Beograd

Јовичић: Насеља попут Бесног Фока нису заборављена

У палилуском насељу Бесни Фок данас је почела акција чишћења којој су присуствовали председник општине Палилула Александар Јовичић и градски менаџер Горан Весић. Они су истакли да је то део шире акције пролећеног чишћења Београда која траје већ девет дана.

 

-Бесни Фок је једна од најудаљенијих тачака од центра града, а ово је 25. депонија коју ћемо очистити у акцији пролећног чишћења Београда која траје већ девет дана - рекао је Весић и додао да су грађани дали предлог да се очисти 350 депонија, што говори колико је то велики проблем престонице.

Навео је да у Београду постоји много више од тих 350 депонија које су грађани пријавили и истакао да ће Град Београд заједно са Републиком кренути у системско решавање тог проблема.

Председник општине Палилула Александар Јовичић је нагласио да су Бесни Фок, Ковилово, Падинска Скела, Глогоњски Рит, Јабучки Рит, Дунавац, насеља која неће и не смеју бити заборављена.

-Ови људи неће бити заборављени. Нашу пажњу и бригу ће моћи свакога дана да осете. Извињавамо се ако нешто не иде брзо, задовољавајућом динамиком, јер постоје одређене бирократске процедуре које морају да се испоштују, али свакодневно разговарамо са грађанима, а тако ће бити и убудуће - рекао је Јовичић.

Он је захвалио градском менаџеру што свакодневно разговара са грађанима и труди се да решава проблеме становника оних насеља која су у прошлости била заборављена и о којима нико није бринуо.

 

В.д. секретара за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима Дарко Главаш навео је да на чишћењу у Бесном Фоку раде четири градска предузећа: Градска чистоћа, Зеленило Београд, Београдски водовод и канализација и Београд пут.

-Ради се са четири камиона велике носивости до 15 тона, једном радном машином, две фекалне машине и два возила за рад на висини - навео је он и додао да само на локацији Бесни Фок има око 20 комуналних радника ангажованих на чишћењу.

Палилула линкови