Beograd

ПУ "Бошко Буха" обележила 100 година постојања

Предшколска установа "Бошко Буха" обележила је 4. априла велики јубилеј, 100 година постојања, на свечаности у Центру за културу "Влада Дивљан". Малишани су извели музичко-сценски програм под називом "Путовање кроз време" који је дочарао богат период ове установе и "Век предшколства на Палилули".

 

- Драго ми је што сте дошли у оволиком броју да једноставно посведочите колико дуго трајемо - рекао је директор ПУ "Бошко Буха" Вања Најдановић обраћајући се гостима, међу којима су били представници градских институција, министарстава, предшколских установа, школа и многи други који су, како је рекао, сви заједно уградили своје личности у дуготрајну причу њихове установе.

У име Градске општине Палилула и председника Александра Јовичића век постојања Предшколској установи честитао је члан Већа општине Станко Гујаничић, нагласивши да је реч о најстаријој установи тог типа у Београду.

 

- Ми смо поносни што је ПУ "Бошко Буха" на нашој територији. Кад смо  преузели одговорност 2016. године у вођењу општине Палилула један од главних приоритета је био да обезбедимо што боље услове за нашу најмлађу децу која похађају ову установу. У претходном периоду издвојили смо значајна средства и санирали објекте који су били у веома лошем стању, попут неких вртића на Карабурми и у централном делу општине. Свакако смо одвојили велика средства и уређиваћемо велики број објеката и у наредном периоду у Борчи и у другим нашим насељима, како би деца која похађају ову установу имала најбоље могуће услове - рекао је Гујаничић и додао да се обављају разговори са градским челницима да се на општини Палилула изгради још један вртић.

Палилула линкови