Beograd

Voda u Krnjači do večeras, probleme rešavamo u najkraćem roku

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić obišao je danas Brusku ulicu u Krnjači gde se tokom noći izlila fekalna kanalizacija i pretila da ugrozi stanare okolnih zgrada. On je poručio da će problem biti privremeno rešen do večeras, kada bi svi stanari trebalo da dobiju tehničku vodu.


„Ubeđen sam da će stanari koji se nalaze u prizemlju vodu moći da odvrnu već predveče, a u procesu smo da u narednih mesec, mesec i po dana rešimo ovaj problem i izgradimo novu crpnu stanicu", rekao je Jovičić.

 

On je naveo da višegodišnji problem izlivanja kanalizacije u Krnjači nije uspeo da se reši ni u poslednje dve godine, jer je, kako je rekao, privatna firma koja je radila objekte i postrojenja u blizini, u stečaju.


„Gotovo dve godine nismo uspeli da dobijemo odgovor od stečajnog upravnika da nam se priključi u rešavanju zajedničkog problema. Došli smo u situaciju da građani ne mogu sami da reše ovaj problem", rekao je Jovičić.


Predsednik opštine Palilula se izvinio građanima što su došli u neprijatnu situaciju i naveo da je uvek spreman da čuje njihova mišljenja, kao i kritike.

 

 

„Namera je da se imovina u ovom delu grada prebaci u imovinu Grada Beograda, te da nadležna javna preduzeća održavaju ceo taj prostor“, istakao je Jovičić.

On je najavio i dalja ulaganja u kanalizacionu mrežu na levoj obali Dunava.


„Veliki generalni projekat kanalizacije radiće se ove godine, što znači da ćemo raspisati tender za građevinsko zemljište oko juna i početi izgradnju kanalizacije do kraja godine i izgraditi je u naredne tri do četiri godine", poručio je Jovičić.

 

Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа