са темом унапређења здравља и здравих стилова живота.

Опширније
 
Бесплатна представа за пензионерска удружења ПДФ Штампа Ел. пошта

Градска општина Палилула поново организује за своје најстарије суграђане бесплатну представу „Држ` не дај“, 4. априла у Установи културе Палилула, на Сцени Стаменковић.

Улазнице за представу подељене су Дневном центру за стара лица у Јабучкој улици, удружењима ратних војних инвалида и инвалида рада и Удружењу пензионера медицинских радника.

Опширније
 
Рок за доставу бизнис плана 7. април ПДФ Штампа Ел. пошта

Последњи дан за доставу бизнис плана у другом кругу „Палилулског пословног анђела“, је уторак, 7. април. Бизнис план се доставља препорученом пошиљком н/р Лана Ћурчић, Илије Гарашанина бр.5, канцеларија бр.1 „Еурорачуноводство“.

Најбољем бизнис плану припашће награда од 3.333 евра, коју додељује „Еурорачуноводство“ у оквиру пројекта „Палилулски пословни анђео“ и који реализује у сарадњи са Градском општином Палилула и палилулским Клубом привредника.

Прва, од укупно три награде и донације за најбољи бизнис план будућег младог предузетника, додељена је крајем прошле године.

 
Захвалница Удружења РВИ Градској општини Палилула ПДФ Штампа Ел. пошта

Представници Удружења РВИ општине Палилула уручили су 25. марта, Захвалницу председнику Градске општине Палилула Стојану Николићу,  за помоћ коју општина пружа њиховој организацији и чланству.

У делегацији су били Јован Радишић, Јово Ђуровић и Бранко Миланковић.

Неколико дана раније одржана је Скупштина Удружења РВИ, на којој су чланови упознати о припремама новог закона у области борачко-инвалидске заштите.

 
„Развеселити краљицу“ за палилулске малишане ПДФ Штампа Ел. пошта

Представа „Развеселити краљицу“  у извођењу позоришта „Игралиште“, намењена деци од 6 до 12 година, биће приказана 22. марта у 14.00 часова, на Сцени Стаменковић у Установи културе Палилула.

Бесплатне улазнице за малишане који похађају акцију „Пливај и уживај“ и остале мале Палилулце обезбедила је Градска општина Палилула.

У представи играју Новак Томић, уједно и аутор текста, Данијела Грбовић, Драган Степановић и Јелица Ковачевић. Сценографију потписују Катарина Мајкић и Данијела Грбовић, а режију Тома Курузовић.

 
Обука за освајање 3.333 евра ПДФ Штампа Ел. пошта

Дупло већи број кандидата у односу на првобитно пријављених 13 у трци за освајање других 3.333 евра у оквиру пројекта „Палилулски пословни анђео“, појавило се на обуци за писање и представљање бизнис плана, 19. марата у Установи културе Палилула.

Фирма „Еурорачуноводство“, донатор средстава обезбедила је обуку како би кандидати на квалитетан начин сачинили своју пословну концепцију за успешну реализацију.

Опширније
 
Други конкурс за суфинансирање пројеката удружења грађана у 2015. години ПДФ Штампа Ел. пошта

Р е п у б л и к а  С р б и ј а
ГРАД БЕОГРАД
ГРАДСКА ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА
-Комисија за избор програма/пројеката удружења грађана
Број:
19.03.2015.
Б е о г р а д

У складу са одлуком Скупштине ГО Палилула о начину суфинасирања удружења грађана средствима из буџета ГО Палилула и одлуке Комисије за избор програма/пројеката удружења грађана
Градска oпштина Палилула 19. марта 2015. године расписује:

Други конкурс за суфинансирање пројеката удружења грађана у 2015. години

Организације које могу конкурисати
• Удружења која спроводе спортске програме и активности у периоду од најмање три године

1. Удружења грађана могу конкурисати за средства по следећим областима

• Програм подршке спортским организацијама и клубовима
• Програм организације меморијалног турнира у малом фудбалу "Пеца и Муки"

Опширније
 
Надметање за нових 3.333 евра од „Палилулског пословног анђела“ ПДФ Штампа Ел. пошта

Обука кандидата за писање бизнис плана, пријављених на други конкурс у оквиру пројекта „Палилулски пословни анђео“, којим се додељује 3.333 евра најбољем будућем предузетнику, одржаће се 19. марта, са почетком у 9.00 часова, у Установи културе Палилула.

У конкуренцији за освајање почетног капитала за започињење бизниса налази се 13 кандидата, колико се пријавило на конкурс.
Након обављене обуке учесници пројекта пишу своје бизнис планове, а најбољи од њих на основу избора конкурсне комисије и јавног представљања биће награђен са 3.333 евра са којима ће кренути у реализацију предузетничке  идеје.

Опширније
 
Палилулски Пињата шоп и у Земуну ПДФ Штампа Ел. пошта

Пињата шоп, који је захваљујући пројекту „Палилулски пословни анђео“ кренуо са производњом играчака од папира, отвара после Палилуле, још један објекат - на Земунском кеју (Кеј ослобођења 7), 10. марта, у 17.30 часова. За малишане се припрема забава и играчке и игрице изненађења.

Опширније
 
Концерт и представа за даме Палилуле ПДФ Штампа Ел. пошта

Поводом 8. марта, Градска општина Палилула организује бесплатно, концерт и представу за жене Палилуле у Установи културе Палилула, 7. и 8. марта.


Концерт вокалног састава „Огрлица од бисера“, је 7. марта, у 19.00 часова за све оне даме Палилуле које нису имале прилику да дођу на претходна два њихова концерта изворних народних песама, 20. и 23. фебруара, такође, у Установи културе Палилула на Сцени Стаменковић, организована за пензионере Палилуле.


 

Представа „Држ не дај“, је 8. марта у 20. 00 часова.  „Држ не дај“ је урнебесна комедија  у независној продукцији, у којој двоје младих људи од момента кад се одлуче да заједно проведу живот, до тренутка кад испраћају последње госте са своје свадбе, проживљавају ствари за које су мислили да увек неко други доживљава и да се то њима не може догодити...

 

 
Бесплатна припремна настава за палилулске основце ПДФ Штампа Ел. пошта

Градска општина Палилула обезбедила је бесплатну припремну наставу за полагање завршног испита, за ученике 16 основних школа са Палилуле. Настава почиње 28. фебруара и траје до 30. маја, укупно 12 радних субота, и одржава се у матичним школама.
Свако одељење осмих разреда имаће по 48 часова, у оквиру којих ће се обрађивати градиво из српског језика, математике и комбинованог теста, који     обухвата физику, хемију, биологију, историју и географију.
Припремну наставу, чије организовање финансира Градска општина Палилула, ђацима држе њихови наставници.

 
Дипломе за нову генерацију пливача у акцији „Пливај и уживај“ ПДФ Штампа Ел. пошта

Дипломе у пливању нове генерације полазника акције Градске општине Палилула, „Пливај и уживај“, биће подељене 2. марта на базену Ташмајдан. Уручењу диплома претходи тестирање за прелазак из малог у велики базен и то за две групе палилулских школараца, учесника акције - у 10.00 и 15.00 часова.  

Под надзором инструктора малишани ће показати како су савладали краул, прсно и леђно пливање и одржавање у месту. Сви који су савладали технике пливања убудуће ће моћи да пливају  у великом базену, такође, под контролом тренера.

 
Продужен рок конкурисања за донацију „Палилуског пословног анђела“ ПДФ Штампа Ел. пошта

Сви заинтересовани будући предузетници за учешће у пројекту „Палилулски пословни анђео“, у оквиру којег се награђује најбољи бизнис план са 3.333 евра почетничког капитала, моћи ће да се пријаве на конкурс до 1. марта.

Рок је продужен за 10 дана како би одзив кандидата био што већи и тако омогућило свим младим будућим предузетницима да се припреме за конкурисање.

Ово је иначе друго надметање најбољих бизнис планова за 3.333 евра у оквиру „Палилуског пословног анђела“, који заједничи реализују компанија „Еурорачуноводство“, спонзор пројекта, Градска општина Палилула и Клуб привредника општине Палилула.

За одабране бизнис планове на конкурсу и њихове ауторе „Еурорачуноводство“ организује обуку, након које следи избор и донација за најбољу предузетничку идеју.

За све информације о конкурсу и начину пријаве контактирати Градску општину Палилула на тел. 2694 429 или електорнским путем Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

У склопу „Палилулског пословног анђела“ награђују се три најуспешнија бизнис плана са по 3.333 евра. У првом кругу пројекта, крајем прошле године, победио је Милош Рађеновић са бизнис планом за „Пињата шоп“, који се бави производњом уникатних папирних играчака.

 
„Италијански карневал“ у Установи културе Палилула ПДФ Штампа Ел. пошта

Удружење “Италија-Србија” у сарадњи са Градском општином Палилула и познатим центрима као што су Creatrix, Ad libitum, Eatalian i Play media организују манифестацију под називом “Италијански карневал” 22. фебруара у Установи културе Палилула, од 15.30 до 19.30 часова.

Могућност учешћа у креативним радионицама које ће се бавити припремањем карневала и његовом презентацијом кроз песму и игру имају сва деца од две до четрнаест година која дођу на манифестацију. Материјал за израду карневалске одежде обезбедили су организатори.

Креативне радионице припремања карневала, италијанског фолклора и  италијанске музике почињу у 15.30 и трају до 17.30 часова, кад следи представљање карневала уз наступ деце која су учествовала на радионици “Плешемо и певамо карневал”, две младе балерине, концерт групе “Ad Libitum” и др. У 19.30 часова почиње парадa у маскама и слављење карневала.

 
Концерти „Огрлице од бисера“ за палилулске пензионере ПДФ Штампа Ел. пошта

Женска вокална група "Огрлица од бисера“ одржаће два концерта за пензинере Палилуле, учеснике акције Градске општине Палилула „Пливај и уживај“, чланове Удружења пензионера Палилула, Удружења инвалида рада Палилула, Савеза слепих Палилула као и за остале најстарије суграђане, који воле изворну народну музику. Концерти су 20. и 23. фебруара  у 19.00  часова, у Установи културе Палилула на Сцени Стаменковић.

Бесплатне улазнице за први концерт су већ подељене, а за други концерт могу да се подигну у Градској општини Палилула, Таковска 12, први спрат, соба 14, од 9.00 до 15.00 часова; Информације на телефон 069/826-6543

Опширније
 
Изложба корисника Стационара у Диљској и Дома „Карабурма“ ПДФ Штампа Ел. пошта

Продајне изложбе рукотворина корисника Геронтолошког центра Београд – Стационара у Диљској и Дома „Карабурма“ у Пљешевичкој, одржане су поводом Дана заљубљених, у услужном центру у Градској општини Палилула и у Установи културе Палилула.

Њихове радове настале у оквиру креативних радионица посетиоци су могли да купе по симболичним ценама, а прикупљена средства намењена су опремању Одељења деменције у Стационару у Диљској.

Изложбени простор красиле су слике-декубаж на гипсу и дрвету, подметачи за чаше, хеклани и плетени радови, магнети за фрижидере и др.

 
Најмлађи Палилулци љубитељи шаха ПДФ Штампа Ел. пошта

Светосавски турнир у убрзаном шаху који је одржан 7. фебруара у Установи културе Палилула, изазвао је велико интересовање најмлађих љубитеља игре на 64 поља. Вештину и шаховско знање приказало је више од 100 девојчица и дечака из свих палилулских основних школа,  као и десетак основаца из других  делова града.

Другу годину заредом турнир успешно организују часопис за децу СПЦ “Светосавско звонце“ и Градска општина Палилула” у сарадњи са шаховским клубом “Краљ”.

