Beograd

Нове теретане на отвореном и асфалтирање Улице 9. маја

Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић обишао је данас две новоизграђене теретане на отвореном у Борчи -  у Центру 3 и Центру 5, као и завршне радове на асфалтирању улице 9. маја у Борчи у Центру 1, дужине 650 метара.

 

Вредност радова у овој улици која се налази на почетку насеља Борча износи 7,9 милиона динара.

Поред теретана у Борчи недавно је изграђена и трећа теретана на отвореном у насељу Глогоњски рит у близини цркве.

У протекле четири године Општина Палилула је изградила 15 теретана на отвореном, навео је Јовичић и истакао:

- Презадовољан сам и срећан сваки пут када изградимо треретану на отвореном, јер знам колико то значи омладини. Зато смо у буџету планирали значајна средства за ову намену, како бисмо подстакли младе и пробудили код њих свест о вођењу здравог начина живота.

Јовичић је нагласио и сугерисао сарадницима приликом обиласка теретане у Центру 5, у Улици Миладина Зарића, између улица Хоповске и Северина Бијелића да се на оближњем кошаркашком терену замени табла и клупе, као и у суседном дечијем паркићу. Најавио је да  током лета следи сређивање целог кварта и наставак редовног кошења траве у околини ових терена за игру и рекреацију.

У Центру 3 у Улици Беле Бартока где се налази нова теретана, такође, је најавио у наредном периоду сређивање околног међублоколног простора, улица и тротоара.

 

Палилула линкови