Beograd

Велики Ускршњи карневал у Ташмајданском парку

Општина Палилула организовала је овог празничног викенда Ускршњи карневал у Ташмајднском парку, а председник општине Александар Јовичић истакао је да се овом манифестацијом промовишу породичне вредности.

Он је позвао све суградјане да данас и сутра додју на Ташмајдан."Пуно ми је срце зато што је Ташмајдански парк данас пун и што промовишемо породичне вредности. Тиме шаљемо снажну поруку да је важно да имамо већи наталитет и што више насмејане деце, јер смо онда на правом путу и имамо сигурну будућност", поручио је Јовичић.

 

Додао је да је ово друга година за редом да Палилула организује Велики Ускшњи карневал,и да је за најмладје обезбедјен богат програм.Тако малишани, којих је данас Ташмајдан препун, могу да учествују у различитим креативним радионицама, цртања, плеса, глуме..."Желимо да пошаљемо лепу слику и да ово постане традиционални Укршњи карневал који ће се одржвати дуги низ година", рекао је Јовичић.

 

Дводневни карневал обележиће бројни музички наступи, а праву карневалску атмосферу присуством дочаравају перкусионисти, мажореткниње, карневалске трупе, улични забављачи - штулаши, жонглери, кловнови, пантомимичари и др.Пажњу најмладјих данас је посебно привукао дух из Аладинове чаробне лампе са којим су желели да се сликају, било је оних који су пожелели да им млади уметници осликају лица, док су поједини уживали у вожњи чезама кроз парк.Најмладји суградјани могу да уживају у јахању коња или у биоскопу на отвореном.

 

Карневал има и хуманитарни карактер, па је у сарадњи са основним школама, покренута акција у којој се школарци такмиче у посебним дисциплинама - избору за најлепше осликано јаје и најлепше украшене ускршње корпе.Рукотворине малих мајстора које буду најуспешније, биће изложене на карневалу где ће посетиоци моћи да приложе донацију и постану власници осликаног јајета или корпе, а прикупљени новац ће ићи у хуманитарне сврхе.

"Прикупљамо новчана средства за оне којима је новац потребан, за лечење наших најмладјих суградјана којима је потребно лечење. То је хумани карактер овог карневала, да уклопимо дружење, радост, а и потребу и бригу према онима којима је најпотребнија", рекао је Јовичић.

 

Палилула линкови
Наша кућа Палилула