Beograd

Јавни позиви - конкурси Националне службе за запошљавање за послодавце и незапослена лица

Национална служба за запошљавање - Филијала за град Београд - Служба Палилула у сарадњи са Градском општином Палилула представила је данас послодавцима своје програме - јавне позиве за запошљавање.

Присутне је поздравио Дарко Пауновић заменик председника Градске општине Палилула. Он је истакао да је презентација јавних позива прилика да се послодавци боље упознају са начинима и могућностима субвенционисања у активној политици запошљавања од стране Националне службе за запошљавање.

 

Расписано је укупно 12 јавних позива - конкурса којима се пружа финансијска подршка, како послодавцима тако и незапосленим лицима.

Циљ јавних позива јесте да се пружи могућност послодавцима да добију финансијску подршку ради запошљавања, односно, радног ангажовања незапослених лица с евиденције Националне службе, али и да се пружи финансијска подршка незапосленим лицима која желе да покрену сопствени посао, речено је на презентацији.

Национална служба за запошљавање је прошле године пружила подршку за отварање нових предузетничких радњи за укупно 55 незапослених лица са општине Палилула. Укључили су и 15 лица кроз јавне радове који су се спроводили на територији општине Палилула.

Јавни позиви су објављени 22. фебруара у средствима јавног информисања, а доступни су и на сајту Националне службе за запошљавање.

Палилула линкови