Beograd

Вредна награда ученицама Пољопривредне школе за предузетничку идеју

Поводом успешног пласмана тима ученица Пољопривредне школе са Домом ученика ПК Београд на такмичењу за најбољу женску предузетничку идеју Града Београда, ову школу су данас посетили председник Градске општине Палилула Александар Јовичић и члан Градског већа Драгомир Петронијевић.

Ученице четвртог разреда Пољопривредне школе освојиле су недавно четврто место и награду од 600 хиљада динара међу 106 тимова, у конкуренцији доктора наука и професора, својом иновативном идејом производње хлеба од јујубе - кинеске урме.

 


Јовичић је честитао ученицама, Јелици Станишић, вођи тима и њеним другарицама из одељења Ани, Бранки и Јовани које су основале ученичку компанију "Астра тим" и освојиле награду за своју предузетничку идеју.

- Ово некоме делује као мала ствар, али за мене као председника Општине нема већег задовољства него кад видим ове младе девојке које су креативне и које се боре и показују да Србија има наду и перспективу у наредним годинама, а ми смо ту као један мали шраф у читавом механизму да то подржимо. То је сигурно будућност наше земље и показатељ да Србија иде правим путем - рекао је Јовичић и додао:

- Пратимо политику Владе и политику председника Србије Александра Вучића да помажемо и улажемо у оно што је највећи ресурс наше земље, а то је младост, то су ови млади људи који су са нама, који ће сутра представљати и водити нашу земљу - нагласио је Јовичић.

Петронијевић је рекао да је успех ученица Пољопривредне школе подстакао Град Београд у размишљању да се крене са канцеларијама за предузетништво у овој години у свим средњим стручним школама у сарадњи са школама.

- То радимо због наших младих људи код којих желимо да развијамо предузетнички дух, али и да направимо услове да они своју креативност могу да изразе овде, да се упознају са предузетништвом, да после школовања могу да уђу у бизнис, да науче шта све то даје Република Србија и Град Београд кроз свој институције и фондове - нагласио је Петронијевић.

 

Директор школе Драган Филиповић је захвалио Граду и Општини на подршци и нагласио да десетак година у њиховој школи негују предузетништво.

- Присутни смо на свим могућим такмичењима у области предузетништва са нашим ученицима. Ово је први пут била идеја самих ученика да кроз један производ удружимо све образовне профиле које имамо у школи - истакао је Филиповић.

"Астра тим" ће заједно са ученицима своје школе производити гриловани хлеб од брашна јујубе. Као предузетнице у сарадњи са својом школом ће подићи засад и наставити на развијању тог пројекта.

Палилула линкови