Beograd

(Copy of) Otvoren novi dečji park u Srnetičkoj ulici na Karaburmi

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić otvorio je danas novi dečji park i igralište na Karaburmi u Srnetičkoj ulici kod broja 10 i najavio da će u narednom periodu biti uređeno još pet dečjih igrališta i nekoliko teretana na otvorenom.

Novootvoreni park je ograđen i prostire na 500 metara kvadratnih sa gumenom podlogom za decu, klackalicama, ljuljaškama, klupama i ostalim rekvizitima.

Jovičić je istakao da je na mestu gde se sada nalazi lep i uređen prostor, gde će najmlađi i najstariji sugrađani provoditi slobodno vreme, bilo ruglo, smeće i zastareli rekviziti za decu.

"Sada smo to obnovili i danas je to jedan sređen  urbani džep gde naša deca mogu da se igraju, a  penzioneri da odmaraju", rekao je Jovičić.

On je dodao da je investiranje u sređivanje parka od tri miliona dinara visoka suma novca, ali da je u cilju Opštine da svako parče zemlje i gde god postoji  slobodna površina bude iskorišćeno i privedemo nameni, kako bi najstariji i najmlađi Palilulci imali gde  da provode svoje slobodno vreme.

Jovičić je, takođe, istakao da su svi radovi koji se izvode na teritoriji opštine Palilula rezultat razgovora sa sugrađanima i predsednicima skupština stanara, koji su sami predlagali i birali svoje prioritete.

"Došli smo do zaključka da je za naše sugrađane svakako najbitniji komunalni red, odnosno održavanje i čišćenje naših ulica i  zelenih površina, dečja igrališta koja su neophodna za naše najmlađe sugrađane, uređenje i postavljanje teretana na otvorenom. To su zadaci koji su postavljeni ispred nas od strane građana i kao što vidite mi smo krenuli da ih rešavamo munjevito", rekao je Jovičić.

Naglasivši pozitivne rezultate saradnje sa građanima predsednik Opštine je još jednom  pozvao  predsednike skupština stanara i sugrađane da se obrate Opštini, da daju inicijative, sugestije, pa čak upute i kritiku, kako bi svi radili  u istom cilju "za  lepšu Palilulu, uređenije zelene površine i uređenija naselja".

Jovičić je najavio da će se u narednih mesec dana krenuti i u asfaltiranje 32 ulice na  teritoriji opštine Palilula, što je pokazatelj da se polako dovodi u ravnotežu razvijenost leve i desne obale Dunava, uz naglasak da je to jedan od prioritetnih ciljeva u ovom mandatu.

Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа