Beograd

Општина Палилула обележила своју славу Марковдан


Градска општина Палилула обележила је данас крсну славу Марковдан јутарњом литургијом у Цркви Светог Марка коју је служио патријарх српски Иринеј са свештенством и свечаном академијом у Центру за културу „Влада Дивљан“.

 

Након интонирања химне Боже правде коју је извео хор Српске православне богословије „Свети Сава“ председник Градске општине Палилула Александар Јовичић је поздравио многобројне госте на свечаности и честитао славу свима који славе Марковдан.

У обраћању је истакао да је у периоду од прошлогодишњег обележавања славе  урађено и покренуто доста нових пројеката и да ће се и у овој години наставити истим темпом.


-. Општина Палилула наставиће да се бави одговорно, пре свега, социјалном политиком према нашим најмлађим и најстаријим суграђанима – рекао је Јовичић и додао да ће и у области културе бити све више садржаја и активности које ће Центар за културу „Влада Дивљан“ бесплатно омогућити грађанима општине Палилула, а и свим Београђанима. -.Такође желим да се захвалим директору Центра за културу, господину Ђуровићу, јер из дана у дан ова наша институција све лепше изгледа, све више новца се улаже, наравно уз помоћ Општине, а нешто и из сопствених средстава – рекао је Јовичић.


Захвалио је и свима запосленима у Општини који су, како је рекао,  вредно и предано радили на остваривању што бољих резултата.


 
Поводом обележавања славе Јовичић је уручио признања Општине у области заштите и безбедности. Плакета заштите и безбедности припала је Фондацији „Тијана Јурић“ која је уручена Игору Јурићу, оснивачу Фондације. Значке заштите безбедности додељене су: Зорану Јовановићу испред Организације резервних старешина Палилуле, Ђорђу Стојковићу испред Црвеног крста Палилула, Ивану Пешићу испред Управе за ванредне ситуације у Београду и Николи Милчићу испред Полицијске станице Палилула.

 

Свечаности су присуствовали амбасадори Кубе и Кипра и први секретар Амбасаде Палестине у Србији, затим члан Градског већа Елена Билић, начелник Полицијске станице Палилула, представници осталих београдских општина и многи други гости.

У уметничком програму је  учествовао Ансамбл Коло, фолклорна група Основне школе „Влада Аксентијевић“ и дечији хор „Свети Симеон Богопримац“.

 

Палилула линкови