Beograd

Завршена реконструкција Улице Мије Ковачевића

Реконструисану Улицу Мије Ковачевића, на потезу од Богословије до Улице Чарлија Чаплина, обишао је данас, заједно са градоначелником Београда Синишом Малим, председник Градске општине Палилула Александар Јовичић.

На овој важној градској саобраћаници која се налази на Палилули урађен је  потпуно нов коловоз, вертикална и хоризонтална сигнализација, трамвајске шине и контактна мрежа.

 


– Проток саобраћаја ће бити знатно већи, посебно када се обнови читава Рузвелтова улица. Већ данас почињу радови на деоници од Улице Чарлија Чаплина до Светог Николе, који би требало да буду завршени до 28. августа. Након тога почиње трећа фаза од Краљице Марије до Булавара краља Александра и потом последња фаза од Светог Николе до Краљице Марије. Сви ови радови биће завршени до 16. новембра – рекао је Мали.

 


Јовичић је захвалио на овој инвестицији, којом ће се умногоме подићи квалитет живота становника општине Палилула. Он је најавио и да ће још сто милиона динара бити издвојено за асфалтирање 32 улице, махом на левој обали Дунава, а први радови би требало да почну крајем овог и почетком следећег месеца.

 


Догађају су присуствовали и главни  урбаниста Милутин Фолић и в. д. секретари за инвестиције и за собраћај Лука Петровић и Душан Рафаиловић.

Палилула линкови