Beograd

Jovičić podelio 130 bebi kolica i najavio Kulturno leto na Paliluli

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić sa saradnicima je danas u ime opštine Palilula podelio 130 bebi kolica roditeljima svih novorođenih beba sa teritorije opštine Palilula. 

-Mi to radimo treću godinu za redom i to je naš doprinos politici povećanja nataliteta i olakšanje u kućnom budžetu svih novopečenih roditelja - rekao je Jovičić. On je istakao da je posebno srećan što je broj kolica koje opština naručuje za svoje najmlađe žitelje svake godine veći, što znači da natalitet raste, da je bolji standard i da se parovi lakše odlučuju na proširenje porodice.

 

Jovičić je, takođe najavio dečiju pozorišnu predstavu koja je odigrana posle podele bebi kolica ispred Centra za kulturu Vlada Divljan u 10.30 časova. 

-Ovom predstavom će početi Kulturno leto na Paliluli. Ove godine, naša tradicionalna kulturna manifestacija razlikovaće se od prethodnih po tome što će zbog opasnosti od širenja epidemije virusa Kovid-19, sve predstave biti igrane na otvorenom. U parkićima i igralištima za decu na celoj teritoriji opštine od Tašmajdanskog parka do Velikog sela.

Evo već sutra u 12 časova igraće se predstava u Tašmajdanskom parku, a u 19časova u Padinskoj skeli. I tako svakog dana do 12.jula - poručio je Jovičić.

 

Raspored i repertoar Kulturnog leta građani mogu da pogledaju na sajtu opštine Palilula i sajtu Centra za kulturu Vlada Divljan.

Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа