Beograd

Међународни рвачки турнир 1. децембра у Падинској Скели

Поводом одржавања шестог Међународног рвачког турнира у слободном стилу "Трофеј Победник 2018", 1. децембра у спортској хали у Падинској Скели, у Општини Палилула, која је генерални покровитељ турнира одржана је данас конференција за новинаре.
Председник општине Палилула Александар Јовичић је тим поводом рекао:
- Част и задовољство ми је да позовем све Београђане да присуствују Међународном рвачком турниру "Трофеј Победник", да улепшају ову манифестацију и да пошаљемо снажну поруку колико нам је важан спорт у граду Београду и на нашој општини Палилула.
Турнир који шесту годину заредом организује Рвачки клуб "Победник" из Борче почиње у 12 часова, а на њему ће учествовати дечаци и девојчице из Грчке, Шведске, Босне и Херцеговине, Хрватске, Бугарске, Македоније и Србије.

 


- Импресиониран сам и презадовољан радом овог клуба који нашу децу, пре свега усмерава ка здравом начину живота, а то је да не буду на улици, него да буду у салама да тренирају, да марљиво и вредно раде, како би у будућности на један прелеп начин представљали нашу земљу, наш град и освајали медаље - рекао је Јовичић.
Он је истакао да ће Општина Палилула у будућности улагати све више новца у палилулске спортске клубове и пројекте попут Међународног рвачког турнира који општину Палилула представља у најбољем могућем светлу.

 


Поред значаја спорта за најмлађе и освајања медаља на такмичењима Јовичић је додао да одржавање спортских манифестација доноси бенефит и у буџету 
- Београд постаје метропола која је, ако говоримо о спорту, лидер у региону, у овом делу Европе и због тога желим да нагласим да је важно да се улаже у спорт - рекао је Јовичић и додао - Спорт може како у Арени и Хали Пионир, тако и у спортској хали у Падинској Скели да заблиста правим сјајем, да се бавимо спортом, побеђујемо, и наравно нека победи најбољи - закључио је председник општине Палилула.
Председник РК "Победник" Александар Гачановић захвалио је општини Палилула на челу са председником Јовичићем на досадашњој подршци и покровитељству у организовању турнира. Он је рекао да ће се придружити акцији и програму бесплатне школе спорта за најмлађе, коју Општина Палилула организује са спортским клубовима, тако што ће његов клуб обезбедити бесплатно тренирање за децу од 7 до 13 година.
Генерални секретар Рвачког савеза Србије Милан Јелић је истакао важност подршке Општине Палилула турниру и рвачком спорту уопште. -РС Србије подржава манифестације попут "Трофеја Победник" који промовише наш спорт и са којег очекујемо прилив нових младих снага које ће заменити ове наше трофејне спортисте - рекао је Јелић.

 

Палилула линкови