Beograd

Општина Палилула поклонила 250 беби-колица

Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић у присуству градоначелника Београда проф. др Зорана Радојичића уручио је данас 250 беби-колица паровима који су постали родитељи крајем 2018. и почетком 2019. године.


Јовичић је рекао да општина Палилула поклањањем беби-колица младим родитељима и њиховим бебама подржава популациону политику у Београду и Србији.


- И ове године Општина Палилула поделиће 1500 колица за 1500 беба колико очекујемо да ће се родити на територији наше општине у 2019. години. У овом тренутку поделићемо 250 беби-колица. Родитељи су заиста пресрећни, ово је један симболичан поклон који шаље снажну подршку  политици Владе Републике Србије и председника Србије Александра Вучића, а то је да се боримо против беле куге. Потребно је да на сваком месту говоримо колико је важно да нас има свакога дана више, јер све оно што радимо у нашој земљи у економском смислу, имаће суштину само ако будемо имали што више народа, а на нама је да радимо да будуће генерације живе у стабилној, економски јакој Србији - нагласио је Јовичић.

 


Он је захвалио градоначелнику Радојичићу што подржава акцију Општине Палилула. Такође истакао је да присуство градоначелника има симболичну поруку јер је реч о човеку кога воле и деца и родитељи и да се ради о поштеном, одговорном човеку који управља градом Београдом.


- Хвала Вам што сте дошли да испратите ову акцију и што бринете о најмлађим суграђанима, јер је то наша будућност, наша енергија и то је нешто у шта треба да улажемо да бисмо имали јаку и снажну Србију, поручио је Јовичић.

 


Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић је истакао да му је задовољство што је на општини Палилула на чијем је челу председник Јовичић који има иницијативу и који пуно ради за своју општину.


- Ова иницијатива је изузетно значајна и показује колико ова општина озбиљно ради свој посао и колико се озбиљно бави баш људима. Као што је председник општине и рекао популациона политика је изузетно важна за Србију и за град Београд. Ништа нам неће вредети уколико не будемо имали још више деце, јер једино на тај начин ћемо имати будућност и перспективу. Значи само са децом и са бригом о њима можемо да мислимо о Србији и о Београду граду и републици са перспективом и будућношћу - рекао је Радојичић.


Он је најавио да се 26. марта одржава Европски конгрес који се бави популационом политиком, тачније бави се неплодношћу - Желимо на том састанку да видимо где су Београд и Србија и како ћемо да помогнемо нашим грађанима који имају проблеме са плодношћу да реше тај велики проблем. Врло ми је важно да ми као Град и као Република дамо свој допринос, а Београд ће у наредном периоду тражити модусе како да тим људима помогне - рекао је градоначелник и додао
- Као што знате Град Београд се бави тиме да помогне и породиљама и деци и ово што Општина Палилула ради је само један допринос тој заједничкој политици коју воде општине и Град Београд.

 

 

Палилула линкови