Beograd

Otvoren punkt za vakcinaciju u Krnjači

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić obišao je Zdravstvenu stanicu u Krnjači gde je danas otvoren punkt za vakcinaciju protiv virusa Kovid 19.

“Opština Palilula organizovala je pozivni centar koji je do sada imao direktnu komunikaciju sa više od 13 hiljada građana, od kojih su naši zaposleni, putem e uprave, za vakcinaciju, prijavili blizu četiri hiljade. Za građane koji nisu bili u mogućnosti da sami dođu do mesta za vakcinaciju  obezbedili smo prevoz, što ćemo nastaviti da radimo i u narednom periodu. Ovo je prvi punkt koji se otvara na Levoj obali, tačnije u Zdravstvenoj stanici Krnjača, a u danima koji dolaze smatramo da je neophodno da se punktovi za vakcinaciju otvore i u Padinskoj skeli i Borči, kao i u ritskim naseljima i Velikom selu ili Slancima”, rekao je predsednik opštine.

 

U Zdravstvenoj stanici Krnjača danas je otpočela i vakcinacija Roma koji su se u prethodnom periodu prijavili ili su iskazali zainteresovanost za vakcinaciju. 

Timovi predstavnika Opštine, zdravstvenih medijatora Ministarstva zdravlja i volonteri iz Crvenog krsta svakodnevno obilaze sva neformalna naselja romske nacionalne manjine u cilju pružanja informacija o mogućnosti prijavljivanja za vakcinaciju, a nakon toga i organizovanja same imunizacije.

Osim mobilnih timova koji su na terenu, u saradnji sa Gradskim zavodom za javno zdravlje odštampane su informativne brošure na srpskom i romskom jeziku koje se ostavljaju u romskim naseljima.

Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа