Beograd

(Copy of) Na teritoriji Karaburme i Višnjičke banje zamenjeno 280 kontejnera

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić, u ime Opštine, podelio je danas 280 novih kontejnera na Karaburmi i Višnjičkoj banji i najavio da će Opština Palilula u saradnji sa Gradskom čistoćom u narednih mesec i po dana zameniti sve kontejnere na teritoriji čitave opštine.

Jovičić je istakao da je Opština u ovom trenutku obezbedila sredstva za 280 kontejnera, zapremina po jednom kontejneru je 1,1 kubni metar, ali i da očekuje da će se broj kontejnera u narednom periodu povećavati.

On je dodao da je Palilula najveća opština čija se teritorija prostire na 450 kvadratnih kilometara i da će za pokrivanje kontejnerima čitave njene teritorije biti potrebno 15.000 novih kontejnera.

“Ovo je snažna poruka da je važno da mislimo o svim ulicama Palilule i njenim zelenim površinama”, rekao je predsednik i naglasio da je to bitna poruka i turistima koji dolaze u naš grad da primete da se ovde vodi računa o komunalnom redu.

Predsednik je apelovao na sve sugrađane da čuvaju nove kontejnere, da ih ne pale i ne uništavaju, jer oni nisu bili poklon, već su kupljeni novcem iz budžeta kako bi ulice bile uredne.

“U ovom prolećnom vremenu dobićemo jedno novo lice Palilule, imaćemo čiste i sređene ulice”, poručio je Jovičić.

Prema njegovim rečima, u najavi je i rekonstukcija 28 podzemnih kontejnera, jer kako je objasnio, zbog male zapremine otvora kontejneri su se često zaglavljivali i punili vodom, što je stvaralo velike probleme.

“Sada ćemo to promeniti i primeniti da bude lakše za korišćenje građanima”, najavio je Jovičić.

Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа