Beograd

Расписан тендер за израду идејног решења канализације у Крњачи

Aleksandar Jovicic

Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић саопштио је данас да је расписан тендер за израду идејног решења фекалне канализације у насељу Крњача.

Према његовим речима најповољнији посао пројектовања је процењен на око осам милиона динара, а мора да се заврши за највише седам месеци од почетка пројектовања.

„Лепа вест за више од 12 000 наших суграђана је да ће, после готово једног века, почети изградња канализационе мреже у насељу Крњача и ово представља још један показатељ да све што обећамо спроводимо у дело, као и то да о грађанима бринемо 24 часа дневно, а не само пред изборе. Ово је први у низу корака увођења леве обале Дунава у 21. век”, рекао је Јовичић.

Идејно решење ће предвидети изградњу фекалне канализације дуж постојећих улица у Крњачи, према плану детаљне регулације који је у изради. Укупна дужина саобраћајница у којима треба испројектовати секундарну канализациону мрежу износи око 80 километара и идејним решење ће се планирати фазна изградња, како би се насеље сукцесивно опремало канализацијом. Све употребне воде ће се уливати у колектор на Зрењанинском путу који је у ранијем периоду изграђен у дужини од једног километра.

Такође у плану је још један тендер за пројектовање и извођење фекалне канализације у насељу Браће Марић, које је једно од најугроженијих у Крњачи. Процењена вредност овог посла је око 42 милиона динара.

Палилула линкови