Beograd

(Copy of) Završni radovi u parkovima i igralištima u Velikom Selu i Slancima i teretani na otvorenom u Borči

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić obišao je danas završne radove na igralištu i dečijem parku u Velikom Selu, sportskom terenu u Slancima i teretani na otvorenom u Borči, koje u okviru projekta rekonstrukcije zapuštenih dečijih parkova, igrališta i zelenih površina sprovodi Opština Palilula.

Jovičić je tokom obilaska istakao da je briga o najmlađim sugrađanima u svim planovima i projektima Opštine na prvom mestu i da će se sređivanje prostora u kojima oni borave i provode  slobodno vreme nastaviti i u budućnosti.

„Došli smo do zaključka da je za naše sugrađane svakako najbitniji komunalni red, odnosno održavanje i čišćenje naših ulica i  zelenih površina, kao i dečija igrališta koja su neophodna za naše najmlađe sugrađane jer to su zadaci koji su postavljeni ispred nas od strane građana i kao što vidite mi ih uspešno rešavamo“, rekao je Jovičić.

Na igralištu i u parku u seoskoj porti u centru Velikog Sela majstori privode kraju popravke i farbanje klupa, ljuljaški, klackalica, koša i pripremaju završno ravnanje asfaltirane podloge na igralištu. Prethodno je postavljena ograda uz koju su pored terena i parka  posađene tuje.

U Slancima su u toku završni radovi na sportskom igralištu u centru naselja u blizini Osnovne škole „Ivan Milutinović“, koje najviše koriste školarci.  Već je asfaltiran teren igrališta i prilazne staze, podignuta je zaštitna ograda, popravljeni i ofarbani koševi i golovi za rukomet i fudbal i ofarbane tribine, a sledi postavljanje mrežica na koševima, sređivanje klupa i postavljanje ljuljaški u kutku igrališta namenjenom najmlađima.

U naselju Borča, pored vrtića „Kockica“, skoro je završena rekonstrukcija teretane na otvorenom na prostoru od 2000 metara kvadratnih. Sa ovog mesta uklonjeno je oko osam kubika smeća, a završava se zamena drvenih delova i farbanje klupa i postavljanje dva velika suncobrana iznad njih, kao i košenje trave oko sprava za vežbanje. Ograda koja će biti postavljena u blizini terena sa teretanom onemogućiće prilaz vozilima.

Jovičić je tokom obilaska istakao da je briga o najmlađim sugrađanima na prvom mestu.

Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа