Beograd

Отворен нови дечји парк у Срнетичкој улици на Карабурми

Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић отворио је данас нови дечји парк и игралиште на Карабурми у Срнетичкој улици код броја 10 и најавио да ће у наредном периоду бити уређено још пет дечјих игралишта и неколико теретана на отвореном.

Новоотворени парк је ограђен и простире на 500 метара квадратних са гуменом подлогом за децу, клацкалицама, љуљашкама, клупама и осталим реквизитима.

Јовичић је истакао да је на месту где се сада налази леп и уређен простор, где ће најмлађи и најстарији суграђани проводити слободно време, било ругло, смеће и застарели реквизити за децу.

"Сада смо то обновили и данас је то један сређен  урбани џеп где наша деца могу да се играју, а  пензионери да одмарају", рекао је Јовичић.

Он је додао да је инвестирање у сређивање парка од три милиона динара висока сума новца, али да је у циљу Општине да свако парче земље и где год постоји  слободна површина буде искоришћено и приведемо намени, како би најстарији и најмлађи Палилулци имали где  да проводе своје слободно време.

Јовичић је, такође, истакао да су сви радови који се изводе на територији општине Палилула резултат разговора са суграђанима и председницима скупштина станара, који су сами предлагали и бирали своје приоритете.

"Дошли смо до закључка да је за наше суграђане свакако најбитнији комунални ред, односно одржавање и чишћење наших улица и  зелених површина, дечја игралишта која су неопходна за наше најмлађе суграђане, уређење и постављање теретана на отвореном. То су задаци који су постављени испред нас од стране грађана и као што видите ми смо кренули да их решавамо муњевито", рекао је Јовичић.

Нагласивши позитивне резултате сарадње са грађанима председник Општине је још једном  позвао  председнике скупштина станара и суграђане да се обрате Општини, да дају иницијативе, сугестије, па чак упуте и критику, како би сви радили  у истом циљу "за  лепшу Палилулу, уређеније зелене површине и уређенија насеља".

Јовичић је најавио да ће се у наредних месец дана кренути и у асфалтирање 32 улице на  територији општине Палилула, што је показатељ да се полако доводи у равнотежу развијеност леве и десне обале Дунава, уз нагласак да је то један од приоритетних циљева у овом мандату.

Новоотворени парк се простире на 500 квадратних метара.

Палилула линкови