Beograd

Трибина о безбедности у саобраћају у Средњој ПТТ школи

"Ум на друм" назив је трибине о безбедности у саобраћају и понашању у случају саобраћајне незгоде, која је одржана данас у Средњој ПТТ школи у организацији Агенције за безбедност саобраћаја и Црвеног крста Србије, а уз подршку Градске општине Палилула.
 
Члан Већа општине Палилула Станко Гујаничић је поздравио учеснике трибине и том приликом рекао да Општина Палилула  посвећује огромну пажњу безбедности деце у саобраћају, како најмлађих ученика у основним школама, тако и оних старијих, попут матураната ПТТ школе који већ почињу да возе. Нагласио је значај трибина и обука које доприносе да се повећа безбедност најмлађих у саобраћају.

 

Представници Агенције за безбедност саобраћаја приказали су матурантима, учесницима трибине категорије саобраћајних незгода, од малих са мањом материјалном штетом до великих незгода у којима има повређених и погинулих са великом материјалном штетом, као и како да се понашају у случају да се затекну на месту несреће у улози лица која пружају помоћ. Истакли су да је најважнији први корак и обезбеђивање места незгоде, како не би страдали од осталих учесника у саобраћају, што је честа појава на нашим путевима.

На који начин је неопходно пружити прву помоћ док не дођу стручне службе демонстрирали су припадници Црвеног крста Србије, који су приказали и кратак филм о томе шта се ради приликом указивања помоћи повређенима, под условом да се поседују знања и способности да им се помогне.

Ученици су на почетку и на крају трибине попуњавали упитник, како би се добили резултати колики је ефекат едукативног предавања које су пратили.

Палилула линкови