Beograd

Председник општине обишао асфалтирање дела Овчанског пута и поделио мештанима Овче више од 1000 канти за отпад

Општина Палилула поделиће данас и сутра 1.200 канти за отпад домаћинствима у Овчи, а председник општине Александар Јовичић најавио је уједначавање цене одношења смећа, односно да ће сва домаћинства плаћати паушално по 350 динара.

До сада су поједина домаћинства плаћала одношење смећа по квадрату стамбеног простора, а друга паушално.

 

„Дешавало се да домаћинство које има стамбени простор од 200 квадрата плаћа одношење смећа по квадрату, па је то износило око 1.000 динара, а кућа поред исте квадратуре је паушално плаћала 350 динара“, објаснио је председник општине Палилула.

Он је најавио новину у плаћању, односно да ће сви плаћати паушално по 350 динара за одношење смећа што ће бити велика уштеда за домаћинства.

Јовичић је данас током поделе канти разговарао са мештанима Овче о комуналним проблемима и како могу да их реше.

Председник општине обишао је радове на асфалтирању дела Овачанског пута, а како каже већ месец дана машине раде на сређивању улица у том насељу на левој обали Дунава.

„До сада је асфалтирано шест улица, сада радимо седму. У наредном периоду асфалтираћемо 32 улице на левој обали Дунава. Капитални буџет који ћемо додатно добити у вредности од 60 милиона динара, омогућиће да асфалтирамо још 17 улица на десној обали Дунава“, нагласио је он.

Инфраструктурни и комунални проблеми у тој општини, како каже, решавају се брзо јер представници општине су свакодневно на терену, ослушкују потребе људи и разговарају са грађанима.

Палилула линкови