Beograd

Nove teretane na otvorenom i asfaltiranje Ulice 9. maja

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić obišao je danas dve novoizgrađene teretane na otvorenom u Borči -  u Centru 3 i Centru 5, kao i završne radove na asfaltiranju ulice 9. maja u Borči u Centru 1, dužine 650 metara.

 

Vrednost radova u ovoj ulici koja se nalazi na početku naselja Borča iznosi 7,9 miliona dinara.

Pored teretana u Borči nedavno je izgrađena i treća teretana na otvorenom u naselju Glogonjski rit u blizini crkve.

U protekle četiri godine Opština Palilula je izgradila 15 teretana na otvorenom, naveo je Jovičić i istakao:

- Prezadovoljan sam i srećan svaki put kada izgradimo treretanu na otvorenom, jer znam koliko to znači omladini. Zato smo u budžetu planirali značajna sredstva za ovu namenu, kako bismo podstakli mlade i probudili kod njih svest o vođenju zdravog načina života.

Jovičić je naglasio i sugerisao saradnicima prilikom obilaska teretane u Centru 5, u Ulici Miladina Zarića, između ulica Hopovske i Severina Bijelića da se na obližnjem košarkaškom terenu zameni tabla i klupe, kao i u susednom dečijem parkiću. Najavio je da  tokom leta sledi sređivanje celog kvarta i nastavak redovnog košenja trave u okolini ovih terena za igru i rekreaciju.

U Centru 3 u Ulici Bele Bartoka gde se nalazi nova teretana, takođe, je najavio u narednom periodu sređivanje okolnog međublokolnog prostora, ulica i trotoara.

 

Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа