Beograd

Jovičić i Vesić obišli radove na rekonstrukciji Pete beogradske gimnazije

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić obišao je danas sa zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem radove na rekonstrukciji Pete beogradske gimnazije koji koštaju oko 3,5 miliona evra.

„Veoma sam srećan što smo zahvaljujući Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije, a mi u Gradu Beogradu radimo zajedno sa njima i obezbeđujemo sredstva za renoviranje važnih objekata u Beogradu, došli u situaciju da se u ovu gimnaziju uloži oko 3,5 miliona evra, da ona bude potpuno rekonstruisana i da pruža ono što treba da pruža jedna moderna obrazovna ustanova đacima“, rekao je Vesić.

Istakao je da će školu pohađati 1.250 đaka i naveo da je rok za završetak radova prvi decembar, ali da je plan da do prvog septembra budu završene sve učionice i delovi koji su važni za nastavak školske godine, kako bi se učenici tada vratili u školske klupe, a da se naknadno izvode radovi koji nemaju veze sa samom nastavom.

Vesić je zahvalio svima koji učestvuju u ovome jer je, kako je istakao, obrazovanje najvažniji adut koji kao država možemo da imamo u 21. veku.

Aleksandar Jovičić je zahvalio Gradu Beogradu i Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima jer je, kako je rekao, u poslednje četiri godine u ovom delu Palilule uloženo mnogo novca.

„Presrećan sam zbog toga. Trenutno rekonstruišemo ovu školu u potpunosti, gledaćemo da je opremimo i kompletnim nameštajem kako bi deca prvog septembra mogla da pohađuju nastavu u modernom, prelepom objektu“, rekao je Jovičić.

Podsetio je da je rekonstruisana i Paliluska pijaca, da se sređuju ulice, zelene površine.

„Kada pogledate koliko je energije uloženo u poslednje četiri godine u ovom delu grada, to se nije moglo videti u prethodnih 30 godina“, rekao je Jovičić.

Direktorka Pete beogradske gimnazije Borka Popović je izrazila zadovoljstvo zbog obnove te škole na šta su, kako kaže, dugo čekali.

„Verujem da ćemo, kada radovi budu završeni, svi biti potpuno zatečeni kada budemo ušli u taj prostor gde je sve novo, čisto i gde će naši đaci na potpuno drugačiji način doživljavati obrazovanje i svoj boravak u školi", dodala je ona.

 

Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа