Beograd

Палилулски мајстор

„Палилуски мајстор“ назив је пројекта Градске општине Палилула који креће од 1. новембра и састоји се у бесплатном пружању услуга најугроженијим грађанима Палилуле за ситне поправке у стану. Право на бесплатне услуге имаће пензионери чија су примања мања од 16.000 динара, примаоци социјалне помоћи и туђе неге и све особе са инвалидитетом.

Квар се пријаљује преко „Контакт центра“, такође новог сервиса ГО Палилула, који свој рад почиње преко „Палилуског мајстора“, а ускоро ће бити на услузи грађанима и за сва питања из надлежности локалне самоуправе на тел. 269-4429, SMS-ом на тел. 069-8266-555 или на e-mail kontakt@palilula.org.rs, сваког дана од 10.00 до 22.00. Мајстор долази у стан у року од 48 сати од момента пријављивања квара, укључујући и викенд.

Услуге у склопу водоинсталатерских радова су: замена гумице на батерији или целе батерије било које врсте, фрезовање или замена сица, замена обичне или керамичке вирбле, одгушење (чишћење) сифона, замена водокотлића, отклањање цурења водокотлића замена грејача бојлера, вентила у зиду, вентила на судопери или лавабоу итд. Потребне делове за замену странка купује сама.

Услуге које се тичу електро инсталација односе се на: поправку или замену сијаличног грла на плафоњери, лустеру, или лампама, поправку или замену прекидача, утичница, осигурача, сијалица итд.

Браварски радови се односе на: замену обичне браве, замену улошка цилиндра браве и кваке. Столарски радови обухватају: замену окова, шарнира, ручица и бравица на намештају.

„Палилулски мајстор“ је пилот пројекат за који је предвиђено месец дана пробног рада и уколико постигне добре резултате наставак следи почетком следеће године.

Палилула линкови