Beograd

U Ovči otvoren Dnevni boravak za decu i omladinu ometenu u razvoju

Novi Dnevni boravak za decu i omladinu ometenu u razvoju u Ovči namenjen korisnicima sa leve obale Dunava obišao je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali i tom prilikom poručio je da će Grad nastaviti sa odgovornom socijalnom politikom koja je jedan od stubova razvoja glavnog grada.

 

Dnevni boravak kapaciteta 30 korisnika, koji trenutno koristi 24 dece i mladih sa smetnjama u razvoju smešten je u prostoru od 350 metara kvadratnih i nalazi se u novoizgrađenom naselju na putu za Ovču.

- Mislim da je ovo najlepši i najmoderniji dnevni boravak koji trenutno imamo u gradu. Urađen je po svim standardima i predstavlja prijatno okruženje za korisnike. Obezbedili smo i prevoz, tako da će i to mnogo značiti roditeljima sa leve obale Dunava čija deca borave ovde - rekao je Mali.

On je naveo da je novootvoreni Dnevni boravak u Ovči petnaesti dnevni boravak za decu i omladinu ometenu u razvoju u našem gradu, a da se početkom aprila otvara šesnaesti u Sopotu. U protekle tri godine potpuno su rekonstruisana i proširena tri postojeća dnevna boravka.

Gradonačelnik je istakao da je u proteklih par godina izdvojeno 25 odsto više novca u gradskom budžetu za dnevne boravke za osobe sa smetnjama u razvoju. Podsetio je da je izgrađen i objekat ustanove "Predah plus" koji će ove godine biti pušten u funkciju gde će deca i omladina sa smetnjama u razvoju moći povremeno i privremeno da borave na nekoliko dana.

- Nastavićemo i sa ličnim pratiocima. U ovom trenutku 350 dece sa smetnjama u razvoju ima svog ličnog pratioca koji im pomaže u svakodnevnim aktivnostima, 53 osobe sa invaliditetom imaju svoje personalne asistente. Što više novca budemo imali u našem budžetu više ćemo izdvajati za ovakve stvari, jer tako pokazujemo koliko je Beograd razvijen, koliko smo odgovorni i koliko pomažemo onima kojima je naša pomoć najpotrebnija - naglasio je Mali.

Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа