Beograd

Родитељи најсигурнија заштита деце на друштвеним мрежама

Безбедност деце на интернету тема је радионице и саветовања које је за палилулске родитеље организовала Градска општина Палилула у сарадњи са Фондацијом "Тијана Јурић, 27. новембра у Центру за културу "Влада Дивљан".

О томе шта је важно да знају и како да се поставе да њихово дете не би дошло у опасну ситуацију приликом коришћења интернета и друштвених мрежа родитељима је говорио Игор Јурић из Фондације "Тијана Јурић".

 

Навео је податак да свако дете присутно на мрежама у просеку има око 1.000 пријатеља и да је бар један од њих онај који жели да науди детету, јер од толиког броја познаје само њих 50-60. "Један погрешан пријатељ вам је довољан за проблем", истакао је Јурић и додао да пријатељства често иницирају деца и тако доводе себе у опасност не знајући да су у питању лажни профили.

Подједнако велику опасност за децу представљају видео игрице, јер се врло лако одају лични подаци.

Порука са радионице је да се у ери технолошке револуције деци не може забранити комуникација преко друштвених мрежа, јер ће они наћи начина да до њих дођу, као ни било каква техничка заштита. Једина сигурна заштита деце су родитељи који са децом треба да остваре однос поверења и буду им ослонац. "Није лако задобити поверење деце, али једини је то начин да нам деца буду безбедна", нагласио је Јурић.

Присутни родитељи су исказали велико интересовање за тему радионице. Похвалили су залагање Градске општине Палилула да организује превентивна предавања о безбедности деце на интернету, како кроз предавања по школама, тако и за родитеље којима су многе информације о томе непознате.

Предавању су присуствовали председник Скупштине Градске општине Палилула Драгослав Шолак и чланови Већа општине Станко Гујаничић и Јована Костић.

Палилула линкови
Наша кућа Палилула