Beograd

Подршка Општине особама са инвалидитетом


Поводом обележавања Међународног дана особа са инвалидитетом Градска општина Палилула је поклонила 30 инвалидких колица особама са инвалидитетом са своје територије, од тога двоје специјалних неуролошких колица. Додели колица присуствовао је председник Општине Палилула Александар Јовичић.

"Општина Палилула је издвојила новац из буџета, како бисмо овим људима којима је помоћ потребна поклонили инвалидска колица. Пре свега, наш је интерес да будемо пријатељи и подршка овим људима, да им омогућимо да им свакодневни живот буде лакши", рекао је Јовичић.

Он је најавио да је Општина за следећу годину планирала још више средстава за ове намене и да ће то бити само једна у низу активности које ће се спровести, како би се особама са инвалидитетом омогућио бољи живот. 

 

"Истичем да није важно да овакве племените ствари радимо само кад се обележава неки дан, већ током читаве године, да имамо дијалог, да им отворимо врата наше Општине и да са њима разговарамо и омогућимо им на све могуће начине да њихов живот буде квалитетнији", нагласио је Јовичић. 

Том приликом је подсетио на сјајне резултате параолимпијца у теквондоу на недавно одржаном Светском првенству у Лондону.

"Пуно ми је срце и што сам параолимпијце у текводоу примио пре неки дан, који су на такмичењу у Лондону освојили осам медаља, а клуб је потекао са Палилуле.То су ствари које нас чине срећним и за које се вреди борити. То су људи који су, рекао бих, и много јачи од нас с обзиром да и уз хендикеп који имају праве невероватне резултате и представљају се на најбољи могући начин", истакао је Јовичић.
 

Палилула линкови
Наша кућа Палилула