Beograd

Veliki Uskršnji karneval u Tašmajdanskom parku

Opština Palilula organizovala je ovog prazničnog vikenda Uskršnji karneval u Tašmajdnskom parku, a predsednik opštine Aleksandar Jovičić istakao je da se ovom manifestacijom promovišu porodične vrednosti.

On je pozvao sve sugradjane da danas i sutra dodju na Tašmajdan."Puno mi je srce zato što je Tašmajdanski park danas pun i što promovišemo porodične vrednosti. Time šaljemo snažnu poruku da je važno da imamo veći natalitet i što više nasmejane dece, jer smo onda na pravom putu i imamo sigurnu budućnost", poručio je Jovičić.

 

Dodao je da je ovo druga godina za redom da Palilula organizuje Veliki Uskšnji karneval,i da je za najmladje obezbedjen bogat program.Tako mališani, kojih je danas Tašmajdan prepun, mogu da učestvuju u različitim kreativnim radionicama, crtanja, plesa, glume..."Želimo da pošaljemo lepu sliku i da ovo postane tradicionalni Ukršnji karneval koji će se održvati dugi niz godina", rekao je Jovičić.

 

Dvodnevni karneval obeležiće brojni muzički nastupi, a pravu karnevalsku atmosferu prisustvom dočaravaju perkusionisti, mažoretkninje, karnevalske trupe, ulični zabavljači - štulaši, žongleri, klovnovi, pantomimičari i dr.Pažnju najmladjih danas je posebno privukao duh iz Aladinove čarobne lampe sa kojim su želeli da se slikaju, bilo je onih koji su poželeli da im mladi umetnici oslikaju lica, dok su pojedini uživali u vožnji čezama kroz park.Najmladji sugradjani mogu da uživaju u jahanju konja ili u bioskopu na otvorenom.

 

Karneval ima i humanitarni karakter, pa je u saradnji sa osnovnim školama, pokrenuta akcija u kojoj se školarci takmiče u posebnim disciplinama - izboru za najlepše oslikano jaje i najlepše ukrašene uskršnje korpe.Rukotvorine malih majstora koje budu najuspešnije, biće izložene na karnevalu gde će posetioci moći da prilože donaciju i postanu vlasnici oslikanog jajeta ili korpe, a prikupljeni novac će ići u humanitarne svrhe.

"Prikupljamo novčana sredstva za one kojima je novac potreban, za lečenje naših najmladjih sugradjana kojima je potrebno lečenje. To je humani karakter ovog karnevala, da uklopimo druženje, radost, a i potrebu i brigu prema onima kojima je najpotrebnija", rekao je Jovičić.

 

Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа