Beograd

Otvorena nova bioskopska sala u Centru za kulturu "Vlada Divljan"

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić otvorio je 21. decembra u Centru za kulturu "Vlada Divljan" multimedijalnu bioskopsku salu sa 46 mesta u kojoj će moći da se gledaju filmovi po sopstvenom izboru, ali i da se organizuju događaji poput predavanja i različitih prezentacija.

 

Jovičić je istakao da je nova sala izgrađena od prostorije koja nije imala nikakvu namenu i koja je bila zapuštena i da će i te kako značiti i građanima i Centru za kulturu "Vlada Divljan", koji ima značajnu poziciju u kulturnom životu Beograda.

 „Ovaj mali prostor smo iskoristili da omogućimo građanima da gledaju projekcije kako domaćih, tako i stranih filmova“, rekao je Jovičić i naveo da će i studenti u toj prostoriji moći da održavaju određena predavanja, a ko bude želeo, može da organzuje i prezentacije. Želimo da pokažemo da Centar za kulturu "Vlada Divljan" iz dana u dan zauzima značajnu poziciju u kultrunom životu Beograda“, istakao je Jovičić.

On je rekao je da će Opština Palilula i u 2019. godini nastaviti da odvaja sredstva za CK "Vlada Divljan“ kako bi svi posetioci mogli da se osećaju prijatno u tom objektu u kome im je na raspolaganju širok spektar sadržaja.

 

Najavio je da će sledeće godine još sala biti osposobljeno za posetioce, među njima i sala u kojoj će i kompanije moći da organizuju određene sastanke.

 „Puno mi je srce. CK "Vlada Divljan" menja imidž i sigurno će biti u narednom periodu u tri ili četiri veoma prepoznatljive kulturne ustanove u Beogradu“, rekao je Jovičić.

 

Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа