Beograd

Уређење јавних површина на Палилули

Uredjenje javnih povrsina

Програм „Наша кућа Палилула“ покренут је 31. августа уређењем зелене површине код вртића „Коцкица“ у Борчи где је председник Градске општине Палилула Александар Јовичић најавио да ће се уређење свих јавних површина вршити у свим деловима Палилуле.

„Покренули смо програм који носи назив „Наша кућа Палилула“ и ова акција уређивања свих јавних површина на територији општине, који нису у систему градског зеленила, је прва у низу планираних акција. Акцијом „Кошење на Палилули“ биће сређено 400 000 метара квадратних јавних и зелених површина“, рекао је Јовичић.

Такође он је истакао да се кренуло са сређивањем јавних и зелених површина пред почетак школске године, да ће посао бити брзо урађен и навео да се данас ради у Борчи, да се јуче радило у Падинској скели, а да је за сутра планирана Овча, као и потом Крњача након чега се прелази на десну обалу Дунава.

Како је рекао „Наша кућа Палилула“ је програм који подразумева низ активности и у том смислу издвојио је поклоне за ђаке прваке, видео надзор у школама, постаљање модерних аутобуских стајалишта.

„Сутра делимо више од 1750 поклона за ђаке прваке. Реч је о ранчевима, перницама, свескама, оловкама дакле школском прибору који је неопходан за први школски дан.

Том приликом председник Општине је најавио и скоро постављање нових аутобуских стајалишта са надстрешницама на левој обали Дунава, такође он је истакао и уградњу видео надзора у свих 17 основних школа на територији општине Палилиа.

„Школе ће бити умрежене са полицијом како бисмо превентивно били у могућности да делујемо“ подвукао је данас Јовичић.

Палилула линкови