Beograd

Општина Палилула наградила вуковце и ђаке генерације

Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић уручио је данас вуковцима и ђацима генерације палилулских основних и средњих школа таблет рачунаре за изванредан успех који су постигли током досадашњег школовања.

На свечаности, у Центру за културу "Влада Дивљан", награде општине Палилула добио је 141 носилац Вукове дипломе из 17 основних школа и 27 вуковаца из пет средњих школа.

 

Јовичић је честитао најбољим палилулским ђацима на постигнутим резултатима и пожелео им успех и у даљем школовању:

-Част ми је што сам данас са вама, са најбољим ученицима наше општине. Поносан сам на вас, и што општина Палилула има такве младе људе који су најбољи међу нама и у које ћемо сви заједно улагати у будућности. Мислим да ћете и у наставку школовања правити добре резултате као што сте их правили до сада и желим вам пуно успеха, да будете најбољи и да ми имамо чиме да се поносимо, као представници локалне самоуправе - рекао је Јовичић.

Он је изјавио да ће општина Палилула, такође, ђаке генерације основних школа послати 11 дана на летовање у Грчку на Крф.

-То је један мали знак пажње, рекао бих, сатисфакција и мотивација за будући рад у школовању. Ми доста очекујемо од њих, бодрићемо их и пратити у њиховом даљем школовању, јер очекујемо да они буду најбољи међу нама у будућности, да стичу што више знања и да то знање касније и практично примене, како бисмо имали  бољу и успешнију општину, град и републику. Поносан сам као председник општине што имамо ову дивну децу, што свакога дана уче нове ствари. Оно што је, такође, важно, јесте да доста ствари ми можемо да научимо од њих - истакао је Јовичић.

Свечаност су увеличали хор Основне школе „Раде Драинац“ и електрични гудачки трио „Dinamica music“.

 

Палилула линкови
Наша кућа Палилула