Beograd

Uređenje javnih površina na Paliluli

Uredjenje javnih povrsina

Program „Naša kuća Palilula“ pokrenut je 31. avgusta uređenjem zelene površine kod vrtića „Kockica“ u Borči gde je predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić najavio da će se uređenje svih javnih površina vršiti u svim delovima Palilule.

„Pokrenuli smo program koji nosi naziv „Naša kuća Palilula“ i ova akcija uređivanja svih javnih površina na teritoriji opštine, koji nisu u sistemu gradskog zelenila, je prva u nizu planiranih akcija. Akcijom „Košenje na Paliluli“ biće sređeno 400 000 metara kvadratnih javnih i zelenih površina“, rekao je Jovičić.

Takođe on je istakao da se krenulo sa sređivanjem javnih i zelenih površina pred početak školske godine, da će posao biti brzo urađen i naveo da se danas radi u Borči, da se juče radilo u Padinskoj skeli, a da je za sutra planirana Ovča, kao i potom Krnjača nakon čega se prelazi na desnu obalu Dunava.

Kako je rekao „Naša kuća Palilula“ je program koji podrazumeva niz aktivnosti i u tom smislu izdvojio je poklone za đake prvake, video nadzor u školama, postaljanje modernih autobuskih stajališta.

„Sutra delimo više od 1750 poklona za đake prvake. Reč je o rančevima, pernicama, sveskama, olovkama dakle školskom priboru koji je neophodan za prvi školski dan.

Tom prilikom predsednik Opštine je najavio i skoro postavljanje novih autobuskih stajališta sa nadstrešnicama na levoj obali Dunava, takođe on je istakao i ugradnju video nadzora u svih 17 osnovnih škola na teritoriji opštine Palilia.

„Škole će biti umrežene sa policijom kako bismo preventivno bili u mogućnosti da delujemo“ podvukao je danas Jovičić.

Pаlilulа linкоvi
Nаšа кućа Pаlilulа