Beograd

Председник Општине угостио шампионке Србије у ватерполу

Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић данас је угостио ватерполисткиње ЖВК "Палилула" које су освојиле првенство Србије у сениорској конкуренцији и честитао им на шампионској титули.

Поред титуле првака државе ватерполисткиње "Палилуле" освојиле су и друго место у Купу Србије, треће у Дунав лиги (такмичење српских, мађарских, румунских и словачких клубова) и друго место у Триглав регионалној лиги коју играју са клубовима из Хрватске. Успехе сениорског тима следе и млађе селекције, генерација девојака рођених 2002. године и млађе избориле су прво место у  Купу Србије.

Јовичић је честитао играчицама, руководству и тренерима на постигнутим резултатима за свега неколико година од оснивања клуба 2016. године.

 

- За нас сваки клуб који прави добре резултате на најбољи могући начин представља и Палилулу. Наша обавеза у наредном периоду ће бити да вам помажемо још више,  да са сваким следећим конкурсом за суфинасирање пројеката издвојимо више средстава  у односу на ову годину. То је мали допринос са наше стране, јер је за  добре резултате које ви правите најбитнија воља, тренинг и добра мотивација. Не сумњам да је ви имате, с обзиром да ја знам кад је почињало оснивање клуба - рекао је Јовичић и додао:

- Лепо је да после овако мало времена ви дођете овде са свим тим успесима које сте постигли. Значи да сте заиста радили на најбољи могући начин и са средствима које имате и са свим проблемима са којима се суочава спорт у нашој земљи, ви опет покушавате и  правите резултате - истакао је Јовичић.

 


Директор Јован Перишић и тренер Милош Јанковић захвалили су Јовичићу на подршци у остваривању неочекивано добрих резултата њиховог клуба. Перишић је истакао да женски ватерполо добија све више на значају и да у томе велики удео има и ЖВК "Палилула".

Током сусрета истакнута је сарадња на пројекту "Пливајмо заједно" који за најмлађе суграђане организује општина Палилула на базену Ташмајдан, где клуб "Палилула" од оснивања тренира.

Палилула линкови
Наша кућа Палилула