Beograd

Успешно завршен "Трофеј Видовдана 2018"

"Трофеј Видовдана 2018", турнир у малом фудбалу, 26. по реду у организацији Градске општине Палилула завршен је 28. јуна финалном утакмицом између тимова "Ботафого" и "Само вас гледамо", победника турнира.

На турниру одржаном на спортском терену "Видовдан" у насељу Нова Борча учествовало је 18 екипа које су од 16. јуна играле квалификације и бориле се за место у завршници турнира.

Први пут ове године одржан је и јуниорски турнир у малом фудбалу уз учешће седам младих фудбалских екипа. Победник је ФК "Оле", други ФК "Црвенка", трећи ФК "Палилулац".

Поред победника "Трофеја Видовдан" проглашени су најбољи играч турнира, стрелац, голман и најбољи млади играч до 21 године.

 

У име Градске општине Палилула, пехаре, медаље, дипломе и захвалнице победницима и најбољим играчима уручили су заменик председника општине Палилула Дарко Пауновић, председник Скупштине Драгослав Шолак и члан Већа општине Дејан Цветковић.

У оквиру Видовданског турнира одржано је "Ревијално такмичење у пецању рибе на пловак" на каналу Визељ и традиционално "Водовдански котлић" такмичење у кувању рибље чорбе, 23. јуна код стадиона ФК БСК Борча.

 

На такмичењу у пецању је учествовало 70 пецароша мађу којима је било 25 јуниора до 14 година који су се надметали у посебној риболовачкој категорији "прецизно забацивање".

"Видовдански котлић" окупио је 18 такмичара, а такмичење је први пут одржано ван урбаног дела насеља.

Учесницима у пецању и кувању рибље чорбе придружило се Удружење извиђача "Свети Сава" са својим кампом и најмлађим извиђачима. Мали извиђачи су уједно прошли обуку прављења риболовачког штапа у природи.

Организатори су све посетиоце такмичења послужили рибљом чорбом.

 

Победницима такмичења подељени су риболовачки штапови, машинице за пецање и риболовачке торбе, које им је уручио заменик председника општине Палилула Дарко Пауновић.

 

Шаховски турнир који се, такође, традицонално организује у оквиру манифестације "Трофеј Видовдана" одржан је 24. јуна у ресторану "Естрада", а учествовало је 56 такмичара у јуниорској и сениорској конкуренцији.

У име Градске општине Палилула победницима шахистима награде - шаховске гарнитуре, сатове и шаховску литературу уручили су Шолак и Цветковић.

Палилула линкови
Наша кућа Палилула