Beograd

На територији Карабурме и Вишњичке бање замењено 280 контејнера

Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић, у име Општине, поделио је данас 280 нових контејнера на Карабурми и Вишњичкој бањи и најавио да ће Општина Палилула у сарадњи са Градском чистоћом у наредних месец и по дана заменити све контејнере на територији читаве општине.

Јовичић је истакао да је Општина у овом тренутку обезбедила средства за 280 контејнера, запремина по једном контејнеру је 1,1 кубни метар, али и да очекује да ће се број контејнера у наредном периоду повећавати.

Он је додао да је Палилула највећа општина чија се територија простире на 450 квадратних километара и да ће за покривање контејнерима читаве њене територије бити потребно 15.000 нових контејнера.

“Ово је снажна порука да је важно да мислимо о свим улицама Палилуле и њеним зеленим површинама”, рекао је председник и нагласио да је то битна порука и туристима који долазе у наш град да примете да се овде води рачуна о комуналном реду.

Председник је апеловао на све суграђане да чувају нове контејнере, да их не пале и не уништавају, јер они нису били поклон, већ су купљени новцем из буџета како би улице биле уредне.

“У овом пролећном времену добићемо једно ново лице Палилуле, имаћемо чисте и сређене улице”, поручио је Јовичић.

Према његовим речима, у најави је и реконстукција 28 подземних контејнера, јер како је објаснио, због мале запремине отвора контејнери су се често заглављивали и пунили водом, што је стварало велике проблеме.

“Сада ћемо то променити и применити да буде лакше за коришћење грађанима”, најавио је Јовичић.

На  Карабурми замењено 280 контејнера.

 

Палилула линкови