Beograd

Велико интересовање палилулских осмака за Сајам средњих школа

Све информације о својим школама, наставним програмима и образовним профилима палилулским осмацима представило је 40 средњих стручних школа и гимназија на данашњем Сајму средњих школа, који Градска општина Палилула организује другу годину заредом.

Сајам је окупио велики број ђака који упоредо са припремама за завршни испит и полагање мале матуре размишљају о упису у средњу школу.

 

Будући средњошколци могли су да се информишу о начину уписа у средње школе, образовању у њима и да чују какве су могућности запослења и наставка даљег школовања после завршетка школа које су се представиле на сајму. На штандовима су дељене и штампане брошуре које садрже све важне информације о школама и занимањима која нуде.

- Циљ организовања сајма је да помогнемо нашим осмацима да направе прави избор, јер сама одлука коју средњу школу уписати није нимало лака. Данас је овде 40 средњих школа са територије града Београда које ће презентовати своје школе и помоћи овим ђацима да одлуче коју школу да упишу - рекао је Станко Гујаничић, члан Већа Градске општине Палилула задужен за образовање, који је додао да се Општина потрудила да организује и бесплатан превоз свој деци како би могла да дођу на сајам.

Он је подсетио да је Општина организовала и бесплатну припремну наставу за палилулске осмаке:

- То је још један од начина да помогнемо овој деци да се што боље припреме за пријемни испит и за све оно што их чека у будућности. Самим тим олакшавамо и родитељима, јер је припремна настава бесплатна и одвија се у свих 17 основних школа на територији општине Палилула - истакао је Гујаничић.

Палилула линкови
Наша кућа Палилула