Beograd

Предузетништво као начин економског оснаживања жена које су остале без посла после 45. године живота

Удружење "Жене на прекретници" одржало је, уз подршку Градске општине Палилула, дводневне бесплатне тренинг радионице за жене са Палилуле које су остале без посла после 45. године живота, у циљу њиховог оснаживања, ради поновног економског и друштвеног ангажовања.

Учеснице радионице и представнице Удружења поздравила је Јована Костић, члан Већа општине Палилула, изразивши спремност Општине, да и у будућим активностима кад су у питању теме у вези са положајем и статусом жена, пружи подршку.

 

Како је речено на радионицама, истраживања су показала да су жене, које припадају животном добу од 45 и више година, једна од најугроженијих група на тржишту рада. -Жене из ове категорије прве остају без посла, а последње се запошљавају - истакла је Тијана Секулић, тренер на радионици "Откријте своје предузетничке особине".

Она је кроз интерактивну методу заједно са учесницама радионице дошла до одговора на питања: шта су то предузетничке способности, које су карактеристике и особине важне за предузетништво, зашто је креативност важна у предузетништву, шта су иновације и др.

Радионицу "Како до идеје за мој бизнис" водила је Маја Гризељ која је, такође, кроз интерактивну методу предочила учесницама како се долази до идеје за сопствени бизнис, који су циљеви маркетинг стратегија и како започети пословање, почев од бизнис плана, регистрације, финансирања, до вођења фирме.

Удружење "Жене на прекретници" већ трећу годину заредом организује едукацију жена које су остале без посла, како би оснажиле своје животне и професионалне капацитете и кроз предузетништво и друштвено ангажовање поново оствариле своју економску сигурност.

Палилула линкови