Beograd

OBAVEŠTENJE O UVIDU U BIRAČKI SPISAK

OBAVEŠTENJE O UVIDU U BIRAČKI SPISAK

Obaveštavaju se građani – birači sa područja Gradske opštine Palilula da mogu izvršiti uvid u birački spisak svakog radnog dana od 07:30 do 20:00 časova  i vikendom od 10:00 do 14:00 u prostorijama Gradske opštine Palilula, Takovska br.12, III sprat, kancelarija 63 ili pozivom na broj telefona 011/3236-221 lok. 153, kao i na internet stranici http://birackispisak.mduls.gov.rs/javniportal. Građani mogu tražiti upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku biračkog spiska na osnovu zakonom propisanih dokaza za vršenje promene.     

Od proglašenja izborne liste pravo na uvid u birački spisak i zahtevanje promena u biračkom spisku ima i podnosilac izborne liste ili lice koje on ovlasti po istom postupku po kome to pravo imaju i građani, u skladu sa Uputstvom za sprovođenje Zakona o jedinstvenom biračkom spisku („Službeni glasnik Republike Srbije“, br.15/12).

Preporučuje se da svi birači koji do 04.03.2018. godine postaju punoletni provere da li su upisani u birački spisak kao i birači koji su izvršili prijavu prebivališta na teritoriji Gradske opštine Palilula.

Sve promene u biračkom spisku građani mogu izvršiti do zaključenja biračkog spiska -16.02.2018.godine u 24 časa, odnosno 15 dana pre dana izbora, kada Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave zaključuje birački spisak - član 17. Zakona o jedinstvenom biračkom spisku („Službeni glasnik Republike Srbije“, br.104/09 i 99/11).

Nakon zaključenja biračkog spiska, pa sve do 72 časa pre dana izbora, za sve promene u biračkom spisku nadležno je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

POZIVAJU SE GRAĐANI DA BLAGOVREMENO IZVRŠE UVID U BIRAČKI SPISAK.

 

Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа