Beograd

(Copy of) Završena rekonstrukcija Ulice Mije Kovačevića

Rekonstruisanu Ulicu Mije Kovačevića, na potezu od Bogoslovije do Ulice Čarlija Čaplina, obišao je danas, zajedno sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim, predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić.

Na ovoj važnoj gradskoj saobraćanici koja se nalazi na Paliluli urađen je  potpuno nov kolovoz, vertikalna i horizontalna signalizacija, tramvajske šine i kontaktna mreža.

 


– Protok saobraćaja će biti znatno veći, posebno kada se obnovi čitava Ruzveltova ulica. Već danas počinju radovi na deonici od Ulice Čarlija Čaplina do Svetog Nikole, koji bi trebalo da budu završeni do 28. avgusta. Nakon toga počinje treća faza od Kraljice Marije do Bulavara kralja Aleksandra i potom poslednja faza od Svetog Nikole do Kraljice Marije. Svi ovi radovi biće završeni do 16. novembra – rekao je Mali.

 


Jovičić je zahvalio na ovoj investiciji, kojom će se umnogome podići kvalitet života stanovnika opštine Palilula. On je najavio i da će još sto miliona dinara biti izdvojeno za asfaltiranje 32 ulice, mahom na levoj obali Dunava, a prvi radovi bi trebalo da počnu krajem ovog i početkom sledećeg meseca.

 


Događaju su prisustvovali i glavni  urbanista Milutin Folić i v. d. sekretari za investicije i za sobraćaj Luka Petrović i Dušan Rafailović.

Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа