Beograd

За најмлађе Палилулце 7500 новогодишњих пакетића

Општина Палилула организовала је у Хали "Александар Николић" традиционалну новогодишњу приредбу на којој је најмлађим Палилулцима подељено око 7500 пакетића.

Манифестацију је отворио председник Општине Александар Јовичић.
Он је истакао да Општина Палилула и ове године организује свечаност доделе новогодишњих пакетића за сву децу са своје територије, старости од једне до шест година.


- На овај начин желимо да покажемо колико су нам деца важна и колико подржавамо напоре Владе и Града када су популационе мере у питању. Због тога смо позвали градоначелника Београда, човека који је живот посветио деци и њиховом здрављу. Палилула ће наставити да улаже у вртиће и школе, али и дати све од себе да сваки брачни пар од Општине добије колица за бебу – рекао је Јовичић.

 

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић је у обраћању рекао да ће  из дворане „Александар Николић“ отићи изузетно лепа слика, јер, како је истакао, нема веће сатисфакције од дечије граје и осмеха за све људе који се труде да обезбеде бољу будућност најмлађим Београђанима.

 

- Општина Палилула ће вечерас поделити око 7500 пакетића, што довољно говори о изузетно озбиљном приступу челника Општине када је ова манифестација и брига о деци у питању. Град Београд такође брине о најмлађим суграђанима и у наредном периоду спремили смо око 200 бесплатних садржаја за децу и родитеље у оквиру "Београдске зиме" – рекао је градоначелник и најавио своје присуство на традиционалној новогодишњој манифестацији “Улица отвореног срца“ 1. јануара у центру Београда.

 

Према његовим речима, у наредном периоду биће започета изградња још пет дечијих игралишта, од којих ће једно бити управо на општини Палилула. Радојичић је свој деци Београда пожелео срећне новогодишње и божићне празнике и изразио наду да ће малишани у пакетићима које је обезбедила Општина пронаћи поклоне који им се допадају.

Палилула линкови
Наша кућа Палилула