Beograd

(Copy of) Investicija od sto četrdeset milona dinara za vodovodne cevi i kanalizaciju u naselju Braće Marić u Krnjači

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić i gradski menadžer Goran Vesić obišli su danas naselje Braće Marić u Krnjači gde su počeli radovi na zameni starih vodovodnih cevi, a u toku je izrada projekta za izgradnju kanalizacione mreže od sedam kilometara, koja će početi da se radi u julu mesecu, o čemu je nedavno potpisan ugovor sa Direkcijom za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda.
.
Vesić je naveo da se u sklopu plana usvojenog pre godinu dana,  da čitav Beograd dobije nedostajuću infrastrukturu, što se posebno odnosi na kanalizaciju i vodovod, danas izvode radovi u naselju Braće Marić.

"Danas smo počeli zamenu četiri kilometra azbestnih cevi,  kanalizacija će početi da se radi u julu 2017. godine, trenutno projektujemo", rekao je Vesić i dodao da će se sledeće godine raditi i u ostalim delovima naselja Krnjača.

"Sledeće godine radićemo možda nekoliko desetina kilometara kanalizacije u naselju Krnjača pored same obale Dunava, tako da verujem da ćemo polako ovaj deo grada u kome živi veliki broj stanovnika dovesti u red kad je u pitanju infrastruktura, odnosno ljudi će dobiti ono što je najneophodnije, a to je da imaju makar vodovod i kanalizaciju. Naravno, sve to radimo u dogovoru sa opštinom i na osnovu predloga građana, i verujem da ćemo tako rešavati problem po problem", istakao je Vesić.

Jovičić je istakao da je ponosan kao predsednik opštine Palilula što će ovaj deo naselja Krnjača, tačnije naselje Braće Marić u 2017. godini  dobiti investiciju od sto četrdeset miliona dinara.

"Tolika investicija je za ovaj deo grada zaista nešto izvanredno, lepa poruka za naše sugrađane. Deveteset jedan milon dinara biće uložen u kanalizaciju koju građani čekaju više od dve decenije. S druge strane ušli smo u rekonstrukciju vodovodnih cevi i saniranje starih azbestnih cevi u vrednosti od 50 miliona dinara. To samo pokazuje da smo dosledni, da vodimo  odgovornu politiku, da se bavimo prioritetima", naglasio je Jovičić.

On je dodao da izvođenje radova na celoj teritorija zahteva više vremena i da su oni obuhvaćeni desetogodišnjim planom koji je usvojen prošle godine u Skupštini grada, ali kako je rekao, nije se  čekalo osam ili devet godina, pa da nešto počne da se radi.

"Konačno posle dve i po decenije kada građani puste vodu ili odvrnu slavinu neće se plašiti da će im se izliti septička jama, nego će dobiti kanalizaciju u 21. veku. To je naša obaveza i zbog toga krećemo da radimo, da stvaramo, da ovo postane jedan urbani deo grada za nekoliko godina", istakao je predsednik opštine.

Direktor JKP Beogradski vodovod i kanalizacija Dragan Đorđević je rekao da će građani naselja Braće Marić osetiti vrlo uskoro veliku korist, jer će se kroz zamenu azbestno - cementnih cevi dobiti kvalitetnije snabdevanje vodom, koje se pre svega odnosi na bolji pritisak vode. "Kvalitet vode nikad se nije dovodio u pitanje zato što je on nesporan. Ove cevi koje postoje su na F-90 i biće zamenjene sa cevima koje su većeg prečnika F-110 i F-160, što će omogućiti bolji pritisak i bolje vodosnabdevanje ", rekao je Đorđević i dodao da sledi rekonstrukcija vodovodnih cevi u bloku Sutjeska od 2,3 kilometra.

Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа