Beograd

Кренула реконструкција Таковске улице

Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је радове на реконструкцији Таковске улице и том приликом поручио да је Град Београд уложио 60 милиона динара у овај посао, као и да ће на местима где буде потребно бити урађена комплетна реконструкција и замена водоводне и канализационе мреже.

 

– У наставку радова који се изводе током лета у Београду настојимо да реконструишемо главне градске саобраћајнице, а сада је на ред дошла Таковска улица. Радови у овој улици требало је да почну 10. августа, али су због ранијег завршетка реконструкције Светогорске улице почели 1. августа. Према првобитним плановима требало је да се ради реконструкција Таковске на делу од Џорџа Вашингтона до Јаше Продановића, али смо на захтев грађана и уз сагласнст ЈП „Путеви Београда” „продужили” до Цвијићеве улице. На тај начин ћемо ове године завршити реконструкцију читавог доњег дела Таковске, док ће горњи део бити рађен следеће године – рекао је Горан Весић.

 

Према његовим речима, вредност радова је 60 милиона динара, а истовремено ће бити урађена и реконструкција канализационе и водоводне мреже тамо где буде потребно. Осим Таковске, која ће бити завршена 3. септембра, у овом тренутку ради се Балканска улица, где се крај радова очекује 15. октобра, као и Његошева улица у Земуну, која ће бити завршена до 3. септембра. Радови у Радничкој улици се приводе крају, док се Улица кнегиње Зорке реконструише од Булевара краља Александра до Булевара ослобођења, а завршетак радова очекује се такође 3. септембра.

– Користимо време када је Београд мање оптерећен и људи су на одморима, јер је извођење оваквих радова практично немогуће ван сезоне годишњих одмора. Извињавам се грађанима који живе у овом делу града због измена које су принуђени да уведу у своје нормално функционисање, али сам сигуран да су и они свесни неопходности овог посла. Главне градске саобраћајнице заслужују да буду реновиране, па ће се и у наредним годинама сигурно наставити са реконструкцијама. Када се оне раде темељно, као што је случај сада, улице ће трајати најмање 20 година, јер је то период за који планирамо оптерећење – нагласио је Горан Весић.

Он је подсетио да се у прошлости није радило на тај начин, тако да сада имамо ситуацију да грађани траже реконструкцију Пожешке улице која је реновирана пре девет година.

– Сада се реконструкције раде тако што Институт за путеве уради анализу оптерећења за следећих 20 година, па тако знамо да ли улица може да издржи прогнозиран раст оптерећења. Такав начин рада кошта нешто више, али су ствари урађене на прави начин и трају много дуже – закључио је Весић.

Палилула линкови