Beograd

Пројекат "Еко генијалци" за палилулске ђаке прваке

Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић присуствовао је данас у Основној школи "Јован Поповић" промоцији пројекта "Еко генијалци" који обухвата едукацију првака о заштити животне средине, енергетској ефикасности и о томе шта су обновљиви извори енергије. Пројекат се реализује у сарадњи са организацијом Build Energy Team (БЕТ) за око 1800 ђака првака у свих 17 основних школа на општини Палилула.
-Мислим да ће ова едукација и улагање у децу у годинама које долазе донети бенефите и резултате, зато што деца на један леп и креативан, њима пријемчив начин уче колико је важно да чувамо нашу животну средину, да правимо уштеде, не расипамо електричну енергију, колико је битно да они у будућности имају свест о енергетској ефикасности и колико све то значи за нашу општину, град, сутра за нашу земљу - рекао је Јовичић.
Он је истакао да је Општина Палилула увек спремна да подржи акције попут пројекта "Еко генијалци" јер, како је рекао, улаже се у оно што је највредније што имамо, а то јесу наша деца која су навећи потенцијал.

 

- Ако у њих у овом тренутку улажемо доста енергије и адекватног знања сигурно ћемо имати боље друштво за наредних пет, десет или петнаест година. Као што у овом сегменту желимо да направимо добре и велике искораке, тако смо до сад имали велики број едукација и у безбедности саобраћаја и у креативним радионицама по многим питањима, које ће засигурно дати резултат у будућности -нагласио је Јовичић.
- Пројекат је наишао на одличан одзив, не само код деце и наставника, него и код родитеља, јер деца су та која преносе све те информације у породице, у куће и то је нешто што нас подстиче да пројекат наставимо да реализујемо и у другим, не само београдсим општинама, то ћемо радити и у осталим деловима Србије - рекла је Јованка Арсић Каришић председник Управног одбора експертске организације Build Energy Team.
Пројекат је подржала Фабрика хартије Београд д. о. о - Као друштвено одговорна компанија имамо за циљ да појачамо свест, пре свега код најмлађих суграђана о одрживом развоју, и захвалио бих Општини Палилула и Build Energy Team на иницијативи коју су показали. Ми смо увек спремни да са најмлађима радимо на едукацији - рекао је директор Фабрике Милан Марковић. 

 

Палилула линкови