Beograd

Инвестиција од сто четрдесет милона динара за водоводне цеви и канализацију у насељу Браће Марић у Крњачи

Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић и градски менаџер Горан Весић обишли су данас насеље Браће Марић у Крњачи где су почели радови на замени старих водоводних цеви, а у току је израда пројекта за изградњу канализационе мреже од седам километара, која ће почети да се ради у јулу месецу, о чему је недавно потписан уговор са Дирекцијом за грађевинско земљиште и изградњу града Београда.
.
Весић је навео да се у склопу плана усвојеног пре годину дана,  да читав Београд добије недостајућу инфраструктуру, што се посебно односи на канализацију и водовод, данас изводе радови у насељу Браће Марић.

"Данас смо почели замену четири километра азбестних цеви,  канализација ће почети да се ради у јулу 2017. године, тренутно пројектујемо", рекао је Весић и додао да ће се следеће године радити и у осталим деловима насеља Крњача.

"Следеће године радићемо можда неколико десетина километара канализације у насељу Крњача поред саме обале Дунава, тако да верујем да ћемо полако овај део града у коме живи велики број становника довести у ред кад је у питању инфраструктура, односно људи ће добити оно што је најнеопходније, а то је да имају макар водовод и канализацију. Наравно, све то радимо у договору са општином и на основу предлога грађана, и верујем да ћемо тако решавати проблем по проблем", истакао је Весић.

Јовичић је истакао да је поносан као председник општине Палилула што ће овај део насеља Крњача, тачније насеље Браће Марић у 2017. години  добити инвестицију од сто четрдесет милиона динара.

"Толика инвестиција је за овај део града заиста нешто изванредно, лепа порука за наше суграђане. Деветесет један милон динара биће уложен у канализацију коју грађани чекају више од две деценије. С друге стране ушли смо у реконструкцију водоводних цеви и санирање старих азбестних цеви у вредности од 50 милиона динара. То само показује да смо доследни, да водимо  одговорну политику, да се бавимо приоритетима", нагласио је Јовичић.

Он је додао да извођење радова на целој територија захтева више времена и да су они обухваћени десетогодишњим планом који је усвојен прошле године у Скупштини града, али како је рекао, није се  чекало осам или девет година, па да нешто почне да се ради.

"Коначно после две и по деценије када грађани пусте воду или одврну славину неће се плашити да ће им се излити септичка јама, него ће добити канализацију у 21. веку. То је наша обавеза и због тога крећемо да радимо, да стварамо, да ово постане један урбани део града за неколико година", истакао је председник општине.

Директор ЈКП Београдски водовод и канализација Драган Ђорђевић је рекао да ће грађани насеља Браће Марић осетити врло ускоро велику корист, јер ће се кроз замену азбестно - цементних цеви добити квалитетније снабдевање водом, које се пре свега односи на бољи притисак воде. "Квалитет воде никад се није доводио у питање зато што је он неспоран. Ове цеви које постоје су на Ф-90 и биће замењене са цевима које су већег пречника Ф-110 и Ф-160, што ће омогућити бољи притисак и боље водоснабдевање ", рекао је Ђорђевић и додао да следи реконструкција водоводних цеви у блоку Сутјеска од 2,3 километра.

Палилула линкови