Beograd

Вода у Крњачи до вечерас, проблеме решавамо у најкраћем року

Председник општине Палилула Александар Јовичић обишао је данас Бруску улицу у Крњачи где се током ноћи излила фекална канализација и претила да угрози станаре околних зграда. Он је поручио да ће проблем бити привремено решен до вечерас, када би сви станари требало да добију техничку воду.


„Убеђен сам да ће станари који се налазе у приземљу воду моћи да одврну већ предвече, а у процесу смо да у наредних месец, месец и по дана решимо овај проблем и изградимо нову црпну станицу", рекао је Јовичић.

 

Он је навео да вишегодишњи проблем изливања канализације у Крњачи није успео да се реши ни у последње две године, јер је, како је рекао, приватна фирма која је радила објекте и постројења у близини, у стечају.


„Готово две године нисмо успели да добијемо одговор од стечајног управника да нам се прикључи у решавању заједничког проблема. Дошли смо у ситуацију да грађани не могу сами да реше овај проблем", рекао је Јовичић.


Председник општине Палилула се извинио грађанима што су дошли у непријатну ситуацију и навео да је увек спреман да чује њихова мишљења, као и критике.

 

 

„Намера је да се имовина у овом делу града пребаци у имовину Града Београда, те да надлежна јавна предузећа одржавају цео тај простор“, истакао је Јовичић.

Он је најавио и даља улагања у канализациону мрежу на левој обали Дунава.


„Велики генерални пројекат канализације радиће се ове године, што значи да ћемо расписати тендер за грађевинско земљиште око јуна и почети изградњу канализације до краја године и изградити је у наредне три до четири године", поручио је Јовичић.

 

Палилула линкови