Beograd

У Овчи отворен Дневни боравак за децу и омладину ометену у развоју

Нови Дневни боравак за децу и омладину ометену у развоју у Овчи намењен корисницима са леве обале Дунава обишао је данас градоначелник Београда Синиша Мали и том приликом поручио је да ће Град наставити са одговорном социјалном политиком која је један од стубова развоја главног града.

 

Дневни боравак капацитета 30 корисника, који тренутно користи 24 деце и младих са сметњама у развоју смештен је у простору од 350 метара квадратних и налази се у новоизграђеном насељу на путу за Овчу.

- Мислим да је ово најлепши и најмодернији дневни боравак који тренутно имамо у граду. Урађен је по свим стандардима и представља пријатно окружење за кориснике. Обезбедили смо и превоз, тако да ће и то много значити родитељима са леве обале Дунава чија деца бораве овде - рекао је Мали.

Он је навео да је новоотворени Дневни боравак у Овчи петнаести дневни боравак за децу и омладину ометену у развоју у нашем граду, а да се почетком априла отвара шеснаести у Сопоту. У протекле три године потпуно су реконструисана и проширена три постојећа дневна боравка.

Градоначелник је истакао да је у протеклих пар година издвојено 25 одсто више новца у градском буџету за дневне боравке за особе са сметњама у развоју. Подсетио је да је изграђен и објекат установе "Предах плус" који ће ове године бити пуштен у функцију где ће деца и омладина са сметњама у развоју моћи повремено и привремено да бораве на неколико дана.

- Наставићемо и са личним пратиоцима. У овом тренутку 350 деце са сметњама у развоју има свог личног пратиоца који им помаже у свакодневним активностима, 53 особе са инвалидитетом имају своје персоналне асистенте. Што више новца будемо имали у нашем буџету више ћемо издвајати за овакве ствари, јер тако показујемо колико је Београд развијен, колико смо одговорни и колико помажемо онима којима је наша помоћ најпотребнија - нагласио је Мали.

Палилула линкови