Beograd

Конституисана Скупштина ГО Палилула и изабран Стојан Николић за председника Општине

Grb veliki

Конститутивна седница Скупштине Градске општине Палилула на којој су потврђени мандати 55 одборника – 24 са листе „Драган Ђилас, избор за бољу Палилулу; 16 са листе „Покренимо Палилулу – Томислав Николић“; 6 са листе „Ивица Дачић – СПС, ПУПС, ЈС“; 5 са листе „ДСС – Војислав Коштуница“ и 4 са листе „Преокрет – Чедомир Јовановић“, одржана је 18. јуна.

За председника ГО Палилула изабран је Стојан Николић (ДС), у претходном сазиву Скупштине члан Већа општине, а за заменика председника ГО Палилула поново је изабран Љубиша Ђуровић (СПС).

Такође, је изабран  председник Скупштине ГО Палилула и то као и у претходном сазиву Аца Јевтић (ЛДП), за заменика председника Скупштине изабрана је Даница Ристић (СПС, ПУПС, ЈС), а за секретара Скупштине поново Миља Јанићијевић.

Скупштина је изабрала и Веће ГО Палилула у следећем саставу: Предраг Дивац, Зоран Ђинђић, Игор Јојкић, Предраг Спасојевић и Милош Марковић испред ДС-а, Мила Жмукић и Игор Шишић испред СПС-а и Зоран Недић и Филип Марков, ЛДП.

„Водићемо политику равномерног развоја општине Палилула. Све сугестије и предлози су добро дошли од ма кога долазили. Моја врата ће свима увек бити отворена“, рекао је између осталог обраћајући се одборницима нови председник ГО Палилула Стојан Николић.

Досадашњи председник ГО Палилула Данило Башић, након два мандата на тој функцији, постављен је за помоћника градоначелника Београда Драгана Ђиласа.

Палилула линкови