Beograd

Отворен пункт за вакцинацију у Крњачи

Председник општине Палилула Александар Јовичић обишао је Здравствену станицу у Крњачи где је данас отворен пункт за вакцинацију против вируса Ковид 19.

“Општина Палилула организовала је позивни центар који је до сада имао директну комуникацију са више од 13 хиљада грађана, од којих су наши запослени, путем е управе, за вакцинацију, пријавили близу четири хиљаде. За грађане који нису били у могућности да сами дођу до места за вакцинацију  обезбедили смо превоз, што ћемо наставити да радимо и у наредном периоду. Ово је први пункт који се отвара на Левој обали, тачније у Здравственој станици Крњача, а у данима који долазе сматрамо да је неопходно да се пунктови за вакцинацију отворе и у Падинској скели и Борчи, као и у ритским насељима и Великом селу или Сланцима”, рекао је председник општине.

 

У Здравственој станици Крњача данас је отпочела и вакцинација Рома који су се у претходном периоду пријавили или су исказали заинтересованост за вакцинацију. 

Тимови представника Општине, здравствених медијатора Министарства здравља и волонтери из Црвеног крста свакодневно обилазе сва неформална насеља ромске националне мањине у циљу пружања информација о могућности пријављивања за вакцинацију, а након тога и организовања саме имунизације.

Осим мобилних тимова који су на терену, у сарадњи са Градским заводом за јавно здравље одштампане су информативне брошуре на српском и ромском језику које се остављају у ромским насељима.

Палилула линкови