Опширније
 
Општинско такмичење палилулских основаца у малом фудбалу ПДФ Штампа Ел. пошта

Општинско такмичење палилулских основних школа у малом фудбалу, за дечаке седмих и осмих разреда, одржава се 9. фебруара у Основној школи ''Милена Павловић Барили'' у Вишњичкој Бањи, од 08.30 до 13.30 часова.

Неколико дана касније, 12. фебруара на истом месту и девојчице седмих и осмих разреда показаће своје умеће и таленте за мали фудбал. Такмичење почиње у  08.30 и траје до 14.30 часова.

Полуфиналне и финалне утакмице и мушких и женских екипа почињу 12. фебруара од 12.00 часова, такође, у Основној школи „Милена Павловић Барили“.

Организатор такмичења је Градска општина Палилула у сарадњи са Спортским савезом Палилуле у оквиру програма развоја школског спорта на општинском нивоу.

 
Хуманитарна приредба – Подршка Страхињи ПДФ Штампа Ел. пошта

Хуманитарна приредба – Подршка Страхињи одржаће се 6. фебруара у 19.00 часова у Установи културе Палилула на Сцени Стаменковић.

Приредба ученика основних школа „Стеван Сремац“, „Раде Драинац“, „Јован Ристић“, „Олга Петров“, „Краљица Марија“, КУД „Лира“ и „ПКБ“ посвећена је прикупљању новца за лечење Страхиње Андрејића, који болује од тешке болести.

Страхиња има 15 година. Он је наш друг из краја, а пријатељ се у невољи познаје. Дођите да се дружимо, на сцени и у публици, јер ПОДРШКА ЈЕ ВАЖНА!

Цена карте  је 300 динара

 
За најстарије Палилулце бесплатан биоскоп ПДФ Штампа Ел. пошта

За најстарије Палилулце, пензионере, Градска општина Палилула и ове године организује бесплатан биоскоп.

Филмови се приказују у мултимедијалној сали Установе културе Палилула (Митрополита Петра 8) сваког четвртка од 12.00 до 14.00 часова.

У четвртак, 5. фебруара биће приказан  италијански филм „Најлепши дан мог живота” (драма).

На сајту Установе културе Палилула www.ukpalilula.rs убудуће можете пратити избор филмова који ће бити приказивани.

 
Почело друго полугодиште „Пливај и уживај“ ПДФ Штампа Ел. пошта

Школарци са Палилуле, узраста од 7 до 15 година, полазници акције „Пливај и уживај“, коју организује Градска општина Палилула бесплатно трећу годину заредом, после једномесечне паузе кренули су од понедељка, 2. фебруара, са пливањем на базену Ташмајдан по устаљеном распореду.

Термини за пливање и школу пливања су сваког радног дана - пре подне од 10.00 часова и по подне од 15.00 часова.

Акцију „Пливај и уживај“ ове године похађа око 2.500 учесника, а до сада је могућност бесплатног пливања искористило скоро 5.000 палилулских ђака.

Опширније
 
У част Светог Саве свечано у палилулским школама ПДФ Штампа Ел. пошта

Све школе и образовне установе са Палилуле обележиле су данас и прославиле Светог Саву, школску славу, дан духовности, у част првог српског архиепископа, просветитеља и творца законодавства.

Свој најзначајнији празник школарци су свечано обележили програмом у присуству родитеља и многобројних гостију, међу којима су били председник Градске општине Палилула Стојан Николић, који је обишао неколико школа, као и чланови Већа општине.

У духу традиције након сечења славског колача, ученици и наставници приредили су богат културно-уметнички програм састављен од рецитација, литерарних радова, музике, песама, фолклора, представа и изложби посвећених просветној и верској баштини најзначајнијег српског просветитеља.

 
Пријављивање за других 3.333 евра у оквиру „Палилулског пословног анђела“ ПДФ Штампа Ел. пошта

Пријава кандидата за избор другог најбољег бизнис плана и надметање за донацију од 3.333 евра у оквиру пројекта „Палилулски пословни анђео“, који заједнички реализују компанија „Еурорачуноводство“, спонзор пројекта, Градска општина Палилула и Клуб привредника општине Палилула, почела је и траје до 20. фебруара.

Након одабира пријављених кандидата на основу конкурсних услова, почеће обука за писање бизнис плана. За све информације о конкурсу и начину пријаве контактирати Градску општину Палилула на тел. 2694 429 или електорнским путем Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

Проглашење најбољег бизнис плана обавиће се 10. априла у Установи културе Палилула.

Пројектом „Палилулски пословни анђео“ награђују се три најбоља бизнис плана са по 3.333 евра, а прва донација је додељена 10. децембрa за бизнис план „Пињата шоп“, који је са освојеним средствима кренуо у производњу папирних уникатних играчака.

 
„Светосавски караван књига“ у Установи културе Палилула ПДФ Штампа Ел. пошта

Традиционални „Светосавски караван књига“ одржаће се 26. и 27. јануара, од 14.00 до 22.00 часа, у Установи културе Палилула. Тема овогодишњег сајма је „Наше књиге о нама самима“.

Учешће су потвридиле издавачке куће: “Порталибрис”, “Креативна радионица Балкан” са промоцијом мултикултуралних зборника савремене љубавне прозе и поезије аутора из читавог региона, Књижевна омладина Србије, Удружење писаца-лекара “Видар” и други. Током одржавања манифестације биће додељене награде основцима и средњошколцима који дођу и прочитају своје радове на тему, „Свети Сава”.

Опширније
 
Први конкурс за суфинансирање пројеката удружења грађана у 2015. години ПДФ Штампа Ел. пошта

У складу са одлуком Скупштине ГО Палилула о начину суфинасирања удружења грађана средствима из буџета ГО Палилула и одлуке Комисије за избор програма/пројеката удружења грађана

Градска oпштина Палилула 19. јануара 2015. године расписује:

Први конкурс за суфинансирање пројеката удружења грађана у 2015. години
1. Организације које могу конкурисати
• Удружења која спроводе активности у циљу унапређења положаја особа са инвалидитетом у периоду од најмање три године
• Удружења која спроводе програме и активности у области школског спорта и рада са млађим селекцијама у периоду од најмање три године
• Удружења која спроводе обуке за пружање прве помоћи унесрећенима и организовану подршку у ванредним ситуацијама

2. Удружења грађана могу конкурисати за средства по следећим областима

• Програм подршке запошљавању особа са инвалидитетом у оквиру текуће активности увођења електронских дневника у основне школе на територији ГО Палилула
• Програм тренинга пливања ученика основних школа на територији ГО Палилула у оквиру акције “Пливај уживај”
• Програми подршке особама са инвалидитетом кроз подизање капацитета удружења и лица која спроводе одговарајуће програме
• Програм обуке лица за пружање прве помоћи унесрећенима и организовану подршку у ванредним ситуацијама

3. Општи услови конкурса

• Право конкурисања за доделу средстава на конкурсу имају регистрована удружења грађана која до 06. фебруара 2015. године до 15:30 часова предају свој предлог пројекта на прописаном обрасцу са пратећoм документацијом.

Опширније
 
Свечана литургија и дечје песме у „Божићним чаролијама“ ПДФ Штампа Ел. пошта

Божићном литургијом у цркви Светог Луке у Крњачи почеле су „Божићне чаролије“ у организацији свештенства и Градске општине Палилула и у симболичном тону наставиле се на платоу испред цркве.

Опширније
 
Топло у срцу у „Улици отвореног срца“ у Борчи ПДФ Штампа Ел. пошта

Упркос хладном времену првог дана Нове године неколико хиљада грађана у друштву најмлађих којима је манифестација посвећена  продефиловало је „Улицом отвореног срца“ у Борчи. Грађани Борче и Палилуле окупивши се у оволиком броју, заслужни су за леп почетак 2015. године на Палилули.

Опширније
 
Скраћено трајање „Улице отвореног срца“ у Борчи ПДФ Штампа Ел. пошта

Због изузетно ниских температура Градска општина Палилула одлучила је да скрати време трајења „Улице отвореног срца у Борчи“ – манифестација се одржава од 11.00 до 13.00 часова, 1. јанура 2015. у Улици братства и јединства.

Првобитно време је било од 9.00 до 16.00 часова.

 
Измена саобраћаја током одржавања „Улице отвореног срца“ ПДФ Штампа Ел. пошта

Током одржавања манифестације „Улица отвореног срца” у Борчи, 1. јануара, од 9.00 до 16.00 сати за саобраћај ће бити затворена Улица братства и јединства, на делу од Зрењанинског пута до раскрснице са улицама Ваљевског одреда и Ранка Миљића.

Возила ГСП-а ће саобраћати делимично измењеном трасом, па ће возила са линије 85 од раскрснице улица Зрењанински пут - Братства и јединства до раскрснице улица Братства и јединства - Ваљевског одреда - Ранка Миљића, у оба смера, саобраћати улицама Зрењанински пут, Ивана Милутиновића, Ваљевског одреда и даље редовном трасом.

Возила са линије 96 ће од раскрснице улица Зрењанински пут – Ивана Милутиновића до раскрснице улица Братства и јединства – Ваљевског одреда – Ранка Миљића, у оба смера, саобраћати улицама Ивана Милутиновића и Ваљевског одреда и даље редовном трасом.

Возила ГСП-а на измењеном делу трасе користиће сва постојећа стајалишта.

 
„Деда Мраз са Палилуле“ обрадовао 8.500 малишана ПДФ Штампа Ел. пошта

Највеселије у граду вечерас било је у Хали Пионир, где је Градска општина Палилула приредила манифестацију „Деда Мраз је са Палилуле“, други дан заредом за своје најмлађе суграђане.

.Поред  музичко сценског програма, за два дана подељено је 8.500 слатких пакетића, које Градска општина Палилула већ шесту годину поклања малишанима од три до седам година за новогодишње празнике.

На почетку програма деци и њиховим родитељима обратио се председник Градске општине Палилула Стојан Николић и упутио жеље за добро здравље и успешну Нову годину.

Опширније
 
Новогодишња представа за полазнике акције „Пливај и уживај“ ПДФ Штампа Ел. пошта

Поводом новогодишњих празника и оствареног успеха акције „Пливај и уживај“ у 2014. години, за полазнике акције биће приказана представа „Сами у кући“ у извођењу Пан театра, у Установи културе Палилула, на Сцени Стаменковић, 30. децембра, у 18.30 часова.

Градска општина Палилула трећу годину заредом организује бесплатно акцију „Пливај и уживај“, за основце од седам до петнаест година на базену Ташмајдан.

 
„Деда Мраз са Палилуле“ поделио пакетиће у Пиониру ПДФ Штампа Ел. пошта

Новогодишња манифестација „Деда Мраз је са Палилуле“ коју Градска општина Палилула организује шесту годину заредом за најмлађе суграђане од три до седам година, окупила је више од четири хиљаде малишана,  данас 28. децембра у Хали Пионир, првог снежног данa у Београду.

Жонглери, балерине, гимнастичарке, плесачице, перкусионисти, хорови, уз игру и најлепше дечје песме посвећене Новој години и Деда Мразу забављали су мале Палилулце у једночасовном програму.

Реприза програма и подела „Банинијевих“ пакетића за још четири хиљаде њихових вршњака са Палилуле, одржаће се 29. децембра у 18.00 часова, такође, у Хали Пионир.  

Срећну Нову годину најмлађим суграђанима и њиховим родитељима пожелео је председник Градске општине Палилула Стојан Николић.

Фотографије можете погледати на: https://www.facebook.com/opstinapalilula